ΥΛΙΚΑ
Για το chili:
2 κονσέρβες Bondu- Κοµµένα µανιτάρια
2 κονσέρβες Bondu- Γλυκό καλαµπόκι 425 ml
2 κονσέρβες Bondu- ψιλός αρακάς και καρότα 425 ml
1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες
1 φρέσκο τσίλι ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
2 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.γ. garam masala
1 κ.γ. κύµινο
½ κ.γ. κουρκουµά
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
400 ml ζωµός λαχανικών ή νερό
Αλάτι & φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Χυµός από ½ lime (ή λεµόνι)
Για το σερβίρισµα:
Μπόλ ρυζιού basmati ή jasmine
Φρέσκος κόλιανδρος ή µαϊντανός ψιλοκοµµένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιµασία υλικών: Στραγγίζουµε τα µανιτάρια. Στραγγίζουµε το καλαµπόκι και τα µπιζέλια µε καρότα. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µεγάλη κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά.
Σοτάρισµα & χτίσιµο γεύσης: Σοτάρουµε το κρεµµύδι για 4–5 λεπτά µέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουµε το σκόρδο και το φρέσκο τσίλι και σοτάρουµε για 1 λεπτό. Ρίχνουµε τον πελτέ ντοµάτας και τα µπαχαρικά (κάρι, garam masala, κύµινο, κουρκουµά, πάπρικα). Ανακατεύουµε µέχρι να βγάλουν άρωµα (περίπου 1 λεπτό).
Μαγείρεµα: Προσθέτουµε τα µανιτάρια, το καλαµπόκι, τα µπιζέλια µε καρότα και τον ζωµό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουµε και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σιγοβράζουµε για 20–25 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να χυλώσει.
Τελειώµατα: Ρίχνουµε τον χυµό lime λίγο πριν το τέλος του µαγειρέµατος. Διορθώνουµε τη γεύση µε αλάτι ή µπαχαρικά αν χρειάζεται. Αν θέλουµε πιο “παχύ” αποτέλεσµα, αφήνουµε το chili να σιγοβράσει χωρίς καπάκι για 5 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρισµα: Σερβίρουµε το chili ζεστό πάνω από ρύζι basmati ή jasmine. Πασπαλίζουµε µε φρέσκο κόλιανδρο ή µαϊντανό.