Allergan Aesthetics: Διαμορφώνει το μέλλον της αισθητικής ιατρικής με καινοτόμα προϊόντα και θεμέλιο την επιστήμη

Date:

Η Allergan Aesthetics αποτελεί ένα τμήμα της AbbVie, της 3ης μεγαλύτερης βιοφαρμακευτικής εταιρείας, παγκοσμίως. Μετά τη συνένωση με την AbbVie, τον Μάιο 2020, καθιερώνεται ως ηγέτης της αισθητικής ιατρικής, με περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης στα δερματικά ενέσιμα εμφυτεύματα προσώπου.

Με δέσμευση στην αριστεία, στην επιστημονική έρευνα και στην παροχή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών για τους θεραπευόμενους, επαναπροσδιορίζει το παρόν και το μέλλον της αισθητικής ιατρικής και προάγει την ορθή ιατρική πρακτική και τη δια βίου εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας. Παράλληλα, ηγείται μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας με στόχο να θεμελιώσει την εφαρμογή υψηλών προτύπων ηθικής ιατρικής πρακτικής, υπέρ της ασφάλειας των θεραπευομένων.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024, ο νέος γενικός διευθυντής της Allergan Aesthetics, του τμήματος αισθητικής ιατρικής της AbbVie για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ιορδάνης Αδαμόπουλος, παρουσίασε σε εκδήλωση, τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και το ευρύ χαρτοφυλάκιο με εμβληματικά, καινοτόμα προϊόντα, όπως: την ευρέως γνωστή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση, την κορυφαία σειρά fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM® και το HArmonyCa™, τη νέα προσθήκη στην κατηγορία των βιοδιεγερτών.

Στην εκδήλωση, ο Δρ. Νικόλαος Μαντάς, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, ανέλυσε τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τις αισθητικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου, και εξήγησε τους μηχανισμούς της γήρανσης και τη δράση των καινοτόμων προϊόντων. Την εκδήλωση συντόνισε η Μελίνα Θωμαΐδου, Head of Communications & Patient Relations, AbbVie.

«Οι αισθητικές θεραπείες είναι ιατρικές πράξεις, ως εκ τούτου έχουμε το καθήκον να ακολουθούμε αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών μας», σημείωσε ο Δρ. Μαντάς, προσθέτοντας ότι: «Η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων ιατρού-θεραπευόμενου, μέσω της συμβουλευτικής ασθενών και της ενημέρωσης, είναι καίριας σημασίας και ενισχύει τη γνώση και την αυτοπεποίθηση των ασθενών για την ορθή επιλογή θεραπείας. Ως επαγγελματίες υγείας έχουμε την υποχρέωση να επιδιώκουμε έναν διαφανή διάλογο με τους θεραπευομένους μας και να τους ενημερώνουμε για όλα τα στάδια και το πλάνο της θεραπείας, την επιλογή των ενδεδειγμένων υλικών, τη διάρκεια της αποθεραπείας, αλλά και τις πιθανές επιπλοκές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, εφόσον προκύψουν. Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τις αλήθειες, αλλά, κυρίως, να καταρρίπτουμε τους μύθους που πολλές φορές δημιουργούν δισταγμό στους θεραπευομένους στο να προχωρήσουν σε μία αισθητική θεραπεία την οποία επιθυμούν».

Ο Δρ. Μαντάς καταρρίπτει κατηγορηματικά τα στερεότυπα που θέλουν τις αισθητικές θεραπείες να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να είναι υπερβολικά εμφανείς τονίζοντας ότι: «Η επιτυχία μίας θεραπείας, για τους εξειδικευμένους ιατρούς, είναι να αντιστρέφει τον μηχανισμό της γήρανσης στο πρόσωπο, σεβόμενη την ανατομία του, με αποτελέσματα που δείχνουν φυσικά, αποφεύγοντας τις κραυγαλέες υπερβολές. Η κατάρριψη των προβληματισμών έγκειται στην ορθή ιατρική πρακτική από καταρτισμένους ιατρούς, οι οποίοι ακολουθούν αυστηρά προκαθορισμένα πρωτόκολλα και τεχνικές. Το “παν μέτρον άριστον” καθοδηγεί την κάθε θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου».

Κλείνοντας ο Δρ. Μαντάς επισήμανε ότι: «Οι σύγχρονες θεραπείες, της Allergan Aesthetics, του τμήματος αισθητικής ιατρικής της AbbVie, είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας, σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές περιοχές ή και ανάγκες του προσώπου, λειαίνοντας τις ρυτίδες, αποκαθιστώντας τον όγκο, σμιλεύοντας το κάτω μέρος του προσώπου ή και ενισχύοντας το σχήμα και τον όγκο στα χείλη. Η ικανότητα αυτών των θεραπειών να ενσωματώνονται στον ιστό του δέρματος προσφέρουν φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, σεβόμενες τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου».

