«Xωρίς άλλοθι»: Κυκλοφόρησε το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη

Date:

Η τριανταεπτάχρονη Λητώ Ράλλη, επικεφαλής συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ σε εφημερίδα του Λονδίνου, επιστρέφει στην Ελλάδα ύστερα από έντεκα χρόνια απουσίας. 

Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα της Λουκά την αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό της στην Κηφισιά και σε ένα παρελθόν που δεν έπαψε ποτέ να τη στοιχειώνει.

Οι μόνοι συγγενείς που της έχουν απομείνει είναι η θεία της Βάνα, η ξαδέλφη της Εριέττα και κάποιοι οικογενειακοί φίλοι. Πριν προλάβει να διαχειριστεί το πένθος και τις εκκρεμότητες, η Βάνα δολοφονείται άγρια μέσα στο πατρικό της Λητώς, με την ίδια να συλλαμβάνεται και να προφυλακίζεται ως βασική ύποπτη. Όλες οι ενδείξεις την υποδεικνύουν ως ένοχη, το κίνητρό της ωστόσο παραμένει άγνωστο.

Η υπόθεση προκαλεί σάλο που φτάνει ως το Λονδίνο. Ο συνάδελφος και φίλος της Φίλιππος Δούκας έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να διεξάγει τη δική του προσωπική έρευνα, η οποία φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία και μυστικά, ικανά να συνταράξουν συθέμελα πρόσωπα και οικογένειες, αν ποτέ αποκαλυφθούν.

Θεοφανία Ανδρονίκου–Βασιλάκη: Ο «Κορσές της Σταχτοπούτας» ήταν για μένα μια κατάδυση στον εαυτό μου

Καθώς οι αποκαλύψεις πυκνώνουν, τα δεδομένα της υπόθεσης αλλάζουν επικίνδυνα. Όλοι φαίνεται να κρύβουν κάτι, ακόμη και ο ίδιος ο Φίλιππος. Μια φρικτή αλήθεια από το δικό του παρελθόν αρχίζει να διαγράφεται στο παρασκήνιο, τοποθετώντας τον στο κάδρο όσων επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τη Λητώ για έναν φόνο που δεν διέπραξε και απομακρύνοντας την ενδεχόμενη ερωτική σχέση ανάμεσά τους. Η αστυνομική έρευνα, υπό τον αστυνόμο Μάνο Ανδρεάδη, εξελίσσεται παράλληλα, όμως είναι η ανεπίσημη έρευνα του Φίλιππου που ανοίγει τις πιο επικίνδυνες πόρτες του παρελθόντος.

Το ημερολόγιο της πρόωρα χαμένης μητέρας της Λητώς Αντιγόνης, η οποία αυτοκτόνησε, λειτουργεί ως καταλύτης, φέρνοντας στο φως αλήθειες που έπρεπε να παραμείνουν θαμμένες για πάντα.

Η συγγραφέας Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη έχει εδραιώσει τη δυναμική παρουσία της στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, κερδίζοντας την αγάπη χιλιάδων αναγνωστών.

iiciiipound-iiiiiicover.jpg

Με σταθερά ανοδική πορεία και σημαντική εμπορική επιτυχία, τα βιβλία της σημειώνουν χιλιάδες πωλήσεις, ενώ το αναγνωστικό κοινό την ξεχωρίζει για τη συναρπαστική πλοκή, τη συναισθηματική ένταση και τους πολυδιάστατους χαρακτήρες που χαρακτηρίζουν τη γραφή της. Ένα πολυεπίπεδο ελληνικό μυθιστόρημα που συνδυάζει crime, οικογενειακά μυστικά, ψυχολογικό δράμα και ερωτικό στοιχείο σε ατμόσφαιρα σκοτεινού μυστηρίου. Ηρωίδα με ισχυρό ψυχολογικό υπόβαθρο: μια επιτυχημένη δημοσιογράφος μετατρέπεται ξαφνικά από ερευνήτρια σε βασική ύποπτη φόνου.

