Κορυφαία θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων με την Ρομποτική Χειρουργική

Date:

Η γυναικολογία αποτελεί μία από τις ειδικότητες όπου η ρομποτική χειρουργική Da Vinci βρίσκει ιδανική εφαρμογή, διασφαλίζοντας τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τις ασθενείς, ιδιαίτερα σε πολύπλοκα γυναικολογικά προβλήματα όπου η λαπαροσκοπική χειρουργική παρουσιάζει τεχνικούς περιορισμούς.

Πλέον, στη χώρα μας πραγματοποιείται το σύνολο των καινοτόμων γυναικολογικών επεμβάσεων για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις, με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να είναι εφάμιλλη των πλέον προηγμένων χωρών παγκοσμίως. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε καθοριστικά η επιστροφή εξειδικευμένων ιατρών από το εξωτερικό, καθώς και η επένδυση των ιδιωτικών κλινικών στη ρομποτική χειρουργική. Εκτιμάται ότι έως το 2030, στην Ευρώπη, περίπου το 1/3 των επεμβάσεων θα πραγματοποιείται με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων.

Γιατί είναι το μέλλον της γυναικολογίας στην ρομποτική χειρουργική;

Η ρομποτική χειρουργική, με τα εξελιγμένα εργαλεία και την τρισδιάστατη απεικόνιση, παρέχει τη δυνατότητα στον χειρουργό να διαχειρίζεται τους ιστούς με απόλυτη ακρίβεια, επιτυγχάνοντας ελάχιστη απώλεια αίματος, μειωμένες συμφύσεις και άριστα αποτελέσματα.

Επίσης οι τομές στην κοιλιά της ασθενούς είναι όλο και πιο μικρές και δεν ασκούνε καθόλου πίεση στο κοιλιακό τοίχωμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, τη μειωμένη χρήση αναλγητικών και τη συντομότερη νοσηλεία. 

Ποιες γυναικολογικές παθήσεις θεραπεύονται πλέον καλύτερα με την ρομποτική χειρουργική;

  • Κολπικές αιμορραγίες, κοιλιακός πόνος, υπερπλασία ενδομητρίου, όγκοι των ωοθηκών

Ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και εμφανίζουν συμπτώματα λόγω παθολογίας της μήτρας (ινομυώματα, αδενομύωση, ανεξήγητες αιμορραγίες) ή των ωοθηκών, μπορούν να θεραπευτούν με την αφαίρεση των γυναικολογικών οργάνων. Η ρομποτική χειρουργική μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε την υστερεκτομή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με την ασθενή να κινητοποιείται πλήρως, λίγες ώρες μετά την επέμβαση, χωρίς τη χρήση αναλγητικών. Επιπλέον, καθίστανται εφικτές δύσκολες υστερεκτομές σε περιπτώσεις υπερμεγεθών μητρών ή υπέρμετρης παχυσαρκίας.

  • Πρόπτωση πυελικών οργάνων (πρόπτωση μήτρα, κυστεοκήλη, ορθοκήλη)

Με τη βοήθεια της ρομποτικής χειρουργικής, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόπτωση των πυελικών οργάνων, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές με χρήση φυσικών ιστών ή συνθετικών πλεγμάτων, διατηρώντας παράλληλα τη μήτρα ακέραιη. Επιπλέον, η πρόσθια κολπορραφία, δηλαδή η ανόρθωση της ουροδόχου κύστης σε περιπτώσεις κυστεοκήλης, μπορεί να πραγματοποιηθεί ρομποτικά, χωρίς τομές στον κόλπο, μια τεχνική που εφαρμόζεται σε ελάχιστα κέντρα παγκοσμίως. Η ρομποτική χειρουργική ακριβείας προσφέρει στις ασθενείς άριστα αποτελέσματα χωρίς υποτροπές, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

  • Γυναικολογικός καρκίνος

Η ρομποτική χειρουργική, στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, παρέχει τη δυνατότητα για ακριβείς, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Ενδεικτικά, στον καρκίνο του ενδομητρίου, η ρομποτική βιοψία λεμφαδένα φρουρού επιτρέπει την αποφυγή εκτεταμένου λεμφαδενικού καθαρισμού, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών όπως το λεμφοίδημα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ογκολογική ασφάλεια της επέμβασης.

