Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς και γιατί να τις κάνετε

Date:

Οι ασκήσεις Kegel είναι ευρέως γνωστές για τα οφέλη τους στις γυναίκες, όμως και οι άνδρες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από αυτές. Η τακτική εκτέλεση των ασκήσεων αυτών μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε πολλούς τομείς, από τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης μέχρι τη σεξουαλική λειτουργία.

Οι ασκήσεις Kegel, γνωστές και ως ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους, περιλαμβάνουν το σφίξιμο και τη χαλάρωση των μυών αυτών σε επαναλαμβανόμενα διαστήματα. Οι μύες του πυελικού εδάφους βρίσκονται στη βάση της πυέλου και υποστηρίζουν βασικά όργανα όπως η ουροδόχος κύστη και το έντερο. Η εκτέλεση των ασκήσεων Kegel βοηθά στην ενδυνάμωση αυτών των μυών, κάτι που μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει διάφορα προβλήματα.

Οφέλη των ασκήσεων Kegel για τους άνδρες

Παρόλο που τα οφέλη των ασκήσεων Kegel είναι ευρέως γνωστά στις γυναίκες, οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν σημαντικά από αυτές, όπως επισημαίνει το «Very Well Health». Ορισμένα από τα κύρια οφέλη περιλαμβάνουν:

  • βελτίωση του ελέγχου της ουροδόχου κύστης: Η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί να μειώσει την ακράτεια ούρων, ιδιαίτερα μετά από επεμβάσεις στον προστάτη,
  • ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας: Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της πρόωρης εκσπερμάτωσης,
  • προστασία της υγείας του προστάτη: Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή προβλημάτων που σχετίζονται με την αποδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους.

Πώς οι ασκήσεις Kegel βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών που σχετίζονται με τη στύση και την εκσπερμάτωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ικανότητα διατήρησης της στύσης και σε πιο παρατεταμένη σεξουαλική δραστηριότητα, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής.

Πώς να κάνετε τις ασκήσεις Kegel

Για να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις Kegel, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τους σωστούς μυς. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσπαθήσετε να σταματήσετε τη ροή των ούρων σας. Αυτοί είναι οι μύες που πρέπει να σφίξετε και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Kegel.

Αφού εντοπίσετε τους σωστούς μύες, μπορείτε να εκτελέσετε τις ασκήσεις ως εξής:

  1. σφίξτε τους μυς του πυελικού εδάφους και κρατήστε τους για 5 δευτερόλεπτα,
  2. χαλαρώστε για λίγα δευτερόλεπτα,
  3. επαναλάβετε τη διαδικασία 20-30 φορές, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Μια εναλλακτική μέθοδος είναι να σφίξετε τους μυς της πρωκτικής περιοχής, όπως όταν προσπαθείτε να αποφύγετε μια κένωση. Χαλαρώστε τους μυς και επαναλάβετε 10-20 φορές.

Για να εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις Kegel:

  • μην κρατάτε την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων,
  • αποφύγετε να πιέζετε προς τα κάτω, καθώς οι μύες πρέπει να σφίγγονται σαν να τραβιούνται προς τα πάνω,
  • αποφύγετε να σφίγγετε τους μυς του στομάχου, των μηρών ή των γλουτών.

Πώς να ενσωματώσετε τις ασκήσεις Kegel στην καθημερινή σας ρουτίνα

Οι ασκήσεις Kegel είναι εύκολες να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα, καθώς δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό και μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού. Εάν είστε αρχάριος, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αυξήσετε τη συχνότητα και την ένταση των ασκήσεων, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσετε να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις.

Καλή ιδέα είναι να τις κάνετε το πρωί, για να εξασφαλίσετε ότι θα γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Μόλις εξοικειωθείτε, μπορείτε να τις κάνετε ακόμη και ενώ κάνετε άλλες δραστηριότητες.

Από τη βελτίωση της ουρολογικής και σεξουαλικής λειτουργίας μέχρι την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με τον προστάτη, οι ασκήσεις Kegel αποτελούν έναν απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο, για να ενισχύσετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή πρόβλημα με την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό υγείας, για να εξασφαλίσετε ότι θα τις κάνετε σωστά.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Στο χειρουργείο η Ντόρα Δούμα: Δύσκολες ώρες για την επιστήθια φίλη της Μάρθας Καραγιάννη

Η Ντόρα Δούμα, η επί χρόνια στενή φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού έκανε μια ανάρτηση.

Μπρούνο Τσερέλα: Η νέα φωτό με την Αθηνά Οικονομάκου και το δημόσιο ευχαριστώ

Μία νέα φωτογραφία με την Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε το απόγευμα της Πέμπτης 19/9 στα social media ο Μπρούνο Τσερέλα.

