Hilton: Από τον Ωνάση μέχρι τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και τον Πιρς Μπρόσναν, ιστορίες θρυλικών σταρ

Date:

Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images

«The Ilisian» είναι το νέο όνομα του πρώην Hilton, που πλέον δεν θα είναι ένα ξενοδοχείο με υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά ένα ένας πολυδιάστατος προορισμός με δωμάτια και σουίτες με «πιάτο» Αθήνα και την Ακρόπολη, πολυτελείς κατοικίες και πολλαπλές επιλογές γαστρονομικών και ψυχαγωγικών χώρων.

Το ιστορικό και πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή των Ιλισίων στην Αθήνα, μετά από 60 χρόνια με την ονομασία Hilton, μπορεί να αλλάζει όνομα από το 2025, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την ιστορία που κουβαλά και έχει «ποτίσει» τους τοίχους του.

Τα δωμάτια του αλλά και οι χώροι αναψυχής του με τα κοσμοπολίτικα πάρτι και τις ποικίλες εκδηλώσεις είναι γεμάτα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες που θα το ακολουθούν για πάντα, έστω και αν πολλές δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές.

Από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Άντονι Κουίν και τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Μάρλον Μπράντον, τον Πιρς Μπρόσναν και τον Ζαν Πολ Μπελμοντό δεκάδες διασημότητες έζησαν μέρες και νύχτες στο εμβληματικό Hilton.

Πρίγκιπες, ηγέτες, βασιλιάδες, σταρ αλλά και ογκόλιθοι της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Αθλητισμού φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, στις σουίτες του ξενοδοχείου που υπήρξε αγαπημένο αλλοτινό στέκι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια ονόματα: Η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ο Γάλλος μόδιστρος Πιερ Καρντέν, ο τέως Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος, οι ηθοποιοί Τζέρεμι Άιρονς και Ντάνιελ Ντέι – Λιουις, ο Αλβέρτος του Μονακό και πάρα πολλοί ακόμα με την λίστα να μην έχει τελειωμό. 

Από την επίδειξη μόδας της γνωστής σχεδιάστριας Λουκίας στο ξενοδοχείο Χίλτον – Στην φωτογραφία το φινάλε της επίδειξης – Φωτογραφία αρχείου από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλά και η αθηναϊκή ελίτ έδινε επί δεκαετίες τα ραντεβού της για έναν καφέ στο «Bυζαντινό» ή ένα κοκτέιλ στο Galaxy bar, στον 13ο όροφο με θέα στην υπέροχη Ακρόπολη.

Αν, βέβαια, κάποιος έπρεπε να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο διάσημου και φανατικού επισκέπτη του ξενοδοχείου, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ίσως και ο Άντονι Κουίν, ο κινηματογραφικός Ζορμπάς.

Πού να το φανταζόταν ο Κόνραντ Χίλτον πως το ξενοδοχείο του θα άλλαζε τόσο την Αθήνα;

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilton Athens (@hiltonathens)

Από τα επίσημα εγκαίνια το 1963 έγινε το σύμβολο της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής εξέλιξης της εποχής, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας για δεκαετίες.

Αρχιτεκτονικά αποτελεί μία μείξη κλασικών και μοντέρνων στοιχείων που δίχασε την κοινή γνώμη αλλά όλοι συμφωνούσαν στο ότι αποτελούσε ένα πρωτοποριακό οικοδόμημα.

Την κεντρική είσοδο του εντυπωσιακού κτιρίου, με τις ανάγλυφες συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη, πέρασε η αφρόκρεμα του εγχώριου και διεθνούς jet set.

«Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου» είχε δηλώσει στα εγκαίνια τον Απρίλιο του 1963 ο ιδρυτής της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας, Κόνραντ Χίλτον.

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με την πολυτέλεια που πρόσφερε, το μετέτρεψαν σε Νο 1 επιλογή για Έλληνες και ξένους διασήμους.

Αν οι τοίχοι του μπορούσαν να μιλήσουν μάλλον θα μπορούσαμε να κρατήσουμε στα χέρια μας το ωραιότερο βιβλίο με τα περιστατικά και τις ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο Hilton Αθηνών, όλα αυτά τα χρόνια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilton Athens (@hiltonathens)

Μία από αυτές θέλει τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος είχε μόνιμο δωμάτιο στο Χίλτον, κρατώντας το αγαπημένο του πούρο να λέει κάτι, ίσως και σόκιν, στην αδερφή της Τζάκι Κέννεντι, Λι Ράτζβιλ, η οποία τον συνόδευε την ημέρα των εγκαινίων.