Διπλή χρονική αφήγηση και αναδρομές από τη δεκαετία του ’80 έως το 2025, που αποκαλύπτουν σταδιακά ένα πολυγενεακό οικογενειακό μυστικό. Καλοστημένη αστυνομική πλοκή με έντονη επιρροή από τη σχολή μυστηρίου της Agatha Christie, όπου κάθε χαρακτήρας μοιάζει ύποπτος και η αλήθεια αποκαλύπτεται μόνο στην τελική σκηνή.

Συνδυασμός βρετανικής crime αισθητικής και ελληνικού οικογενειακού δράματος, με σκηνικό από το Λονδίνο μέχρι την αριστοκρατική Κηφισιά. Έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα με μεταφυσικές αποχρώσεις, μυστικά ημερολόγια, απόπειρες δολοφονίας και συνεχείς ανατροπές.

Βαθιά συναισθηματική θεματική γύρω από το τραύμα, την απώλεια, την ταυτότητα και τις συνέπειες των επιλογών του παρελθόντος. Πολυάριθμοι χαρακτήρες με κρυφά κίνητρα και αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες που κρατούν αμείωτη την αγωνία μέχρι το τέλος.

iiiiiiii-iiiiiiiioii-iiiiiiioi-2.jpg

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στον χώρο του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, συμμετέχοντας ως κειμενογράφος και σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2009 με το βιβλίο Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά, από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, το οποίο έγινε Best s-r.

Το 2012 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό δράμα 8 ψυχές που δεν έφυγαν, από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα:

Ο κορσές της Σταχτοπούτας (2014) και Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου (2015).

Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη τα μυθιστορήματα: Η Διαθήκη του Ζάνα 2017, Η Υπηρέτρια της Δούκισσας 2018, Ζακίνθη, στο Άβατο του Κόντε 2019, Άσπιλοι Ένοχοι 2020, Κρεσέντο Εκδίκησης 2021, Mαύροι Κύκνοι 2022, Ματωμένο μετάξι 2023, Δεσποινίς ετών 39… και κάτι ψηλά 2024, Η Κατάρα 2024, Ο κορσές της Σταχτοπούτας 2025.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μπαμπά Σ’ Αγαπώ: H Στέλλα ενώνει δυνάμεις με τον Γιάννη

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Μπαμπά Σ’ Αγαπώ, Τρίτη 30/6 (21:00, Alpha) – Ο Δημήτρης κι ο Κώστας ξυπνάνε τον Βίκτωρα για να του δείξουν το νέο του δωμάτιο που είναι επιτέλους έτοιμο και το μικρό παιδί αποκτά πια τη δική του αδιαμφισβήτητη θέση στο σπίτι του Δημήτρη, σε μια ευθεία που

Αντώνης Ρέμος: «Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Καλεσμένος στον «Ρυθμό» βρέθηκε ο Αντώνης Ρέμος για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την Γιώτα Τσιμπρικίδου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Βαρδή και τον Παντελή Παντελίδη. «Το όνειρό μου έφτανε μέχρι το σημείο να πάω να τραγουδήσω στο “Να η ευκαιρία”.

Η Κάρα Ντελεβίν επιβεβαίωσε ότι είχε ερωτική σχέση με την Άμπερ Χερντ την περίοδο του διαζυγίου της από τον Τζόνι Ντεπ

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Κάρα Ντελεβίν επιβεβαίωσε τελικά ότι είχε ερωτική σχέση με την Άμπερ Χερντ την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη το πολύκροτο διαζύγιο της ηθοποιού από τον Τζόνι Ντεπ. Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι δύο γυναίκες ήταν για χρόνια φίλες και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί να

Ψαροκεφτέδες με τυρί

Χρόνος: 45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 4-5 άτομα) ½ κιλό φιλέτα ψαριού, φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα (μπακαλιάρος, πέρκα, γλώσσα…) 2-3 κουταλιές χυμός λεμονιού + 1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα 2 φλ. ψίχουλα από άσπρο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα (αλεσμένο στο μπλέντερ) ½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί 1 μεγάλο αβγό 3 γεμάτες κουταλιές ψιλοτριμμένη

«Μου είχε πει “είσαι πολύ καλός, έμοιασες στον πατέρα σου”. Νόμιζε ότι είμαι γιος του Πλούταρχου»

