Nicholas Galitzine, ωραίος σαν Έλληνας

Date:

Nicholas Galitzine, ωραίος σαν Έλληνας

nicholas-galitzine-xr

Είναι νέος, γοητευτικός, σταθερά ανερχόμενος στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και καμαρώνει ως ο πρώτος παγκόσμιος ambassador της ανδρικής σειράς της Fendi – Ακόμα πιο περήφανος, όμως, δηλώνει για τις πελοποννησιακές -από την πλευρά της μητέρας του- ρίζες του

Μαριλού Πανταζή

Ο Νίκολας Γκάλιτζιν γνωρίζει μεγάλες πιένες τελευταία. Μόνο μέσα στο 2024 υποδύθηκε εξίσου πειστικά έναν νεαρό ποπ σταρ που ερωτεύεται μια μεγαλύτερή του γυναίκα -στο rom-com «The Idea of You»- και έναν γκέι δούκα που με την παρότρυνση της δολοπλόκου μητέρας του σαγηνεύει με τα θέλγητρά του τον βασιλιά της Αγγλίας – στη μίνι σειρά εποχής «Mary & George».

Και παρότι οι συμπρωταγωνίστριές του και στις δύο παραγωγές έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε δύσκολες χολιγουντιανές πίστες -Αν Χάθαγουεϊ και Τζούλιαν Μουρ αντίστοιχα-, ο Γκάλιτζιν απαντάει στην εμπειρία τους με τη φρεσκάδα του και τις κοντράρει σε υποκριτική δεξιότητα σχεδόν στα ίσια.

nicholas-galitzine-1-1
Με την Αν Χάθαγουεϊ στην πρεμιέρα της ταινίας τους «The Idea of You» (2024)

Ο 29χρονος ηθοποιός βέβαια δεν είναι ούτε κατά διάνοια πρωτοεμφανιζόμενος. Μετράει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που άρχισε τις περαντζάδες στα τηλεοπτικά και τα κινηματογραφικά στούντιο, αλλά είναι μόλις τα δύο τελευταία χρόνια που το όνομά του έχει μπει σε περίοπτη θέση στη λίστα με τους περιζήτητους ζεν πρεμιέ. Το ότι η μετοχή του έχει σταθερά ανοδική τάση στο χρηματιστήριο της φήμης και της καταξίωσης επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο οίκος Fendi τον έχρισε παγκόσμιο ambassador της ανδρικής σειράς του – κι αν αυτό έχει κάποια σημασία, ο Γκάλιτζιν είναι ο πρώτος που κάνει χρήση αυτού του τίτλου.

nicholas-galitzine-1-2
Στη νέα καμπάνια της Fendi

Αξια αναφοράς είναι και η καταγωγή του, καθώς ο γέννημα θρέμμα Λονδρέζος έχει ενδιαφέρουσες διακλαδώσεις στο γενεαλογικό του δέντρο. Από την πλευρά της μητέρας του Λώρας-Μαρίας-Κωνσταντίνας Παπαγιάννη η σκούφια του κρατάει εμφανώς από την Ελλάδα. Ο πατέρας του, από την άλλη, είναι απόγονος της ρωσικής πριγκιπικής οικογένειας των Γκάλιτζιν, μέλη της οποίας διέφυγαν στη Βρετανία την πέτρινη περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ο ωραίος Νίκολας, παραδόξως, παρότι υπήκοος της φιλομοναρχικής Βρετανίας, δεν περιλαμβάνει στα προσόντα του την ευγενική καταγωγή του και δεν νιώθει ούτε μια σταλίτσα γαλαζοαίματος. Αντιθέτως μιλάει με περίσσιο καμάρι για τις ελληνικές ρίζες του -σχεδόν τις διατυμπανίζει- και σε συνεντεύξεις του αναφέρεται συχνά στα ταξίδια του στα μήτρια (sic) εδάφη, ήτοι στην Πελοπόννησο -γενικά και αόριστα-, αλλά και στην Αθήνα και τα νησιά μας, στην προσπάθειά του να γνωρίσει καλύτερα την ελληνική κληρονομιά του, όπως το διατυπώνει ο ίδιος.