Στην κουζίνα του Χίλτον κατέφθασαν σεφ από όλον τον κόσμο. Λέγεται ότι οι Έλληνες δοκίμασαν τα πρώτα χάμπουργκερς και κοκτέιλ εκεί. Ο Ωνάσης όμως ήταν λάτρης του ελληνικού φαγητού για αυτό και προτιμούσε την ελληνική κουζίνα. Έτρωγε… ελληνικά, άφηνε πάντα γερό φιλοδώρημα και έπινε κονιάκ αντί για κοκτέιλ. 

Πολλές φορές μάλιστα παρότρυνε και τους διάσημους φίλους του να ακολουθήσουν την επιλογή του. Αν κάποιοι τον άκουσαν, αυτό μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. 

Ο Σινάτρα έτρωγε και χαλάρωνε πολλές φορές στα δωμάτια και στους χώρους του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο γοητευτικός άσχημος του γαλλικού σινεμά, προκάλεσε αναστάτωση στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, όταν ήρθε στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι ληστές», μεγάλο μέρος της οποίας γυρίστηκε στο ξενοδοχείο.

Το διάσημο καστ της ταινίας «Le Casse» είχε φτάσει στην Αθήνα το 1971 όπου παρέμεινε για αρκετό καιρό για τις ανάγκες των γυρισμάτων με τους πρωταγωνιστές να φιλοξενούνται στο εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της πόλης.

Σε κάποιο διάλειμμα από τα γυρίσματα ο πιο όμορφος άσχημος του γαλλικού σινεμά, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, απολαμβάνει το ποτό του στο διάσημo Galaxy bar του ξενοδοχείου, καπνίζοντας και έχοντας στο πλευρό του τη χαμογελαστή Καλφάν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilton Athens (@hiltonathens)

Εκεί, ο φωτογραφικός φακός τους εντοπίζει και ένα υπέροχο κινηματογραφικό κλικ είναι γεγονός. 

Λίγα χρόνια μετά ο ιδιοκτήτης του Playboy Χιου Χέφνερ έρχεται στην Αθήνα μένει σε σουίτα και συνοδεύεται από μια εκθαμβωτική και πολύ νεότερή του καλλονή, μια από τις εκατοντάδες που είχαν ημερομηνία λήξης στο πλευρό του.

Αλλά και ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ήταν ιδιαίτερα τρυφερός με την τότε σύντροφο του ηθοποιό Λιβ Ούλμαν κρατώντας την από το χέρι στις βόλτες τους.

Ο Πιρς Μπρόσναν έκαιγε καρδιές κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο με τις θαυμάστριες να συρρέουν για να φωτογραφηθούν. Όχι ότι πήγαινε πίσω το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Η Έλλη Χατζιώτη, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων για σχεδόν 30 χρόνια στο Hilton, είχε μιλήσει στην Athens Voice για μερικές από τις εξέχουσες προσωπικότητες που πέρασαν από το ξενοδοχείο.

Ο βρετανός συγγραφέας John Le Carre έγραψε τη «Μικρή τυμπανίστρια» μένοντας πολλούς μήνες στο Χίλτον αλλά με άλλο όνομα για να μην τον ανακαλύψει κανείς.

Ο βαρώνος Guy de Rothschild έφτασε στο ξενοδοχείο με ψαράδικο καπέλο.

Τον Tέλη Σαβάλα τον θυμούνται κυρίως οι τηλεφωνήτριες, αφού πήγαινε να τις δει κάθε μέρα με σοκολατάκια στο χέρι.

Η άφιξη της εκθαμβωτικής Ούρσουλα Άντρες προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο ξενοδοχείο, αφού πελάτες και υπάλληλοι ήθελαν να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα ωραιότερα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ.

Ο ηθοποιός Ομάρ Σερίφ, τρομερά ευγενικός έκανε κοπλιμέντα σε όλον τον κόσμο σε αντίθεση με την σεναριογράφο και θεατρική συγγραφέα Φρανσουάζ Σαγκάν που ήταν γενικά αγενής και απόμακρη…

To άρθρο Hilton: Από τον Ωνάση μέχρι τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και τον Πιρς Μπρόσναν, ιστορίες θρυλικών σταρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα «Ένιωσα πολύ καλά μετά από αυτό που πέρασα, μου ήρθε δηλαδή πολύ φως από το παράθυρο που έκλεισε στο πρόσωπό μου απότομα», είπε η Αφροδίτη Γραμμέλη. Σε βραδινό event έδωσε το παρών η Αφροδίτη Γραμμέλη. Η δημοσιογράφος μίλησε στους ρεπόρτερ και αποκάλυψε το επόμενο τηλεοπτικό της

