Ο επιχειρηματίας Τάσος Βλάχος και η επέκταση που κάνει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – «Πιστεύουμε πολύ στο project του Ελληνικού»

Date:

Το όνομα «Τhe Brunchers» που ήρθε στο κέντρο της Αθήνας από τον Απρίλιο του 2022 κατάφερε σε λιγότερο από έναν χρόνο να ταυτιστεί όχι μόνο με την έννοια του brunch, αλλά και με μία από τις καλύτερες εκδοχές του. Δεν είναι τυχαίο το ότι στην πόρτα του «The Brunchers» φιγουράρει πλέον η διάκριση του ΤripAdvisor που το κατατάσσει στο top 10 των εστιατορίων globally.

Πίσω από αυτό το όνομα βρίσκεται ένας δραστήριος επιχειρηματίας, ο Τάσος Βλάχος, που ασχολείται με το hospitality στο κέντρο της Αθήνας. Με μικρά boutique ξενοδοχεία ή αλλιώς ξενοδοχεία πόλης που προσφέρουν φιλοξενία, ανεξάρτητη με αστέρια. Και κάπου στο ενδιάμεσο γίνεται το νέο βήμα που αφορά το «αδελφάκι» του «Τhe Branchers» στη Ριβιέρα του Ελληνικού.

Θα ξεκινήσω την κουβέντα μας με την καλή είδηση και θα σας ρωτήσω πώς προέκυψε η συνεργασία με τη lamda και η επέκταση του «The Brunchers» στην περιοχή του Ελληνικού.

Η επικείμενη συνεργασία με τη Lamda και κατ’ επέκταση η παρουσία μας στην περιοχή του Ελληνικού προέκυψε ύστερα από αρκετή σκέψη και μελέτη. Αφού επεξεργαστήκαμε αρκετές άλλες τοποθεσίες, καταλήξαμε ότι είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς η παρουσία μας στα νότια και δεν υπήρχε καλύτερο μέρος από το κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρα που θα δημιουργηθεί.

Πιστεύετε ότι το project του Ελληνικού θα αλλάξει εντελώς τον «χάρτη» φιλοξενίας και διασκέδασης μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής;

Με την κίνηση μας αυτή είναι αυταπόδεικτο ότι πιστεύουμε πολύ στο project του Ελληνικού, το οποίο σίγουρα θα αναβαθμίσει το γενικό τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ευνοήσει ακόμα περισσότερο τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρώ ότι θα αυξηθεί ο μέσος χρόνος διαμονής των επισκεπτών μας. Δηλαδή εκεί που ένας επισκέπτης επέλεγε να μείνει μια νύχτα στην Αθήνα και μετά να πάει σε κάποιο νησί, τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν περισσότερα βράδια στην Αθήνα και να ζήσουν την εμπειρία της Ριβιέρα, γλιτώνοντας έτσι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία ήδη επηρεάζουν αρνητικά την κίνηση στη νησιωτική Ελλάδα.

Θα ήθελα να πάμε πίσω χρονικά και να μας πείτε πότε, πού και πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του «The Brunchers» στο κέντρο της Αθήνας.

Η ιδέα για το «The Brunchers» υπήρχε από το 2020, όταν και απέκτησα το πρώτο μου ξενοδοχείο στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο όμως δεν είχε τη δυνατότητα παροχής πρωινού στους επισκέπτες, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στη λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος.

Ο Τάσος Βλάχος

Πέρα όμως από αυτό, το πρωινό για μένα πάντα ήταν το πιο σημαντικό μου γεύμα. Μια κανονική ιεροτελεστία, ήθελα λοιπόν να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό. Βολιδοσκοπούσα τον συγκεκριμένο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το μαγαζί από το 2020, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο τότε. Τελικά, ήρθαμε σε συμφωνία το 2022 και από 1η Απριλίου ξεκινήσαμε.