Ένα άκρως χιουμοριστικό και απρόοπτο περιστατικό που του συνέβη μετά από ζωντανή του εμφάνιση περιέγραψε ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας. Ο νεαρός τραγουδιστής αποκάλυψε πως ένας θαυμαστής τον προσέγγισε για να τον συγχαρεί, έχοντας ωστόσο την εντύπωση πως μιλούσε σε έναν άλλον συνάδελφό του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Weekend Live, ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας παραδέχτηκε με

Ελένη Καρακάση για την αναδοχή παιδιού: Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε όμως το παιδί από τα Χριστούγεννα, δυσκολεύεται

Ελένη Καρακάση για την αναδοχή παιδιού: Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε όμως το παιδί από τα Χριστούγεννα, δυσκολεύεται Ελένη Καρακάση για την αναδοχή παιδιού: Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε όμως το παιδί από τα Χριστούγεννα, δυσκολεύεται Είναι αρκετά μεγάλο, είναι 8 χρονών, περνάμε πολλή ώρα μαζί από την ημέρα που γνωριστήκαμε, σχολίασε η ηθοποιός Ιωάννα Μαρίνου 30.06.2026

Η Κιάρα Φεράνι έκανε ανάρτηση στα ελληνικά: Ελλάδα σ’ αγαπώ, έγραψε

Η Κιάρα Φεράνι έκανε ανάρτηση στα ελληνικά: Ελλάδα σ' αγαπώ, έγραψε Η Κιάρα Φεράνι έκανε ανάρτηση στα ελληνικά: Ελλάδα σ' αγαπώ, έγραψε Η Ιταλίδα influencer ανέβασε φωτογραφίες από το ταξίδι της και δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει Σχετικά Άρθρα Thema Insights ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ 30.06.2026, 11:45 16 30.06.2026, 08:44 7

Ρώτησαν την Κόνι Μεταξά για τον Τάσο Ξιαρχό και εκείνη απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτόν, γιατί μετά πάει και λέει μ…κιες»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Κόνι Μεταξά έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, όπου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον Τάσο Ξιαρχό. «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτόν, γιατί μετά πάει και λέει μ…κιες», είπε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια. Οι δυο τους υπήρξαν στο παρελθόν συνεργάτες και φίλοι, ωστόσο πλέον οι

Η Ναόμι Οσάκα πήγε κόντρα στην αυστηρή αισθητική του Γουίμπλεντον και εμφανίστηκε με κιμονό αλά Kill Bill

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Ναόμι Οσάκα ξέρει καλά πως η προσωπικότητα ενός αθλητή δεν φαίνεται μόνο στο παιχνίδι του. Φαίνεται και στον τρόπο που μπαίνει στο γήπεδο, στην εικόνα που επιλέγει να παρουσιάσει και στο μήνυμα που θέλει να περάσει πριν ακόμη πιάσει τη ρακέτα. Στο Γουίμπλεντον, εκεί όπου

Η προπόνηση με αντιστάσεις προστατεύει τη γυναικεία καρδιά – Συστήνονται 2 φορές την εβδομάδα

FITNESS Δεδομένα περίπου 120.000 γυναικών συσχέτισαν τις ασκήσεις με αντιστάσεις με μικρότερο κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων  Οι γυναίκες που κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης με αντιστάσεις ενδέχεται να έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων, ιδιαίτερα όταν η προπόνηση συνδυάζεται με αερόβια άσκηση. Αυτό προκύπτει από νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JACC. Η αερόβια άσκηση, όπως

Η Ιωάννα Τούνη κάνει διακοπές στο Μπαλί: Εγώ που το παίζω σέξι και μυστήρια, ενώ μόλις έχω κατουρήσει στην πισίνα μας

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η Ιωάννα Τούνη βρίσκεται στο Μπαλί και μοιράζεται με τους ακολούθους της στιγμιότυπα από το ταξίδι της. Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok, η influencer εμφανίζεται σε πισίνα, φορώντας μαύρο μαγιό και βγαίνοντας από το νερό με σέξι ύφος. Η ίδια συνόδευσε το