Εξερράγη ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τον “πόλεμο” στο διαδίκτυο: “Εδώ πια υπάρχει μια αηδία”

"Όλο αυτό καταλύει και την έννοια της δημοκρατίας! Δηλαδή, είναι αθέμιτος τελείως ανταγωνισμός" επισημαίνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου ποζάρει με μπικίνι, έναν χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης της

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές της έχοντας την καλύτερη παρέα: την κόρη της, την οποία απέκτησε με τον πρώην σύντροφό της, Λευτέρη Χαρίτο. Η ηθοποιός μοιράστηκε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου και πόζαρε με το πολύχρωμο μπικίνι της, ένα χρόνο μετά τον ερχομό της κόρη της. Όπως έχει γίνει γνωστό, η κόρη

Τι είναι η λιστερίωση, πώς μεταδίδεται, τα συμπτώματα και τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου για μόλυνση – Το καμπανάκι του ΕΟΔΥ

Καμπανάκι χτύπησε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε πως το διάστημα 2004-2023 δηλώθηκαν 266 κρούσματα λιστερίωσης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, κατά το χρονικό διάστημα 01/01/2023-31/12/2023 δηλώθηκαν 31 κρούσματα λιστερίωσης. Το φαινόμενο εξακολουθεί να παρατηρείται και το 2024, όπου έως και τις 11/04/2024 δηλώθηκαν 12 κρούσματα λιστερίωσης. Η λιστερίωση είναι

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γιατρό» – Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιστρέφει το φθινόπωρο στην τηλεόραση με τον «Γιατρό» και όπως αποκάλυψε ο ίδιος ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σεζόν. Το απόγευμα της Δευτέρας (1/7) ο ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram από τα γυρίσματα της σειράς του Alpha. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα χαρτί το οποίο ήταν κολλημένο

Καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες; Δείτε πόση ποσότητα χρειάζεστε και πώς θα αυξήσετε την κατανάλωσή τους

Η σωστή κατανάλωση φυτικών ινών είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία και την ευεξία μας. Οι ινώδεις τροφές όχι μόνο ενισχύουν την πέψη και την υγεία του εντέρου, αλλά έχει επίσης διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η καρδιακή νόσος. Ωστόσο, η πλειονότητα των ενηλίκων δεν

Αξίζει χειροκρότημα: Ο Γιώργος Μαργαρίτης δώρισε σπίτι σε μία άπορη οικογένεια

Ενδιαφεροντα ΑΠΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΠΙΤΙ Αξίζει χειροκρότημα: Ο Γιώργος Μαργαρίτης δώρισε σπίτι σε μία άπορη οικογένεια Ο Γιώργος Μαργαρίτης δώρισε σπίτι σε μία άπορη οικογένεια Τζωρτζίνα Φράγκου 02.07.2024 | 08:29 Ο Γιώργος Μαργαρίτης δώρισε σπίτι σε μία άπορη οικογένεια «Το σπίτι θέλει οικογένεια, θέλει ανθρώπους μέσα, αλλιώς ρήμαξε» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Σε μια ιδιαίτερη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ο

Λίαμ Άϊρλαντ – Από τη «Γη της ελιάς», τσολιάς στην Προεδρική Φρουρά!

Ο Λίαμ Άϊρλαντ φοράει φουστανέλα, φάριο (το καπέλο του εύζωνα) και στέκει αγέρωχος, με το βλέμμα καρφωμένο στην ευθεία. Δεν λοξοκοιτά ποτέ.

Ελένη Μενεγάκη: Φέρνει το πιο hot fashion trend του καλοκαιριού – Τα πιο κομψά & αέρινα φορέματα!

Η Ελένη Μενεγάκη για ακόμα μία φορά αποτέλεσε το απόλυτο fashion inspo μας!

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα Εντάξει, μαλλιά είναι, έρχονται, φεύγουν, πρόσθεσε Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για την αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή του, για την παράσταση

Συνηθισμένη εξέταση αίματος δείχνει αν θα πάθετε υπνική άπνοια

Τα ευρήματα νέας μελέτης για την συσχέτιση της ομοκυστεΐνης με την υπνική άπνοια. Μία συνηθισμένη εξέταση αίματος, που συνήθως χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, μπορεί να δείχνει και αν κάποιος κινδυνεύει να εκδηλώσει υπνική άπνοια. Η εξέταση μετρά το αμινοξύ ομοκυστεΐνη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη βασικών