Απόστολος Λύτρας: Αίτηση αποφυλάκισης με βραχιολάκι καταθέτει σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος

Date:

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ο Απόστολος Λύτρας, σύμφωνα με την διορία των 10 ημερών, η οποία προβλέπεται από τον νόμο.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ο δικηγόρος σύμφωνα με την διορία των 10 ημερών, η οποία προβλέπεται από τον νόμο.

lytras-9.jpg

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τα επιχειρήματα τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα να αιτηθεί αποφυλάκισης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

«Να δούμε ποιο βραχιολάκι θα είναι», λέει μιλώντας στο MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

1718964302476-407512831-lytras.jpg

«Θα είναι το βραχιολάκι όπως ίσχυε από πριν, δηλαδή για αυτούς που έχουν περιοριστικούς όρους και θα πρέπει να είναι με το βραχιολάκι στο σπίτι τους ή θα είναι το βραχιολάκι που έχει ανακοινώσει ο Φλωρίδης και έχουμε πει και εμείς ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στους κακοποιητές, δηλαδή να μπορεί να κινείται αλλά η Αστυνομία να ξέρει πού βρίσκεται και σε περίπτωση που πλησιάσει το θύμα εκεί να παρεμβαίνει. Δε νομίζω ότι είναι έτοιμη ακόμα η Αστυνομία για αυτό. Είναι ένα σύστημα ολόκληρο αυτό. Άλλο να παρακολουθείς έναν άνθρωπο με το βραχιολάκι και άλλο να παρακολουθείς δύο, δηλαδή και αυτόν που έχει το panic button, για να βλέπεις αν θα πλησιάσει ο ένας τον άλλον. Θέλει μια δουλειά αυτό».

Όπως λέει ο ίδιος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μega:

«Θεωρώ ότι αυτό το βραχιολάκι που λένε για τον Αποστόλη Λύτρα είναι αυτό που προϋπήρχε για τους κρατούμενους με περιορισμό στο σπίτι».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά τους γιατρούς για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, λέει:

«Παλιά ο γιατρός δεν μπορούσε να κάνει και τίποτα γιατί φοβόταν, αμέσως του έκαναν μηνύσεις αν έλεγε οτιδήποτε. Με τον καινούργιο νόμο, πάει οποιοσδήποτε είναι στο νοσοκομείο, τον βλέπει ο γιατρός, καταγράφονται τα πάντα και από εκεί και πέρα, παίρνοντας το ιστορικό, βλέποντας τους μώλωπες, ο γιατρός προσπαθεί να καταλάβει τι έχει γίνει. Με την πρώτη ματιά, ποτέ δε λένε την αλήθεια. (…) Μη νομίζουμε ότι όποιος μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και έχει χτυπήματα, είναι χτυπημένος από ξύλο».

Για τρίτη φορά ο Απόστολος Λύτρας ήρθε αντιμέτωπος με συγκρατούμενο του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τον προαυλισμό. Ένας συγκρατούμενος του ο οποίος έχει ήδη εκτίσει αρκετά χρόνια ποινής πλησίασε τον ποινικολόγο και του επιτέθηκε λεκτικά.

«Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτές τις φυλακές, κανονικά θα έπρεπε να σε πάνε στις φυλακές της Τρίπολης», ανέφερε ο συγκρατούμενος.

Υπόθεση Λύτρα – Χείμαρρος ο Νίκος Συρίγος: «Να τιμωρηθούν τα τέρατα»

Super Κατερίνα: Απίστευτη ένταση για την υπόθεση Λύτρα στην Καινούργιου- Ξέρετε τι λέτε;Εξοργίζομαι!

Υπόθεση Λύτρα: «Το μόνο που δεν έχει ειπωθεί είναι ότι η Σοφία έστησε τον ξυλοδαρμό»

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

After Dark: Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται τον Θανάση Πάτρα

Κυριακή, 30.6.2024, 21:52 Zappit@ZAPPIT_ After Dark, Κυριακή στις 00:00 στο ΟΡΕΝ. Την Κυριακή 30 Ιουνίου τα μεσάνυχτα, ο Θέμης καλωσορίζει τον μοναδικό Θανάση Πάτρα, σε ένα ανατρεπτικό After Dark. Σε μια συνέντευξη που τα έχει όλα, ο Θανάσης  μιλάει για το τραγούδι που μπήκε στη ζωή του την σεζόν που πέρασε, αλλά και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Power of Love – Η Κατερίνα Καραβάτου έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ: “Σας καλωσορίζω και επίσημα από την Κωνσταντινούπολη”

Κυριακή, 30.6.2024, 21:14 Zappit@ZAPPIT_ Πρεμιέρα για τον νέο κύκλο του επιτυχημένου reality show στον ΣΚΑΪ. Την πρώτη καλησπέρα στους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ είπε η Κατερίνα Καραβάτου στην πρεμιέρα του Power of Love. Η παρουσιάστρια καλωσόρισε το κοινό στο σπίτι του νέου reality show ακριβώς στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (30/6), δίνοντας ορισμένες πληροφορίες για

