Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο θρύλος της κάντρι Κρις Κριστόφερσον

Date:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο θρύλος της κάντρι Κρις Κριστόφερσον

Η συγκινητική ανάρτηση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Ένα Αστέρι Γεννιέται» – Δεν δόθηκε αιτία θανάτου, αλλά περιγράφηκε ότι απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι του στο Μάουι της Χαβάης

Kris_Kristofferson

Ο Κρις Κριστόφερσον, ο οποίος γνώρισε επιτυχία τόσο ως πρωτοποριακός τραγουδιστής-τραγουδοποιός της κάντρι μουσικής όσο και ως αστέρας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών το Σάββατο στο σπίτι του στο Μάουι της Χαβάης. Δεν δόθηκε αιτία θανάτου, αλλά περιγράφηκε ότι απεβίωσε ειρηνικά ενώ περιβαλλόταν από την οικογένειά του.

«Ο Κρις Κριστόφερσον πέθανε ειρηνικά το Σάββατο στο σπίτι του» στη Χαβάη, ανέφεραν οι συγγενείς του μέσω Facebook. «Όταν βλέπετε ουράνιο τόξο, να ξέρετε πως είναι εκείνος, που χαμογελά σε όλους».

Ο χαρισματικός σταρ της κάντρι μουσικής έγραψε το εμβληματικό «Me and Bobby McGee» και το τρυφερό «Help Me Make It Through the Night», τραγούδησε με το supergroup The Highwaymen και κατέκτησε τις καρδιές του κοινού με την ερμηνεία του σε ταινίες όπως «Η Αλίκη δε μένει πια εδώ» και «Ένα Αστέρι Γεννιέται» ως συμπρωταγωνιστής της Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

“Evergreen” from A Star Is Born” (1976)

Ο Κρις Κριστόφερσον (γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1936) υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και ηθοποιούς της κάντρι μουσικής. Καταγόταν από οικογένεια Σουηδών μεταναστών και γεννήθηκε στο Τέξας. Πατέρας του ήταν ο στρατηγός Lars Henry Kristofferson και μητέρα του η Mary Ann Ashbrook. Λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων του πατέρα του, η οικογένεια μετακόμισε σε διάφορα μέρη, καταλήγοντας τελικά στην Καλιφόρνια.

Το 1985, μαζί με τους διάσημους συναδέλφους του στη κάντρι μουσική, Γουάιλον Τζένινγκς, Γουίλι Νέλσον και Τζόνι Κας, σχημάτισαν το supergroup The Highwaymen, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κίνημα της “παράνομης” κάντρι μουσικής, απομακρύνοντας τον εαυτό τους από τις παραδοσιακές δομές της μουσικής βιομηχανίας του Νάσβιλ.

Το 2004, ο Κριστόφερσον εισήχθη στο Country Music Hall of Fame, αναγνωρίζοντας έτσι τη συνεισφορά του στη μουσική. Στην 50χρονη καριέρα του, πούλησε πάνω από επτά εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και κέρδισε τρία Βραβεία Γκράμι. Επίσης, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Honorary Award.

Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα, από το 1971 ξεκίνησε να εργάζεται και ως ηθοποιός στον κινηματογράφο. Εμφανίστηκε σε πολυάριθμες ταινίες, με πιο γνωστούς ρόλους σε ταινίες όπως “Η μεγάλη μονομαχία” (Pat Garrett & Billy the Kid, 1973), “Η Αλίκη δε μένει πια εδώ” (Alice Doesn’t Live Here Anymore, 1974), και “A Star Is Born” (1976), για την οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία.

Στα επόμενα χρόνια, έπαιξε σε ταινίες όπως “Convoy” (1978), “Η Πύλη της Δύσεως” (Heaven’s Gate, 1980), “Ο Πλανήτης των Πιθήκων” (2001) και την τριλογία “Blade” (1998, 2002, 2004). Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2018 στην ταινία “Blaze”, όταν ήταν πλέον 82 ετών.

