Παγκόσμιες πρωτιές για τους Κουμάνταρους
Ανάμεσα σε δεκαοχτώ χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως η Flour Mills of Nigeria, της οικογένειας Κουμάνταρου, κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το Παγκόσμιο Βραβείο Επωνυμίας 2024 στην κατηγορία Τρόφιμα και Ποτά. Τα διάσημα βραβεία παγκόσμιας επωνυμίας αναγνωρίζουν εταιρείες σε όλους τους κλάδους που έχουν επιδείξει εξαιρετική απόδοση, επωνυμία και παροχή υπηρεσιών. Τα Global Brand Awards καθιερώθηκαν για να τιμήσουν την αριστεία σε σημαντικούς τομείς, όπως η χρηματοδότηση, η εκπαίδευση, η φιλοξενία, ο τρόπος ζωής, η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία. Με περισσότερες από 18.000 εταιρείες που αξιολογήθηκαν φέτος, η FMN της οικογένειας Κουμάνταρου ξεχώρισε για τις καινοτόμες παρουσιάσεις προϊόντων, την ισχυρή τοποθέτηση της επωνυμίας της και την πελατοκεντρική της προσέγγιση.
Creole: Ταξίδι με το όνειρο έναντι αδράς αμοιβής
«Χτίστηκε» το 1927 με την πρώτη ανακαίνιση να γίνεται το 2007 από τις δύο κόρες του Μαουρίτσιο Γκούτσι, Αλέγκρα και Αλεξάνδρα. Για ένα μεγάλο διάστημα παρέμεινε ερμητικά «κλειστή» στο port Hercules του Μονακό, με όσους περνούσαν από το σημείο να τη θαυμάζουν. Και τι ειρωνεία: η θέση της ακόμα και σήμερα είναι απέναντι από τη θαλαμηγό «Atlantis» της οικογένειας Νιάρχου. Ο λόγος για την «Creole», που είναι το μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο και ένα από τα ομορφότερα κλασικά ιστιοπλοϊκά γιοτ όλων των εποχών, που αγοράστηκε από τον μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο την περίοδο της μεγάλης του κόντρας με τον Αριστοτέλη Ωνάση που διέθετε το «Invicta».
Σήμερα η «Creole» όπως πληροφορήθηκα είναι «επισκέψιμη» για όλους. Αρκεί κανείς να μπορεί να τη νοικιάσει, προκειμένου να κάνει τον γύρο των ακτών της γειτονικής Ιταλίας. Το ποσό της ενοικίασης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, μιας και φθάνει τις 189.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά για όσους μπορούν να τα διαθέσουν σίγουρα είναι μια εμπειρία ζωής πάνω σε ένα σκάφος που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο!
Βασίλισσα Καμίλα – Αλ Φαγέντ: Μια ιδιότυπη φιλία
Είναι αρκετές οι φορές που οι δύο γυναίκες, η βασίλισσα Καμίλα και η σύζυγος του εκλιπόντος αιγύπτιου μεγιστάνα, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, γευματίζουν ή και δειπνούν μαζί στα αριστοκρατικά ρεστοράν της λονδρέζικης πρωτεύουσας. Και θα σημειώσει κανείς πως δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σε αυτό, εκτός από μια λεπτομέρεια: τη σχέση του γιου του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την τραγική κατάληξη που είχαν οι δυο τους εκείνο το μοιραίο βράδυ. Και μπορεί ο ιδρυτής των Harold’s και ιδιοκτήτης του Ritz, έχοντας πονέσει παρά πολύ με την απώλεια του παιδιού του, να είχε κατηγορήσει έντονα τους χειρισμούς του βρετανικού παλατιού, σήμερα όμως η χήρα του φαίνεται να έχει μια σχέση που θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι απλά τυπική.
Το «άγνωστο» δώρο του βασιλιά Καρόλου προς τη σύζυγό του
Και μια που αναφέρθηκα στη βασίλισσα Καμίλα, θα σας πω και για ένα από τα δώρα που έλαβε εκείνη από τον αγαπημένο της, που δεν είναι ευρέως γνωστό. Ο βασιλιάς Κάρολος έπρεπε να δώσει αίγλη και τιμή στην αιώνια αγαπημένη του και τα συνόψισε όλα αυτά σε έναν πολεμικό θυρεό που θα «κουβαλάει» η βασιλική σύζυγος και στην επόμενη ζωή. Ο μονάρχης απένειμε νέο οικόσημο-θυρεό στην Καμίλα, όπως αποκάλυψε το «The College of Arms» ή αλλιώς το «Βασιλικό Κολέγιο των Οικοσήμων» που είχαμε δει και στις ταινίες του Bond, σύμφωνα και με το ενημερωτικό δελτίο του.
Για πρώτη φορά, οι βραχίονες του προηγούμενου θυρεού που είχε η Καμίλα από τη μητέρα του Καρόλου, τη βασίλισσα Ελισάβετ, έχουν «ενημερωθεί» με το Στέμμα του Μονάρχη, μαζί με την «ενημερωμένη» ασπίδα του βασιλιά Καρόλου στα αριστερά. Η δεξιά ασπίδα δείχνει τα «Arms of Shand», όπως λέγονται από την πλευρά της οικογένειας του πατέρα της βασιλικής συζύγου, ταγματάρχη Bruce Shand. Η ασπίδα πλαισιώνεται από τον «Βασιλικό Λέοντα», από τον Κάρολο στα αριστερά, και έναν κάπρο από την πλευρά του πατέρα της, ταγματάρχη Σαντ, στα δεξιά. Αυτά τα όπλα, όπως λέγονται, αντικαθιστούν εκείνα που είχε χορηγήσει προηγουμένως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στην τότε δούκισσα της Κορνουάλης στις 14 Ιουλίου 2005, κατά τη διάρκεια των 58ων γενεθλίων της.
Ηθοποιοί από επιχειρηματικές οικογένειες
Δύο μεγάλα ονόματα του θεάτρου που προέρχονται από κραταιές επιχειρηματικές οικογένειες του παρελθόντος είναι ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, αλλά και η Αριέττα Μουτούση. Και ευτυχώς για όλους εμάς που έχουμε τη χαρά να τους απολαμβάνουμε σε σπάνιους ρόλους υποκριτικής και όχι να τους γνωρίζουμε ως επιχειρηματίες. Και εξηγούμε: η Αριέττα Μουτούση μπορεί να μην ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις όπως η γιαγιά της, Dorette Καραιωσηφόγλου, με την εταιρεία «Μύλοι Αγίου Γεωργίου», ωστόσο όπως και η μητέρα της, Νόνικα Γαληνέα, έχει αυτή τη χάρη που διέθετε εν αφθονία η γιαγιά της και ξεχώριζε στους κοσμικούς κύκλους κάποτε. Όσο για τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο; Θα σας πω ότι ήταν εγγονός του Βλάση Αντωνόπουλου, ιδιοκτήτη της Achaia Clauss. Ο δε πατέρας του κορυφαίου μας ηθοποιού, Βασίλης Αντωνόπουλος, ήταν ο δημιουργός της οινοποιίας «Κάβειρος» που μεσουράνησε κάποιες εποχές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]