Τι αποκαλύπτει ο αριθμός των «αδιάβαστων» και μη διαγραμμένων emails για την προσωπικότητά σας

Date:

Στην ψηφιακή εποχή το email αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ο τρόπος διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ενδεχομένως αποκαλύπτει και πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Για ορισμένους ανθρώπους, τα «αδιάβαστα» ή τα μη διαγραμμένα emails διαρκώς συσσωρεύονται και αυτό ενδεχομένως να είναι κάτι περισσότερο από απλή αμέλεια.

Οι τρεις τύποι διαχείρισης των emails

Ψυχολόγοι, που μίλησαν στο Business Insider, επεσήμαναν πως κάθε τύπος διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνδέεται και με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Ο «αρχειοθέτης» – «διαγραφέας»

Αυτή η κατηγορία ανθρώπων αναλαμβάνει άμεσα δράση μόλις λάβει ένα email. Διαβάζει το μήνυμα, απαντά αν χρειάζεται και στη συνέχεια το δια- ή το αρχειοθετεί. Ο αριθμός των emails τους στα εισερχόμενα είναι συνήθως κοντά στο μηδέν.

Ο Larry Rosen, ερευνητής ψυχολόγος και συγγραφέας του «iDisorder: Understanding Our Obsession With Technology and Overcoming its Hold on Us», ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως εξηγεί, η μεγάλη ποσότητα αδιάβαστων μηνυμάτων τού προκαλεί άγχος, απελευθερώνοντας νευροδιαβιβαστές όπως η κορτιζόλη. Η διατήρηση ενός τακτοποιημένου inbox, όπως σημειώνει, μειώνει αυτή την ψυχική πίεση.

Η ανάγκη για έλεγχο είναι ο βασικός παράγοντας για αυτή τη συμπεριφορά. Άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζονται έναν τρόπο να ελέγχουν τον κόσμο γύρω τους και η διαχείριση των emails αποτελεί έναν από αυτούς.

Ο «αποθηκευτής»

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τα άτομα που έχουν λίγα αδιάβαστα emails, αλλά σπάνια διαγράφουν κάποιο μετά την ανάγνωσή του. Η Pamela Rutledge, διευθύντρια του Media Psychology Research Center, υποστηρίζει ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται σε μια τάση τελειομανίας.

Οι τελειομανείς αποθηκεύουν τα emails με την ιδέα ότι θα τα επεξεργαστούν αργότερα, ενώ μπορεί να έχουν και άλλες λίστες με υποχρεώσεις που δεν ολοκληρώνουν ποτέ. Επιπλέον, η διαγραφή των emails μπορεί να φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνη για αυτούς. Αντίθετα, η διατήρησή τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας ότι μπορούν να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται εάν και όταν τα χρειαστούν.

Ο «αδιάφορος»

Πρόκειται για τα άτομα που ούτε διαβάζουν ούτε διαγράφουν τα emails τους. Ο Ron Friedman, συγγραφέας του «The Best Place to Work: The Art and Science of Creating an Extraordinary Workplace», υποστηρίζει ότι η διατήρηση εκατοντάδων ή χιλιάδων αδιάβαστων emails δεν είναι απαραίτητα προβληματική συμπεριφορά.

Από τη μία πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο είναι καταβεβλημένο, αλλά από την άλλη, μπορεί να σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως η διαχείριση των emails δεν βοηθά στην επίτευξη των στόχων. «Και αυτό είναι ένα σημάδι ευφυΐας». Ορισμένοι που αγνοούν τα emails μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο οργανωμένοι και παραγωγικοί από όλους τους άλλους, σύμφωνα με τον Friedman, ο οποίος προσθέτει: «Εξάλλου τα emails αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες των άλλων και όχι απαραίτητα μια σημαντική εργασία που απαιτεί άμεση προσοχή».

Συμπεράσματα

Η διαχείριση των emails μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, οι συνήθειές σας αντικατοπτρίζουν την ανάγκη σας για έλεγχο, την τελειομανία σας ή την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τις προτεραιότητες. Κατανοώντας αυτές τις συνήθειες, μπορείτε να αποκτήσετε βαθύτερη επίγνωση της προσωπικότητάς σας και να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δάγκειος πυρετός: Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Καταρρίφθηκε το ιστορικό ρεκόρ του 2023. Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα, σύμφωνα με το ECDC. Ολοένα περισσότερους ανθρώπους προσβάλλει ο δάγκειος πυρετός, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, έχουν αναφερθεί σε 80 χώρες του κόσμου περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα και 5.000 θάνατοι, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο

