Η Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει την τρομακτική εμπειρία της με την επιλόχειο προεκλαμψία στο νέο podcast της

Date:

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου της podcast «Confessions of a Female Founder», η Μέγκαν Μαρκλ μοιράζεται τις προσωπικές της εμπειρίες και προκλήσεις ως εργαζόμενη μητέρα.

Μαζί με την καλεσμένη της, Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ, ιδρύτρια του Bumble, η Δούκισσα του Σάσσεξ αποκαλύπτει την τρομακτική εμπειρία της με την επιλόχειο προεκλαμψία και συζητά για τη δυσκολία του να ισορροπήσει κανείς τη μητρότητα με την επαγγελματική ζωή. Η συζήτηση ρίχνει φως στις αθέατες δυσκολίες της μητρότητας και προσφέρει μια ειλικρινή ματιά στο πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την οικογενειακή ζωή με μια απαιτητική καριέρα.

Καθώς οι δυο τους συζητούσαν για την ευαίσθητη ισορροπία της μητρότητας και της καριέρας, η Μαρκλ αποκάλυψε ότι τόσο η ίδια όσο και η Wolfe Herd βίωσαν προεκλαμψία μετά τον τοκετό, μια σπάνια και δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση και υπερβολική πρωτεΐνη στα ούρα λίγο μετά τον τοκετό, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

«Είχαμε και οι δύο πολύ παρόμοιες εμπειρίες -αν και δεν γνωρίζαμε η μία την άλλη εκείνη την εποχή- με τη λοχεία και είχαμε και οι δύο προεκλαμψία. Προεκλαμψία μετά τον τοκετό», μοιράστηκε η Δούκισσα του Σάσσεξ.

Η Μέγκαν δεν διευκρίνισε αν η πάθηση εμφανίστηκε μετά τη γέννηση του γιου της, του πρίγκιπα Άρτσι, 5 ετών, ή της κόρης της, της πριγκίπισσας Λίλιμπετ, 3 ετών. Η Γουλφ Χερντ, εν τω μεταξύ, είναι μητέρα δύο γιων.

«Είναι τόσο σπάνιο και τόσο τρομακτικό», συνέχισε η Μαρκλ. «Και μέσα σε όλο αυτό το χάος, προσπαθείς να τα ισορροπήσεις όλα, ενώ ο κόσμος γύρω σου δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει σιωπηλά στο παρασκήνιο. Μέσα στην ηρεμία, προσπαθείς να είσαι παρούσα για τους ανθρώπους σου -κυρίως για τα παιδιά σου- ενώ στην πραγματικότητα αντιμετωπίζεις τεράστιες ιατρικές δοκιμασίες που σε συγκλονίζουν».

Όπως αναφέρει το people.com, η ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του Bumble υπενθύμισε την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Harry να παρουσιάσουν τον νεογέννητο γιο τους, Άρτσι, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας φωτογράφησης μόλις δύο ημέρες μετά τη γέννησή του τον Μάιο του 2019 -μια βασιλική παράδοση που ακολούθησαν, επίσης, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Κέιτ Μίντλετον.

«Θέλω να πω, δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα σου αφού έφερες στον κόσμο τον Άρτσι και όλος ο κόσμος περίμενε το ντεμπούτο του», είπε η Γουλφ Χερντ. «Είχα μόλις γίνει ή ετοιμαζόμουν να γίνω νέα μαμά και έλεγα: «Θεέ μου, πώς τα καταφέρνει αυτή η γυναίκα; Πώς αυτή η γυναίκα βάζει τακούνια και πηγαίνει και κάνει ντεμπούτο με ένα παιδί με αυτό το, ξέρετε, όμορφο ντύσιμο μπροστά σε όλο τον κόσμο”»;

«Με το ζόρι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω ένα κουδούνι για φαγητό σε πακέτο με ρόμπα», πρόσθεσε, προκαλώντας τα γέλια της Μαρκλ.

Η Δούκισσα του Σάσσεξ προβληματίστηκε, επίσης, σχετικά με την εξισορρόπηση της εργασίας και της ζωής στο σπίτι, αποκαλύπτοντας: «Γίναμε μητέρες στην πανδημική, μετα-πανδημική κουλτούρα, όπου υπάρχει τόσο πολύ εργασία από το σπίτι… Δεν βγαίνω από το σπίτι για να πάω σε ένα γραφείο -το γραφείο μου είναι εδώ».