Ποιες είναι οι διάφορες του «The Brunchers» από άλλα restaurants που έχουν συμπεριλάβει στο menu τους πρωινό – δεκατιανό γεύμα;

Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά από αρκετούς επιχειρηματίες πάνω στην εστίαση, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο του γαστρονομικού μας προϊόντος και πλέον να έχουμε γίνει και γαστρονομικός προορισμός για πολλούς επισκέπτες. Δεν θέλω να μιλήσω για διάφορες ή όχι, γιατί ο κάθε επιχειρηματίας έχει το δικό του Business Plan και όλα είναι σεβαστά, νομίζω όμως ότι στη δική μας περίπτωση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι προέρχομαι από τον ξενοδοχειακό χώρο και όχι από αυτόν της εστίασης. Ακόμα και σήμερα, παρ’ όλη την επιτυχία και μεγάλη απήχηση του «The Brunchers», δεν θεωρώ τον εαυτό μου εστιάτορα αλλά ξενοδόχο.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μία άλλη προσέγγιση στη δουλειά μας γενικότερα. Για παράδειγμα, όλη η εκπαίδευση που κάνουμε στο προσωπικό μας γίνεται με προσέγγιση στο Hospitality και όχι στο σέρβις. Για μένα υπάρχει τεράστια διαφορά σε αυτά τα δύο, όπως συνηθίζω να λέω Hospitality Is Color, Service Is Black and White. Το προσωπικό μας δεν «βλέπει» τουρίστες αλλά επισκέπτες, ασχολούμαστε μαζί τους και δημιουργούμε σχέση, κάτι το οποίο εκτιμούν πολύ.

Για μένα δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό από το να βλέπω πελάτη που έρχεται με βαλίτσα στο μαγαζί, αυτό σημαίνει ότι είτε φεύγει για τη χώρα του και αφιέρωσε το τελευταίο του γεύμα σε εμάς και πρέπει να φύγει με την καλύτερη εντύπωση, είτε μόλις ήρθε στην πόλη μας και μας τίμησε με το να έρθει απευθείας σε εμάς.

Πέρα όμως από το κομμάτι του Service, πιστεύω ότι η μάχη που καθημερινά δίνουμε για να έχουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, φέρνοντας πολλά προϊόντα από τον τόπο καταγωγής μας χωρίς να υπολογίζουμε το υψηλό κόστος, παίζει και αυτό πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πάρα πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους που έρχονται για το πρωινό τους σε εμάς και αυτό μας δίνει μια επιπλέον ευθύνη για το τι σερβίρουμε. Ό,τι θα τρώγαμε σπίτι μας τρώμε και στο μαγαζί μας.

Πώς αντιμετώπισαν οι Αθηναίοι την έλευση ενός πολύ συγκεκριμένου και με εξειδίκευση στα πιάτα restaurant;

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είμαστε όλοι για όλα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά. Οι Αθηναίοι άνοιξαν μια τεράστια αγκαλιά στους «Brunchers», γιατί νομίζω ότι εκτίμησαν αυτή μας την «πρόταση». Ουσιαστικά είπαμε ότι εμείς, κύριοι, δεν μπορούμε να κάνουμε 100 πράγματα, θα κάνουμε 20 που λέει ο λόγος, αλλά θα κοιτάξουμε να το «τερματίσουμε».

Επίσης, εκτίμησαν τη «συνοικιακή» θα έλεγα προσέγγιση του προσωπικού, καθώς, παρόλο που είμαστε σε μια τουριστική περιοχή όπως είπα και πριν, αναπτύσσουμε ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να το έχουνε μετατρέψει σε στέκι τους και αρκετούς να τους ξαναβλέπουμε κάθε εβδομάδα. Η επιτυχία έγκειται στην επανάληψη.

