Λιονέλ Μέσι και Αντονέλα Ροκούζο: Το love story που ξεκίνησε στα παιδικά τους χρόνια

Date:

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Ο Λιονέλ Μέσι και η Αντονέλα Ροκούζο έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο γνωστές και σταθερές σχέσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Εκείνη βρισκόταν στη ζωή του πολύ πριν από τη διεθνή αναγνώριση, τα τρόπαια και τις μεγάλες επιτυχίες που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Η κοινή ιστορία τους άρχισε στο Ροσάριο της Αργεντινής, την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ο Μέσι γνώρισε την Αντονέλα μέσω του παιδικού του φίλου και συμπαίκτη, Λούκας Σκάλια, ο οποίος είναι ξάδελφός της. Εκείνη, επομένως, τον γνώριζε πολύ πριν από τη διεθνή αναγνώριση, τις Χρυσές Μπάλες και τις μεγάλες επιτυχίες με την Μπαρτσελόνα και την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Η επανασύνδεση που άλλαξε τη ζωή τους

Η ζωή τούς οδήγησε για αρκετά χρόνια σε διαφορετικούς δρόμους. Σε ηλικία 13 ετών, ο Μέσι άφησε την Αργεντινή και εγκαταστάθηκε στην Ισπανία, προκειμένου να ενταχθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Η Αντονέλα παρέμεινε στο Ροσάριο, όπου συνέχισε τις σπουδές και την καθημερινότητά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρία φίλης της, εκείνη διατηρούσε για χρόνια σχέση με άλλον άνδρα. Στον πρώην σύντροφό της αποδόθηκε αργότερα η χιουμοριστική φράση «τουλάχιστον δεν με άφησε για οποιονδήποτε, αλλά για τον Μέσι». Η ιστορία αναπαράχθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερα επιβεβαιωμένα στοιχεία για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Οι δυο τους φαίνεται πως ήρθαν ξανά πιο κοντά στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μέσι βρέθηκε στο πλευρό της Αντονέλα όταν εκείνη έχασε μία στενή φίλη της σε τροχαίο δυστύχημα. Η φιλία τους άρχισε σταδιακά να εξελίσσεται σε ερωτική σχέση, την οποία αρχικά κράτησαν μακριά από τη δημοσιότητα.

Η σχέση τους έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2009, όταν ο Μέσι αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι υπήρχε μια γυναίκα στη ζωή του. Αργότερα, η Αντονέλα εγκατέλειψε το Ροσάριο και εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη, ώστε να βρίσκεται κοντά του.

Η δημιουργία της οικογένειάς τους

Το 2012, το ζευγάρι απέκτησε τον πρώτο του γιο, τον Τιάγκο. Τρία χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους, Ματέο, ενώ το 2018 ήρθε στη ζωή ο μικρότερος της οικογένειας, Τσίρο.

Η πατρότητα άλλαξε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ο Μέσι αντιμετώπιζε τη ζωή, τις νίκες αλλά και τις απογοητεύσεις. Σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι, ακόμα και μετά από μια δύσκολη ήττα, η επιστροφή στο σπίτι και η παρουσία των παιδιών του τον βοηθούσαν να αφήσει πίσω του όσα είχαν συμβεί στο γήπεδο.

Αργότερα, μιλώντας για τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του, δήλωσε: «Η απόκτηση τριών παιδιών άλλαξε την οπτική μου για τη ζωή και με βοήθησε να ωριμάσω». Όπως εξήγησε, παρά την ένταση που υπάρχει σε ένα σπίτι με τρία παιδιά, ο ίδιος και η Αντονέλα προσπαθούν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή μαζί τους, ακόμα και τις πιο απλές ώρες της καθημερινότητας.

Ο «γάμος του αιώνα» στο Ροσάριο

Στις 30 Ιουνίου 2017, ο Λιονέλ Μέσι και η Αντονέλα Ροκούζο παντρεύτηκαν στο Ροσάριο, επιστρέφοντας στην πόλη όπου είχε αρχίσει η κοινή ιστορία τους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 260 καλεσμένων και χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της Αργεντινής ως «ο γάμος του αιώνα». Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονταν μερικοί από τους γνωστότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όπως ο Νεϊμάρ, ο Λουίς Σουάρες, ο Σέρχιο Αγουέρο και ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος είχε παραστεί μαζί με τη Σακίρα.

Παρότι η εκδήλωση είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός λαμπερού γάμου διασημοτήτων, η επιλογή του Ροσάριο είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για το ζευγάρι. Ήταν ο τόπος στον οποίο είχαν γνωριστεί ως παιδιά, όπου εξακολουθούσαν να ζουν συγγενείς και φίλοι τους και στον οποίο επέστρεφαν όποτε το επέτρεπαν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή.

