ΥΛΙΚA
2 κονσέρβες Bondu- Κανελίνι Λευκά Φασόλια σε άλµη στον ατµό 425 ml
4 µέτριες ντοµάτες σε κυβάκια
1 αγγούρι κοµµένο σε ροδέλες ή κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι σε λεπτές φέτες
150 γρ. µαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φέτα σε κύβους (ή vegan εναλλακτικό)
2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
½ µατσάκι ρίγανη φρέσκια ή ξερή
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για το dressing:
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού ή χυµός λεµονιού
1 κ.γ. µουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
Αλάτι (µε προσοχή λόγω της φέτας)
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιµασία των φασολιών: Στραγγίζουµε καλά τις κονσέρβες και ξεπλένουµε τα φασόλια µε δροσερό νερό. Τα αφήνουµε να στραγγίξουν καλά για να µη νερώσει η σαλάτα.
Προετοιµασία λαχανικών: Κόβουµε τις ντοµάτες, το αγγούρι και τις πιπεριές σε κοµµάτια. Κόβουµε το κρεµµύδι σε λεπτές φέτες και αν θέλουµε, το µουλιάζουµε σε κρύο νερό µε λίγο ξίδι για 5’ για πιο απαλή γεύση. Προσθέτουµε τις ελιές και την κάππαρη.
Παρασκευή dressing: Σε µικρό µπολ χτυπάµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη µουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι µέχρι να γίνει οµοιογενές. Δοκιµάζουµε και διορθώνουµε τη γεύση.
Στήσιµο σαλάτας: Σε µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα φασόλια µε τα λαχανικά. Προσθέτουµε τη φέτα και ρίχνουµε το dressing. Ανακατεύουµε απαλά ώστε να µην λιώσουν τα φασόλια. Πασπαλίζουµε µε ρίγανη και έξτρα πιπέρι.