«Η Λίλι εξακολουθεί να κοιμάται, την παίρνουν νωρίς και κοιμάται», συνέχισε. «Έχει μόνο μισή μέρα στο νηπιαγωγείο. Αν ξυπνήσει και θέλει να με βρει, ξέρει πού να με βρει, ακόμα κι αν η πόρτα μου είναι κλειστή προς το γραφείο. Θα κάθεται στα γόνατά μου κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις συναντήσεις. Δεν θα το ήθελα αλλιώς. Δεν θέλω να χάσω αυτές τις στιγμές. Δεν θέλω να χάσω την παραλαβή αν δεν είναι απαραίτητο. Δεν θέλω να χάσω την παράδοση».

Η Δούκισσα του Σάσεξ πρόσθεσε: «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο να έχω μικρά παιδιά, σε αυτό το κεφάλαιο, ενώ χτίζω [την επιχείρηση], είναι η προοπτική που φέρνει, επειδή χτίζεις κάτι ενώ το παιδί σου περνάει από την εκπαίδευση στο γιογιό… και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά… Είναι σαν: “Ωραία, εντάξει, πού είναι τα Cheerios;”. Μπράβο. Και μετά, 10 λεπτά αργότερα, υπερασπίζεσαι την ομάδα σου για κάτι που έχει πραγματικά μεγάλη αξία για τον κόσμο. Στον δικό σου κόσμο, αυτό είναι εξαιρετικά υψηλής αξίας. Και στον κόσμο [της Λίλι], αυτό είναι πολύ μεγάλης αξίας».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ο Ραλφ Λόρεν εμφανίστηκε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη

Ο Ραλφ Λόρεν εμφανίστηκε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη Ο Ραλφ Λόρεν εμφανίστηκε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη Η Ρίκι Λόρεν συνόδευσε τον σύζυγό της στην παρουσίαση της νέας του συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης Ελένη Μήτση 13.09.2025, 09:07 Υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του, Ρίκι αποχώρησε ο Ραλφ Λόρεν από

Η Ταμίλα Κουλίεβα ποζάρει με μαγιό και αναπολεί το καλοκαίρι – Δείτε τις φωτογραφίες

Λίγο καλοκαίρι ακόμη στη σκέψη μας, έγραψε η ηθοποιός

Φαίη Σκορδά: Αυτός θα είναι ο πρώτος καλεσμένος της σεζόν στο Buongiorno

Buongiorno, πρεμιέρα Δευτέρα 15/9 στις 09:20 και καθημερινά στο MEGA. Το «Buongiorno», με τη Φαίη Σκορδά, ετοιμάζεται για τη δυναμική επιστροφή του από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και καθημερινά στις 09:20, στο MEGA. Η ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA έρχεται για δεύτερη σεζόν για να φέρει ξανά την αισιοδοξία και την ενέργεια στην καθημερινότητα των τηλεθεατών.

Νίκος Μάνεσης: Πρεμιέρα για 9η σεζόν στην πρωινή ζώνη του Alpha

Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 09:45 στον Alpha. Όταν κάτι λειτουργεί με συνέπεια, ουσία και αποδοχή, δεν αλλάζει – δυναμώνει. Από το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 09:45, ο Νίκος Μάνεσης «κλείνει» το καθιερωμένο πλέον ραντεβού του με τους τηλεθεατές στον «αέρα» του Alpha. Με τη δημοσιογραφική του εμπειρία, το προσωπικό του ύφος και τη θεματολογία που έχει

Δήμητρα Δουμένη: Πώς είναι σήμερα η «Όλια» που εντυπωσίασε στη σειρά του MEGA «Λένη» με την Κάτια Δανδουλάκη

Ήταν Σεπτέμβριος του 2003 όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η τηλεοπτική σειρά του MEGA «Λένη» με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεναριογράφου, Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Μέσα από την πετυχημένη σειρά, ξεχώρισε και η μικρή Όλια, η κόρη που μεγαλώνει η Λένη, την οποία υποδύθηκε η Δήμητρα Δουμένη. Ο ρόλος της ήταν

