Νέα Σμύρνη: Ακριβότεροι παιδικοί σταθμοί και … αδελφοποίηση με παλαιστινιακή πόλη !  

Date:

Συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Νέας Σμύρνης και την Παλαιστινιακή πόλη Νάμπλους υπέγραψαν οι δήμαρχοι Γιώργος Κουτελάκης και Husam Shakshir.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, αφού έλυσε όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου, ξεκίνησε τη χάραξη εξωτερικής πολιτικής.

Δίχως να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Δίχως την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών. Δίχως ουσιαστική νομιμοποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο όφειλε να φέρει το θέμα σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις.

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε (και διέταξε) την αδελφοποίηση του Δήμου Νέας Σμύρνης με το Δήμο Ναμπλούς της Παλαιστίνης, με κίνδυνο να βρεθεί ο Δήμος μας στο επίκεντρο, για λάθος όμως λόγους.

Η πραγματική μέριμνα για τη Δημοκρατία και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν φαίνεται στα πυροτεχνήματα και τις τυμπανοκρουσίες πολιτικής ματαιοδοξίας. 

Φαίνεται στο σεβασμό των θεσμών και στην προστασία των συλλογικών διαδικασιών.

Φαίνεται στην προστασία των εθνικών και τοπικών συμφερόντων και την σωστή άσκηση των αρμοδιοτήτων. Και εδώ, κάπου χωλαίνουμε μάλλον…

Η συνάντηση των δύο Δημάρχων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης μέσα σε θερμό κλίμα. Στο καλωσόρισμά του ο Γ. Κουτελάκης διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο πόλεις δεν θα έχει τυπικό αλλά ουσιαστικό και έμπρακτο χαρακτήρα με έντονα πολίτικά και αλληλέγγυα χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι «είμαστε πόλη που προήλθε ως αποτέλεσμα κατοχής, διωγμών, προσφυγικών ροών και γι’ αυτό είμαστε πιο ευαίσθητοι απέναντι σε λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις».

Από την πλευρά του ο H. Shakshir χαρακτήρισε τιμή για την πόλη του την συμφωνία αδελφοποίησης. Πρόκειται όπως είπε για μια πόλη όπου συνυπάρχουν αρμονικά χριστιανοί, μουσουλμάνοι και σαμαρείτες. Αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία της Νάμπλους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις όπως η εκπαιδευτική δραστηριότητα ή οι καλλιτεχνικές δράσεις.

Τον Δήμαρχο της Νάμπλους συνόδευε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Yussef Dorkhom, με τον οποίο ο Γ. Κουτελάκης έχει ήδη από τον περασμένο Μάϊο σφυρηλατήσει στενές φιλικές σχέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες επίσης με άλλη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αυξήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Σμύρνης έχει αναστατώσει τους γονείς στην πόλη. 

Και δικαιολογημένα. Ας δούμε λοιπόν με αριθμούς πώς οι παιδικοί σταθμοί στη Νέα Σμύρνη ακρίβυναν με τη νέα Δημοτική Αρχή και τι συνεπάγεται αυτό για τον Νεοσμυνιώτη.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βανδή: Συγκίνηση στον Λυκαβηττό 23 χρόνια μετά – Η αναφορά στον Βασίλη Καρρά & στην καριέρα της!

Με μία λαμπερή συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, η Δέσποινα Βανδή γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική δισκογραφία.

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Λιάγκα: «Δεν μιλάω με τον Γιώργο. Δεν θέλω να συναναστρέφομαι μαζί του»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να συνεργαστεί ξανά με τη Φαίη Σκορδά.