Viral έχει γίνει η συνέντευξή του στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, όπου μεταξύ άλλων περιέγραφε πολύ γλαφυρά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και το συναπάντημά του με δεκάδες ανήλικες θαυμάστριες που ούρλιαζαν ενθουσιασμένες και τον κυνηγούσαν στον πανάρχαιο βράχο για μια selfie. «Χρειάστηκε να πάρω τους γονείς μου τηλέφωνο για να έρθουν να με σώσουν», είχε καταλήξει γελώντας – και με μια υποψία πανικού στο μάτι και μόνο με την ανάμνηση της περιπέτειάς του στα σκαλιά του Παρθενώνα. Μεγάλης εκτίμησης χαίρουν επίσης τα βιντεάκια που ανεβάζει ο ίδιος στο TikTok, στα οποία μιλάει σπαστά ελληνικά και χορεύει ζεϊμπέκικο με τραγούδια της Νατάσσας Θεοδωρίδου.

nicholas-galitzine-2-1
Με τον τηλεπαρουσιαστή Σεθ Μέγιερς (2024)

Πάντως, ο Γκάλιτζιν δεν είχε παιδιόθεν το όνειρο να γίνει ηθοποιός, παρότι από τα 10 του τραγουδούσε στη σχολική χορωδία και στην εφηβεία του συμμετείχε σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Πιο πολύ τον ενδιέφερε να διαπρέψει στο ράγκμπι, (έπαιζε μανιωδώς στα σχολικά του χρόνια), αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο τον υποχρέωσε να αναζητήσει άλλες εναλλακτικές. Η υποκριτική μπήκε οριστικά στη ζωή του το 2004, όταν κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Spring Awakening», το ροκ μιούζικαλ ενηλικίωσης του Στίβεν Σέιτερ που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φριντς του Εδιμβούργου. Ο πρώτος του επαγγελματικός ρόλος ήρθε έναν χρόνο αργότερα στην τηλεταινία «The Beat Beneath My Feet», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον αδοκοχαμένο Λουκ Πέρι.

nicholas-galitzine-es

Εκτοτε ο Γκάλιτζιν δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά, αν και όπως θα ομολογούσε αργότερα δεν ήταν όλα τα projects του γούστου του και χρειάστηκε να βάλει αρκετό νερό στο κρασί του μέχρι να κολλήσει τα απαραίτητα ένσημα και από ανερχόμενος να προβιβαστεί σε σταρ – το οποίο συνέβη τελικά το 2022 που υποδύθηκε έναν προβληματικό πεζοναύτη που ζει έναν έρωτα μετ’ εμποδίων με τη Σοφία Κάρσον στην ταινία «Purple Hearts». Ωστόσο, ακόμα και τις τυχόν αποτυχημένες επιλογές του παρελθόντος τις κατα- με θετικό πρόσημο. «Από όταν ήμουν παιδί ποτέ δεν ήθελα να γίνω ένα πράγμα μόνο – μου φαινόταν καταπιεστικό», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο «GQ».«Είναι αστείο που κατέληξα να γίνω ηθοποιός γιατί, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, μπορώ να παίξω πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα και να προσθέτω νέες χορδές στο τόξο μου. Αισθάνομαι ότι τρέφομαι δημιουργικά όταν νιώθω ότι χρησιμοποιούνται όλες οι πλευρές του εαυτού μου».

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο ρεπερτόριο του Γκάλιτζιν συχνάζουν κατά κόρον οι πρίγκιπες και οι γκέι – καμιά φορά και συνδυασμένα. Στην ταινία «Ομορφος Διάβολος» του 2017 ήταν ένας παίκτης του ράγκμπι με καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Στη «Cinterella» του 2021 ήταν -τι άλλο;- ο πρίγκιπας.

Στο δράμα εποχής «Κόκκινο, Λευκό και Βασιλικό Μπλε» του 2023 υποδυόταν έναν Βρετανό γκέι πρίγκιπα που ερωτεύεται τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ. Και βέβαια, στο φετινό «Mary & George», που έκανε πρεμιέρα στις αρχές της χρονιάς στο βρετανικό συνδρομητικό κανάλι Sky Atlantic, ο έστω κατά το ήμισυ συμπατριώτης μας υποδύεται έναν γκέι δούκα – αλλά αυτό το έχουμε πει ήδη. Κατά τον ίδιο, η παραλλαγή στον ίδιο ρόλο είναι μια προσπάθειά του να χτυπήσει φιλικά στην πλάτη τους ομόφυλούς του που έχουν εγκλωβιστεί στην παγίδα της αρρενωπότητας.

