Μπιλ Γκέιτς: Η κλιματική αλλαγή θα κλιμακώσει την κρίση στην παιδική υγεία λόγω του υποσιτισμού

Date:

Ο υποσιτισμός είναι η χειρότερη παγκοσμίως κρίση στην παιδική υγεία και η κλιματική αλλαγή θα κάνει ακόμα πιο σοβαρή την κατάσταση, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ασχολείται πλέον με τη φιλανθρωπική δράση.

«Αν δεν πάρεις γενικά τη σωστή τροφή, τόσο στη μήτρα όσο και στα πρώτα χρόνια σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να αναπληρώσεις», δήλωσε ο Γκέιτς στο Ρόιτερς σε διαδικτυακή συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός παιδιού, οι οποίες δεν αναπτύσσονται αν λείπει η καλή διατροφή. Τα παιδιά χωρίς αρκετή σωστή τροφή είναι επίσης περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες, όπως η ιλαρά και η ελονοσία, και σε πρώιμο θάνατο.

«Γύρω στο 90% του αρνητικού αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής λειτουργεί μέσω του συστήματος τροφίμων. Είναι όταν οι σοδειές σου βασικά αποτυγχάνουν επί χρόνια λόγω ξηρασίας ή υπερβολικά πολλής βροχής», δήλωσε.

Ο Γκέιτς έδωσε τη συνέντευξη ενόψει της ετήσιας έκδοσης Goalkeepers Report του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η οποία παρακολουθεί την πρόοδο των Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDG), αναφορικά με τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας. Η έκθεση περιλαμβάνει τις παραπάνω προβολές.

Το 2023, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε ότι 148 εκατομμύρια παιδιά εμφάνιζαν στασιμότητα ανάπτυξης και 45 εκατομμύρια ατροφία.

Ο Γκέιτς ζήτησε να δοθούν περισσότερα χρήματα για τη διατροφή, ιδιαίτερα μέσω μιας νέας πλατφόρμας της UNICEF που έχει στόχο το συντονισμό της χρηματοδότησης από δωρητές, του Child Nutrition Fund, καθώς και για περισσότερη έρευνα. Ωστόσο δήλωσε πως τα χρήματα που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό, δεν πρέπει να αφαιρεθούν από άλλες αποδεδειγμένης χρησιμότητας πρωτοβουλίες, όπως οι τακτικοί εμβολιασμοί κατά την παιδική ηλικία.

«Η διατροφή δεν αποτελούσε αντικείμενο επαρκούς έρευνας … είναι εντυπωσιακό πόσο σημαντική είναι», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι πρωτοβουλίες όπως ο εμπλουτισμός της διατροφής ή η βελτίωση της προγεννητικής πρόσβασης σε πολυβιταμίνες μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με μερικά εμβόλια για τη βελτίωση της παιδικής υγείας στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Το Ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος περισσότερα από ποτέ άλλοτε για την παγκόσμια υγεία -6,8 δισεκατομμύρια δολάρια- καθώς οι ευρύτερες προσπάθειες χρηματοδότησης καθυστερούν.

-: ΑΠΕ

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ιωάννα Τούνη: Η νέα επίσημη εμφάνιση με τον σύντροφό της στον γάμο της φίλης της Στέλλας Πάσσαρη

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, η Ιωάννα Τούνη ανέλαβε έναν ιδιαίτερο ρόλο, αυτόν της κουμπάρας, στον γάμο της αγαπημένης της φίλης, Στέλλας Πάσσαρη

Flashback – Δέσποινα Βανδή: Άλλος άνθρωπος 32 ολόκληρα χρόνια πριν στην πρώτη της συναυλία

Η Δέσποινα Βανδή είναι μία από τις μεγαλύτερες σταρ του σήμερα και από το ξεκίνημα της έδειξε πως ήρθε για να μείνει και να φτάσει στην κορυφή. Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 1994 από την Minos EMI. Ο τίτλος του ήταν Γέλα μου και ξεχώρισε αμέσως από το ντουέτο Το Αδιέξοδο με

Χωμενίδης: «Ήμουν έτοιμος να συμπαθήσω τον Τσίπρα, γιατί είμαι αμνησίκακος, αν και είχα δίκιο στην πεποίθηση ότι έλεγε ψέματα»

