Ο Στέφανος Ξενάκης μιλάει για τη σύλληψή του: «Δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις όταν λένε ότι είσαι κατ’εξακολούθηση απατεώνας»

Date:

Ο Στέφανος Ξενάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για τη σύλληψή του για χρέη στο Δημόσιο και ακάλυπτες επιταγές ενώ αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης.

«Τη δεύτερη ημέρα κυκλοφόρησε κακώς το όνομά μου και αυτή η πρωτοφανής διαπόμπευση, εξευτελισμός, δική μου και της οικογένειάς μου ήταν κάτι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Αν δεν είχα τους δικούς μου έξω να μου συμπαρασταθούν και τους δικούς μου ανθρώπους μέσα, δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις όταν η μισή Ελλάδα λέει ότι είσαι ένας κατ’ εξακολούθηση απατεώνας. Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το γεγονός ότι 17 χρόνια, παρόλες τις δυσκολίες, ήμουν συνεπέστατος. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το ότι τα τελευταία χρόνια έφερα ό,τι χρήματα είχα και δεν είχα να σώσω την εταιρεία μου. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το ότι αποζημίωσα κάθε μου “παιδί” μέχρι τελευταίο ευρώ. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το γεγονός ότι, αν είσαι διαχειριστής σε μια εταιρεία, κλείσει η εταιρεία και αφήσει χρέη, οτιδήποτε έχεις στο όνομα σου δεσμεύεται και πλειστηριάζεται» δήλωσε αρχικά ο γνωστός συγγραφέας.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Ξενάκης τόνισε: «Οι τίτλοι ήταν “εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές”. Για 17 χρόνια είχα εκδώσει και πληρώσει χιλιάδες επιταγές αλλά στο τέλος δεν μπόρεσα. Στα capital controls έκλεισαν 100.000 επιχειρήσεις, αν δεν ήταν η “επιχείρηση του Ξενάκη” θα το μαθαίνατε; Θα ήταν άλλος ένας ο οποίος δεν τα κατάφερε. Απλό».

«Τον γδάραμε, τον σκοτώσαμε, πουλήσαμε, πάμε τώρα στον επόμενο»

Όσον αφορά τον τρόπο που χειρίστηκαν συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης την υπόθεσή του ο συγγραφέας είπε: «Υπάρχει ένας νόμος για τα προσωπικά δεδομένα. Εάν δεν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, εάν δεν είσαι δημόσιος κίνδυνος, δολοφόνος, βιαστής ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγουν στη δημοσιότητα τα προσωπικά σου δεδομένα. Η δική μου ήταν μια περίπτωση που φταίω εγώ που μπήκα μέσα, οκτώ μέρες τελείωσε, γράφτηκε ό,τι μπορείς να φανταστείς και αυτό το πράγμα οφείλεται γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι από την ελληνική αστυνομία, προϊστάμενοι στον έβδομο όροφο, κάνουν πλιάτσικο με τα δεδομένα γνωστών κρατουμένων και τα «πουλάνε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Προς τιμήν τους, έχει έρθει σε επαφή μαζί μου το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας το οποίο το διερευνά και φυσικά θα το καταθέσω. Δεύτερον, δεν μπορεί οποιοδήποτε μέσο να - οτιδήποτε θέλει για σένα! Γράφτηκε ότι “τα λαγωνικά της ελληνικής αστυνομίας τον εντόπισαν όταν μετακόμιζε από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να διαφύγει”. Γράφτηκε ότι “ο Ξενάκης, μετά τις οκτώ μέρες στο κρατητήριο, είναι στις φυλακές της Λάρισας και εκτίει την οκταετή ποινή του”. Και το παιδί μου ενημερώθηκε από συμμαθητή της στο σχολείο ότι γράφτηκε αυτό για τον μπαμπά της, όταν το πρωί είχε μιλήσει το πρωί μαζί μου και της είχα πει ότι σε δυο μέρες βγαίνω έξω. Αυτό πόσο στοιχίζει;.

Δεν μπορεί το κάθε ΜΜΕ, πέντε – έξι ΜΜΕ είναι και όχι παραπάνω, ξέρουμε όλοι ποια είναι αυτά, να μπορεί να βγάζει από το κεφάλι του ότι μπορείς να φανταστείς. Σε κάποια πράγματα θεωρώ ότι είμαστε πολύ υποκριτές. Αυτή η κακοποίηση που υπέστην εγώ όσον αφορά τον διασυρμό του ονόματος μου, με πράγματα που δεν ισχύουν, είναι ένας βιασμός της ζωής μου και της οικογένειας μου. Αν ήταν κάτι που ήταν σεξουαλική παρενόχληση, θα είχε γίνει χαμός. Δεν υπάρχει όμως μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχει η μιντιακή κακοποίηση, η ανθρώπινη κακοποίηση, η οικογενειακή κακοποίηση και δεν μπορεί καθένας να κάνει πλιάτσικο με τα παιδιά μου και την ψυχή τους χωρίς να βγει δημόσια να ζητήσει συγνώμη. Γιατί όταν βγήκα μετά από οκτώ μέρες, θα μπορούσαν κάποιοι να πουν “θέλετε να μας δώσετε μια συνέντευξη;”. Μόκο. Τον γδάραμε, τον σκοτώσαμε, πουλήσαμε, πάμε τώρα στον επόμενο”».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Ξενάκης: Εξηγεί για πρώτη φορά πώς βρέθηκε στη φυλακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

