Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για τον πόνο στη μέση – 3 φορές την εβδομάδα κάνουν θαύματα

Date:

FITNESS

Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από πόνο στη μέση, ίσως είναι η ώρα να δοκιμάσετε την πιο αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία που κάνει τις ενοχλήσεις παρελθόν 

-

Το περπάτημα είναι μια αποτελεσματική άσκηση για τη μείωση του πόνου στη μέση. Και, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μία βόλτα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει σημαντικά την ενόχληση, βελτιώνει την υγεία της σπονδυλικής στήλης και την ποιότητα ζωής για τα άτομα που υποφέρουν από οσφυαλγία. Αυτοί είναι μονάχα λίγοι τρόποι με τους οποίους το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει. Μεταξύ άλλων ερευνών:

-το περπάτημα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των κατεστραμμένων ιστών.

– εμπλέκει και ενισχύει τους μύες του κορμού – συμπεριλαμβανομένων αυτών στο κάτω μέρος της πλάτης, της κοιλιάς και της λεκάνης. Ένας δυνατότερος κορμός παρέχει καλύτερη υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη, μειώνοντας την πίεση και τον πόνο.

– ενεργοποιεί τους γλουτιαίους μύες που είναι βασικοί για τη σταθεροποίηση των μυών γύρω από την πλάτη, τη λεκάνη και την κοιλιά.

– βοηθάει την απαλή κίνηση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, αποτρέποντας τη δυσκαμψία. Και σε αντίθεση με πιο δυναμικές δραστηριότητες, το περπάτημα ασκεί λιγότερη πίεση στο σώμα.

– απελευθερώνει ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος.

Photo: iStock

Πώς θα το κάνετε σωστά

Οι Athalie Redwood-Brown, επίκουρη καθηγήτρια στην Ανάλυση Απόδοσης στον Αθλητισμό στο Nottingham Trent University, και Jen Wilson, senior Exercise and Health Practitioner στο Nottingham Trent University, με άρθρο τους στο The Conversation, μάς συστήνουν τους καλύτερους τρόπους για να κάνουμε το περπάτημα με σωστό τρόπο.

1. Ξεκινήστε σταδιακά
Ξεκινήστε με σύντομους περιπάτους 10-15 λεπτών και αυξήστε σταδιακά την απόσταση και την ένταση. Αυτό αποτρέπει την υπερένταση και επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί.

2. Διατηρήστε καλή στάση σώματος
Εστιάστε στη διατήρηση της όρθιας στάσης ενώ περπατάτε. Αποφύγετε να σκύβετε ή να γέρνετε προς τα εμπρός. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, τους ώμους προς τα πίσω, σφίξτε τους μύες του κορμού και κατανείμετε το βάρος ομοιόμορφα όταν μεταφέρετε αντικείμενα.

3. Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια
Φοράτε άνετα παπούτσια που παρέχουν αντικραδασμική προστασία και στήριξη της καμάρας. Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια βοηθούν στην απορρόφηση και τη μείωση των κραδασμών στο κάτω μέρος της πλάτης.

4. Περπατήστε σε ομαλές επιφάνειες
Επιλέξτε επίπεδες, ομοιόμορφες επιφάνειες όπως πεζοδρόμια, γήπεδα ή διαδρόμους. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσεων, κόπωσης και να προσθέσει επιπλέον πίεση στη μέση.

5. Προθέρμανση και αποθεραπεία
Ξεκινήστε κάθε βόλτα με προθέρμανση 5-10 λεπτών, είτε κάνοντας ένα αργό, απαλό περπάτημα είτε μερικές διατάσεις για να προετοιμάσετε τους μύες σας. Ομοίως, ολοκληρώστε τη βόλτα σας με λίγα λεπτά χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένων διατάσεων.

6. Συνέπεια
Επαναλάβετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς αυτό είναι που θα σας χαρίσει μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τον πόνο στη μέση.

7. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας
Ενσωματώστε διαφορετικούς τύπους περπατήματος για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας, όπως γρήγορο ή διαλειμματικό περπάτημα (εναλλάσσοντας την ταχύτητα που περπατάτε).

9. Ενυδάτωση
Πίνετε πολύ νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις βόλτες σας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη μυϊκή λειτουργία.

10. Ακούστε το σώμα σας
Δώστε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας στο περπάτημα. Εάν αισθανθείτε έξαρση στον πόνο ή ενόχληση, αλλάξτε τη ρουτίνα σας ή μιλήστε με το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης

Έντερο: Το περπάτημα που απελευθερώνει «δαίμονες», αέρια και ενοχές – Ανακαλύψτε τη νέα μόδα του TikTok

Βραδινό τρέξιμο και περπάτημα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

Τι κάνετε μετά το γεύμα; Τρεις καλοί λόγοι να πάτε για περπάτημα

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νικολόπουλος: «Δεν μ’ αρέσει να επιδεικνύομαι, είναι θέμα χαρακτήρα»

Θα φανταζόταν ότι θα γιόρταζε τα εξήντα χρόνια του στο Ηρώδειο ο Χρήστος Νικολόπουλος;

