ΥΛΙΚΑ
Για τα λαζάνια:
12 φύλλα λαζάνια (χωρίς πρόβραση ή σύμφωνα με τις οδηγίες)
1 φλ. αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλ. ντοματίνια (κόκκινα & κίτρινα), κομμένα στα δύο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
750 ml γάλα
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Αλάτι, λευκό πιπέρι
1 φλ. τριμμένο τυρί (π.χ. gouda ή γραβιέρα) για πιο πλούσια γεύση (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το καρότο, τον αρακά, την πιπεριά και το κολοκυθάκι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώστε.
Σε κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σε ταψάκι 20×30 εκ. βάλτε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και τοποθετήστε τα πρώτα φύλλα λαζάνια. Από πάνω προσθέστε μίγμα λαχανικών, λίγη μπεσαμέλ και (αν θέλετε) λίγη τριμμένη γραβιέρα. Επαναλάβετε σε στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Γαρνίρετε με κομμένα ντοματίνια και αρακά στην επιφάνεια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.