Τι έχει δηλώσει ο Μέσι για την Αντονέλα

Ο Μέσι, ο οποίος σπάνια μιλά για την προσωπική του ζωή, έχει εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη σύζυγό του. Σε συνέντευξή του το 2019 αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την οικογενειακή καθημερινότητα. «Είναι πάντα καλοδιάθετη και αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αξιοθαύμαστο τρόπο. Είναι πολύ έξυπνη», είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι θαυμάζει πολλές πλευρές της προσωπικότητάς της.

Για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, το σπίτι αποτελεί το καταφύγιό του από την πίεση και τη συνεχή προβολή που συνοδεύουν την καριέρα του. Έχει περιγράψει μια καθημερινότητα αρκετά πιο απλή από αυτήν που ίσως φαντάζεται το κοινό, με οικογενειακές στιγμές, παιχνίδια με τα παιδιά και βραδιές στο σπίτι.

«Είμαστε μια ομάδα»

Η Αντονέλα Ροκούζο έχει παραχωρήσει ελάχιστες συνεντεύξεις για την προσωπική της ζωή. Μιλώντας, ωστόσο, στη μεξικανική έκδοση της Vogue το 2025, περιέγραψε την οικογένειά τους ως πολύ δεμένη, παρά τη διεθνή φήμη και τις συχνές μετακινήσεις. «Είμαστε μια απολύτως φυσιολογική, πολύ δεμένη οικογένεια. Είμαστε ομάδα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε. Όπως εξήγησε, η καθημερινότητά τους οργανώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τους τρεις γιους τους, με το ζευγάρι να φροντίζει ώστε τα απογεύματα να είναι αφιερωμένα στα παιδιά.

Η ίδια έχει τονίσει ότι επιθυμία τους είναι οι γιοι τους να μεγαλώσουν με σεβασμό, σωστές αξίες και επίγνωση ότι δεν είναι ανώτεροι από τους άλλους λόγω του ονόματος ή της αναγνωρισιμότητας του πατέρα τους. Παράλληλα, προσπαθούν να τους προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική καθημερινότητα, με σχολείο, φίλους, αθλητικές δραστηριότητες και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι ρίζες που δεν ξέχασαν

Παρά τα χρόνια που πέρασαν στη Βαρκελώνη, στο Παρίσι και αργότερα στο Μαϊάμι, το Ροσάριο εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικογένεια. Η Αντονέλα έχει δηλώσει ότι δεν άφησαν ποτέ πίσω τις αργεντίνικες ρίζες τους και ότι επιστρέφουν στην πατρίδα τους όποτε έχουν τη δυνατότητα.

Από μια παιδική γνωριμία στις γειτονιές του Ροσάριο μέχρι τη δημιουργία μιας πενταμελούς οικογένειας, ο Λιονέλ Μέσι και η Αντονέλα Ροκούζο έχουν διανύσει μαζί μια διαδρομή γεμάτη αποστάσεις, μετακομίσεις, επιτυχίες και μεγάλες αλλαγές.

Η σχέση τους δεν στηρίχθηκε μόνο στις εντυπωσιακές στιγμές της καριέρας του Μέσι, αλλά και σε μια κοινή ζωή που διαμορφώθηκε μακριά από τα γήπεδα. Εκείνη τον γνώρισε πριν από τη δόξα και συνέχισε να βρίσκεται δίπλα του στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του, ενώ σήμερα οι δυο τους δηλώνουν ότι λειτουργούν πρωτίστως ως οικογένεια και ως ομάδα. Η σχέση τους παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ξεχωριστά love stories στον χώρο του αθλητισμού.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μακαρόνια ο-γκρατέν με τυρί και ζαμπόν

Μακαρόνια ο-γκρατέν με τυρί και ζαμπόν Συστατικά 370 γρ. (3/4 από 1 πακέτο των 500 γρ.) κοφτό μακαρόνι (κοχυλάκια, βίδες, σελινάκι, φιογκάκια) 4 κοφτές κουταλιές (60 γρ.) βούτυρο + λίγο για το ταψί, 2 κουταλιές αλεύρι, 1 ½ φλ. γάλα, 1 φλ. κρέμα γάλακτος μειωμένων λιπαρών (Light) ή γάλα εβαπορέ, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 4 φλ.

Κρύα σούπα κολοκυθιού με φιστίκια Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 600 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 750 ml ζωμό λαχανικών 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 50 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα 8-10 φύλλα δυόσμου Χυμό από ½ λεμόνι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για το σερβίρισμα: Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης Φύλλα

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές και ανανέωσε το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο

Entertainment Ο Φάνης Λαμπρόπουλος αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές και ανανέωσε το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Αυλαία στη φετινή σεζόν έριξε χθες το βράδυ, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Φάνης Λαμπρόπουλος με την εκπομπή «Στην αγκαλιά του Φάνη» στον ΣΚΑΙ. Ο γνωστός παρουσιαστής αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές και ανανέωσε το ραντεβού

Τηλεθέαση: Υψηλές πτήσεις για την ΕΡΤ2 – Στο 43,8% έφτασε ο αγώνας της Ισπανίας με το Βέλγιο