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram

Aνδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Πόζαραν για μια selfie στο Instagram Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις αρχές του μήνα  Ο Aνδρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου μοιράστηκαν μια selfie φωτογραφία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Το νιόπαντρο ζευγάρι, που επισημοποίησε τη σχέση του την 1η Σεπτεμβρίου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, φαίνεται ότι διανύει μια πολύ

Τηλεθέαση: Ποια πρωινή εκπομπή σάρωσε στην πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο;

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθεάση. Την πρώτη καλημέρα για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν είπαν το πρωινό του Σαββάτου (21/9) οι «Weekenders» Θανάσης Πάτρας και Δημήτρης Πανόπουλος, η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Νίκος Μάνεσης. Οι τρεις εκπομπές ολοκλήρωσαν το παζλ της πρωινής ζώνης (10:00-13:00) του Σαββατοκύριακου και έδωσαν την παρθενική τους

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο “Χαμογέλα και πάλι” – “Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε”

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα στο «Χαμογέλα και πάλι» – «Είμαστε ίδιοι, όπως μας αφήσατε» Σάββατο, 21.9.2024, 10:04 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν μας αρέσουν πού οι αλλλαγές και νομίζω πως το έχετε καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό" τόνισε, με νόημα, η Σίσσυ Χρηστίδου. Ανανεωμένη και λαμπερή επανήλθε η Σίσσυ Χρηστίδου με το μαγκαζίνο «Χαμογέλα και πάλι» στην πρωινή

Γαλάτεια Βασιλειάδη: Έκλεισε τα 29 & γιόρτασε με τούρτα Pokémon-Ο ενθουσιασμός του 6χρονου γιου της!

Τα γενέθλιά της γιόρτασε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο η Γαλάτεια Βασιλειάδη, σύζυγος του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Άντζελα Δημητρίου: Τα βαφτιστικά που διάλεξε για την βάφτιση της εγγονής της με την Όλγα Κιουρτσάκη!

Η Άντζελα Δημητρίου και η κόρη της, Όλγα Κιουρτσάκη, βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη βάφτιση της εγγονής της τραγουδίστρια.

«Έχει υπηρετήσει με αφοσίωση την πατρίδα»: Η ανακοίνωση της Γεσθημανής Κουτούζογλου του Survivor στα δημοσιεύματα περί λιποταξίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια της Γεσθημανής Κουτούζογλου,  της υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων, που μπήκε στο Survivor, στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι μπήκε στο ριάλιτι επιβίωσης χωρίς άδεια. Μάλιστα, χθες, όπως έγραφε το armyvoice.gr, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά την επιστροφή της μετά την αποχώρησή της από το Survivor, θα την περιμένει η Στρατονομία για να τη

Ελένη Χατζίδου: “Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί”

Ελένη Χατζίδου: «Έχουμε επιλέξει να μην το συζητήσουμε καθόλου, είναι κάτι που με στενοχωρεί» Σάββατο, 21.9.2024, 10:56 Zappit@ZAPPIT_ "Θέλει χρόνο για να απαντήσω, να τα βάλω κάτω και να πω τι νιώθω, τι πιστεύω και πως το αντιλαμβάνομαι" δήλωσε η Ελένη Χατζίδου. Την Ελένη Χατζίδου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Weekenders και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρούτας

Ο Νίκος Μάνεσης επανήλθε στο Σαββατοκύριακο με αναφορά σε Αυτιά και Μαυραγάνη: “Βρήκε το πιο άθλιο όνομα”

Με χιούμορ και ανανεωμένη διάθεση επέστρεψε ο Νίκος Μάνεσης στη νέα και 8η στη σειρά χρονιά για την εκπομπή του.

Ποιο είναι το κλειδί της ευτυχίας; Τι δείχνει νέα έρευνα

Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια που απασχολεί τον άνθρωπο – φιλοσοφικά και ερευνητικά – εδώ και αιώνες. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Motivation and Emotion, αναδεικνύει δύο παράγοντες που φαίνεται να σχετίζονται με την ψυχολογική ευεξία στον σύγχρονο κόσμο: το πάθος και την αυτονομία – αυτορρύθμιση. Η έρευνα δείχνει ότι οι πιο ευτυχισμένοι