Λίγοι ήταν οι καλλιτέχνες της εμβέλειας του Κριστόφερσον που εμφανίζονταν δημόσια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ο Κρις παρέμεινε σε ενεργό δράση έως τον Φεβρουάριο του 2020, κάνοντας σόλο τουρνέ με μέλη των Strangers, της μπάντας του Μερλ Χάγκαρντ.

Αποσύρθηκε από το προσκήνιο λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.

Η συγκινητική ανάρτηση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Την πρώτη φορά που είδα τον Κρις να εμφανίζεται στο Troubadour club στο Λος Άντζελες, κατάλαβα ότι ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ξυπόλητος και με την κιθάρα του, μου φάνηκε η τέλεια επιλογή για το σενάριο που ανέπτυσσα, το οποίο τελικά έγινε το A Star Is Born.

Στην ταινία, ο Κρις και εγώ τραγουδήσαμε το τραγούδι που είχα γράψει για το κύριο ερωτικό θέμα της ταινίας, το «Evergreen».

Για την τελευταία μου συναυλία το 2019 στο Hyde Park του Λονδίνου, ζήτησα από τον Kris να έρθει μαζί μου στη σκηνή για να τραγουδήσει το άλλο μας ντουέτο στο A Star Is Born, το «Lost Inside Of You». Ήταν γοητευτικός όπως πάντα και το κοινό τον κατακλύζει με χειροκροτήματα. Ήταν χαρά μου να τον βλέπω να λαμβάνει την αναγνώριση και την αγάπη που τόσο πολύ του άξιζε.

Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στη σύζυγο του Κρις, Λίζα, η οποία ξέρω ότι τον στήριξε με κάθε δυνατό τρόπο.

The first time I saw Kris performing at the Troubadour club in L.A. I knew he was something special. Barefoot and strumming his guitar, he seemed like the perfect choice for a script I was developing, which eventually became A Star Is Born.

In the movie, Kris and I sang the… pic.twitter.com/WDdU2zoUwD

— Barbra Streisand (@BarbraStreisand) September 30, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλόκαστρο: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση

Αυστρία: Με 29% προηγείται η Ακροδεξιά – «Μυστήριο» ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί – Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Best Of Network

Νόσος Αλτσχάιμερ – Άνοια: Ένα τεστ με στυλό και χαρτί δείχνει τον κίνδυνο σε 3 λεπτά

Ποια είναι η Χεζμπολάχ και ποια η στρατιωτική της δύναμη;

Υπέφερε από χρόνιο πόνο αλλά οι γιατροί θεωρούσαν ότι όλα ήταν «στο μυαλό της»: Η διάγνωση τους διέψευσε

Φθινοπωρινή απόδραση: Από την Αθήνα στη λίμνη Μπελέτσι και τις Αφίδνες

Απίστευτο: Γυναίκα βγήκε για ποτό και γύρισε με... 50 δισεκατομμύρια χρέος

Λες «ναι στο παιχνίδι» με σούπερ προσφορές καθημερινά, για μοναδική εμπειρία παιχνιδιού!

Ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας έναν χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel

Πεπτικό: «Κόψτε» αυτά τα δύο συστατικά και ηρεμήστε το έντερό σας

Οι Ελληνες αλλάζουν αυτοκίνητο - Πάνω από 150.000 οι πωλήσεις

Δείτε Επίσης

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δημήτρης Πανόπουλος: “Η σχέση που χτίσαμε με τη Ναταλία Γερμανού δεν τελειώνει με το τέλος της συνεργασίας”

Δημήτρης Πανόπουλος: «Η σχέση που χτίσαμε με τη Ναταλία Γερμανού δεν τελειώνει με το τέλος της συνεργασίας» Κυριακή, 29.9.2024, 22:42 Zappit@ZAPPIT_ "Από τη συνεργασία αυτή κατάφερα να μπω στον κόσμο της ψυχαγωγίας και να μάθω πολλά πράγματα" ομολογεί ο Δημήτρης Πανόπουλος. Με αφορμή τη νέα εκπομπή με τον Θανάση Πάτρα στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Πανόπουλος έδωσε

