Νταντά της γειτονιάς: Όλοι οι χαρακτήρες της νέας κωμωδίας του MEGA

Date:

Η νέα κωμική σειρά «Νταντά της γειτονιάς» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του MEGA για να μας υπενθυμίσει πως οι πιο απροσδόκητες συναντήσεις μπορούν να γεννήσουν μία αλλιώτικη οικογένεια και ένα ξεχωριστό «μαζί».

Στις πολύχρωμες και ζωντανές γειτονιές του Περιστερίου, δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι συναντώνται χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος: Ο αυστηρός και μονόχνοτος Γιάννης θα επιλεγεί από ένα κρατικό πρόγραμμα – το οποίο δεν αιτήθηκε ποτέ – να εργαστεί ως «Νταντά της Γειτονιάς» για τα δύο μικρά παιδιά της ανοργάνωτης και παρορμητικής Χριστίνας.

Οι συγκρούσεις και οι αναποδιές ωστόσο, σταδιακά θα δώσουν τη θέση τους στην κατανόηση, την αποδοχή και τη χαρά, δημιουργώντας μια «ξεχωριστή» οικογένεια.

Γύρω από τους δύο ήρωες, μια παρέα από ξεχωριστούς χαρακτήρες, ο καθένας με τις ιδιοτροπίες, τα όνειρα και τις αγωνίες του, έρχεται να δώσει τη δική της πινελιά στην ιστορία. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και απρόσμενες ανατροπές, όλοι μαζί ανακαλύπτουν πως η οικογένεια είναι εκεί όπου η αγάπη περισσεύει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης)

Ο Γιάννης ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, οικογενειάρχης, δάσκαλος, δραστήριος, επικριτικός αλλά και δίκαιος… Όλα αυτά άλλαξαν πριν τριάμισι χρόνια όταν έχασε τη γυναίκα του, Σοφία, με την οποία ήταν παντρεμένοι για 40 χρόνια. Το πλήγμα ήταν τεράστιο. Η κόρη του έχει φύγει εδώ και 15 χρόνια στο εξωτερικό και τον επισκέπτεται σπάνια.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Γιάννη έγινε πραγματικότητα: έμεινε μόνος του. Από τότε έγινε άλλος άνθρωπος, γκρινιάρης, παράξενος, αντικοινωνικός, χωρίς όρεξη για τίποτα. Μόνη του παρέα είναι οι γείτονές του και οικογενειακοί φίλοι, Κώστας και Γεωργία, που τον σπρώχνουν να βρει πάλι κάποιο ενδιαφέρον στη ζωή του και ίσως τον παλιό του εαυτό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ (Ρένα Λύκου)
Η Χριστίνα είναι χωρισμένη μητέρα της Ελευθερίας και του μικρού Κλεομένη. Εργατική, ανεξάρτητη αλλά και τρομακτικά ανοργάνωτη. Στο πανεπιστήμιο έμεινε έγκυος από τον μεγάλο της έρωτα, Φώτη, κι αναγκάστηκε να αφήσει τις σπουδές της στη φιλολογία. Ακολούθησε ο γάμος τους, ο οποίος έληξε άδοξα όταν ο σύζυγός της δεν εμφανίστηκε στη γέννα του Κλεομένη.

Ο Φώτης έφυγε στο εξωτερικό και εκείνη έμεινε μόνη να παλεύει για όλα. Οι πιο κοντινοί της άνθρωποι είναι η γειτόνισσά της, Μαίρη, η κολλητή της, Γιόνα, κι οι συνάδελφοι από το σαντουιτσάδικο, Αλέξανδρος και Μπάμπης. Η Χριστίνα δεν έχει πολλή αυτοπεποίθηση στα ερωτικά. Όταν ο Μπάμπης αρχίζει να τη φλερτάρει, αρχίζει κι αυτή να τον βλέπει με άλλο μάτι.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΓΟΥΡΟΣ (Δημήτρης Πιατάς)

Ο Κώστας, στενός φίλος του Γιάννη, είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και δύο εγγόνια. Αν και μαλώνουν σαν τον σκύλο με τη γάτα, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εκείνη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ταξιτζής, όμως πλέον έχει βγει στη σύνταξη. Θεωρεί ότι, έπειτα από τόσα χιλιόμετρα στους δρόμους, έχει κερδίσει το δικαίωμα να περνά τις μέρες του, βλέποντας τηλεόραση από τον καναπέ.

