ΥΛΙΚΑ
4 κοµµάτια φιλέτο σολοµού χωρίς κόκαλα και πέτσες, σύνολο 450-500 γρ. (φρέσκα ή κατεψυγµένα και ξεπαγωµένα)
2 κρεµµύδια σε ροδέλες
3 κλωναράκια άνηθο (χωρίς κοτσάνια)
2 φλ. άσπρο, ηµίγλυκο κρασί (ή ξηρό)
2 γερές διπλές χούφτες ανάµιχτα τρυφερά φύλλα σαλάτας (από συσκευασία)
20 ντοµατίνια (κόκκινα ή ανάµικτα µε πράσινα, ή κίτρινα)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 µεγάλα παντζάρια
4-5 ραπανάκια, σε λεπτές ροδέλες
Για το ντρέσινγκ:
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι (ή χυµό λεµονιού)
1 κοφτό κουταλάκι µουστάρδα (Dijon)
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα παντζάρια, µπορείτε να τα βράσετε σε µπόλικο αλατισµένο νερό και µετά να τα ξεφλουδίσετε, όµως είναι πολύ καλύτερα σε γεύση ψητά. Μάλιστα µπορείτε να τα ψήσετε και 2-3 µέρες πριν και να τα κρατήσετε τυλιγµένα στο ψυγείο: Τα τυλίγετε σε αλουµινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C, για 1 περίπου ώρα (ελέγχετε αν είναι έτοιµα µπήγοντας µέσα ένα σουβλάκι- δεν πρέπει να βρίσκει αντίσταση). Τα κρυώνετε στο αλουµινόχαρτο και πριν ετοιµάσετε τη σαλάτα τα ξεφλουδίζετε (η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα) και τα κόβετε σε µπουκιές. Τα βάζετε σε ένα µπολ.
Ετοιµάζετε το σολοµό: Απλώνετε τα φετάκια του κρεµµυδιού σε µια ρηχή, πλατύστοµη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε τον άνηθο και βάζετε πάνω το σολοµό. Ρίχνετε µέσα το κρασί και 2 φλ. νερό, αφήνετε να κοχλάσει, χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το ψάρι για 5 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σολοµό να κρυώσει µέσα. Ύστερα, τον στραγγίζετε και τον τεµαχίζετε σε µπουκιές µε πιρούνι. Στο µεταξύ, ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να κάψει. Προσθέτετε τα ντοµατίνια, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε κουνώντας συχνά το τηγάνι για να ανακατεύονται, µέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να ζαρώνει- για 2-3 περίπου λεπτά.
Απλώνετε τα φύλλα της σαλάτας σε 6 ατοµικά πιάτα ή µια πιατέλα, σκορπάτε πάνω τα παντζάρια, το σολοµό και τα φετάκια των ρεπανιών και προσθέτετε τις ντοµάτες. Πριν σερβίρετε, χτυπάτε σε ένα βαζάκι µε τα υλικά του ντρέσινγκ µέχρι να οµογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.