Καλοκαιρινά διατροφικά tips

Date:

Έφτασε και φέτος το καλοκαίρι!

Tο μυαλό όλων μας ταξιδεύει στις γαλαζοπράσινες θάλασσες, στις ολόλευκες αμμουδιές, στις βόλτες στα γραφικά σοκάκια των ελληνικών νησιών (για τους πιο τυχερούς),στις υπαίθριες συναθροίσεις με καλή παρέα. Φυσικά όλα αυτά δε γίνεται να μην συνδυαστούν κάποιες φορές με νόστιμο φαγητό και ποτό στις παραλίες, στις αυλές & στις ταβέρνες!

Μαζί όμως και με όλες αυτές τις όμορφες σκέψεις, υπάρχουν και τα άγχη γύρω από την εξωτερική μας εικόνα. Την εμφάνιση μας με μαγιό, τα περιττά κιλά που μας έμειναν από το χειμώνα και το αν θα καταφέρουμε να χάσουμε κάποια από αυτά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο ή έστω να τα διατηρήσουμε χωρίς να ξεφύγουμε κάνοντας υπερβολές.

Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να μη βάλουμε επιπλέον κιλά αυτή την τόσο όμορφη περίοδο του χρόνου;

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να χάσουμε βάρος συγκριτικά με τον χειμώνα. Είναι πιο μεγάλη η μέρα, βελτιώνεται η διάθεση μας και μαζί αυξάνονται και οι βόλτες.

Η σωματική άσκηση όπως το κολύμπι και τα παιχνίδια στην παραλία, μειώνουν την όρεξη. Αλλάζει λοιπόν ο μεταβολισμός προς το καλύτερο, αλλά υπάρχουν και κάποια tips που βοηθάνε σε όλο αυτό και καλό είναι να τα έχουμε στο νου μας.

Μικρά και συχνά γεύματα

Ότι ισχύει σε μια ισορροπημένη διατροφή καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, ισχύει και το καλοκαίρι. Τα μικρά και συχνά γεύματα, το να μη παραλείπουμε ποτέ το πρωινό που είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας και μας δίνει ενέργεια, το να προσπαθούμε να μη μένουμε νηστικοί για πάνω από 4 ώρες.

Ένταξη φρούτων & λαχανικών

Ως γνωστόν, τα φρούτα προκαλούν κορεσμό χωρίς να έχουν υψηλό θερμιδικό φορτίο και προσδίδουν βιταμίνες που τις χρειάζεται το σώμα μας. Είναι καλής ποιότητας τροφές και βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Πίνετε νερό

Η καλή ενυδάτωση όμως, γίνεται πίνοντας νερό, γιατί η ζέστη του καλοκαιριού μας κάνει πιο επιρρεπείς σε αφυδάτωση. Ως το τέλος την ημέρας θα πρέπει να έχουμε καταναλώσει τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ώστε να αναπληρώσουμε το νερό που χάνουμε μέσω του ιδρώτα.

Τρώτε υγιεινά στην παραλία

Όπως είπαμε αποφεύγουμε να μένουμε νηστικοί.

Το πιθανότερο είναι να μας κάνει να καταλήξουμε να τρώμε πράγματα που δε θα τα είχαμε πραγματικά ανάγκη αν δεν πεινούσαμε τόσο πολύ. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας κάποια σνακ όπως ξηρούς καρπούς, cream crackers, αποξηραμένα φρούτα, κάποιο κριτσίνι ή μπάρα κλπ.

Η οργάνωση της ημέρας και των γευμάτων από πριν, όσο αυτό είναι δυνατόν είναι επίσης μια πολύ καλή λύση

Προτιμήστε μπύρα ή κρασί

Παίζει ρόλο φυσικά η συχνότητα της κατανάλωσης αλκοόλ από τον καθένα και το ξέρουμε όλοι ότι χρειάζεται μέτρο. Το αλκοόλ προσδίδει αρκετές θερμίδες οι οποίες θεωρούνται «κενές», γι’αυτο τουλάχιστον ας δώσουμε βάση στην ποιότητα αυτού.

Στην παραλία

Αποφύγετε αλμυρές επιλογές που θα σας διψάσουν στην παραλία και επιλέξτε φρέσκα φρούτα ή χυμούς τους, που θα σας ενυδατώσουν (σαλάτες, φρούτα, φρέσκοι χυμοί, γιαούρτι). Αντικαταστήστε το υπερβολικό ελαιόλαδο, με μερικές κουταλιές λεμόνι ή ξύδι.

Προτιμήστε μαγειρευτά πιάτα της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας

Καταναλώστε φρέσκα ψητά, θαλασσινά και δροσερές σαλάτες με αρωματικά λαχανικά! Αποφύγετε «βαριά» τηγανητά γεύματα. Προσοχή στα ορεκτικά, προσπαθήστε να βάλετε μια κουταλιά από όλα στο πιάτο σας ώστε να φάτε ελεγχόμενα.

Μοιραστείτε το φρούτο ή το γλυκό με ένα φίλο.

Φυσική δραστηριότητα

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική και η ευκολότερη εποχή του χρόνου να ασχοληθείς με το σώμα σου. Κολύμπι, ασκήσεις μέσα στο νερό, περπάτημα δίπλα στο κύμα, θαλάσσιο ποδήλατο, beach volley, ρακέτες στην άμμο, κλπ.