Πιστεύει πως η θητεία του στο ταξί τον έχει κάνει σοφό και παντογνώστη, αφού έχει μεταφέρει και συζητήσει με αμέτρητους επιστήμονες. Δε διστάζει να εκφράζει με απόλυτη σιγουριά τις συχνά αμφίβολες θεωρίες του για κάθε θέμα, προς μεγάλη αγανάκτηση της Γεωργίας και του Γιάννη.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΡΠΑ (Ελένη Κρίτα)

Η Γεωργία είναι σύζυγος του Κώστα κι η απόλυτη Ελληνίδα μάνα και γιαγιά. Γλυκιά, πρόθυμη να βοηθήσει, με τεράστια αποθέματα αγάπης, αλλά και δυναμική, παρεμβατική, έχει γνώμη για όλα. Περνά τις μέρες της καθαρίζοντας στην εντέλεια το σπίτι της, «κεντώντας» στην κουζίνα αλλά κυρίως προσπαθώντας να ξεκουνήσει τον Κώστα από τον καναπέ.

Λατρεύει τον Γιάννη κι είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να τον καταπιεί η κατάθλιψη. Δεν θα διστάσει να πει σε όλους τι να κάνουν, να οργανώσει τις ζωές.

ΜΑΙΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ (Βάνα Ραμπότα)

Η Μαίρη είναι η αγαπημένη φίλη και γειτόνισσα της Χριστίνας. Είναι ζωγράφος και θα μπορούσε να έχει κάνει μεγάλη καριέρα, αν την ενδιέφεραν τέτοια «πεζά πράγματα». Γλυκιά, ρομαντική, αφελής και λίγο στον κόσμο της, πιστεύει πάντα το καλύτερο για τους ανθρώπους.

Είναι φανατική οικολόγος και έχει ένα σκυλάκι, την Τούλσι. Ήταν παντρεμένη για τριάντα χρόνια με έναν άντρα που την απάτησε με μία πολύ νεότερή της κι αυτό είναι ένα τραύμα που δεν έχει ξεπεράσει. Παρόλα αυτά δεν χάνει την αισιοδοξία της. Ο Γιάννης την γοητεύει, παρότι είναι πολύ διαφορετικός από εκείνη.

ΓΙΟΝΑ ΜΟΥΡΑΤΙ (Μελίνα Πολυζώνη)

Η Γιόνα ήρθε σε ηλικία 5 ετών από την Αλβανία στην Ελλάδα για να ζήσει μαζί με τους γονείς της. Έχοντας αντιμετωπίσει από πολύ μικρή τον ρατσισμό λόγω της καταγωγής της, έμαθε να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να βάζει κάθε ανόητο στη θέση του.

Είναι η ψήστρια του σαντουιτσάδικου, όπου δουλεύει η Χριστίνα, και παρά το γλυκό κι ήρεμο παρουσιαστικό της, γίνεται ο φόβος κι ο τρόμος του μαγαζιού, ιδιαίτερα για τον Μπάμπη, τον άλλο ψήστη, με τον οποίο βρίσκεται διαρκώς σε κόντρα. Είναι στενή φίλη της Χριστίνας και προσπαθεί να τη βοηθά να παίρνει σωστές αποφάσεις.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Νικολάκης Ζεγκίνογλου)

Ο Μπάμπης είναι ψήστης στο σαντουιτσάδικο, όπου δουλεύει κι η Χριστίνα. Από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για εκείνη. Αυτοαποκαλούμενος γόης, φλερτάρει με τα πάντα, μέχρι και με τη ζύμη για τις κρέπες.

Είναι φανατικός της γυμναστικής και δεν χάνει ευκαιρία να θαυμάσει το σώμα του ακόμα και στις αντανακλάσεις του στις σπάτουλες του μαγαζιού. Μπορεί να μην είναι το πιο κοφτερό μυαλό της παρέας, όμως η αυτοπεποίθησή του είναι τόσο μεγάλη, που δεν σκέφτεται ποτέ ότι μπορεί να κάνει κάποιο λάθος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Αντώνης Γιαννακός)

Ο Αλέξανδρος είναι ο υπεύθυνος του σαντουιτσάδικου. Λογικός, εσωστρεφής, πολύ ντροπαλός αλλά και αγχώδης. Είναι το τυπικό καλό παιδί, σκέφτεται πάντα τους άλλους και θέλει να βοηθάει χωρίς να κρίνει. Μπορεί να έχει μεγαλώσει πλουσιοπάροχα αλλά με την οικονομική κρίση, αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές.