Τέσσερις βιταμίνες που πρέπει να παίρνετε για ένα υγιές και νεανικό δέρμα

Ενυδατικές κρέμες, οροί και διαδικασίες σύσφιξης δέρματος είναι εξαιρετικές αν ψάχνετε τρόπους να ενισχύσετε τη λάμψη του δέρματός σας. Ωστόσο, εάν όλα αυτά δεν συνοδεύονται με μια καλά ισορροπημένη διατροφή με τις βασικές βιταμίνες για την υγεία του δέρματος, τότε απλά βλέπετε το δέντρο και χάνεται το δάσος. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το υγιές

Power Of Love: Πού είναι και τι κάνουν σήμερα οι παίκτες του reality της αγάπης;

Με αφορμή την πρεμιέρα και τη νέα σεζόν του Power of Love, ας θυμηθούμε τους παλιούς παίκτες που όλοι αγαπήσαμε. Πού να βρίσκονται σήμερα άραγε;

Η κόρη του David Beckham μεγάλωσε-Στο πρώτο βίντεο της στο Insta ακολουθεί τα χνάρια της μητέρα της!

Η Harper Seven Beckham έχει μεγαλώσει κι έχει γίνει μία πανέμορφη έφηβη!

Η Ζέτα Μακρυπούλια αποκάλυψε γιατί δεν έγινε μητέρα – «Για κάποιο λόγο γίνονται όλα»

Η Ζέτα Μακρυπούλια παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Vidcast της Μαρίας Σολωμού, «Μαρία τη νύχτα».

Ασημένια Βουλιώτη: Η Δεσποινιώ σε νέες περιπέτειες- Ο νέος ρόλος πρόκληση και η αγωνία

 Η Ασημένια Βουλιώτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης σειράς «Ψυχοκόρες», ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα ταινία «Υπάρχω», που αφορά τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, στην οποία θα υποδυθεί τη Μαρινέλλα. Γεννημένη στα Τρίκαλα και κόρη στρατιωτικού, η Ασημένια Βουλιώτη ήταν έτοιμη να σπουδάσει Ιατρική. Την τελευταία στιγμή, όμως, ανακοίνωσε στους γονείς της ότι η

Τζόυς Ευείδη για Κιμούλη: «Δεν γίνεται να μην έχει την αποδοχή ένας άνθρωπος με τέτοιο ιδιαίτερο ταλέντο»

Τζόυς Ευείδη για Κιμούλη: «Δεν γίνεται να μην έχει την αποδοχή ένας άνθρωπος με τέτοιο ιδιαίτερο ταλέντο» Σάββατο, 29.6.2024, 13:24 Zappit@ZAPPIT_ «Έχω περάσει πολύ ωραία στις συνεργασίες μου με τον Γιώργο Κιμούλη», λέει η Τζόυς Ευείδη. Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «I Love Σου Κου» ήταν σήμερα η Τζόυς Ευείδη. Η ηθοποιός μίλησε στη Μπέττυ

Σίσσυ Χρηστίδου: «Στεναχωρήθηκε η Σταματίνα με τη δήλωσή μου και θέλω να κάνω μια διόρθωση»

«Κι εγώ όταν ήμουν στον ΑΝΤ1, ήρθε η Σταματίνα να κάνει τη ζώνη μας, αλλά δεν μας πήρε τηλέφωνο», είχε πει πριν η Σίσσυ Χρηστίδου...

Νίκος Οικονομόπουλος: Η ηλικία, το «Dream Show», τα δύσκολα παιδικά χρόνια & ο μεγάλος έρωτας!

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η εξομολόγηση της Κατερίνας Ζαρίφη: «Δύσκολο ήταν το διάστημα που έχασα τον πατέρα μου»

Σε μία συνέντευξη εξομολόγηση, η Κατερίνα Ζαρίφη εξήγησε πώς διαχωρίζει στη ζωή της τις δυσκολίες από τις αναποδιές, αναφέρθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές της ενώ μοιράστηκε και μία στιγμή που στενοχωρήθηκε πολύ...  Η αγαπημένη παρουσιάστρια και ηθοποιός, με ειλικρίνεια αναφέρθηκε στο δύσκολο διάστημα που χρειάστηκε να περάσει μετά τον χαμό του πατέρα της. Επίσης, όταν

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι & γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο-Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της!

Μία νέα φωτογραφία της με μπικίνι πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ελένη Πετρουλάκη. Η γνωστή γυμνάστρια είναι αρκετά ενεργή στα social media και απολαμβάνει να μοιράζεται με το κοινό της στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της, είτε αυτά αφορούν στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική της ζωή. Πετρουλάκη – Κοτσοβούλου: Throwback στους γάμους τους με

Κατερίνα Καραβάτου: Η ηλικία, η καριέρα και η λατρεία στα παιδιά της

Την Κατερίνα Καραβάτου θα την απολαμβάνουμε στην παρουσίαση του "Power of Love", καθώς σε λίγο καιρό η τηλεόρασή μας θα γεμίσει αγάπη και έρωτα!