Νικόλ Κίντμαν: Αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε ως έφηβη – Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες

Νικόλ Κίντμαν: Αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε ως έφηβη - Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες Η ηθοποιός περιέγραψε πως η εξωτερική της εμφάνιση αποτέλεσε την αιτία εκφοβισμού από τους συνομηλίκους της Αν και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε ότι συχνά την πείραζαν

Ναταλία Δραγούμη – Η απάντησή της σε σεξιστικό σχόλιο: «Είναι 8 το πρωί κι έχω λάβει 10 φωτογραφίες με ανδρικά μόρια»

«Η Ναταλία Δραγούμη είναι υπερεκτιμημένο milf» ανέφερε το σχόλιο, το οποίο κλήθηκε να διαβάσει και στη συνέχεια ν' απαντήσει η γνωστή ηθοποιός

Κατερίνα Καινούργιου: Ο τρόμος που έζησε με κατσαρίδα – «Πήρα τον Παναγιώτη του λέω γύρνα τώρα σπίτι»

Ένα τρομακτικό -για εκείνους που φοβούνται τις κατσαρίδες- περιστατικό έζησε η Κατερίνα Καινούργιου για το οποίο μίλησε σήμερα (19.09.2024) από τον «αέρα» της εκπομπής της, «Super Κατερίνα». Η Κατερίνα Καινούργιου περιέγραψε αυτό που έζησε το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι της στο Κολωνάκι. «Να πω μία προσωπική ιστορία; Μπορώ να έχω δύο δευτερόλεπτα; Εχθές με τον

Ναταλία Δραγούμη για το σεξιστικό σχόλιο που της έκαναν: «Είναι 8 το πρωί και έχω λάβει 10 φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες»

«Πληρωμένη» απάντηση στα hate commends που δέχεται στο TikTok, έδωσε την Τρίτη (17.09.2024) η Ναταλία Γερμανού. Όλοι οι ηθοποιοί της σειράς «Αρχελάου 5» με βίντεο που έφτιαξαν για το TikTok, σχολίασαν τα σχόλια μίσους που δέχονται καθημερινά. Μέσα σε αυτούς και η απάντηση της Ναταλίας Δραγούμη που με την ευθύτητά της έγινε viral. «Η Ναταλία

Συγκλονίζει ο Γιώργος Σαμπάνης: «Έπαθα αιμάτωμα, έσπασε ο αδένας και πέταξε αίμα πάνω στις χορδές»

Ο Γιώργος Σαμπάνης ήταν καλεσμένος του Τάσου Ριζόπουλου στο Κοσμοράδιο 95,1 και αποκάλυψε ότι δεν τραγουδά ποτέ στις 15 Αυγούστου λόγω ενός... τάματος.

Σταμάτης Γονίδης: Ο Βαλάντης του έδωσε το μικρόφωνο, τραγούδησε και τον «έλουσαν» με λουλούδια!

Μία βραδινή έξοδο πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο Σταμάτης Γονίδης και φυσικά δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητος.

Θανάσης Πατριαρχέας για Βίβιαν Δράκου: Έμεινε έγκυος στους πρώτους δύο μήνες της γνωριμίας μας, ήταν ό,τι πιο ωραίο μου έχει συμβεί

Πριν γνωρίσω τη Βίβιαν δεν είχα σκεφτεί ποτέ ούτε την παντρειά, ούτε τα παιδιά, δήλωσε ο ηθοποιός

Blitz: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας του Στιβ ΜακΚουίν με πρωταγωνίστρια τη Σίρσα Ρόναν

Blitz: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας του Στιβ ΜακΚουίν με πρωταγωνίστρια τη Σίρσα Ρόναν Το ιστορικό δράμα θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στις 9 Οκτωβρίου Το «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν, ένα ιστορικό δράμα που διαδραματίζεται την εποχή που η ναζιστική Γερμανία βομβάρδιζε το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου

Αντικαταθλιπτικά και αντισταμινικά: Ποια φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία και να δημιουργήσουν παρενέργειες σε άνδρες και γυναίκες. Αντισταμινικά φάρμακα, οπιοειδή και αντικαταθλιπτικά μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί. Από αυτά τα φάρμακα μπορεί να επηρεαστούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, αλλά αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι

Παντρεύονται και πήγαν για πρόβα νυφικού και γαμπριάτικου στο ατελιέ

Με τα ιερά δεσμά του γάμου αναμένεται να ενωθούν ο Λάζος Μαντικός και η Αθηνά Κουρή το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και μάλιστα με κουμπάρο τον Φοίβο Παπαδάκη. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις καθώς μαζί με τον γάμο θα βαφτίσουν τη μονάκριβη κόρη τους, με νονό τον Γιώργο Παπαδάκη. Το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί μέσα