ΣΦΕΕ και ΕΕΣ: Το «προΣfΕΕρουμε» στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής

Date:

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας «προΣfΕΕρουμε», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα Αττικής (ΠΑΑΠΑΒ), με στόχο την ενίσχυση και ψυχολογική τόνωση των παιδιών με αναπηρίες που φιλοξενούνται εκεί. Συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ προσέφερε μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ΠΑΑΠΑΒ, όπου φιλοξενούνται περίπου 100 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στον χώρο του Παραρτήματος με τη συμμετοχή εθελοντών και προσωπικού του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ, η οποία περιλάμβανε εορταστική μουσική από τον γνωστό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, προσφορά εορταστικού γεύματος, καθώς και διάθεση προσωποποιημένων δώρων στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Ο ΕΕΣ υποστηρίζει επί σειρά ετών το εν λόγω Κέντρο με Πολυμελή Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι επισκέπτονται το Παράρτημα σε εβδομαδιαία βάση, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία στα παιδιά, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Κέντρου. Επιπλέον, υλοποιούν εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, εξόδους στην κοινότητα, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κ.α.

Η πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» πραγματοποιείται από τα τέλη του 2016 και έως σήμερα έχει συνδράμει σε φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακεία Α’ βοηθειών, σχολικά είδη, παιχνίδια και υλικά χειροτεχνίας, σε 14 περιοχές ανά τη χώρα. Επίσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια Α’ βοηθειών και εθελοντισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον ΣΦΕΕ σε θέματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς επίσης στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αγκαλιάζοντας τις ανάγκες παιδιών αλλά και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Μέσα από την πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε» ο ΣΦΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ στηρίζει με φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος μας να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια., Άλλωστε, σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την κοινωνία, ώστε όλοι να είναι καλά να μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.»

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Καλαμαράκια με κρασί

Claypot Rice Καλαμαράκια με κρασί Μεθυσμένα… καλαμαράκια με βασιλικό και μαϊντανό συνοδευμένα με ρύζι πιλάφι. Μια διαφορετική, αλλά ελκυστική συνταγή. Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (όχι κομμένες) 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά ντοματοπελτέ 1½ φλ. κόκκινο κρασί 1

Ταϊλανδέζικο χοιρινό με peanut sauce

ΥΛΙΚΑ Για το ρύζι: 300 γρ. ρύζι jasmine Νερό, αλάτι Για το χοιρινό: 500 γρ. χοιρινό (λαιμός ή μπούτι), σε λεπτές λωρίδες 1 κ.σ. σόγια σος 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.σ. λάδι Για την σπιτική peanut sauce: 200 γρ. ωμά ή άψητα φιστίκια (χωρίς αλάτι) 1 κ.σ. λάδι (ουδέτερο ή σησαμέλαιο)

H Άνα ντε Άρμας και ο Σεμπάστιαν Σταν συναντώνται στο κατασκοπευτικό θρίλερ Impunity

H Άνα ντε Άρμας και ο Σεμπάστιαν Σταν συναντώνται στο κατασκοπευτικό θρίλερ Impunity Το φιλμ  εξελίσσεται με φόντο τη σύλληψη του Αουγκούστο Πινοσέτ στο Λονδίνο το 1998 Ο Σεμπάστιαν Σταν και η Άνα ντε Άρμας θα πρωταγωνιστήσουν στο «Impunity», ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Χιλιανού σκηνοθέτη Φελίπε Γκαλβέζ. Η ταινία, τα

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο Ακύλας έχει εκτόπισμα, μπορεί να φέρει το πρώτο βραβείο

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο Ακύλας έχει εκτόπισμα, μπορεί να φέρει το πρώτο βραβείο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο Ακύλας έχει εκτόπισμα, μπορεί να φέρει το πρώτο βραβείο Ήμουν μεγάλος υποστηρικτής από την αρχή, σχολίασε ο ραδιοφωνικός παραγωγός για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision Σίγουρος ότι ο Ακύλας θα χαρίσει, μετά την Έλενα Παπαρίζου με το Number One

Eurovision 2026: Που κινείται στοιχηματικά ο Ακύλας με το «Ferto» μετά τη δημοσίευση των πλάνων από την πρόβα;

