Αρώματα Βαγδάτης, μοναδικές μελωδίες, μουσικές και ευφάνταστες χορογραφίες θα πλαισιώσουν με έντονο χαρακτήρα και μια μοναδική πρωτοποριακή σύνθεση που χαρακτηρίζει τη σχολή χορού Χριστίνα Κώνστα το μιούζικαλ Aladdin που ανεβαίνει το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

Ρομαντικές μπαλαρίνες, λιλιπούτειοι χορευτές και μια ομάδα επαγγελματιών που συνεργάζονται κάτω από τη σκηνοθετική βεντάλια της διευθύντριας της σχολής, Χριστίνας Κώνστα θα παρουσιάσουν ένα μιούζικαλ, όπου το μπαλέτο, ο κινηματογράφος, όλα τα είδη χορού, το θέατρο και το παραμύθι παντρεύονται αρμονικά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Άρη Μακρή (Aladdin), Άννα Μαρία Κορνιά (Jasmin), Σταύρο Βόλκο (Genie), Χριστίνα Κώνστα (Dalia) και Ραφαήλ Μακρή (Jafar).

Δυο φαντασμαγορικές παραστάσεις που θα μας ταξιδέψουν σε μια από τις ομορφότερες ιστορίες της Disney, όπου φέτος εκτυλίσσεται στη μακρινή Ανατολή… στην πόλη της Άγκραμπα, για να ζήσουμε «νύχτες μαγικές, νύχτες αραβικές».

Λίγο πριν σηκωθεί η αυλαία, το okmag επικοινώνησε με την εμπνεύστρια της παράστασης και διευθύντρια της σχολής χoρού, Χριστίνα Κώνστα που μας αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τo μιούζικαλ του Aladdin.

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τη σχολή χορού. Πόσο χρόνια λειτουργείτε και τι παραστάσεις έχετε κάνει στο παρελθόν.

Η σχολή μας λειτουργεί από το 1997 και φέτος κλείνουμε τα 25 χρόνια λειτουργίας μας. 25 χρόνια γεμάτα από επιτυχίες που έχουμε μοιραστεί με όλα αυτά τα «δικά» μας παιδιά και όλους αυτούς τους γονείς που μας έχουν εμπιστευτεί την εκπαίδευση των παιδιών τους και τώρα τους καμαρώνουμε πλέον απόφοιτους μαθητές με διαρκή εξέλιξη και διακρίσεις στον χώρο του χορού και της Τέχνης.

Η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και βασίζεται στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού βάση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παρουσιάσει πολλές παραστάσεις όπως: Η «Σταχτοπούτα» τον Μάιο του 2019, τη «Mary Poppins» το 2017, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 2015, «Finding Neverland – Peter Pan» το 2013, «Ωραία Κοιμωμένη» το 2011, «Δον Κιχώτης» το 2009 κ.α.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την παράσταση του Aladdin;

Περνώντας όλη αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας αμέσως μετά την τελευταία μας παράσταση, στόχος και σκοπός μου ήταν να επιστρέψουμε όλοι ξανά κάτω από τα μαγικά φώτα της σκηνής με ένα εργο που θα έδιωχνε όλη αυτή την στασιμότητα και θα έδινε απλόχερα στα παιιδιά και στην ομάδα μου την απαιτούμενη ενέργεια για να επιστρέψουμε δυναμικά στη σκηνή.

Τι να περιμένουμε να δούμε στη σκηνή;

Το χαμόγελο και την ευτυχία της δημιουργίας ζωγραφισμένη στα μάτια των παιδιών μας, την αρτιότητα και τον επαγγελματικό όλων των συντελεστών μικρών και μεγάλων, το πάθος και την αγάπη για την τέχνη του χορού και του θεάτρου.

Στην παράσταση τι ηλικίες παιδιών συμμετέχουν;

Συμμετέχουν μαθητές μας από ολες τις βαθμίδες τμημάτων και ειδών χορού από 3 ετών και άνω. Συγκεκριμένα στη σκηνή θα δούμε παιδιά από τα παιδικά/εφηβικά τμήματα της σχολής, το φυτώριο και το προεπαγγελματικό τμήμα, την ομάδα επαγγελματιών, αποφοίτων και καθηγητών της σχολής και μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και χορευτών στους κεντρικούς ρολους.

Με δεδομένο ότι συνεργάζεστε και πρέπει να συντονίσετε και μικρά παιδιά, τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει;

Τα μικρά παιδιά αποτελούν πάντα αυτή τη μαγική ενέργεια που σου δίνει την έμπνευση να δημιουργείς κάθε επόμενο έργο. Δεν θα τη χαρακτήριζα δύσκολη, αλλά ιδιαίτερα μοναδική. Τα παιδιά θέλουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση και πάντα να νιώθουν την ασφάλεια και αγάπη που αν τη λάβουν, τότε μπορεί μαζί τους να κάνεις πράγματα μαγικά και κάθε τους μικρή κίνηση να γίνεται μια πνοή, μια νέα ιστορία. Γιατί οι μαθητές μας αξίζουν το καλύτερο.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για την προετοιμασία της παράστασης;

Η ιδέα της παράστασης άρχισε να δουλεύεται από τα τέλη της περσινής χρονιάς και το υλικό δόθηκε στους μαθητές από τον Οκτώβρη. Για να στηθεί όλη αυτή η παράσταση χρειάζεται εξαιρετική οργανώση και πολλή πειθαρχία, αφοσίωση, προσωπικό χρόνο και μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα καθηγητών και εξωτερικών συνεργατών όπως: κοστούμια, φωτισμοί, μουσική επιμέλεια, κ.α

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο είναι βασισμένο στην κινηματογραφική ταινία Aladdin (2019) σε σκηνοθεσία Guy Ritchie, στο κλασσικό παραμύθι του Walt Disney καθώς και το ομώνυμο μπαλέτο και το musical του Broadway..

Η ρομαντική ιστορία του Αλαντίν και της δυναμικής και θαραλλέας πριγκίπισσας Γιασμίν, όπου ο κακός μάγος Τζαφάρ θα γίνει η αίτια να έρθει ένα μαγικό λυχνάρι στα χέρια του φτωχού νεαρού Αλί και έτσι ένα Τζίνι το όποιο θα εμφανιστεί από το μαγικό λυχνάρι θα τον βοηθήσει με τρεις ευχές να γίνουν όσα η ΑΓΝΗ ψυχή του ονειρεύεται… αληθινά… τα όνειρα του… πραγματικότητα!

Ένα υπέροχο παραμύθι με μηνύματα για την αγάπη, το θάρρος, τη φιλιά, τη δύναμη ψυχής και την ελευθερία!

Στις παραστάσεις συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές, καθηγητές και απόφοιτοι μαθητές της σχολής μας με διακρίσεις και διαρκή εξέλιξη στον χώρο του χορού και της τέχνης μαθητές μας από ολες τις βαθμίδες τμημάτων και ειδών χορού.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι:

ALADDIN – Άρης Μακρής

JASMINE – Άννα Μαρία Κορνιά

GENIE – Σταύρος Βόλκος

DALIA – Χριστίνα Κώνστα

JAFAR – Ραφαήλ Μακρής

Η ομάδα επαγγελματιών, αποφοίτων και καθηγητών της σχολής

Το φυτώριο και προεπαγγελματικό τμήμα της σχολής (Β΄- Γ΄- Δ΄ – Ε΄ Degree)

Τα παιδικά τμήματα της σχολής (α΄- β΄ – preparatoire – A΄ degree)

Φωτογραφίες: Πάνος Στεργίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-