Η Νίνα Κασιμάτη σε επική δήλωση για εκπομπή της ΕΡΤ: “Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται”

Η Νίνα Κασιμάτη σε επική δήλωση για εκπομπή της ΕΡΤ: «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» Κυριακή, 29.9.2024, 18:38 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν επιλέγουμε τα θέματα στην εκπομπή με βάση το τι θα τραβήξει, το τι αρέσει, το τι θα κάνει νούμερα" διευκρινίζει η Νίνα Κασιμάτη. Τη Νίνα Κασιμάτη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» με

Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της Μαρινέλλας – Θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι καθώς τα τρία πρώτα καθοριστικά 24ωρα πέρασαν. Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 30/9 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» Οι ενδείξεις όσον αφορά στον τρόπο που ανταποκρίνεται ο οργανισμός της είναι θετικές.

Πατάτες με λουκάνικο τσορίθο

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 6 μέτριες πατάτες  (περίπου 1300 γρ.) 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο, λιωμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο ½ κουταλάκι πιπέρι 1 κουταλάκι πάπρικα 1 κουταλάκι κύμινο ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου 60 γρ. λουκάνικο τσορίθο  σε λεπτές φέτες 1 φλ. ξινή κρέμα (Sour Cream) 1 φλ. τυρί τσένταρ 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε

«Ήβρες το σύκο, σήκωστο!»

Ίσως να είναι το ωραιότερο φρούτο της εποχής!  Ωφέλιμο, γλυκό, μελωμένο και ώριμο, το σύκο είναι το πολυτιμότερο δώρο του Οκτώβρη, αφού θα αρχίσει σιγά-σιγά να φτάνει προς το τέλος του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα και… κάπως ανατρεπτικά! Θα συμφωνείτε ότι το σύκο είναι πλασμένο για κάποιο τυρί . Αν όμως

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Δούκισσα – Η πορεία, τα αμέτρητα λαϊκά σουξέ και τα δύσκολα χρόνια

Σαν σήμερα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 η Δούκισσα έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη!

Κατερίνα Παπουτσάκη: Θέλω μία ήρεμη και ισορροπημένη ζωή με αυτούς που αγαπώ

Για την καθημερινότητά της μακριά από τα φώτα αλλά και για τη σχέση της με το χρόνο, μίλησε η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός Τζον Άστον, ο σκληρός «μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς»

Έφυγε την Πέμπτη στο Κολοράντο μετά από μάχη με τον καρκίνο - Η συγκινητική ανάρτηση του συμπρωταγωνιστή του Τζατζ Ράινολντ

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Σε άβολη θέση με ερώτηση για τις σχέσεις της Έλενας Χριστοπούλου και της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Έλενα Χριστοπούλου και Ηλιάνα Παπαγεωργίου έχουν σταματήσει πλέον να συνεργάζονται με το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων να είναι

Δήμητρα Ματσούκα για Πέτρο Κόκκαλη: “Εγώ το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή”

Η Δήμητρα Ματσούκα παραχώρησε συνέντευξη στους Weekenders και στη Δέσποινα Καμπούρη και μίλησε για τα στερεότυπα

Δανάη Μπάρκα: «Άβολα νιώθω όταν με αντιμετωπίζουν ως celebrity»

Για τον όρο celebrity, αν τον έχει αποδεχτεί αλλά και για το πώς διαχειρίζεται τις «κλειστές» της μέρες, μίλησε η Δανάη Μπάρκα.

Φαίη Σκορδά: «Είναι και θα είναι τα παιδιά μου πάνω από όλα»

Το σχόλιο της για την εικόνα της τηλεόρασης σήμερα, τι είναι αυτό που τη προβληματίζει αλλά και για το πώς καταφέρνει να ισορροπεί επαγγελματικά και μητρότητα