Ο Ιορδάνης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι: «Διαχρονικός στόχος της δραστηριότητάς μας είναι να προσφέρουμε καινοτόμες θεραπείες, με αποδεδειγμένα ασφαλή αποτελέσματα για τον θεραπευόμενο. Το θεμέλιό μας είναι η αξιοποίηση της προηγμένης επιστήμης. Η έμφασή μας, η μοναδικότητα κάθε ανθρώπου. Είμαστε ευτυχείς γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αυτό μας ωθεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών για περαιτέρω πρόοδο. Ως ηγέτης στη βιομηχανία της αισθητικής ιατρικής έχουμε την ευθύνη να προπορευόμαστε των εξελίξεων και να ανοίγουμε τον δρόμο για την ορθή ανάπτυξη του κλάδου. Δραστηριοποιούμαστε με ταχύτητα, επαγγελματισμό και σοβαρότητα, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξή του. Η βάση της φιλοσοφίας μας επικεντρώνεται στις σχέσεις που χτίζουμε με τους συνεργάτες μας, επιβεβαιώνοντας, καθημερινά, με απτές πράξεις, την εμπιστοσύνη τους. Συγχρόνως, διατηρούμε μία διεισδυτική ματιά, ώστε να αναδεικνύουμε νέες ευκαιρίες και με ευφυία να αναγνωρίζουμε σημαντικές αλήθειες οι οποίες μας εξελίσσουν και μας ωριμάζουν. Βασικό συστατικό της διαχρονικής προόδου και της ανάπτυξής μας είναι η επιλογή μας να πράττουμε το ορθό».

Ο κ. Αδαμόπουλος εστίασε στο έργο του Allergan Medical Institute (AMI) που αναλαμβάνει την εκπαίδευση άνω των 78.000 Επαγγελματιών Υγείας, παγκοσμίως, με βασικό μέρος της εκπαίδευσης τις πιο εξελιγμένες πρακτικές και τεχνικές έγχυσης, καθώς και την απαρέγκλιτη υιοθέτηση της ηθικής πρακτικής στην ιατρική πράξη, τονίζοντας ότι: «Προτεραιότητά μας είναι να προωθούμε την αριστεία στην ιατρική πρακτική και να προσφέρουμε στους Επαγγελματίες Υγείας καινοτόμα και επιδραστικά προγράμματα διαρκούς κατάρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή πρόοδο της επιστήμης δημιουργούμε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα και ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον για όλους τους ιατρούς, εμπλουτίζοντας τις δεξιότητες που απαιτούνται σ’ έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να ενισχύσουμε και τη νέα γενιά ιατρών, ώστε να κατακτήσουν γνώσεις και εμπειρίες, και να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους θεραπευομένους τους».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δυσανεξία στη λακτόζη: Μπορεί να προκαλεί ακόμη και εφιάλτες

Το τυρί και το γιαούρτι που τρώτε το βράδυ μπορεί να σας προκαλούν εφιάλτες; Καναδοί ερευνητές λένε ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα τρομακτικά όνειρα και τη δυσανεξία στη λακτόζη, πιθανότατα λόγω της δυσπεψίας που προκαλεί. Η λαϊκή σοφία το ήξερε εδώ και καιρό: τρώγε ελαφρά, για να κοιμάσαι καλύτερα. Όμως ελάχιστες επιστημονικές έρευνες έχουν

Φαινυλκετονουρία: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την πάθηση για την οποία ελέγχονται όλα τα νεογνά

Το φάρμακο προορίζεται για παιδιά και ενήλικες ασθενείς όλων των ηλικιών και βαρύτητας νόσου. Ένα νέο φάρμακο για την φαινυλκετονουρία εγκρίθηκε στην Ευρώπη. Η φαινυλκετονουρία είναι μία γενετική ασθένεια, για την οποία ελέγχονται όλα τα νεογνά στη χώρα μας. Και αυτό διότι, εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να τους προκαλέσει νοητική υστέρηση και άλλα σοβαρά

«Καμπανάκι» για τα ΣΜΝ στην Ευρώπη: Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά γονόρροιας στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με τη συνεχή αύξηση στη μετάδοση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) στην Ευρώπη. Το 2023 στην Ελλάδα, τα περιστατικά γονόρροιας τριπλασιάστηκαν, ενώ οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, συγκριτικά με το 2020. Όσον αφορά στα περιστατικά χλαμυδιακής λοίμωξης, εμφανίζονται επίσης αυξητικές τάσεις (50% αύξηση σε σχέση με το