Δανάη Μπάρκα για τη φωτιά στη Σέριφο: Αυτό που ζήσαμε ήταν σοκαριστικό, ήρωες οι πυροσβέστες

Στη Σέριφο βρέθηκε η Δανάη Μπάρκα η οποία έζησε από κοντά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Σάββατο (29.06.2024), με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο νησί των Κυκλάδων να κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής. Ντόπιοι και επισκέπτες στη Σέριφο, όπως ήταν και η Δανάη Μπάρκα, παρακολουθούσαν έντρομοι τις φλόγες να κατακαίνε το

Αποστολία Ζώη: Γιορτάζει & αποκάλυψε ότι έζησε σήμερα μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής της!

Μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής της αποκάλυψε πως έζησε η Αποστολία Ζώη σήμερα (30/6), ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής.  Η όμορφη τραγουδίστρια και άλλοτε πρωταθλήτρια του υγρού στίβου πράγματι θέλησε να περάσει ξεχωριστά αυτή την ημέρα και βρέθηκε κάτω από το νερό να κολυμπάει, όμως η ίδια η φύση τής επεφύλασσε μία

O Ανδρέας Γεωργίου πόζαρε με την πεθερά του και… τρίβαμε τα μάτια μας! Κούκλα και νεότατη!

Γαμπρός ετοιμάζεται να ντυθεί σύντομα ο Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος θα ζήσει το πιο όμορφο σενάριο της ζωής του, ενώνοντας τη ζωή του με την αγαπημένη του Σιμώνη Χριστοδούλου!  Σε ακριβώς δύο μήνες και συγκεκριμένα την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το ζευγάρι θα παντρευτεί στην Αγία Νάπα με κουμπάρους τη Βάνα Δημητρίου και τον Κούλλη Νικολάου

Μιχαήλ Ταμπακάκης για Ναυάγιο: «Είναι μια εμπειρία που μπορεί να μην την έχουμε ξανά στη ζωή μας»

Μιχαήλ Ταμπακάκης για Ναυάγιο: «Είναι μια εμπειρία που μπορεί να μην την έχουμε ξανά στη ζωή μας» Κυριακή, 30.6.2024, 15:56 Zappit@ZAPPIT_ «Θεωρώ ότι είμαι αρκετά προνομιούχος σε σχέση με αυτά που μου έχουν τύχει», είπε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ήταν σήμερα ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, που παραχώρησε συνέντευξη

«Λύγισε» η Αθηνά Αφαλίδου στον αέρα: «Πολλά κείμενα τα έγραφα μέσα από το νοσοκομείο»

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε σήμερα η Αθηνά Αφαλίδου στον αέρα του «I Love ΣουΚου», κάνοντας τους συνεργάτες της να...

Αίθρα Λυκουρέζου για τις φωτογραφίες του πατέρα της με νεαρή ηθοποιό: “Είναι ντροπή;”

"Η μάνα μου δεν ήταν με αυτόν τον άνθρωπο 41 χρόνια; Υποτιμάς τη μάνα μου, υποτιμάς τη Ζωή Λάσκαρη", τονίζει η Αίθρα Λυκουρέζου σε βίντεό της.

Γιώργος Λιβάνης για Ανδρομάχη: “Αν με ρωτούσες πέρσι, θα σου έλεγα ότι αποκλείεται να μου συμβεί όλο αυτό”

"Κάνω εδώ και τρία χρόνια ψυχοθεραπεία. Κάποια στιγμή το άγχος μου χτύπησε κόκκινο", εξομολογείται ο Γιώργος Λιβάνης.

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»

Μια ανάρτηση με νόημα έκανε ο Γιώργος Μαζωνάκης στον λογαριασμό του στο Instagram μετά τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκείνον και την αδερφή του Βάσω. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει στον φακό και γράφει στη λεζάντα που τη συνοδεύει: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…». Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μιλήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Κατερίνα Καινούργιου για τη δικαστική

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» – Η όλο νόημα ανάρτησή του

Φορώντας μια κελεμπία με γεωμετρικά σχήματα με μπορντώ λεπτομέρειες, ο Γιώργος Μαζωνάκης ποζάρει σε σκαλιά κάποιου μικρού υπέθριου θεάτρου, καρέ που ανάστησε στο προφιλ του στο Instagram. Υπό τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη του με την αδελφή του, Βάσω Μαζωνάκη, ο Γιώργος Μαζωνάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση όλο νόημα. «Ουδέν

Ιάσoνας Καζάκος: Δείτε πόσο μεγάλωσε ο εγγονός της Τζένης Καρέζη

O Ιάσoνας Καζάκος είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Καζάκου και εγγονός της αείμνηστης Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Ο κωνσταντίνος Καζάκος λατρεύει τα παιδιά του και συχνά μοιράζεται φωτογραφικό υλικό με εκείνα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε μοιραστεί μαζί μας μία σπάνια φωτογραφία με τον γιο