-

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βανδή: Συγκίνηση στον Λυκαβηττό 23 χρόνια μετά – Η αναφορά στον Βασίλη Καρρά & στην καριέρα της!

Με μία λαμπερή συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, η Δέσποινα Βανδή γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική δισκογραφία.

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Λιάγκα: «Δεν μιλάω με τον Γιώργο. Δεν θέλω να συναναστρέφομαι μαζί του»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να συνεργαστεί ξανά με τη Φαίη Σκορδά.

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις αρχές του μήνα  Ο Aνδρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου μοιράστηκαν μια selfie φωτογραφία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Το νιόπαντρο ζευγάρι, που επισημοποίησε τη σχέση του την 1η Σεπτεμβρίου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, φαίνεται ότι διανύει μια πολύ

Τηλεθέαση: Ποια πρωινή εκπομπή σάρωσε στην πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο;

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθεάση. Την πρώτη καλημέρα για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν είπαν το πρωινό του Σαββάτου (21/9) οι «Weekenders» Θανάσης Πάτρας και Δημήτρης Πανόπουλος, η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Νίκος Μάνεσης. Οι τρεις εκπομπές ολοκλήρωσαν το παζλ της πρωινής ζώνης (10:00-13:00) του Σαββατοκύριακου και έδωσαν την παρθενική τους

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο “Χαμογέλα και πάλι” – “Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε”

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο «Χαμογέλα και πάλι» – «Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε» Σάββατο, 21.9.2024, 10:04 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν μας αρέσουν πού οι αλλλαγές και νομίζω πως το έχετε καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό" τόνισε, με νόημα, η Σίσσυ Χρηστίδου. Ανανεωμένη και λαμπερή επανήλθε η Σίσσυ Χρηστίδου με το μαγκαζίνο «Χαμογέλα και πάλι» στην πρωινή

Γαλάτεια Βασιλειάδη: Έκλεισε τα 29 & γιόρτασε με τούρτα Pokémon-Ο ενθουσιασμός του 6χρονου γιου της!

Τα γενέθλιά της γιόρτασε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο η Γαλάτεια Βασιλειάδη, σύζυγος του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Άντζελα Δημητρίου: Τα βαφτιστικά που διάλεξε για την βάφτιση της εγγονής της με την Όλγα Κιουρτσάκη!

Η Άντζελα Δημητρίου και η κόρη της, Όλγα Κιουρτσάκη, βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη βάφτιση της εγγονής της τραγουδίστρια.

Νέα Σμύρνη: Ακριβότεροι παιδικοί σταθμοί και … αδελφοποίηση με παλαιστινιακή πόλη !  

Συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Νέας Σμύρνης και την...

«Έχει υπηρετήσει με αφοσίωση την πατρίδα»: Η ανακοίνωση της Γεσθημανής Κουτούζογλου του Survivor στα δημοσιεύματα περί λιποταξίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια της Γεσθημανής Κουτούζογλου,  της υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων, που μπήκε στο Survivor, στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι μπήκε στο ριάλιτι επιβίωσης χωρίς άδεια. Μάλιστα, χθες, όπως έγραφε το armyvoice.gr, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά την επιστροφή της μετά την αποχώρησή της από το Survivor, θα την περιμένει η Στρατονομία για να τη

Ελένη Χατζίδου: “Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί”

Ελένη Χατζίδου: «Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί» Σάββατο, 21.9.2024, 10:56 Zappit@ZAPPIT_ "Θέλει χρόνο για να απαντήσω, να τα βάλω κάτω και να πω τι νιώθω, τι πιστεύω και πως το αντιλαμβάνομαι" δήλωσε η Ελένη Χατζίδου. Την Ελένη Χατζίδου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Weekenders και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρούτας

Ο Νίκος Μάνεσης επανήλθε στο Σαββατοκύριακο με αναφορά σε Αυτιά και Μαυραγάνη: “Βρήκε το πιο άθλιο όνομα”

Με χιούμορ και ανανεωμένη διάθεση επέστρεψε ο Νίκος Μάνεσης στη νέα και 8η στη σειρά χρονιά για την εκπομπή του.