COVID-19: Η νοσηλεία στο νοσοκομείο βλάπτει σοβαρά τις νοητικές λειτουργίες

Τα ευρήματα νέας μελέτης σε ασθενείς οι οποίοι είχαν νοσήσει τρία χρόνια πριν εξεταστούν από τους ερευνητές. Η νοσηλεία στο νοσοκομείο λόγω της COVID-19 μπορεί να επιταχύνει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στους ηλικιωμένους, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μελέτη με μερικές χιλιάδες ασθενείς διαπίστωσαν ότι 3 χρόνια μετά το εξιτήριο οι συμμετέχοντες που

14 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν έως το 2030 χωρίς την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ

Τα ευρήματα νέας ανάλυσης. Τι προσέφερε από το 2001 έως το 2021 και τι θα κοστίσει η περικοπή της κατά 83%. Το δόγμα του Ντόναλντ Τραμπ «Η Αμερική πρώτα» που είχε ως συνέπεια να μειώσει δραστικά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τις φτωχές χώρες του κόσμου, θα κοστίσει έως το 2030 πάνω από 14 εκατομμύρια ζωές

Καλοκαίρι και εγκεφαλικά: Γιατί αυξάνονται τον Ιούλιο – Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Ανερχόμενη απειλή είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια τον μήνα Ιούλιο, ιδιαίτερα στις θερμές περιοχές. Η επιστημονική τεκμηρίωση για την αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων τον Ιούλιο είναι πλέον σαφής και ανησυχητική. Μεγάλη μελέτη στην Κίνα, που ανέλυσε περισσότερα από 82.000 περιστατικά μεταξύ 2019 και 2021, κατέγραψε σχεδόν διπλασιασμό του κινδύνου ισχαιμικού εγκεφαλικού τις ημέρες που η θερμοκρασία

Εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σεξουαλική επαφή – Μια γυναικολόγος εξηγεί

Οι ορμόνες μια γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την διάθεση αλλά και την σεξουαλική της λειτουργία. Είναι ασφαλές να έχετε σεξουαλικές επαφές κατά την εγκυμοσύνη; Πότε να ξεκινήσετε και πότε να σταματήσετε και τι να προσέχετε; Η μαιευτήρας/γυναικολόγος Ολουγουατόσιν Γκότζε, MD, συνεργάτης της Κλινικής του Κλίβελαντ, απαντά σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες

Ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης όγκων από το κρανίο: Τέλος στα ανοιχτά χειρουργεία

Χωρίς ανοιχτό χειρουργείο στο κεφάλι , αλλά ενδοσκοπικά, μέσα από τη μύτη, αφαιρούνται πλέον με μεγάλη επιτυχία οι καρκινικοί όγκοι της βάσης του κρανίου. Η ριζική αυτή αλλαγή στη  χειρουργική αντιμετώπιση  των όγκων της βάσης του κρανίου – και συγκεκριμένα στον πρόσθιο κρανιακό βόθρο –  πραγματοποιείται   χάρη στην αλματώδη πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας. Αποτελέσματα τέτοιων

Καρκίνος: Νέα μελέτη δείχνει πως επηρεάζει την οικονομική και κοινωνική ζωή των ασθενών

Ο καρκίνος δεν επηρεάζει μόνο την υγεία. Συχνά έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Ο καρκίνος δυσκολεύει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πλειοψηφίας των ασθενών σε όλη την Ευρώπη, όπως δείχνει μια νέα μεγάλη έρευνα. Μια ιστορική μελέτη, με επικεφαλής το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό

Καρκίνος: Νέο τεστ DNA δείχνει αν ο ασθενής θα ανταποκριθεί στη χημειοθεραπεία

Υπολογίζεται ότι το 20% έως 50% των ασθενών δεν ανταποκρίνονται στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Μία νέα εξέταση που μπορεί να προβλέψει με μεγάλη αποτελεσματικότητα εάν η χημειοθεραπεία θα αποδώσει στους ασθενείς ή όχι, ανέπτυξαν επιστήμονες από την Ισπανία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ. Το νέο τεστ εξετάζει τη δομή του γενετικού υλικού (DNA) των κυττάρων

Γυαλιά ηλίου: Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν τα αγοράζουμε και όταν τα χρησιμοποιούμε

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα διαλέγουμε και που δεν πρέπει να αποθηκεύουμε. Τι λέει ένας Έλληνας καθηγητής. Δεν ελέγχουμε αν είναι προστατευτικά. Δεν μας απασχολεί το μέγεθός τους. Τα φυλάμε όπου να ‘ναι. Αυτά είναι λίγα μόνον από τα λάθη που κάνουμε με τα γυαλιά ηλίου, τα οποία σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε δεν