Επιστήμονας αποκαλύπτει πώς νίκησε τον καρκίνο τελικού σταδίου με μια απίστευτη νέα θεραπεία

Date:

Ο Λάρι Μπόγιερ ενημερώθηκε ότι είχε μόλις έξι μήνες ζωής, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος σε προχωρημένο στάδιο. Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου είναι από τους πιο θανατηφόρους αφού, μόλις το 3% των ασθενών επιβιώνει.

Μάλιστα, ο αρχικός όγκος είχε επεκταθεί σε άλλα όργανα και είχε προκαλέσει την ανάπτυξη 16 επιπλέον όγκων.

Ως συνταξιούχος επιστήμονας επεξεργασίας δεδομένων, ήξερε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του.

Ωστόσο, 18 μήνες αργότερα, ο πατέρας δύο παιδιών από το Κονέκτικατ είναι ζωντανός και ως εκ θαύματος έχει θεραπευτεί πλήρως από την ασθένεια.

Ο 56χρονος Μπόγιερ κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο μετά από μια πειραματική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε και περιλάμβανε την κατάψυξη των όγκων του, μέχρι να καταστραφούν και στη συνέχεια την ένεση κυττάρων που καθαρίζουν τον καρκίνο απευθείας σε αυτούς.

«Όταν διαγνώστηκα αρχικά τον Μάιο του 2022, μου δόθηκε ένας χρόνος ζωής με μόνο την τυπική θεραπεία ή έξι μήνες χωρίς θεραπεία», είπε ο Μπόγιερ και συμπλήρωσε ότι: «ο συνδυασμός της θεραπείας μου… με την τυπική χημειοθεραπεία, έχει φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

«Έναν χρόνο αργότερα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι καρκίνου στις εξετάσεις αίματος ή στις απεικονίσεις μου», τονίζει.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο τον Μάιο του 2022, αφού επισκέφθηκε γιατρούς παραπονούμενος για πόνο στην πλάτη, που είχε πρόσφατα απλωθεί στο στήθος του.

Την εποχή εκείνη, νόμιζε ότι ήταν κάποιος τραυματισμένος μυς.

Είχε επίσης χάσει 30 κιλά τους τέσσερις μήνες πριν από τη διάγνωση, κάτι που οφειλόταν σε μια υγιεινή διατροφή που περιλάμβανε νηστεία και περπάτημα 10 μιλίων την ημέρα.

Ο πόνος αποδείχθηκε ότι ήταν ένας μεγάλος όγκος στο πάγκρεας, το οποίο βρίσκεται πίσω από το στομάχι και μπροστά από τη σπονδυλική στήλη.

Ο Μπόγιερ αρχικά υποβλήθηκε σε έξι κύκλους τυπικής χημειοθεραπείας, οι οποίοι μπορεί να του έδωσαν μερικούς επιπλέον μήνες.

Αλλά, άρχισε επίσης να ερευνά πειραματικές θεραπείες στο διαδίκτυο, που τον οδήγησαν στο Ινστιτούτο Καρκίνου Williams στην Καλιφόρνια.

Η κλινική είναι μία από τις λίγες που πρόσφατα άρχισε να προσφέρει μια πρωτοποριακή νέα θεραπεία που δεν είναι ακόμη πλήρως εγκεκριμένη στις ΗΠΑ.

Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την κατάψυξη των όγκων μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως κρυοαφαίρεση, κρυοχειρουργική ή κρυοθεραπεία.

Οι γιατροί εισάγουν μια μικρή μεταλλική λαβίδα μέσω του δέρματος και μέσα στον όγκο, όπου απελευθερώνονται εξαιρετικά κρύα αέρια απευθείας στη μάζα για να σκοτώσουν τα κύτταρά της.

Το δεύτερο βήμα χρησιμοποιείται ενδοόγκική ανοσοθεραπεία, στην οποία φάρμακα εκχύνονται απευθείας στον όγκο για να προκαλέσουν μια ανοσολογική αντίδραση.