Ταυτόχρονα έχετε εξειδικευτεί και στα μικρά ξενοδοχεία πόλης. Ποιες είναι οι διάφορες τους με τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας;

Όντως τα ξενοδοχεία που λειτουργώ είναι μάξιμουμ έως 16 δωματίων έκαστο. Οι διαφορές τους με τα μεγάλα είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουμε άλλη σχέση με τον πελάτη και να του παρέχουμε πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες. Επίσης, τα μικρά ξενοδοχεία είναι και πιο ευέλικτα θα έλεγα σε περιόδους κρίσεις από τα μεγάλα, λόγω χαμηλότερων λειτουργικών. Και αυτό σε αυτές τις αβέβαιες εποχές που ζούμε είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα.

– Βλέπετε να υπάρχει ανταπόκριση από τους επισκέπτες στη χώρα μας (τα προτιμούν περισσότερο δηλαδή από τα μεγάλα απρόσωπα ξενοδοχεία) και γιατί;

Αρχικά να πω ότι βλέπω τεράστια ανταπόκριση γενικά για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, κάτι το οποίο καταγράφεται και στα νούμερα, σπάει ρεκόρ κάθε χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, καθώς έτσι θα έχουμε όλοι δουλειά.

Από εκεί και πέρα, οι επισκέπτες δεν νομίζω ότι δίνουν τόσο βάση είτε στο μέγεθος είτε στα «αστέρια» ενός ξενοδοχείο πλέον. Πιο σημαντικές παράμετροι είναι η τοποθεσία, η τιμή και η καθαριότητα. Με βάση αυτά επιλέγουν κυρίως.

Η χειμερινή περίοδος είναι μπροστά. Έχετε ξεκινήσει να ετοιμάζεστε και στις μονάδες που διαθέτετε στην Αράχωβα φαντάζομαι. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Πέρυσι τον χειμώνα επεκταθήκαμε και στον χειμερινό τουρισμό με την απόκτηση ενός Boutique Hotel στο Λιβάδι Αράχωβας, το Mont Valley. Η χειμερινή περίοδος, όπως είπατε, πλησιάζει και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες και τις απαιτούμενες συντηρήσεις για να είμαστε έτοιμοι. Ο χειμερινός τουρισμός έχει τον εξής αστάθμητο παράγοντα. Τον καιρό. Πέρυσι για παράδειγμα ήταν από τους πιο ήπιους χειμώνες ever, με πολύ λίγες χιονοπτώσεις, κάτι που επηρέασε φυσικά όλες τις περιοχές που ζουν από τον χειμερινό τουρισμό.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Αράχωβα έχει «ξεφύγει» τα τελευταία χρόνια από πλευράς τιμών σε συνάρτηση με τη φιλοξενία που παρέχει. Ποια είναι η γνώμη σας;

Η γνώμη μου είναι ότι η «αγορά» και οι τιμές είναι κάτι το δυναμικό, αλλάζει συνέχεια. Αν κρίνω από τις περσινές τιμές τις περιοχής, θα ισχυριζόμουν ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή οι τιμές έπεσαν σε σχέση με παλιότερα έτη. Από την άλλη μην ξεχνάμε και τις «παροχές» που προσφέρει η Αράχωβα, η οποία ουσιαστικά είναι σαν μια Μύκονος του βουνού, έχουν γίνει πολύ σημαντικές επενδύσεις σε εστιατόρια κ.λπ.

Πώς βλέπετε συνολικά την τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα στην Αθήνα;

Η τουριστική κίνηση στην Αθήνα ζει στιγμές λαμπρές, το θέμα είναι η διάρκεια. Πρέπει οι επισκέπτες να φεύγουνε με τις καλύτερες εντυπώσεις για να μας φέρνουν και άλλους. Δεν μου λέει κάτι να έχουμε δύο χρονιές καλές και μετά τίποτα. Πρέπει να δούμε Long Term την κατάσταση και με βάση αυτό να πορευόμαστε. Άλλωστε είναι δίπλα μας τα παραδείγματα νησιών τα οποία υπέστησαν αυτό το πράγμα. Θέλουμε διάρκεια.

