Σούπα πατάτας
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. πατάτες, κοµµένες σε κύβους
350 ml νερό
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
150 ml κρέµα γάλακτος
Λάδι τρούφας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τις πατάτες και το νερό σε µια κατσαρόλα µε λίγο αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις βάζετε στο µπλέντερ, µαζί µε το βούτυρο και την κρέµα γάλακτος και τις χτυπάτε µέχρι να γίνουν ένα ρευστό µίγµα.
Προσθέτετε το αλατοπίπερο κι αν χρειαστεί προσθέτετε ακόµη λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.
Σερβίρετε µε λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας.
Μάριος Μαλέκος