ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι (1/2 σιταρένιο, ½ λευκό),
2 φακελάκια ξηρή µαγιά (ή 30 γρ. µαγιά φρέσκια από το φούρνο)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά µέλι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοµµένα
νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει η ζύµη ελαστική
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα καρύδια να µουλιάσουν στο γάλα για 1 ώρα τουλάχιστον.
∆ιαλύετε τη µαγιά σε µισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το αδειάζετε σ’ ένα µπολ. Ρίχνετε ακόµη ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και το γάλα χωρίς τα καρύδια.
Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το µέλι και ζυµώνετε µέχρι η ζύµη να γίνει ελαστική. Προσθέτετε τα καρύδια και ζυµώνετε απαλά.
Αφήνετε τη ζύµη σε ζεστό µέρος να φουσκώσει (να διπλασιαστεί περίπου) και την ξαναζυµώνετε.
Λαδώνετε 2 µακρόστενες φόρµες και βάζετε τη ζύµη. Αφήνετε για 30 λεπτά και ψήνετε στους 180ο C για 1 ώρα.
Σημείωση: Ιδανικό για να συνοδεύει τυριά ή γαλλικά φουαγκρά και πατέ.
Εύη Ιωάννου – Χιώτη