Η θεραπεία χρησιμοποιεί δύο φάρμακα: το Yervoy, το οποίο διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια να επιτεθούν στον καρκίνο, και το Opdivo, το οποίο βοηθά τα ανοσοκύτταρα να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ενθαρρυντικές πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει ανθρώπους για τους οποίους η χειρουργική επέμβαση δεν είναι επιλογή, καθώς ο καρκίνος έχει αναπτυχθεί εκτός ελέγχου.

Ο ιατρός και ακτινολόγος Τζέισον Γουίλιαμς είναι πρωτοπόρος σε αυτό το αναδυόμενο πεδίο και χρησιμοποιεί την προσέγγιση αυτή στις κλινικές του στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γιατί πεθαίνουν», δήλωσε ο Γουίλιαμς στην εφημερίδα Hartford Courant. «Βλέπω ότι θα είμαστε αυτοί που θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο», συμπλήρωσε.

Η καινοτόμος προσέγγιση του, γνωστή ως «ενδοόγκικη ανοσοθεραπεία με PEF (ή Πεδίο Παλμών Ηλεκτρισμού) και κρυοαφαίρεση», είναι νόμιμη στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν έχει εγκριθεί ειδικά για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση δύσκολη και απίστευτα ακριβή, καθώς δεν καλύπτεται από ασφάλιση.

Ο Μπόγιερ ταξίδεψε στην κλινική του Γουίλιαμς στο Κάμπο Σαν Λούκας, στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, όπου οι διαδικασίες κοστίζουν το ένα δέκατο της τιμής στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, έχει πληρώσει περισσότερα από 125.000 δολάρια από την τσέπη του για τις διαδικασίες.

Ο Μπόγιερ έλαβε το πρόγραμμα θεραπείας τρεις φορές την εβδομάδα, για τρεις εβδομάδες σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, με χημειοθεραπεία ανάμεσα σε κάθε φορά.

Έκανε τον πρώτο γύρο στα τέλη Σεπτεμβρίου και έναν μήνα αργότερα οι γιατροί δήλωσαν ότι ο όγκος του Μπόγιερ στο ήπαρ «έλιωνε».

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, οι απεικονίσεις έδειξαν ότι ο μεγάλος όγκος στο ήπαρ του είχε συρρικνωθεί κατά 50% και ο μεγάλος όγκος στο πάγκρεας είχε μειωθεί κατά 65%.

Αναφέρθηκε επίσης ότι 13 όγκοι μισής ίντσας στο ήπαρ του είχαν εξαφανιστεί, μαζί με μια άλλη μεγαλύτερη μάζα.

Οι πρόσφατες απεικονίσεις δεν έχουν εντοπίσει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του, γεγονός που σημαίνει ότι είναι επί του παρόντος σε ύφεση.

Δεν θα κηρυχθεί θεραπευμένος και ελεύθερος καρκίνου μέχρι να έχει πέντε χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων εξετάσεων.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Στέλιος Διονυσίου: Σε πλειστηριασμό η πολυτελής μεζονέτα του στη Φιλοθέη

Ο Στέλιος Διονυσίου έχει έρθει αντιμέτωπος με την κατάσταση του πλειστηριασμού της πολυτελής κατοικίας του σύμφωνα με το Πρωινό. Πρόκειται για μια πολυτελή μεζονέτα στην περιοχή της Φιλοθέης, για την οποία έχει κινηθεί η διαδικασία για πλειστηριασμό για οφειλή του τραγουδιστή. Ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στο Πρωινό και τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να γίνει

Δώρα Πατσιώτη για την κρίση στη σχέση της με τον Φραγκολιά:«Δεν μπορώ να το αρνηθώ γιατί έχει γίνει»

O Κώστας Φραγκολιάς και Δώρα Πατσιώτη φαίνεται ότι περνούν κρίση στη σχέση τους.