«Υπήρξα κι εγώ ένας πολύ φοβισμένος πιτσιρικάς. Και νομίζω ότι πολλοί άντρες φοβούνται – κυρίως για τη θνητότητά τους και ότι κάποια στιγμή οι άλλοι θα ανακαλύψουν ότι είναι ευάλωτοι. Υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι οι άνδρες πρέπει να έχουν τον έλεγχο και να είναι σίγουροι για τα πάντα». Ο ίδιος πάντως δεν έχει μιλήσει ποτέ για τη δική του σεξουαλικότητα και αποφεύγει να αναφέρεται στην ερωτική ζωή του – ίσως για να μην απογοητεύσει τους 6,1 εκατομμύρια ινσταγκραμικούς ακολούθους του ή ίσως πολύ απλά γιατί κάποια πράγματα έχει δικαίωμα κανείς να τα κρατάει για τον εαυτό του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Best Of Network

Μακροζωία: Προσθέστε 7 χρόνια στη ζωή σας και περισσότερη δύναμη μετά τα 65 – Δείτε τον τρόπο

Κόρα Σουμάχερ: Αισθάνομαι πολύ προδομένη...

Όταν ο 8χρονος γιος τους έπεσε από τις σκάλες, η αντίδραση του συζύγου της την έκανε να ζητήσει διαζύγιο

Travel blogger έπαθε «πλάκα» όταν συνειδητοποίησε ότι το ξενοδοχείο που έκλεισε στην Αίγυπτο δεν υπήρχε πουθενά

Πνεύμονες: Μια ανησυχητική ανακάλυψη σε όσους δεν έχουν καπνίσει ποτέ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σχολικός εκφοβισμός: Αιτίες και αντιμετώπιση»

Άγουρο αβοκάντο; Το τρικ για να μαλακώσει σε 1 μόλις λεπτό!

Καρκίνος παχέος εντέρου: O νο1 ένοχος για την εκδήλωση της νόσου στους κάτω των 50

11 απάνεμες παραλίες στις Κυκλάδες -Εκεί όπου δεν φτάνουν τα μελτέμια

Δείτε Επίσης

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ουλίτιδα: Οι άγνωστοι κίνδυνοι που κρύβει για την υγεία του εγκεφάλου

Τι έδειξαν δύο μελέτες σε περισσότερους από 7.000 εθελοντές. Που αποδίδουν οι ερευνητές τα ευρήματά τους. Ακόμα έναν λόγο για να βουρτσίζουμε σχολαστικά τα δόντια μας ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.  Σε δύο μελέτες που δημοσίευσαν διαπίστωσαν πως η ουλίτιδα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον εγκέφαλο. Η αιτία γι’ αυτό πιστεύεται πως είναι η

Καστορέλαιο παρενέργειες: Ναυτία, διάρροια και δερματικά εξανθήματα – Τι να προσέχετε

Το καστορέλαιο μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία και την περιποίηση, αρκεί να χρησιμοποιείται με μέτρο και σωστή καθοδήγηση. Το καστορέλαιο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ιατρικούς και καλλυντικούς σκοπούς. Παρότι θεωρείται φυσικό προϊόν, η χρήση του χρειάζεται προσοχή, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να

Χταπόδι με ούζο και μακαρόνια κοράλι

ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό χταπόδι• 35γρ ελαιόλαδο• 50γρ ούζο• Θαλασσινό αλάτι• 400γρ μακαρόνια κοράλι Μιτσίδη• 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά Μιτσίδη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, καλύπτετε και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κατεβάζει τα υγρά του. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το

Πένες τρικολόρε μπολονέζ στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο 200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ή ξηρό) 125 ml λευκό κρασί 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες Μιτσίδης 200 γρ. περαστή ντομάτα (πασάτα) Μιτσίδης 500 γρ. πένες τρικολόρε Μιτσίδης 300