Όσο έκανε το μεταπτυχιακό του στα οικονομικά, ξεκίνησε να δουλεύει στο σαντουιτσάδικο. Αυτό που τον κρατάει εκεί είναι η Χριστίνα, την οποία ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που την είδε. Φυσικά δεν της το έχει αποκαλύψει.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΖΑΝΗ (Αμαρυλλίς Καπίρη)

Η Ελευθερία είναι η κόρη της Χριστίνας. Πανέξυπνη, περίεργη και γεμάτη ενέργεια, αποζητά διαρκώς την προσοχή των γύρω της και δεν φοβάται να καταφύγει σε ευφάνταστες σκανταλιές για να την έχει. Ακόμα και πριν τον χωρισμό των γονιών της, είχε αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τη μητέρα της.

Αντιμετωπίζει με καχυποψία κάθε νέο πρόσωπο που μπαίνει στο σπίτι τους, ιδιαίτερα τον Γιάννη. Αρχικά δοκιμάζει τα όριά του, σταδιακά όμως δένεται μαζί του και τον βλέπει ως οργανικό μέλος της οικογένειάς της.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βουρκωμένη η Σελένα Γκόμεζ απέτισε φόρο τιμής στην κόρη του Μάρτιν Σορτ που αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο, δείτε βίντεο

Βουρκωμένη η Σελένα Γκόμεζ απέτισε φόρο τιμής στην κόρη του Μάρτιν Σορτ που αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο, δείτε βίντεο Βουρκωμένη η Σελένα Γκόμεζ απέτισε φόρο τιμής στην κόρη του Μάρτιν Σορτ που αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο, δείτε βίντεο  Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε βραβείο προς τιμήν της Κάθριν Σορτ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών κατά

Ο Τζον Γκούντμαν μετάνιωσε που έπαιξε στην ταινία «Μνημείων Άνδρες» του Κλούνεϊ: Δεν έπρεπε να την είχα κάνει

Ο Τζον Γκούντμαν μετάνιωσε που έπαιξε στην ταινία «Μνημείων Άνδρες» του Κλούνεϊ: Δεν έπρεπε να την είχα κάνει Ο Τζον Γκούντμαν μετάνιωσε που έπαιξε στην ταινία «Μνημείων Άνδρες» του Κλούνεϊ: Δεν έπρεπε να την είχα κάνει Ο ηθοποιός ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πέρασε όμορφα στα γυρίσματα, ενώ επαίνεσε τον Κλούνεϊ για τις ικανότητές του ως σκηνοθέτης Ο

Μάνος Καζαμίας: «Έκανα τον ξυλοπόδαρο στην Ερμού για να επιβιώσω, μας κυνηγούσαν τότε»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Με αφορμή τη συμμετοχή στη νέα σειρά “Κουτσουπιές” της ΕΡΤ, ο Μάνος Καζαμίας συνάντησε την Κατερίνα Καραβάτου και τον Χρήστο Φερεντίνο στο “Στούντιο 4” το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2026. Μέσα σε πολλά, δε, ο ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε για την περίοδο που

«Μεταμορφώθηκε σε τέρας, με βίασε σαν να ήμουν ζόμπι στο κρεβάτι»: Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας στη δίκη του Ράσελ Μπραντ

«Μεταμορφώθηκε σε τέρας, με βίασε σαν να ήμουν ζόμπι στο κρεβάτι»: Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας στη δίκη του Ράσελ Μπραντ «Μεταμορφώθηκε σε τέρας, με βίασε σαν να ήμουν ζόμπι στο κρεβάτι»: Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας στη δίκη του Ράσελ Μπραντ Η γυναίκα, περιγράφοντας όσα λέει ότι συνέβησαν το 1999, είπε ότι αισθανόταν πως πνιγόταν, ενώ ο Βρετανός

Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για το spin-off του Tulsa King με τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για το spin-off του Tulsa King με τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον Στο Frisco King  θα κάνει την εμφάνισή του και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην αρχική σειρά 15.10.2026, 22:34 UPD: 15.10.2026, 22:57 Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο teaser του «Frisco King», της νέας σειράς που αποτελεί spin-off του «Tulsa King»