Κλιντ Ίστγουντ: Η κόρη του συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Χτύπησε τον σύντροφό της μετά από καβγά

Υπήρχαν «ορατά σημάδια τραυματισμού» σύμφωνα με την αστυνομία αλλά η Φραντσέσκα Ίστγουντ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 δολαρίων

Λάκης Γαβαλάς: Γίνονται πολλά πάρτι σαν του Puff Daddy στη Μύκονο, όλοι παίρνουν ναρκωτικά

Για τα prive πάρτι που γίνονται κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο αλλά και για την περίοδο της φυλάκισής του μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς στην εκπομπή «Τσάι με Λεμόνι» του N1 Casino στο YouTube. «Γίνεται ένα πάρτι, μετά από τα shows μου και τα λοιπά, όλοι παίρνουν ναρκωτικά, εγώ δυστυχώς δεν παίρνω και πρέπει να πω ψέματα

«Έκανε ζικ ζακ στον δρόμο, κοιτούσε το κινητό» καταγγέλλει ο οδηγός του λεωφορείου για την Μπάγια Αντωνοπούλου

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο Φώτης Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε οδηγό λεωφορείου και της Μπάγιας Αντωνοπούλου. Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος κατήγγειλε πως ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΟΣΑ της επιτέθηκε λεκτικά, το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στο Περιστέρι. Σύμφωνα πάντα με την

Σε αμηχανία ο Κώστας Φραγκολιάς όταν τον ρώτησαν αν ισχύουν οι φήμες ότι χώρισε – Δείτε το βίντεο

Σε αμηχανία βρέθηκε ο  Κώστας Φραγκολιάς μετά την ερώτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τις φήμες που τον θέλουν να έχει χωρίσει από τη σύντροφό του, Δώρα Πατσιώτη. «Αν χρειαστεί να πω κάτι, είμαι σε μια δίωρη εκπομπή, εννοείται θα το πω εδώ. Τώρα να βγαίνω στο δρόμο να συζητώ για την προσωπική μου ζωή, ειδικά για

Ο Diddy βίασε γυναίκα από εκδίκηση επειδή ισχυρίστηκε ότι διέταξε τη δολοφονία του Τούπακ

Ακόμα μία καταγγελία εις βάρος του Sean «Diddy» Combs γνωστού και ως Puff Daddy που κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Είναι η πρώτη φορά που αγωγή εμπλέκει τον μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας στη δολοφονία του ράπερ Τούπακ. Γυναίκα υποστηρίζει πως ο Puff Daddy ή Diddy ή P. Diddy την κακοποίησε με

Μεσογειακή ή Vegan Διατροφή; Ποια να προτιμήσετε αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας

Στον κόσμο της διατροφής, δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για όσους επιδιώκουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι η μεσογειακή διατροφή και η vegan διατροφή. Καθεμία από αυτές βασίζεται σε διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση, όμως και οι δύο παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη, αλλά και κάποια μειονεκτήματα. Καθώς η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες υγείας

Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Το unfollow και η διαγραφή των κοινών φωτογραφιών στο instagram

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της κρίσης στον γάμο της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνωα Μάτσα , η ρήξη αυτή φαίνεται να είναι οριστική.

Στιγμές τρόμου για την Ολίβια Ροντρίγκο – Τρύπα επί σκηνής καταπίνει την τραγουδίστρια

Απίστευτο! Τρύπα επί σκηνής καταπίνει την τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο

Αλεξάνδρα Νίκα: Η πρώτη εμφάνισή της με φουσκωμένη κοιλιά στη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού

Αλεξάνδρα Νίκα: Η πρώτη εμφάνισή της με φουσκωμένη κοιλιά στη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού Αλεξάνδρα Νίκα: Η πρώτη εμφάνισή της με φουσκωμένη κοιλιά στη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού Το ζευγάρι αναμένει να υποδεχτεί τον γιο του σε λίγο καιρό Σχετικά Άρθρα Thema Insights Γεννημένοι για να πετάμε Το brand που αγαπάει το ορεινό και δρομικό