Πιστεύετε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση ο τομέας τουρισμού – επιχειρηματιών τουρισμού και, αν ναι, θα μας πείτε πού;

Πιστεύω ότι το κράτος έχει αντιληφθεί ότι καλώς η κακώς, κακώς κατ’ εμέ, ο τουρισμός είναι η μία και μόνη μας βαριά βιομηχανία. Σίγουρα έχει ενισχύσει τον τομέα με διάφορους τρόπους, άλλα απομένουν πολλά βήματα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να έρθει το κράτος να με ενισχύσει οικονομικά για να ανοίξω νέα ξενοδοχεία, αλλά αυτό που θέλω από το κράτος είναι να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές, να δώσει βάση στην καθαριότητα των πόλεων, την ασφάλεια και γενικώς να συμβάλλει στην ακόμα καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών μας. Γιατί είπαμε, σημασία έχει η διάρκεια.

– Βρισκόμαστε ως χώρα σε καλά επίπεδα σε συνάρτηση τιμών και παροχής υπηρεσιών στον τομέα της φιλοξενίας;

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά το Value for money που παρέχουμε στον τομέα της φιλοξενίας. Η παροχή υπηρεσίας είναι σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος όταν ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και ειδικά σε ακριβούς προορισμούς. Θα αντιληφθεί ότι το επίπεδο στη χώρα μας είναι πολύ ψηλό. Μην ξεχνάμε ότι η φιλοξενία είναι στο αίμα μας, σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε, λίγο περισσότερο επαγγελματισμό και σοβαρότητα να δείξουμε (εκεί πονάμε) και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η άσκηση γίνεται πιο αποτελεσματική όταν ταιριάζει στα στοιχεία της προσωπικότητάς μας [μελέτη]

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να προσαρμόσουμε το στυλ που κάνουμε άσκηση στον χαρακτήρα μας, την καθιστά πιο αποτελεσματική. Αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε το κίνητρο για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, μια νέα μελέτη υποδεικνύει ότι το να προσαρμόσετε την άσκηση στον τύπο της προσωπικότητάς σας μπορεί να οδηγήσει σε πιο συνεπείς και πιο αποδοτικές προπονήσεις. Ερευνητές

Βαλαβάνη: Το τρυφερό στιγμιότυπο του Γρηγόρη Μόργκαν με τον γιο του και το δημόσιο «ευχαριστώ»

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους βιώνουν η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο σύντροφός της, Γρηγόρης Μόργκαν, οι οποίοι έγιναν πρόσφατα γονείς για πρώτη

Σε πελάγη ευτυχίας η Ελισάβετ Οικονόμου – Παντρεύτηκε η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου

Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της βιώνει η δημοσιογράφος και συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου, Ελισάβετ Οικονόμου. Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου, δημοσιογράφος της εκπομπής «Super Κατερίνα» ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον σύντροφό της, Μάνο Δρανδάκη, ολοκληρώνοντας μια μακροχρόνια σχέση που μετρά 17 ολόκληρα χρόνια.

Αίθρα Λυκουρέζου: Αποκάλυψη σοκ – «Έμπαινε στο δωμάτιό μου, τριβόταν… Σαν μια σεξουαλική παρενόχληση»

Αίθρα Λυκουρέζου: Αποκάλυψη σοκ – «Έμπαινε στο δωμάτιό μου, τριβόταν… Σαν μια σεξουαλική παρενόχληση» Δευτέρα, 14.7.2025, 14:44 Zappit@ZAPPIT_ Δείτε όλα όσα είπε η Αίθρα Λυκουρέζου. Η Αίθρα Λυκουρέζου προχώρησε σε μία αποκάλυψη σοκ, μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok. Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε, υπήρχε ένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι

Γιάννης Λιάγκουρης: Αποθεώθηκε ο τραγουδιστής στο πλευρό του Κώστα Καραφώτη

Στο πλευρό του Κώστα Καραφώτη, στο νυχτερινό κέντρο «Ελλάδος Εικόνες», βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο ταλαντούχος τραγουδιστής Γιάννης Λιάγκουρης...

