Γρηγόρης Σαμόλης: Ποιος είναι ο viral κρητικός λυράρης με το φανατικό κοινό

Date:

Φανατικό κοινό έχει καταφέρει να αποκτήσει ο Γρηγόρης Σαμόλης, ο κρητικός λυράρης που έχει ήδη δημοφιλή τραγούδια στο κοινό της Κρήτης και όχι μόνο.

«Η λύρα είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν», είπε στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» που προβάλλεται στο «ΚΡΗΤΗ ΤV».

Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό στον Αϊμονα Μυλοποτάμου, ο καλλιτέχνης ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική, δείχνοντας το ταλέντο του, το οποίο εκτιμήθηκε δεόντως από το κοινό. Άρχισε να παίζει λύρα στα 7 του χρόνια, ενώ σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να παίζει σε γλέντια, με την πρώτη του εμφάνιση σε βάπτιση. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες.

Αποκαλυπτικός Γρηγόρης Σαμόλης μιλά για το πως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της κρητικής μουσικής

Για το τραγούδι «Λυράρης» που γνώρισε τεράστια επιτυχία

«Όταν είδα τους στίχους πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα, δεν φανταζόμουν πως ο στίχος θα γινόταν τραγούδι. Όταν το άκουσα ολοκληρωμένο, και εγώ συγκινήθηκα. Όταν τραγουδάω αυτό το τραγούδι, φέρνω στο μυαλό μου την κόρη μου, και έχει και ένα στιχάκι του κόσμου τις γαριφαλιές, κάνω εικόνα την κόρη μου», ανέφερε.

Ο Λυράρης - Γρηγόρης Σαμόλης

«Η αγάπη του κόσμου με φορτώνει με παραπάνω ευθύνη»

«Για την αγάπη του κόσμου, νιώθω πάρα πολύ ωραία, με φορτώνει με παραπάνω ευθύνη και χρέος προς τον κόσμο, γιατί θέλω να ανταποδώσω. Αυτό είναι το πιο θετικό, και σημαντικό είναι ότι ο νεανικός κόσμος έρχεται στα γλέντια, που ίσως δυστυχώς δεν είχαν επαφή με τα κρητικά και τον χώρο της παράδοσης. Αν και σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι σχολές χορού ώστε να είναι κοντά».

«Ξεκίνησα από 7 χρονών να παίζω λύρα»

«Εγώ ξεκίνησα από πολύ μικρός να παίζω λύρα, με τα πολλά που πήρε ο παππούς μου ο Γρηγόρης μια λύρα, ήμουν 7 χρονών και έτσι από μόνος μου σιγά – σιγά ξεκίνησα. Ήταν οι δάσκαλοί μου, ο Στρατής ο Γουνάκης και ο Γιώργος Σκουτέλης. Θυμάμαι καλοκαίρι στο χωριό μικρός, είχαμε μια βεράντα και να παίζω εκεί. Και με άκουγαν στο καφενείο κάθε μέρα. Μια μέρα λοιπόν κάποια μέρα δεν έπαιξα και με έψαχναν! Μου έκανε εντύπωση γιατί τελικά με ακούνε, δεν το ήξερα ότι με ακούνε!».

@grigorissamolis

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και την αγάπη σας, κρίμα που μας τα χάλασε ο καιρός…επιφυλασσόμαστε στις επόμενες βραδιές να κάνουμε τη παρέα μας!!! Από τη χθεσινή βραδιά στο γήπεδο του ΕΓΟΗ πριν ξεσπάσει ο κατακλυσμός… «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου!!!»#grigoris #samolis @Stelios Papadakis @Σαλούστρος Μανώλης @petrakomanolis

♬ πρωτότυπος ήχος – grigorissamolis

Η λύρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου

«Μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τα γλέντια, αλλά χωρίς τη λύρα όχι. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Ποτέ δεν το είδα σαν δουλειά. Ακόμα και τώρα με δυσκολεύει. Πολλοί με ρωτάνε “πού δουλεύεις σήμερα;” και με ξενίζει αρκετά. Λέω “παίζω εκεί”, το ρήμα “παίζω” δεν έχει αλλάξει».