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια πρώτη εικόνα, μέσω βίντεο, από την πρόβα που είχε ο Ακύλας στη σκηνή της Eurovision 2026 με το “Ferto” να “ταρακουνάει” την Βιέννη. Τι γίνεται όμως, όσον αφορά τα στοιχήματα, για τον νεαρό καλλιτέχνη που επιλέχθηκε να

Ντόρα Μπακογιάννη: «Είμαι πολύ περήφανη για τη Σία Κοσιώνη – Ο σοβαρός επαγγελματίας κάνει τη δουλειά του – Δεν της χαρίστηκε κανένας»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά και μίλησε για το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ σχετικά με τη 17 Νοέμβρη, αλλά και για τη σχέση της με τη Σία Κοσιώνη. Αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε

Eurovision 2026 – Ακύλας: Το πρώτο βίντεο από την εντυπωσιακή πρόβα στη σκηνή της Βιέννης

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Πανέτοιμος να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision 2026 είναι ο Ακύλας ο οποίος και θα παρουσιάσει αρχικά το “Ferto” στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 12 Μαίου και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 15 Μαϊου. Ο νεαρός καλλιτέχνης βρίσκεται ήδη στην Αυστρία

Ρούλα Χάμου για τον θάνατο της Κίλι Σφακιανάκη: «Το απόγευμα που συνέβη το μοιραίο, με ειδοποίησε η κόρη της»

Στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή μίλησε η Ρούλα Χάμου. Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, η ίδια μίλησε για τον στενό της φίλο, Νότη Σφακιανάκη, και τις δοκιμασίες που περνά τα τελευταία χρόνια μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τις νυχτερινές πίστες. Μάλιστα, προετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του λαϊκού ερμηνευτή.

Επισήμως στα σκαριά το Hocus Pocus 3, επιστρέφουν οι Μπέτι Μίντλερ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Κάθι Νατζίμι

Επισήμως στα σκαριά το Hocus Pocus 3, επιστρέφουν οι Μπέτι Μίντλερ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Κάθι Νατζίμι Η παραγωγή είχε «παγώσει» λόγω διαπραγματεύσεων για τις αμοιβές των τριών πρωταγωνιστριών Το Hocus Pocus 3 βρίσκεται επισήμως σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, με τις Μπέτι Μίντλερ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Κάθι Νατζίμι να επιστρέφουν στους ρόλους των αδελφών Σάντερσον.

Ο Φιν Γούλφχαρντ του Stranger Things ανακοίνωσε καλοκαιρινή περιοδεία: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος

Ο Φιν Γούλφχαρντ του Stranger Things ανακοίνωσε καλοκαιρινή περιοδεία: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος Ο τραγουδιστής και ηθοποιός της δημοφιλούς σειράς θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις για την προώθηση του άλμπουμ του «Fire From the Hip» που θα  κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου Τα σχέδιά του για καλοκαιρινή περιοδεία συναυλιών στη Βόρεια Αμερική ανακοίνωσε ο  Καναδός ηθοποιός και τραγουδιστής Φιν Γούλφχαρντ, για

Άννα Ζηρδέλη: «Θα ήθελα να συνεχίσουμε με τον Θανάση Πάτρα, δεν μου αρέσει κάθε χρονιά να είμαι και κάπου αλλού»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Η Άννα Ζηρδέλη μίλησε στην κάμερα του Breakfast@Star για το τηλεοπτικό της μέλλον, τις αλλαγές που φαίνεται να έρχονται στο OPEN, αλλά και τα σενάρια γύρω από την επόμενη μέρα του Θανάση Πάτρα και το νέο γυναικείο μαγκαζίνο που συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα. «Εγώ είμαι χαρούμενη

Assassin’s Creed Black Flag Resynced: Parkour και Stealth «από τα παλιά» με σύγχρονες πινελιές

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Μετά την επίσημη ανακοίνωσή του τον περασμένο Απρίλιο, η Ubisoft άνοιξε τα χαρτιά της σχετικά με το gameplay του Assassin’s Creed Black Flag Resynced. Μέσα από μια αναλυτική δημοσίευση, η εταιρεία εξήγησε πώς σκοπεύει να εκσυγχρονίσει την εμπειρία ενός από τους πιο αγαπημένους τίτλους της σειράς, διατηρώντας