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Νούμερα τηλεθέασης – Τις υψηλές της πτήσεις συνεχίζει η ΕΡΤ2 σε καθημερινή βάση, καθώς οι αγώνες του Μουντιάλ πάντα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από την αρχή της διοργάνωσης. Όπως κάθε μέρα, έτσι και χθες, Παρασκευή 10 Ιουλίου, η ΕΡΤ2 σημείωσε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά στην

Fouquet’s Mykonos: Όταν η γαλλική φινέτσα συναντά τη μαγεία του Αιγαίου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία

Από το Παρίσι έως και πιο κομψές γωνιές του πλανήτη, το Fouquet’s είναι συνώνυμο του ευ ζην και της πολυτελούς φιλοξενίας. Μετά τη γαλλική πρωτεύουσα, τη Νέα Υόρκη και το St. Barts, η πολυτελής του κομψότητα… προσγειώνεται στην παραλία της Παράγκας, με τα κρυστάλλινα νερά, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μυκόνου και προσφέρει μαγευτική

Παγωτό και υγεία: Η γλυκιά απόλαυση θέλει μέτρο

Υπήρχε μια εποχή που στην Ελλάδα μετρούσαμε το καλοκαίρι με παγωτά. Ένα ξυλάκι μετά το μπάνιο, ένα χωνάκι στην πλατεία του χωριού, μια οικογενειακή βόλτα που έκλεινε πάντα με μια στάση στο παγωτατζίδικο. Το παγωτό δεν ήταν απλώς ένα γλύκισμα. Ήταν συνώνυμο των διακοπών, της ανεμελιάς και των παιδικών αναμνήσεων. Σήμερα, μπορεί οι εποχές να

Αυτές οι 4 ασκήσεις είναι «χρυσός» αν κάθεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Οι πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή δεν επιβαρύνουν μόνο τη μέση. Η παρατεταμένη καθιστική στάση μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία στους γοφούς, μειωμένη κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, σφίξιμο στους οπίσθιους μηριαίους και αυξημένη ένταση στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με personal trainer, λίγα μόλις λεπτά στοχευμένης κινητικότητας

Ελκώδης κολίτιδα: Νέο μονοκλωνικό αντίσωμα φέρνει ύφεση της νόσου σε μόλις 12 εβδομάδες

Ελπιδοφόρα είναι τα πρώτα αποτελέσματα μιας μεγάλης κλινικής μελέτης Φάσης 3 για το tulisokibart, ένα νέο υπό διερεύνηση μονοκλωνικό αντίσωμα που φαίνεται να οδηγεί σε κλινική ύφεση της ελκώδους κολίτιδας μέσα σε 12 εβδομάδες, στοχεύοντας έναν διαφορετικό μηχανισμό της νόσου Η ελκώδης κολίτιδα είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου που προκαλεί εξάρσεις και υφέσεις

Η καλύτερη τροφή για τη μείωση της χοληστερόλης, σύμφωνα με καρδιολόγους και διατροφολόγους

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και η διατροφή είναι το «εργαλείο» που μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αρκεί μόνο να αποφεύγουμε τις τροφές που επιβαρύνουν τα επίπεδα της

«Η Τζένιφερ Λόπεζ επισκιάστηκε από την ίδια της την αδελφή» – Ποια έκλεψε τις εντυπώσεις στο Παρίσι

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google «Η Τζένιφερ Λόπεζ επισκιάστηκε από την ίδια της την αδελφή», γράφει η Daily Mail, σχολιάζοντας τη βραδινή έξοδο των δύο γυναικών στο Παρίσι και την εμφάνισή τους έξω από το ιταλικό εστιατόριο «Gigi Paris». Η 55χρονη βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος από τη Νέα Υόρκη επιλέγει συνήθως

Τομ Χάρντι: Τον παρακαλάνε να επιστρέψει στο Mobland

 «Μύλος» έχει γίνει η παραγωγή της τρίτης σεζόν του «Mobland», της επιτυχημένης σειράς της πλατφόρμας Paramount. Όπως γράψαμε πρόσφατα, ο Τομ Χάρντι απομακρύνθηκε, καθώς προκαλούσε προβλήματα στην παραγωγή, κάτι που φάνηκε να επικροτούν οι συμπρωταγωνιστές του Έλεν Μίρεν και Πιρς Μπρόσναν. Υπάρχει όμως ανατροπή, καθώς οι παραγωγοί φέρονται να τον παρακαλούν να επιστρέφει. Σύμφωνα με

Όμορφες στιγμές για τα 70ά γενέθλια του Τομ Χανκς

Μακριά από την ένταση της καθημερινότητας, ο αγαπημένος ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ένα βίντεο στο Instagram, όπου κάνει μια δροσιστική βουτιά στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, απολαμβάνοντας το καλοκαιρινό σκηνικό. Με το γνωστό, αστείρευτο χιούμορ του, συνόδευσε την ανάρτηση γράφοντας ότι αυτός ο τύπος γίνεται σήμερα 70, έχοντας μαζί του υπέροχη μουσική