Ο Χρήστος Χωμενίδης έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Καλύτερα δε γίνεται” και τον δημοσιογράφο Βλάση Κωστούρο, όπως είδαμε στον αέρα του Alpha το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γνωστός συγγραφέας μίλησε για την αδυναμία δημιουργίας μύθων στη σημερινή εποχή, για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για την σχέση που έχει με την

Γερολυμάτος: «Μου έχουν συμβεί σκηνικά όπως και στον Σάκη Ρουβά – Να σπάνε πόρτες, να με τραβάνε για να μου σκίσουν τα ρούχα»

Μια εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Γερολυμάτος, το Σάββατο, στην κάμερα της εκπομπής “Καλημέρα είπαμε;” και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο έμπειρος τραγουδιστής αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις θαυμασμού που συνάντησε στην μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή αλλά και στα προβλήματα που του δημιούργησε η ωραία του εμφάνιση. Ειδικότερα, ο

Αποθέωση για τον ΛΕΞ στη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη – «Βούλιαξε» το Καυτανζόγλειο με 40.000 θεατές

Απόψε, Σάββατο (01.11.2025) ο ΛΕΞ δίνει ακόμα μία συναυλία στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να «βουλιάξει» το Καυτανζόγλειο στάδιο. Ο γνωστός ράπερ κατάφερε να γεμίσει τον χώρο και 40.000 άτομα έσπευσαν εκεί για να τον απολαύσουν live. Το voria.gr δημοσίευσε κάποια βίντεο όπου ακούγεται ο ΛΕΞ να ξεσηκώνει από τη σκηνή στους θαυμαστές

Η Ιωάννα Μπέλλα ξέσπασε: «Τα Μέσα να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μου, δεν επιδιώκω καμία δημοσιότητα»

Μία οργισμένη ανάρτηση έκανε η Ιωάννα Μπέλλα στα social media και να έβαλε με όσους γράφουν για τις αλλαγές που φέρεται να έχει κάνει τελευταία στην εμφάνισή της.  Το όμορφο μοντέλο που είχε βγει Σταρ Ελλάς το 2018, ενώ είχε προσπαθήσει να μπει και στο δημοφιλές ριάλιτι μόδας GNTM αλλά κόπηκε στις οντισιόν δημοσίευσε το

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 2 φλ. φύλλα kale, χωρίς κοτσάνια, ψιλοκομμένα 1 φλ. ρόκα ½ φλ. σπόρους ροδιού ¼ φλ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα) 2 κ.σ. σπόρους κολοκύθας ή ηλιόσπορους (προαιρετικά) 1 κ.γ. σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα Για το dressing: 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι

Ρωσική Shchi με φρέσκο λάχανο και sour cream

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. μοσχάρι ή χοιρινό (σπάλα ή στήθος), σε κύβους 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους 300 γρ. φρέσκο λάχανο, ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 φύλλο δάφνης 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

Σόφη Ζαννίνου: «Ρώταγα τη μητέρα μου ποιά είμαι και μου έλεγε, “η υπεύθυνη”, ήταν δραματικό»

Στην μάχη της μητέρας της με το αλτσχάιμερ, και το πώς η ίδια τη βίωσε αναφέρθηκε η Σόφη Ζαννίνου μιλώντας στην εκπομπή «Ζω καλά» στον ΣΚΑΙ το Σάββατο 1/11!

Η Ιωάννα Παππά μιλά για τη μητρότητα – «Όταν μεγαλώνουμε, γινόμαστε οι μαμάδες μας»

Μια σπάνια και ειλικρινή εξομολόγηση έκανε η Ιωάννα Παππά για τη μητρότητα και τον τρόπο που μεγαλώνει τον γιο της. Η αγαπημένη ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηναΐς Νέγκα στο Action 24, μαζί με την Έλενα Μαυρίδου, και μίλησε ανοιχτά για τις προκλήσεις αλλά και τις ομορφιές του ρόλου της μαμάς. Ιωάννα Παππά: «Υπήρχαν

Μαρίνα Καλογήρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: Μετά από όσα μου συνέβησαν, βγήκε από μέσα μου μια μεγάλη δύναμη για επιβίωση

H ηθοποιός είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της τον Ιούλιο ότι στην παιδική της ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά