Γιατί είναι απαραίτητο το αντιγριπικό εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών – Ακούστε τι λέει παιδίατρος

Date:

Στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τις προτεραιότητες ως προς τη διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου, παρατηρείται διάταση απόψεων ανάμεσα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις συστάσεις των Ελλήνων ειδικών. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κωνσταντίνος Νταλούκας, συντάσσεται, πάντως, με τη θέση του ΠΟΥ, εμφανίζεται δηλαδή υπέρ της άποψης που θέλει τον εμβολιασμό να γίνεται κατά προτεραιότητα και σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

«Πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά κάτω των πέντε ετών ή εκείνα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις» διεμήνυσε, στο -, ο κ. Νταλούκας, τονίζοντας ότι τα παιδιά που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή κλίμακα θεωρούνται ευπαθής ομάδα, καθώς κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό της γρίπης από τον παιδικό σταθμό όπου συγχρωτίζονται με άλλα παιδιά.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, ο εμβολιασμός για τη γρίπη θα πρέπει να αφορά, συγκεκριμένα, σε παιδιά από έξι μηνών και άνω.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί, όπως επισημαίνει ο κ. Νταλούκας, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά που προσβάλλονται από κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικά οπότε μπορεί εύκολα να υπάρξει συννοσηρότητα με τον ιό της γρίπης. «Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά κολλάνε και διασπείρουν τον ιό στους μεγάλους», προσέθεσε.

Ο εμβολιασμός για τους ιούς της γρίπης πρέπει να γίνεται κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ που έχει ως εξής:

Στην Ελλάδα οι συστάσεις για τα παιδιά δεν ταυτίζονται με εκείνες του ΠΟΥ. Κάθε χώρα λαμβάνει υπόψη της τις συστάσεις του ΠΟΥ και στη συνέχεια η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού χαράσσει τη δική της επιστημονική πρόταση πάνω στους άξονες του Οργανισμού.

«Τις ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης», ανακοίνωσαν οι ειδικοί, στη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατ. δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν – Τι ισχύει για τα παιδιά

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αγνώριστος με αραιά λευκά μαλλιά o Πιρς Μπρόσναν

Ο Πιρς Μπρόσναν εθεάθη στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με τίτλο Giant και ήταν πραγματικά αγνώριστος. Μέχρι και οι φανατικοί θαυμαστές του δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. Ο πασίγνωστος ηθοποιός, εμφανίστηκε με αραιά και λευκά μαλλιά, πολλές ρυτίδες. Φορούσε γυαλιά και μια φόρμα γυμναστικής. Ωστόσο, η εμφάνιση αυτή ήταν για τις ανάγκες της νέας του

Καταβεβλημένη και κουρασμένη – Η Γιάννα Τερζή μίλησε για τις δύσκολες στιγμές στη Eurovision

Eurovision: Τo 2018 η Γιάννα Τερζή εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό με το τραγούδι «Όνειρό μου». Δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει και να φτάσει στον τελικό και δεν είχε περάσει καθόλου εύκολα. Σε ανάρτηση που έκανε στο Tik Tok, είδαμε την τραγουδίστρια καταβεβλημένη, κουρασμένη και σκεπτική, κατά τη διάρκεια του fitting για την εμφάνισή

Η Μαρία Αντωνά ξεκαθαρίζει για την επίμαχη ανάρτηση για τον Άρη Σοϊλέδη: “Έχω μάθει να έχω αξιοπρέπεια”

"Προφανώς και δεν ήμουν εγώ αυτή που ανέβασε αυτά τα instagram stories και έστειλε αυτά τα μηνύματα", τονίζει η Μαρία Αντωνά.

Αλέξανδρος Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: “Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο”

Αλέξανδρος Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο» "Καρφώθηκε μέσα, ήμουν απέναντι. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά". Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον» βρέθηκε νωρίτερα σήμερα (2/5) ο Αλέξανδρος Μούκανος. Ο δημοφιλής ηθοποιός, που δεν πραγματοποιεί συχνά τηλεοπτικές εμφανίσεις, μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όπου μεταξύ άλλων