Εύκολες τεχνικές για την καταπολέμηση της λιγούρας

Date:

Οι σημαντικότεροι πυλώνες για την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου καθορίζονται σε μεγάλο ποσοστό από την φυσική του δραστηριότητα, την διατροφή και την ψυχολογία του.

Στο παρόν άρθρο, θα εστιάσουμε στις διατροφικές τεχνικές και την εδραίωση καθημερινών πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την καθημερινή πείνα και τις λιγούρες μας για γλυκό.

Καθημερινές συμβουλές που θα μας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενεργεία:

Καθιέρωση σταθερών ωραρίων

Μια σωστή συνήθεια  που θα μας βοηθήσει στην καθημερινότητα μας, είναι να καθιερώσουμε συγκεκριμένες ώρες που θα καταναλώνουμε τα γεύματα και τα σνακ μας. Για παράδειγμα, ένα υγιεινό σνακ για τις απογευματινές λιγούρες είναι τα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη, τα οποία περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, για την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ένα φρούτο εποχής (μανταρίνι, φράουλα, πορτοκάλι, μήλο) και να έχουμε μία μοναδική πρόταση θρέψης! Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν θρεπτικό συνδυασμό σε δυάδα, δηλαδή μία αμυλούχα τροφή με μία φρέσκια τροφή.

Extra tip : Τα γεύματα καλό θα είναι να τα οργανώνουμε από την προηγούμενη  ημέρα. (κάντε 4-5 γεύματα/ημέρα)

Χρονικό διάστημα μεταξύ γευμάτων

Καλό είναι να αποφεύγεται η παρέλευση μεγάλων χρονικών διαστημάτων  μεταξύ των γευμάτων χωρίς σνακ καθώς μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας δημιουργείται η ανάγκη για κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας τροφής, και συνήθως ανθυγιεινής, σε σχέση με το φυσιολογικό αλλά και η ανάγκη για γλυκό.

Τοποθέτηση υγιεινών σνακ στο πεδίο οράσεως μας

Πολλές έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του να τοποθετούμε υγιεινά τρόφιμα σε εμφανή και εύκολα προσεγγίσιμα σημεία, διότι κατά αυτό τον τρόπο είναι πιθανότερο να τα καταναλώσουμε όταν θα έχουμε κάποια λιγούρα. Έτσι μια καλή λύση για τις στιγμές που θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό αλλά χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με πολλές θερμίδες, είναι να βάλουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή στο γραφείο μας μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη και μέλι ή λεμόνι, τα οποία έχουν μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο.

 Μην αφήνετε τον εαυτό σας να διψάσει.

Συχνά η δίψα, μας κάνει να νομίζουμε ότι πεινάμε, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερες μερίδες φαγητού από το φυσιολογικό και να επιβαρύνουμε άσκοπα τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες.  Για τον λόγο αυτόν, θυμόμαστε να έχουμε μπροστά μας πάντοτε ένα ποτηράκι νερό, ώστε να προσφέρουμε στο σώμα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Εύκολες τεχνικές για την καταπολέμηση της λιγούρας | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Χριστίνα Κοντοβά: «Η Έιντα με έχει δει να κλαίω ή να φωνάζω στο γραφείο… Θέλω να λέμε αλήθειες»

Η Χριστίνα Κοντοβά μιλάει για το ταξίδι της μητρότητας μέσω της υιοθεσίας της 6χρονης Έιντα η οποία είναι πλέον όλη η ζωή της.

Μαριέττα Χρουσαλά: Φορά πράσινο μπικίνι, κάνει παγοθεραπεία & μας αποκαλύπτει τους κοιλιακούς της!

Το καλοκαίρι έφτασε λίγο νωρίτερα για τη Μαριέττα Χρουσαλά, η οποία φορά το μαγιό της και ετοιμάζεται για τις πρώτες εμφανίσεις της στη θάλασσα!

Ψυχοκόρες Spoiler: Η Βικτώρια πουλάει τη Δεσποινιώ σε Λιβανέζους

Ψυχοκόρες, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Η τρυφερή φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία έγινε πρόσφατα πατέρας για 5η φορά.

Άννα Παναγιωτοπούλου: Είμαι σοκαρισμένος, γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο, λέει ο Φασουλής

Ήξερα την κατάσταση, τόνισε - Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στο θέατρο

Σαλίνα Γαβαλά: Η σκηνή είναι η ψυχοθεραπεία μου

Η Σαλίνα Γαβαλά δεν θέλει να μπαίνει σε κουτάκια και να προσδιορίζεται με μία μόνο ιδιότητα. Αντιθέτως, νιώθει πιο ολοκληρωμένη όταν μπορεί να εκφράζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει: ήτοι το υποκριτικό ταλέντο της (με σπουδές στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης), τη φωνή της (δουλεμένη με μαθήματα

Survivor 2024: Αποχώρησε η Αναστασία Τσέρου, έκπληξη με την πρώτη υποψήφια – Δείτε βίντεο

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Θοδωρή, ο σοβαρός τραυματισμός της Αναστασίας, το τσούγκρισμα των αυγών και η μάχη για το πασχαλινό τραπέζι και την ασυλία

Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε – Δείτε το βίντεο

Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε - Δείτε το βίντεο GALA Ελένη Φουρέιρα Μαρίνα Σάττι Eurovision Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε - Δείτε το βίντεο Είσαι μαγική, τόνισε η τραγουδίστρια στη φετινή εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 05.05.2024, 09:21 17 ΣΧΟΛΙΑ Η Ελένη Φουρέιρα

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: “Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά”

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά» Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος λέει το δικό του αντίο στη σπουδαία ηθοποιό. Θλίψη σκόρπισε στο καλλιτεχνικό κόσμο, η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το πρωινό του

Γιώργος Μαζωνάκης: Ατύχημα για τον γνωστό τραγουδιστή

Γιώργος Μαζωνάκης: Ατύχημα για τον γνωστό τραγουδιστή Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιος στο Instagram. Διαφορετικό είναι το φετινό Πάσχα που περνά ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες παρουσιάζεται να χαλαρώνει στο σαλόνι του σπιτιού του. Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση στους

Όσες φορές και αν τον παρατηρήσετε, δεν θα καταλάβετε για ποιον πρωταγωνιστή πρόκειται!

Κι όμως! Είναι γνωστός ηθοποιός με λαμπρή πορεία σε θέατρο και τηλεόραση. Εσείς καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;  Ο ηθοποιός της φωτογραφίας είναι ο Κωστής Σαββιδάκης! Ο Κωστής Σαββιδάκης έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο και έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Τον απολαύσαμε στις σειρές: "Οι Βασιλιάδες το 2012" ως Λευτέρης, στο "Με Τα Παντελόνια

Η καταπληκτική σχέση της Ελένης Μενεγάκη με την πεθερά της, Λιλίκα Παντζοπούλου

Η Ελένη Μενεγάκη δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη της για την πεθερά της, Λιλίκα Παντζοπούλου