Αλίκη: Τα σπαρακτικά σημειώματα στο μνήμα και ο άστεγος που κοιμάται πάνω στον τάφο της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν έφυγε ποτέ από κοντά και συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές μέσα από το έργο της. Η ηθοποιός θα συμπλήρωνε στις  20 Ιουλίου,  90 χρόνια ζωής.  Η εθνική σταρ της Ελλάδας έζησε μόλις 62 χρόνια και κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση ενός έθνους ως η μεγαλύτερη σταρ που πέρασε καταγράφοντας μονάχα πρωτιές

Κώστας Κόκλας για τα «Εγκλήματα»: Συναντάω συμμαθητές του 10χρονου γιου μου και γνωρίζουν ατάκες μου

Κώστας Κόκλας για τα «Εγκλήματα»: Συναντάω συμμαθητές του 10χρονου γιου μου και γνωρίζουν ατάκες μου Είναι απίστευτο, ανέφερε ο ηθοποιός Ο Κώστας Κόκλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων, μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, αλλά και για την επιτυχημένη σειρά «Εγκλήματα», στην οποία πρωταγωνιστούσε. «Για πάρα πολύ καιρό δεν

Η Σελένα Γκόμεζ μπήκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ στα 32 της χρόνια

Η Σελένα Γκόμεζ μπήκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ στα 32 της χρόνια Η περιουσία της αποτιμάται σε 1,3 δισ. δολάρια, τοποθετώντας την για πρώτη φορά στη λίστα Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο προσκήνιο, η Σελένα Γκόμεζ κατάφερε να μπει στη λίστα δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ, σε ηλικία μόλις 32 ετών, μέσω μιας

Σαν σήμερα έφυγε ο Αρτέμης Μάτσας – Ο άνθρωπος πίσω από τον ρόλο του αιώνιου προδότη

Ο Αρτέμης Μάτσας ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες ηθοποιούς, κυρίως για τους ρόλους του "κακού" στον ελληνικό κινηματογράφο.

Αντέλ: Απέρριψε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων – Επιμένει στην απόφασή της να απέχει από το τραγούδι

Η Αντέλ έχει πάρει την απόφασή της να μείνει μακριά από το τραγούδι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αναστασία Γιάμαλη για τη μεταγραφή της στο MEGA: “Εγώ δεν αλλάζω χρώματα ανάλογα με τον εκάστοτε εργοδότη μου”

Παρασκευή, 6.9.2024, 12:52 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν είμαι jukebox, ούτε χαμαιλέοντας. Δεν είναι όλα τα μεγάλα κανάλια το ίδιο". Συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα και τον Γιώργο Πολυμενέα παραχώρησε η Αναστασία Γιάμαλη. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μιλά με αφορμή την πρεμιέρα της νέας της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» και αναφέρεται στα σχόλια που άκουσε μετά την ανακοίνωση

Μαρίνα Σπανού: Γιατί δεν έχει δει το “Άκρως Οικογενειακόν” και δεν έχει πάει σε συναυλίες άλλων καλλιτεχνών;

Μαρίνα Σπανού: Γιατί δεν έχει δει το «Άκρως Οικογενειακόν» και δεν έχει πάει σε συναυλίες άλλων καλλιτεχνών; Παρασκευή, 6.9.2024, 12:47 Zappit@ZAPPIT_ Ποιο τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Μαρίνα Σπανού είναι προσωπική της ιστορία; Η Μαρίνα Σπανού, η καλλιτέχνιδα που κυριάρχησε το φετινό καλοκαίρι, με τα τραγούδια της να ακούγονται παντού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ηλέκτρα – Β’ Κύκλος: Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα της σειράς

Ηλέκτρα – Β’ Κύκλος: Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα της σειράς Παρασκευή, 6.9.2024, 15:52 Zappit@ZAPPIT_ Ηλέκτρα - Β' Κύκλος, πρεμιέρα Δευτέρα 9/9 στις 19:45 και καθημερινά στην ΕΡΤ1. Το ερωτικό δράμα εποχής Ηλέκτρα, βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:45 με καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές

Το UEFA Nations League έρχεται στον Alpha

Πρεμιέρα με τα μεγαθήρια που παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Θάνος Μπίρκος: Αποκάλυψε πώς απαντάει όταν του λένε να κάνει δίαιτα

Καλεσμένος στη διαδικτυακή εκπομπή της Νάνσυς Παραδεισανού βρέθηκε ο Θάνος Μπίρκος και μίλησε για τα σχόλια που έχει δεχθεί για τα κιλά του

Στικούδη και Σερίφης βάφτισαν τον δεύτερο γιο τους και αυτή είναι η πρώτη φωτό από την τελετή

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα 6/9 ήταν η σημερινή για την Κατερίνα Στικούδη και τον Βαγγέλη Σερίφη καθώς βάπτισαν τον δεύτερο γιο τους. Η τραγουδίστρια και ο σύζυγός της, που υποδέχτηκαν νέο μέλος της οικογένειάς τους τον Φεβρουάριο του 2024 βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους. Οι δυο τους βάφτισαν τον μικρό με το όνομα «Νικόλας»