«Χθες ήταν ημέρα αγιασμού για τα παιδιά μας, αλλά όχι για oλα»

Ενδιαφεροντα ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ «Χθες ήταν ημέρα αγιασμού για τα παιδιά μας, αλλά όχι για oλα» diaforetiko newsroom 13.09.2025 | 08:59 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κάθε Σεπτέμβρης σηματοδοτεί για τα παιδιά μας την αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς, γεμάτης όνειρα και χαμόγελα. Για κάποια παιδιά όμως, αυτή η μέρα δεν ξεκινά με τσάντες και τετράδια, αλλά με

Πώς θα κάνετε καλύτερο σεξ: 8 συμβουλές από ειδικούς

Το σεξ μπορεί να είναι συναρπαστικό και απελευθερωτικό ή απλώς… μέτριο. Και αν έχετε βρεθεί ποτέ να σκέφτεστε ότι «κάτι λείπει», είναι πολύ πιθανόν να έχετε δίκιο. Η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι πολυτέλεια, είναι τρόπος να νιώθετε πιο ζωντανοί, πιο κοντά στον σύντροφό σας και πιο καλά με τον εαυτό σας. Το θέμα δεν

Η γιόγκα δεν είναι τόσο αποτελεσματική για την υγεία της καρδιάς όσο η παραδοσιακή άσκηση [μελέτη]

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι (δυστυχώς) η γιόγκα είναι λιγότερο αποτελεσματική από την παραδοσιακή άσκηση στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας. Παρά το πολλαπλά οφέλη για το σώμα και τη ψυχή, η γιόγκα μπορεί να μην μας προσφέρει πολλά στην υγεία της καρδιάς μας, σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές μορφές γυμναστικής, όπως έδειξε μια νέα μελέτη. Η

Τρίξιμο στα γόνατα: Πότε είναι σημάδι οστεοαρθρίτιδας και πότε να ανησυχήσετε

Πότε είναι ανησυχητικό αυτό το «κρακ» στα γόνατα που μπορεί να ακούσουμε ξαφνικά όταν σκύβουμε; Δύο ειδικοί εξηγούν. Το τρίξιμο στα γόνατα ακούγεται συνήθως όταν λυγίζετε ή τεντώνετε το γόνατό σας. Μπορεί, επίσης, να το ακούτε όταν ανεβαίνετε σκάλες, όταν σηκώνεστε από μια καρέκλα ή ακόμα και όταν περπατάτε. Παραδόξως, δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά προκαλεί

Πόσα καθίσματα πρέπει να κάνετε για να τονώσετε τους γλουτούς σας

Τα καθίσματα είναι η απόλυτη άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος. Αν τα κάνετε τακτικά, όχι μόνο θα σμιλέψετε τους γλουτούς σας, αλλά θα ενισχύσετε συνολικά τη δύναμη και την ισορροπία σας. Οι δυνατοί γλουτοί στηρίζουν τα ισχία και τη σπονδυλική στήλη, μειώνουν την πίεση στη μέση και στα γόνατα, βελτιώνουν τη στάση και

Αμάλ Κλούνεϊ: Το μυστικό διατροφής και γυμναστικής που κρατά τη σιλουέτα της αψεγάδιαστη μετά τα 45

Η Αμάλ Κλούνεϊ στα 46 της χρόνια παραμένει σύμβολο κομψότητας και δυναμισμού. Πίσω από τη λαμπερή της εικόνα κρύβεται ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ισορροπημένη διατροφή και απλές, αλλά ουσιαστικές ασκήσεις. Η δικηγόρος ξεκινά τις μέρες της με 20 λεπτά ασκήσεων ενδυνάμωσης, ενώ συχνά επιλέγει pilates για καλύτερη ισορροπία και σταθερότητα. Αμάλ Κλούνεϊ: Αυτός είναι ο

Αντώνης Λουδάρος: Αυτή η ιστορία ζωής είναι για μένα τύχη

Για τους ανθρώπους που τον καθόρισαν καλλιτεχνικά αλλά και για την πολύ δυνατή ιστορία της ζωής του, μίλησε ο Αντώνης Λουδάρος.