ΥΛΙΚΑ
Για το χαλούμι:
250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε στικ
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες ή από κονσέρβα)
1 κ.γ. πελτές ντομάτας (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μικρό κατσαρολάκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προθερμάνετε τη σχάρα, σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι. Αλείψτε ελαφρά τα στικ χαλουμιού με ελαιόλαδο.
Ψήστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή υφή.
Σερβίρετε το χαλούμι με τη σάλτσα δίπλα. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή φύλλα ρίγανης. Συνοδεύεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή πιτάκια.