Χρέος μας να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε την παράδοση

«Δισκογραφικά, με όσους έχω συνεργαστεί τους ευχαριστώ και είναι σπουδαίο ο καθένας να σου δίνει ένα κομμάτι της ψυχής του και να στο εμπιστεύονται. Νιώθω μεγάλη τιμή. Νιώθω τυχερός που κατάφερα και έπαιξα έστω και λίγο με τον Μανώλη Κακλή, να πάρω λίγο άρωμα από αυτόν τον άνθρωπο. Εμείς που είμαστε στον χώρο της παράδοσης, είναι χρέος μας αυτό που πήραμε από τους παλιούς να το αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά είναι χρέος μας και να αφήσουμε κάτι για τις επόμενες γενιές. Παίρνω, αλλά πρέπει να δώσω κιόλας.

Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Πρέπει όμως να σέβεσαι τη γνώμη του άλλου. Ούτε να σε στεναχωρεί, ούτε να το παίρνεις στραβά. Η κριτική πρέπει να σε προβληματίζει. Ίσως δεν κάνω σωστά».

«Πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου την οικογένεια σαν φυλαχτό»

«Η ανατροφή για μένα είναι πολύ σημαντική, σε ό,τι δουλειά και αν κάνεις. Θεωρώ ότι αν πατάς σε γερές βάσεις και είσαι σωστά γαλουχημένος από την οικογένειά σου, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Εγώ είμαι τυχερός, έχω πολύ καλούς γονείς. Είμαι τυχερός που μεγάλωσα σε μια ωραία οικογένεια, με βάση και αρχές. Για μένα η οικογένεια είναι το άλφα και το ωμέγα. Σε ακολουθεί πάντα και πρέπει να σε ακολουθεί, είναι η έδρα σου, η φωλιά σου, το σπίτι σου, ο τόπος που σε ηρεμεί. Πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου την οικογένεια, σαν ένα εικονίδιο, σαν φυλαχτό έχω την οικογένειά μου».

Δε μετανιώνω που έφυγαν τα χρόνια για ένωμή σού...Γρηγόρης Σαμόλης

Πώς συνδυάζει τον ρόλο του ως πατέρας με τη μουσική:

«Είναι το ευαίσθητο σημείο, αυτό με στεναχωρεί πολύ. Προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες, δεν είναι εύκολο για εμάς που λείπουμε σχεδόν κάθε βράδυ από το σπίτι. Πρέπει ο χρόνος που περνάς με την οικογένειά σου και τα παιδιά σου να είναι εποικοδομητικός, να είσαι εκεί».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν και τον έχουν βοηθήσει είπε: «Είμαι θετικός άνθρωπος, το έχω πάρει από τον πατέρα μου. Ό,τι και αν πάει στραβά, το ερμηνεύει θετικά. Μου αρέσει να έχω φίλους γενικά στη ζωή μου. Μου αρέσει το όμορφο και το καλό».

Τι μπορεί να τον στεναχωρήσει:

«Σίγουρα με στεναχωρεί το άδικο, και για μένα να μην είναι, αλλά αντιλαμβάνομαι όταν γίνεται μια αδικία και με στεναχωρεί. Αν μπορώ να το διορθώσω, θα το διορθώσω».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Είναι πολλά νέα τραγούδια που είναι έτοιμα και θα κυκλοφορήσουν μέσα στον χειμώνα. Πέρα από τις εμφανίσεις, πιστεύω ότι θα βγαίνουν ωραία κομμάτια και ελπίζω να αγαπηθούν όπως τα προηγούμενα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο – Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη – Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Χαϊκάλης:Ένας άντρας παλαιάς κοπής ξέρει που να σταματήσει στο φλερτ. Δεν έχω σηκώσει ποτέ μου χέρι

Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν καλεσμένος στο Πρωινό και μίλησε για την υπόθεση που μπλέχτηκε το όνομά του στο κίνημα metoo. Αρχικά είπε: «Με προβλημάτισε η αντιμετώπιση που είχε ο Μιχάλης Ρέππας μετά από μια θετική δήλωσή του για μένα. Προσπάθησα να εξηγήσω τους λόγους για όσα συνέβησαν, αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει, χάθηκε η

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ζωή της σήμερα, ο έρωτας & οι σχέσεις με τον Απόστολο Λύτρα

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» για τη ζωή της σήμερα, αλλά και τις σχέσεις της με τον Απόστολο Λύτρα. Στις 20 Μαΐου του 2020 ήρθε η Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι ενώ πήγαινε στη δουλειά της και εδώ και τέσσερα χρόνια ζει έναν Γολγοθά, προσπαθώντας να ισορροπήσει στην νέα πραγματικότητα που κάποιος άλλος