  •  Ινομυώματα μήτρας

Η ρομποτική χειρουργική επιτρέπει την αφαίρεση πολλαπλών και ευμεγεθών ινομυωμάτων, καθώς και την ακριβή αναδόμηση της μήτρας, προσφέροντας στους ασθενείς όλα τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, σε ενισχυμένη μορφή.

  • Υπογονιμότητα

Ασθενείς με υπογονιμότητα λόγω ινομυωμάτων, ενδομητρίωσης ή συμφύσεων από προηγηθείσα λοίμωξη, που χρήζουν σαλπιγγοπλαστικής, μπορούν να αντιμετωπισθούν πλέον με απόλυτη ακρίβεια καθώς απαιτείται άριστη συρραφή ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Ενδομητρίωση

Ιδιαίτερα σε προχωρημένη ενδομητρίωση που παρουσιάζεται εν τω βάθει νόσος με διήθηση γειτονικών οργάνων μπορούμε με την ρομποτική χειρουργική να πετύχουμε πλήρη καθαρισμό της νόσου με το πρώτο χειρουργείο και να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες πλήρης ίασης.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ρομποτική χειρουργική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον χειρουργό, ο οποίος χειρίζεται τα ρομποτικά συστήματα και εφαρμόζει τις κατάλληλες τεχνικές για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης.

Ο Γεώργιος Γήτας, επίσημα πιστοποιημένος για τη χρήση του συστήματος Da Vinci, διετέλεσε επί σειρά ετών, διευθύνων του Κέντρου Ενδοσκόπησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου UKSH Lübeck της Γερμανίας, πραγματοποιώντας πολύπλοκες επεμβάσεις με τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής. Στη συνέχεια διετέλεσε διευθύνων του Γυναικολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Campus Mitte του Βερολίνου, όπου καθιέρωσε τη ρομποτική χειρουργική στο γυναικολογικό τμήμα. Ο κ. Γήτας παραδίδει μαθήματα ενδοσκόπησης και ρομποτικής χειρουργικής στο School of Gynaecological Endoscopy του Πανεπιστήμιο του Kiel Γερμανίας, ένα ξακουστό κέντρο που γέννησε τη ενδοσκοπική χειρουργική. Από το 2023 διατελεί διευθυντής της Γυναικολογικής-Ρομποτικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης όπου οι Ελληνίδες μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου κάνοντας χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνικών.

Μάθετε περισσότερα για το πώς η ρομποτική χειρουργική μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες, ελάχιστα επεμβατικές, λύσεις για ένα ευρύ φάσμα γυναικολογικών παθήσεων, στο gitas.gr.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νίκος Βέρτης: Όσο περνά ο καιρός θα ήθελα παιδιά, αλλά γεννηθήτω το θέλημά Tου

Ο Νίκος Βέρτης μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας, την προσωπική του ζωή, την πίστη του στον Χριστό και άλλα σε συνέντευξη που έδωσε στη «Super Κατερίνα» . Αρχικά, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αποκτήσει οικογένεια: «Όσο περνά ο καιρός, θα ήθελα παιδιά αλλά γεννηθήτω το θέλημά Tου. Θα ερθεί και αυτό, θα ερθεί και

Μαριλίτα Λαμπροπούλου για Δημήτρη Λάλο: Από τον τρόπο που ερμηνεύει αναδεικνύεται η προσωπικότητα, η λάμψη και η καλοσύνη του

Μαριλίτα Λαμπροπούλου για Δημήτρη Λάλο: Από τον τρόπο που ερμηνεύει αναδεικνύεται η προσωπικότητα, η λάμψη και η καλοσύνη του Μαριλίτα Λαμπροπούλου για Δημήτρη Λάλο: Από τον τρόπο που ερμηνεύει αναδεικνύεται η προσωπικότητα, η λάμψη και η καλοσύνη του Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και ιδιαίτερα ταλαντούχος, πρόσθεσε  Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου μίλησε για τον Δημήτρη Λάλο και

Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη σκελετικών και εξωσκελετικών παθήσεων

Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη σκελετικών αλλά και εξωσκελετικών παθήσεων (καρδιαγγειακών, νεφρολογικών, ενδοκρινολογικών, μεταβολικών και ογκολογικών) συζητούνται από σήμερα στην 6η Μεσογειακή Συνάντηση Ειδικών, με θέμα «Vitamin D, in the prevention of health disparities during adult life», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. «Το καινούργιο είναι ότι

Χωρίζουν λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους η Χάλι Μπέιλι και ο ράπερ DDG

