Οι απαράβατοι κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ

Date:

  • -

σεξ

Όλοι το… κάνουμε, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι τόσο πριν, όσο και μετά από την σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένοι απλοί, αλλά βασικοί κανόνες υγιεινής που οφείλουμε να ακολουθούμε.

Όπως συνιστούν τα μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο σεξ είναι απαραίτητο τα ζευγάρια να τηρούν τους παρακάτω κανόνες:

  1. Πλύσιμο γεννητικών οργάνων: Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρικών προσόντων θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό,ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή. Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.
  2. Αλλάξτε πετσέτες: Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.
  3. Πλύνετε τα χέρια σας: Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.
  4. Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ: Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.
  5. Καθαρά εσώρουχα: Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από.. σέξι πρέπει να είναι και καθαρά!
  6. Νύχια και αποτρίχωση: Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.
  7. Προφυλακτικό: Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024: Οι AI ABBA μας ταξίδεψαν στο 1974

Home / Ψυχαγωγία / Eurovision 2024: Οι AI ABBA μας ταξίδεψαν στο 1974 Κυριακή, 12.5.2024, 00:41 Zappit@ZAPPIT_ Οι Abba "επανήλθαν" στη σκηνή. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης «είδε» το τηλεοπτικό κοινό της Eurovision τους AI ABBA. Η τεχνολογία κατάφερε να μας ταξιδέψει στο μακρινό 1974 όταν το δημοφιλές γκρουπ έπαιρνε την πρώτη νίκη για την Σουηδία.

Eurovision 2024: Σάρωσε τη σκηνή ο τραγουδιστής Nemo από την Ελβετία

Ο non binary τραγουδιστής από την Ελβετία, Nemo, με την απόλυτα ανατρεπτική εμφάνιση και τις μοναδικές φωνητικές ικανότητες εντυπωσίασε το κοινό στον τελικό της Eurovision 2024.

Eurovision 2024 Τελικός: Την 15η θέση κατέκτησε η Κύπρος με τη Silia Kapsis

Eurovision 2024: Τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής έδωσε η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis.

Τζένη Τζιβεριώτη: Σπάνια εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας – Το casual look που επέλεξε

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την Τζένη Τζιβεριώτη σε σπάνια έξοδό της στο κέντρο της Αθήνας!

Eurovision 2024: Η Loreen ήρθε από το μέλλον και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό

Κυριακή, 12.5.2024, 00:56 Zappit@ZAPPIT_ Μάγεψε τους πάντες η Loreen. Η μεγάλη στιγμή έφτασε και η περσινή νικήτρια της Eurovision, Loreen, πραγματοποίησε ένα μοναδικό act επί σκηνής, όπως μόνο η ίδια ξέρει να σαγηνεύει το τηλεοπτικό κοινό. Οι δυο φορές νικήτρια είναι από τις καλλιτέχνιδες που έχουν αφήσει το στίγμα της στον διαγωνισμό και ο λόγος

Eurovision 2024: Απίστευτη γκάφα του Ζερόμ Καλούτα και του Θανάση Αλευρά με την Βικτώρια της Σουηδίας

Μια ακόμα απίστευτη γκάφα έκαναν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του Τελικού της Eurovision 2024, ο Ζερόμ Καλούτα και ο Θανάσης Αλευράς.

Ιταλικό ψητό κοτόπουλο «Βεζούβιο»

Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 1 1/4 ώρα Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 4-5 άτομα): 1 κοτόπουλο (γύρω στο 1 1/4 κιλό), κομμένο σε 8-10 κομμάτια 1 ½ κιλό μικρές πατάτες (Baby) κομμένες στα δυο 1 κουταλιά ρίγανη 1 ½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί

Ισπανική Paella με θαλασσινά

Προσθήκη στα αγαπημένα 4 άτομα/ 5 0’/ μέτριο Υλικά 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 φλιτζ. ανάμεικτα θαλασσινά 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ φλιτζ. μπιζέλι 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη 1 κουταλάκι σαφράν (κρόκο κοζάνης) 1 1/2 λίτρα ζωμό λαχανικών 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο Αλάτι πιπέρι Eκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζετε το δύο κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε

Γιορτή της μητέρας: Επώνυμες Ελληνίδες που θα γιορτάσουν για πρώτη φορά

Έγιναν μανούλες μέσα στο 2023 ή αρχές του 2024 και αυτή η γιορτή της μητέρας θα είναι ξεχωριστή για κάποιες celebrities της εγχώριας showbiz. Ποιες θα γιορτάσουν για πρώτη φορά τη γιορτή της μητέρας φέτος; Γεννητούρια στην εγχώρια showbiz-Έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της & το αποκάλυψε μέσω Instagram Μαρκέλλα Γιαννάτου Γονείς για πρώτη φορά

Eurovision 2024: Πώς ψηφίστηκε η Ελλάδα από τις κριτικές επιτροπές των άλλων χωρών και το κοινό;

Eurovision 2024: Την εντέκατη θέση κατέκτησε η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι Zari καταφέρνοντας να αποσπάσει μόλις ένα 12άρι από την Ελβετία που ήταν και η χώρα που νίκησε τον διαγωνισμό φέτος!  Η Ελλάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό on stage, με δυναμισμό με τη Μαρίνα Σάττι να χαρίζει ένα μοναδικό act! Eurovision 2024: Την

Eurovision: Έσπασε το τρόπαιο ο Ελβετός νικητής στους πανηγυρισμούς και έστειλε μήνυμα – Βίντεο

Eurovision: Έσπασε το τρόπαιο ο Ελβετός νικητής στους πανηγυρισμούς και έστειλε μήνυμα - Βίντεο Πώς σχολίασε το Nemo την άρνηση της Eurovision στο αίτημα του ίδιου και των fans του να περάσουν non-binary σημαίες μέσα στον χώρο του event Πανευτυχής μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Eurovision και τη μεγάλη του νίκη, ήταν ο 25χρονος

Πόσο νοικιάζεται η απίστευτη βίλα του Γιώργου Τράγκα;

Η χήρα του εκδότη Μαρία Καρρά έχει βάλει το ακίνητο στη Νίκαια της Γαλλίας, σε γνωστή πλατφόρμα -ενώ εμφανίζεται ως η μάνατζερ της κατοικίας- με την πισίνα και την εκπληκτική θέα.