Ο Ηλίας Μπόγδανος υποσχέθηκε «Τα Λέμε Τον Αύγουστο» σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου του τραγουδιού

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Ηλίας Μπόγδανος παρουσίασε το καινούργιο του τραγούδι «Τα λέμε τον Αύγουστο», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Sony Music σε ένα ξεσηκωτικό acoustic mini live που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό στέκι Forget About It στα Βριλήσσια. Μαζί του ήταν το συγκρότημα του οι INCO ενώ το παρόν έδωσαν καλοί φίλοι του Ηλία

Το ελαφρώς υψηλό σάκχαρο στο αίμα επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική υγεία των ανδρών

Έρευνα τονίζει ότι ακόμη και οι μικρές αλλαγές στο σάκχαρο, κάτω από το επίπεδο διαβήτη, μπορούν να επηρεάσουν τη στυτική λειτουργία των ανδρών. Η γήρανση δεν είναι η μόνη που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική υγεία των ανδρών, όπως τονίζει μια πρόσφατη μελέτη. Οι μεταβολικοί παράγοντες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μικρών αυξήσεων στο σάκχαρο του

Σε δεύτερη επέμβαση στο μάτι υποβλήθηκε ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Όλα πήγαν καλά»

Σε δεύτερη επέμβαση στο μάτι υποβλήθηκε σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Instagram. Σύμφωνα με όσα είπε στην ανάρτησή του, ο Άρης Μουγκοπέτρος υποβλήθηκε σε «δεύτερη πολύ σημαντική» επέμβαση στο μάτι. «Όλα πήγαν καλά», έγραψε και τόνισε πως αυτό το οφείλει στους «δυο πολύ σοβαρούς επιστήμονες». Η ανάρτηση του

Η παραλίγο βύθιση του «Bloodhound» του πρίγκιπα Φιλίππου της Αγγλίας και τα αγωνιστικά σκάφη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας

Το ατύχημα που είχε το κλασικό yacht «Bloodhound» του Οίκου Camper & Nicholsons, που υπήρξε το αγωνιστικό σκάφος του Πρίγκιπα Φιλίππου, πριν λίγο καιρό και που λίγο έλειψε να βυθιστεί ανοιχτά του λιμανιού Γκρέιτ Γιάρμουθ, φέρνει ξανά στην επιφάνεια την αγάπη που είχε ο Βασιλικός Οίκος της Ελλάδος για την αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Είναι άλλωστε γνωστό

Υποφέρετε από πονοκεφάλους; Ίσως φταίνε τα γονίδια των Νεάντερταλ

Από τον θόρυβο της κυκλοφορίας μέχρι την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες στον σύγχρονο κόσμο που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Όμως, οι επιστήμονες αναφέρουν τώρα ότι σε ορισμένους ανθρώπους ο επίμονος αυτός πόνος μπορεί να έχει πολύ αρχαιότερη προέλευση. Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα γονίδια των Νεάντερταλ θα μπορούσαν να εξηγούν γιατί

Ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 4 ολόκληρα πόδια (τέταρτα) κοτόπουλου, με πέτσα και κόκαλο, χωρισμένα στην κλείδωση στα δυο, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα ½ φλ. αλεύρι για πασπάλισμα 1 κ.γ. πάπρικα για πασπάλισμα 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά, σε ψιλά τετραγωνάκια/ζάρια 1 πράσινη καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

Πατάτες Wedges µε κρούστα

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 4 µεγάλες πατάτες (1 κιλό περίπου) 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ φλ. γάλα 1 αβγό 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλιά λάδι ½ φλ. µπίρα Λάδι για τηγάνισµα Αλάτι, πιπέρι, Sour cream για το σερβίρισµα (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβετε και πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρυπάτε σε 3-4 σηµεία