Τζέιμς Ντιν: Ετοιμάζεται βιογραφική ταινία για τον ηθοποιό

Στα σκαριά βρίσκεται μια ταινία που έχει ως στόχο να διερευνήσει την προσωπική ζωή του θρυλικού ηθοποιού Τζέιμς Ντιν. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γκάι Γκουίντο απέκτησε τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του συγγραφέα Γουίλιαμ Μπαστ του 2006, «Surviving James Dean» και σχεδιάζει να γυρίσει μια βιογραφική ταινία με το ίδιο όνομα. Έχοντας γράψει το σενάριο, ο

Γιαννόπουλος για Μάστορα: Η συμπεριφορά του ήταν ξεπατικωτούρα του Νταλάρα, είδε τρία βίντεο και είπε «θα κάνω κι εγώ το ίδιο»

Μου φάνηκε πάρα πολύ επηρμένο και πάρα πολύ προσβλητικό προς τα μέσα που τον έχουν αναδείξει, ανέφερε

«Είμαι ερωτευμένος» – Ο 90χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαίωσε την σχέση του με την Τζένη Οικονόμου

Ενδιαφεροντα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΕΡΩΤΑΣ «Είμαι ερωτευμένος» – Ο 90χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαίωσε την σχέση του με την Τζένη Οικονόμου Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στο «Buongiorno» και μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την σχέση του με την ηθοποιό Τζένη Οικονόμου Τζωρτζίνα Φράγκου 01.10.2024 | 15:04 Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έκανε λόγο στο «Buongiorno» και μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την σχέση

Ματούλα Ζαμάνη: Έβγαλε την μπλούζα σε συναυλία της

Η τραγουδίστρια έμεινε με το σουτιέν της 

Grand Hotel: Η έρευνα του Χρόνη δείχνει τον πρώτο ύποπτο δολοφόνο

Δευτέρα, 30.9.2024, 19:35 Zappit@ZAPPIT_ Grand Hotel, απόψε στις 21:00 στον ΑΝΤ1. Grand Hotel, Δευτέρα 30/9 (21:00, ΑΝΤ1) – Η Αλίκη ψάχνει κρυφά το γραφείο του Ρήγα και βρίσκει το εκβιαστικό γράμμα για την εξαφάνιση της Βασιλικής Ασλάνογλου. Όταν του ζητά εξηγήσεις, η απάντησή του δίνει νέα τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης, βάζοντας στο κάδρο για την

Σε σοκ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου: “Τα διάβαζα και έβγαζα κραυγές, ευτυχώς δεν ήταν μπροστά η κόρη μου”

"Έπαθα σοκ. Συνέβαινε και στα χρόνια τα δικά μας. Μη λέμε ότι παλιά ήταν όλα ωραία, δεν ήταν", σχολίασε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Τι είναι το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της, επειδή η κόρη της έχει το σύνδρομο. Εκατοντάδες κορίτσια γεννιούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο χωρίς ή με ελλιπώς ανεπτυγμένη μήτρα (απλασία μήτρας), που οφείλεται  στο σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser. Το σύνδρομο αυτό είναι μία διαταραχή κυρίως του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει 1

Πιο αδύνατη από ποτέ η Κριστίνα Αγκιλέρα – Ανησύχησαν οι θαυμαστές της, τα σχόλια για Ozempic πήραν φωτιά

Πιο αδύνατη από ποτέ εμφανίστηκε η Κριστίνα Αγκιλέρα σε πρόσφατη έξοδό της με πολλούς να ανησυχούν πλέον για την υγεία της. Ήταν αναμενόμενο να φουντώσουν ξανά οι φήμες για χρήση Ozempic καθώς το τελευταίο διάστημα η διάσημη τραγουδίστρια χάνει όλο και περισσότερα κιλά σε σημείο να φαίνεται πλέον άρρωστη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο

Τραύματα παιδικής ηλικίας: Ποιοι τα ξεπερνούν εύκολα και ποιοι αρρωσταίνουν από αυτά

Τραύματα παιδικής ηλικίας: Ποιοι τα ξεπερνούν εύκολα και ποιοι αρρωσταίνουν από αυτά ΠΑΙΔΙ Άνιση είναι η μάχη με τις τραυματικές εμπειρίες της παιδική ηλικίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με νεότερη μελέτη  ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ 01/10/2024 13:27:47 Οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας και ειδικότερα οι τραυματικές αφήνουν σημαντικό αποτύπωμα τόσο στη σωματική όσο και στην

Κριστίνα Αγκιλέρα: Το παρατράβηξε με το Ozempic, δείχνει άρρωστη σχολιάζουν οι θαυμαστές της

Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε πιο αδύνατη από ποτέ - Δείτε το βίντεο