Καλοκαιρινά διατροφικά tips | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ασημίνα Χατζηανδρέου: «Δεν μπορεί να μιλάει για χυδαιότητα ο Άρης Σοϊλέδης ενώ με έβριζε και με έκραζε»

Η Ασημίνα Χατζηανδρέου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Γεια σου" με τη Μαρία Μπακοδήμου και απάντησε για την κόντρα της με τον Άρη

Κώστας Τσουρός για Αλευρά: “Πρόβλημά του αν θεωρεί ισάξιο ότι δεν του αρέσουν οι μπάμιες με την παρουσίαση της Eurovision”

Κυριακή, 19.5.2024, 15:43 Zappit@ZAPPIT_ "Νομίζω ότι όλος ο κόσμος ήταν σύμφωνος πως ήταν χάλια στην παρουσίαση" σημείωσε ο Κώστας Τσουρός. Έντονο αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο Θανάσης Αλευράς στη Real L!fe με φόντο τον σχολιασμό της φετινής Eurovision. Ο Κώστας Τσουρός τόνισε ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη και δεν υπήρξε ούτε ένα

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Στενοχωρήθηκα για τη «Μουρμούρα», ξαφνικά πάρθηκαν άλλες αποφάσεις»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος στην Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το τέλος της σειράς «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», ενώ αρχικά όλα έδειχναν ότι θα πάρει το πράσινο φως και για τη νέα σεζόν. «Ξαφνικά πάρθηκαν άλλες αποφάσεις και θα σταματήσει η Μουρμούρα. Ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα γιατί είναι 11 χρόνια από τη ζωή

Ναταλία Γερμανού: «Ο Φωκάς Ευαγγελινός στενοχωρήθηκε με τη θέση, η Σάττι είχε ισχυρή άποψη, δεν παρουσιάστηκε η πρότασή του»

Η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε στο Καλύτερα Δε Γίνεται την επικοινωνία που είχε με τον Φωκά Ευαγγελινό μετά τη Eurovision, σημειώνοντας πως ο επιτυχημένος χορογράφος είναι στενοχωρημένος για τα σχόλια που ακούστηκαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας με τη Μαρίνα Σάττι. Παράλληλα, η παρουσιάστρια πρόσθεσε ότι ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν είχε ουσιαστικά μεγάλη ανάμειξη στο τελικό αποτέλεσμα και

Το χρονικό ενός (ακόμα) χωρισμού – Ο Άφλεκ δεν φοράει πια βέρα & η JLo αντιδρά ψυχρά όταν τον βλέπει

Οι φήμες που θέλουν τη Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ να ακολουθούν για ακόμα μία φορά χωριστούς δρόμους, φουντώνουν ακόμα περισσότερο!

Mente Fuerte: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση – Στο πλευρό του η Μαρία Σολωμού

Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο Mente Fuerte. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;  Ανησυχία προκάλεσε στο διαδικτυακό του κοινό ο Mente Fuerte την Παρασκευή 17 Μαΐου. Mente Fuerte: «Η Δέσποινα Βανδή μου φαινόταν πολύ ξινή, αλλά τα έχουμε βρει» Ο γνωστός τράπερ με ανάρτηση στο instagram ενημέρωσε πως βρίσκεται σε κρεβάτι στο νοσοκομείο.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: “Στενοχωρήθηκα για τη “Μουρμούρα”, ξαφνικά πάρθηκαν άλλες αποφάσεις”

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Στενοχωρήθηκα για τη «Μουρμούρα», ξαφνικά πάρθηκαν άλλες αποφάσεις» Κυριακή, 19.5.2024, 13:44 Zappit@ZAPPIT_ "Τώρα το τελευταίο γύρισμα πιστεύω πως θα είναι οδυνηρό για όλους μας" δήλωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος στην Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το τέλος της σειράς «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», ενώ αρχικά

Απασφάλισε η Άννα Χατζησοφιά για τη Βίκυ Καγιά: «Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;»

Απασφάλισε η Άννα Χατζησοφιά για τη Βίκυ Καγιά: «Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;» Κυριακή, 19.5.2024, 12:17 Zappit@ZAPPIT_ Πυρά της Άννας Χατζησοφιά κατά της Βίκυς Καγιά. Αιχμηρή ήταν η Άννα Χατζησοφιά για την υποψηφιότητα της Βίκυς Καγιάς στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας για τη συμμετοχή της στην ταινία Πολύδροσο.  Το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια, που

Καυτή εμφάνιση της Σιένα Μίλερ στο Φεστιβάλ των Καννών: Χωρίς σουτιέν στο πλευρό του Κέβιν Κόστνερ

Ο Κέβιν Κόστνερ και η Σιένα Μίλερ ήταν ευδιάθετοι καθώς παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της ταινίας τους, Horizon: An American Saga στο Φεστιβάλ των Καννών, σήμερα Κυριακή (19.05.2024). Η Σιένα Μίλερ έδειχνε απίστευτα σέξι στο photocall του Φεστιβάλ των Καννών, καθώς δε φορούσε σουτιέν κάτω από ένα μπεζ μπουκλέ σακάκι το οποίο συνδύασε με μαύρο φαρδύ

Δημήτρης Σταρόβας: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Στο νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Σταρόβας, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Mente Fuerte: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Κυριακή, 19.5.2024, 14:05 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες ο Mente Fuerte, ο οποίος είχε δημοσιεύσει μία ανάρτηση στα social media με ορό στο χέρι, δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι αφορά. Σύμφωνα με την εκπομπή Γεια σου και τη Νάνσυ Παραδεισανού, η οποία επικοινώνησε με την ομάδα του Mente