Συγκλονίζει ο Αρναούτογλου: «Γιατί, ρε μάνα, γιατί μου το έκανες αυτό; Αρρώστησα κι εγώ μαζί τους»

Στη διαδικτυακή εκπομπή της Μαρίας Σολωμού άνοιξε την καρδιά του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τη σχέση με τους γονείς του, αλλά και την περίοδο που χρειάστηκε να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. «Μεγάλωσα σε ένα χωριό, σε μια κοινωνία πατριαρχική. Όταν ερχόταν ο παππούς στο σπίτι, ήμασταν όλοι “σούζα”.

Στράτος Τζώρτζογλου: «Η μητέρα μου όταν ήμουν 4 χρονών ήπιε ένα ποτήρι χλωρίνη»

Ο Στράτος Τζώρτζογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη, συγκλόνισε με τις προσωπικές του αποκαλύψεις για τον πόνο

Υρώ Μανέ για την απώλεια της Καίτης Κωνσταντίνου: «Είναι ακόμα πολύ νωπό, τη σκέφτομαι συνέχεια»

Η σχέση της Υρώς Μανέ με την Καίτη Κωνσταντίνου ξεκίνησε από τα πρώτα τους βήματα στη σχολή υποκριτικής και συνεχίστηκε μέσα από κοινές δουλειές και μια δυνατή επικοινωνία ετών. Η ηθοποιός περιγράφει τη φιλία τους ως κάτι που γινόταν καθημερινότητα: «Με την Καίτη Κωνσταντίνου ήμασταν από το ξεκίνημά μας μαζί, από τη σχολή. Συμπορευτήκαμε, παίξαμε

Στράτος Τζώρτζογλου: «Μου έλεγαν, “θα μου κάτσεις, αλλιώς δεν έχει δουλειά”- Αν δεν κάτσεις, μπορεί να μην ξαναδουλέψεις»

Ο Στράτος Τζώρτζογλου άνοιξε ένα παράθυρο στην προσωπική του ζωή, αποκαλύπτοντας περιστατικά που σημάδεψαν την πορεία του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μιλώντας στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη. Ο ηθοποιός μίλησε για τις ανήθικες προτάσεις που συχνά δεχόταν από την αρχή της καριέρας του και τον εκβιασμό που πολλές φορές συνοδεύει τον

Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρκετών καρδιακών παθήσεων στην ενήλικη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, της καρδιακής ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως διαπιστώνει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The BMJ». Μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής ενός παιδιού, από τη

Προοδευτική σκέψη με σκοπό και ακεραιότητα: Η φαρμακοβιομηχανία DEMO χτίζει το μέλλον της υγείας

Παναθηναϊκός: Πρώτο θέμα στη Daily Mail η συμφωνία με Μπενίτεθ – «Ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Ελλάδα» Σπανάκης: Η ΝΔ απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών «Π… μου ήρθε η αστυνομία» – Βίντεο δείχνει τους διαρρήκτες του Λούβρου να φεύγουν μετά τη ληστεία της δεκαετίας Oι κρατικές πετρελαϊκές της Κίνας αναστέλλουν τις αγορές ρωσικού πετρελαίου λόγω

Πνευμονικό οίδημα: Τι είναι και πώς μπορεί να προκληθεί από το αλκοόλ

Που μπορεί να οφείλεται και ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στο προσκήνιο ήρθε με τον πιο τραγικό τρόπο το πνευμονικό οίδημα, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα είναι η αιτία θανάτου μιας 16χρονης στο Γκάζι, έπειτα από την κατανάλωση αλκοόλ. Όπως αναφέρουν ειδικοί από την Κλινική Mayo, στο Ρότσεστερ

Eurostat: Φτωχό θεωρούν τον εαυτό τους σχεδόν οι επτά στους δέκα Έλληνες

Τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αισθητή μείωση παρουσίασε η υποκειμενική φτώχεια το 2024 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), καθώς λιγότεροι από δύο στους δέκα πολίτες της αξιολόγησαν την οικονομική τους κατάσταση ως ανεπαρκή. Ωστόσο στην Ελλάδα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όπως αποκαλύπτουν νέα