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Η Mικρή Γοργόνα (The Little Mermaid)» Χάλι Μπέιλι (Halle Bailey) και ο ράπερ DDG ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μετά από μια σχέση που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια. Το ζευγάρι, το οποίο υποδέχτηκε τον γιο του Halo στα τέλη του 2023, μοιράστηκε μια κοινή δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνοντας τον χωρισμό

Λαμπερές παρουσίες στο δείπνο για την Κιάρα Φεράνι στο κέντρο της Αθήνας

Σκοπός της επίσκεψής της στη χώρα μας αυτή τη φορά δεν είναι οι διακοπές – καθώς η Ιταλίδα λατρεύει τόσο την πρωτεύουσα όσο και τα νησιά- αλλά επαγγελματικός. Τσιμτσιλή: Η γνωριμία με τον Τσερέλα & η αμηχανία της όταν είδε ότι φορούσε ίδια φόρμα με την Κιάρα Πιο συγκεκριμένα η Κιάρα Φεράνι παρουσίασε την εντυπωσιακή

Ήρα Κατσαντώνη: Η κόρη της Ελπίδας μετά την άτυχη εγκυμοσύνη, απέκτησε αγοράκι

Ευχάριστα νέα για την Ήρα Κατσαντώνη , την κόρη της τραγουδίστριας, Ελπίδας .

Η Κατερίνα Παναγοπούλου “καίει” την Έλενα Ακρίτα: “Δεν θέλω να δίνω αξία σε πράγματα που μου είναι αδιάφορα”

"Βγήκε και μία απάντηση από την ΕΣΗΕΑ, που καταδίκασε τον κακοποιητικό λόγο. Προσωπικά, τέτοια σχόλια δεν με αγγίζουν", τονίζει η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Μαρινέλλα: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία της τραγουδίστριας

Μαρινέλλα: Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι παραμένει ο κίνδυνος υποτροπής γι' αυτό και οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Βιταμίνη D: Ποιοι τη χρειάζονται, ποιοι πρέπει να προσέχουν, γιατί δεν πρέπει να την παίρνει κανείς από μόνος του

Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη σκελετικών και εξωσκελετικών παθήσεων στο επίκενρο της 6ης Μεσογειακής Συνάντησςη Ειδικών, με θέμα «Vitamin D, in the prevention of health disparities during adult life» Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη σκελετικών αλλά και εξωσκελετικών παθήσεων (καρδιαγγειακών, νεφρολογικών, ενδοκρινολογικών, μεταβολικών

H Κατερίνα Παναγοπούλου απαντά για την Έλενα Ακρίτα: Θα ήθελα οι βουλευτές να μην ασχολούνται με φούστες, τσάντες και γόβες

Καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno» βρέθηκε η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία απάντησε στην αρνητική κριτική που δέχτηκε από την Έλενα Ακρίτα για την ενδυματολογική της επιλογή στο Προεδρικό Μέγαρο. «Υπάρχουν πολλοί που σου απευθύνονται και φαντασιώνονται ότι κάνετε διάλογο. Δεν θα τους δώσω αυτή τη χαρά. Λένε αυτό που λένε, κρίνονται για αυτό που λένε και δεν

Ο σταρ της κάντρι μουσικής, Γκαρθ Μπρουκς, κατηγορείται για βιασμό

Ο σούπερ σταρ της κάντρι μουσικής, Γκαρθ Μπρουκς κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε μήνυση που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια. Η ενάγουσα που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Jane Roe», εργαζόταν ως κομμώτρια και makeup artist για τον βραβευμένο με Grammy τραγουδιστή όταν τη βίασε, αναφέρεται στη μήνυση. Η γυναίκα στη μήνυση ισχυρίζεται ότι

Λαχταριστό κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι και σαλάτα κινόα

Προσθήκη στα αγαπημένα Του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΥΛΙΚΑ Για το Κοτόπουλο: 2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο300 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Light (5% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης2 Αυγά (χτυπημένα)300 g. Φρυγανιά PankoΑλάτι & Πιπέρι Για τη σαλάτα Κινόα: 300 g. Κινόα (βρασμένο)2 Αγγουράκια (κομμένα σε μικρούς κύβους)2 Ντομάτες (κομμένες σε μπαστουνάκια, χωρίς τα σπόρια)Ξύσμα από ένα ΛάιμΧυμό από ένα Λάιμ3