«Είναι ακινησία της καρδιάς και της ψυχής μου» – Ο Γιάννης Ζουγανέλης αποχαιρετά την κουμπάρα του, Μπέτυ Βαλάση

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Με ένα προσωπικό μήνυμα αποχαιρέτισε ο Γιάννης Ζουγανέλης την Μπέτυ Βαλάση, αποκαλύπτοντας ότι τους συνέδεαν όχι μόνο η θεατρική συνεργασία, αλλά και η κουμπαριά. Η ηθοποιός, που αγαπήθηκε ως «Λωξάντρα» στην ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε

Η Ιωάννα Τούνη παίζει με τον μικρό Πάρη και τον σύντροφό της Δημήτρη Σπυριδωνίδη

Τα παιχνίδια στο σπίτι με τον γιο της και τον σύντροφό της, Δημήτρη Σπυριδωνίδη «μοιράζεται» η Ιωάννα Τούνη με τους followers της στα social media. Η Ιωάννα Τούνη απολαμβάνει τις στιγμές με τον μικρό Πάρη, πολλές από τις οποίες κατέγραψε σε βίντεο και «ανέβασε» στα social media. Η γνωστή influencer περνάει μία ιδιαίτερα όμορφη περίοδο

Κωνσταντίνος Αργυρός: Επιθυμεί μια συναυλία σαν της Άννας Βίσση και μιλά για τη νέα του οικογένεια.

Κατά την επιστροφή του από τη Βοστώνη, ο Κωνσταντίνος Αργυρός παραχώρησε δηλώσεις στην τηλεοπτική κάμερα, αναφέρθηκε τόσο στα επαγγελματικά του σχέδια όσο και στην προσωπική του ζωή. Ο γνωστός τραγουδιστής εξέφρασε την επιθυμία του να πραγματοποιήσει στο μέλλον μια μεγάλη συναυλία στα πρότυπα εκείνης που έδωσε πρόσφατα η Άννα Βίσση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για

Υπόθεση Μαζωνάκη: Το ψηφιακό αποτύπωμα της 56χρονης γιατρού και οι έρευνες για αναισθητικές ουσίες.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν τις ψηφιακές αναζητήσεις της 56χρονης γιατρού από το Κολωνάκι μετά τη διακομιδή του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς αναζητούσε πληροφορίες για την προποφόλη και τις παρενέργειές της. Ειδικότερα, από τις 16:55 έως τις 16:57, προχώρησε σε ερωτήματα σε πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης σχετικά με τις παρενέργειες της προποφόλης, τη μυδρίαση σε συνδυασμό με πτώση πίεσης

«Είπα όχι, συμπεριφερόταν σαν τέρας»: Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε στη δίκη του Ράσελ Μπραντ

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google «Με χειραγώγησε, με έκανε να τον εμπιστευτώ». Πίσω από ένα μεγάλο μπλε παραβάν, ώστε να προστατευτεί η ταυτότητά της, η πρώτη γυναίκα που κατέθεσε στη δίκη του Ράσελ Μπραντ περιέγραψε πώς, σύμφωνα με την καταγγελία της, μια συζήτηση για ένα θεατρικό σχέδιο κατέληξε στον βιασμό της.

Αλλαγή σκυτάλης στην Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) περνά σε νέα διοικητική περίοδο, με πρόεδρο τον καθηγητή Πνευμονολογίας Πέτρο Μπακάκο και μια επταμελή διοίκηση που αναλαμβάνει σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία για την αναπνευστική υγεία στην Ελλάδα. Το υψηλό ποσοστό καπνίσματος, η καθυστερημένη διάγνωση χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων, η επιβάρυνση από τον καρκίνο του πνεύμονα και οι δυσκολίες πρόσβασης

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης ευχήθηκε για τα γενέθλια της Ντορέττας Παπαδημητρίου με μία νοσταλγική φωτογραφία

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η Ντορέττα Παπαδημητρίου εδώ και περίπου δύο χρόνια είναι ζευγάρι και μοιράζονται τα ίδια όνειρα ζωής. Παρόλο που είναι low profile ο γνωστός ηθοποιός θέλησε να κάνει μία δημόσια ανάρτηση με αφορμή τα γενέθλια της συντρόφου του. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης την Πέμπτη (15.10.2026) ανέβασε μία φωτογραφία από τις διακοπές του με