Το Red Bull Cliff Diving World Series κλείνει τα «100»: Μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένη έρχεται η σειρά της Βοστώνης

Date:

Το Red Bull Cliff Diving World Series κλείνει τα «100»: Μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένη έρχεται η σειρά της Βοστώνης

Από την έναρξή του μέχρι και σήμερα το Red Bull Cliff Diving World Series έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας κορυφαίους divers σε διάφορες τοποθεσίες, καθεμία από τις οποίες έχει τις δικές τις προκλήσεις.

Από τα απομακρυσμένα νησιά του Ράπα Νούι, στα νησιά του Πάσχα, μέχρι τα φυσικά «πηγάδια» με τα υπόγεια νερά στη cenote κοντά στην Τσιτσέν Ιτζά, στο Μεξικό, το υπερσύγχρονο τοπίο του Ντουμπάι και τα «ιερά» νερά του Τακαχίχο στην Ιαπωνία, το Red Bull Cliff Diving World Series έχει ωθήσει στα άκρα τα όρια κάθε αθλητή που έχει ανέβει στην πλατφόρμα από το 2009 και μετά.

Το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, το Red Bull Cliff Diving World Series «έκλεισε» τις 100 τοποθεσίες από τότε που ξεκίνησε, με 100στό σταθμό την Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει τους αθλητές του Cliff Diving να βουτάνε από βραχώδεις και απόκρημνες πλαγιές σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση , στην Λίμνη Βουλιαγμένη στην Αθήνα και στην συνέχεια να μεταφέρονται στο λιμάνι της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες για βουτιές με φόντο το αστικό τοπίο. Η Βοστώνη έγινε μάλιστα το 100 stop του Cliff Diving που ταξιδεύει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο.

Το 100τό stop  

Ποια είναι όμως η αληθινή αίσθηση του να βουτάς στα κρύα νερά του λιμανιού μίας πόλης όπως η Βοστώνη;
Όλη η δράση λαμβάνει χώρα από πλατφόρμες που είναι τοποθετημένες πάνω από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης στην περιοχή Seaport, με τις γυναίκες να κάνουν καταδύσεις από τα 21 μέτρα και τους άνδρες από τα 27 μέτρα. Τίποτα το καινούριο μέχρι εδώ, σωστά; Λάθος.

Το σημείο εισόδου για τις καταδύσεις στη μαρίνα είναι εκτεθειμένο στις παλίρροιες του λιμανιού, πράγμα που σημαίνει ότι η απόσταση μεταξύ της πλατφόρμας και της επιφάνειας του νερού αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Όταν έρχεται η παλίρροια, χάνουμε λίγο από το ύψος μεταξύ του νερού και της πλατφόρμας. Όταν η παλίρροια αποσύρεται, τότε αρχίζουμε να κερδίζουμε ύψος, λίγο λίγο», εξηγεί ο αθλητικός διευθυντής του Red Bull Cliff Diving World Series, Orlando Duque.  

«Όταν στέκεσαι στην κορυφή του ICA (Institute of Contemporary Art), ο άνεμος περνάει μέσα από τα γύρω κτίρια και μπορεί να γίνει πολύ δυνατός. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο, οι divers πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν», λέει ο προπονητής της καναδικής ομάδας, Στεφάν Λαπόν.

«Έτσι, αν η παλίρροια είναι πιο ψηλή, ο αθλητής πρέπει να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα ή να περιορίσει όλες τις περιστροφές του για να ολοκληρώσει την κατάδυση – και αντίστροφα. Όλες αυτές τις πληροφορίες τους τις δίνουμε λίγο πριν από την έναρξη της ημέρας, ώστε να γνωρίζουν τις τρέχουσες και ακριβείς συνθήκες και να μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές».  

Από το 2011, όταν η σειρά Red Bull Cliff Diving World Series έκανε την πρώτη της επίσκεψη στη Βοστώνη, το σημείο κατάδυσης των αθλητών στη μαρίνα μπροστά από το ICA παραμένει ίδιο. «Το συγκεκριμένο σημείο είναι η μόνη περιοχή που έχουμε διαθέσιμη για καταδύσεις», λέει ο Duque. «Είναι ένα μικρό άνοιγμα στο λιμάνι, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο. Δίνει στους divers τη δυνατότητα για να δουν την είσοδο στο νερό, να υπολογίσουν πού βρίσκεται το νερό και να σχεδιάσουν την κατάδυσή τους ανάλογα».

Παρόλο που οι δύτες κάνουν προπονήσεις και μπορούν να κάνουν αρκετές καταδύσεις πριν ξεκινήσουν τους γύρους του διαγωνισμού, οποιαδήποτε ευκαιρία να προετοιμαστούν και να εξοικειωθούν γρήγορα με το περιβάλλον της κατάδυσης είναι κρίσιμη. Αλλά δεν είναι όλα θέμα προετοιμασίας, φυσικής δύναμης και επιδεξιότητας – υπάρχει και μια άλλη ικανότητα που παίζει ρόλο στη Βοστώνη.

Η κρυμμένη δεξιότητα

Για να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο και να βαθμολογηθούν υψηλά σε αυτές τις απρόβλεπτες συνθήκες, οι αθλητές του Red Bull Cliff Diving World Series έχουν αναπτύξει την ικανότητα να προσαρμόζονται και να αντιδρούν, μερικές φορές ακόμα και κατά τη διάρκεια των καταδύσεών τους.

«Πρέπει να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση. Η Βοστώνη είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον σε σύγκριση με την Ελλάδα και με αυτό που θα βρούμε σε μερικές εβδομάδες στην Ιταλία», εξηγεί ο Duque. «Οι αθλητές πρέπει να ανέβουν στην πλατφόρμα και να αναλύσουν ολόκληρη την περιοχή γύρω τους. Πρέπει να δουν όχι μόνο τα κτίρια και στις δύο πλευρές, αλλά και πώς φαίνεται το λιμάνι –να πάρουν αυτά τα σημεία αναφοράς και να προσαρμοστούν σε όλη την κατάσταση.

«Τα πάντα είναι εντελώς διαφορετικά, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστείς. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνο επιτόπου».

Το Red Bull Cliff Diving World Series είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα που συνδυάζει αδρεναλίνη, δέος και δράση και το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε ενθουσιασμένοι και για τα επόμενα 100 stops με τα πιο περίεργα, ασυνήθιστα και πανέμορφα μέρη του κόσμου.

Για όσους δεν πρόλαβαν το συναρπαστικό event, ή ακόμα και για όσους θέλουν να το δουν ξανά, μπορείτε να το βρείτε στο Red Bull TV.

To άρθρο Το Red Bull Cliff Diving World Series κλείνει τα «100»: Μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένη έρχεται η σειρά της Βοστώνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ασημίνα Χατζηανδρέου: Ο Χρήστος Δάντης μου έκανε πρόταση γάμου μέσα σε ένα ελικόπτερο

Έγινε στην περιοδεία του στη Βοστώνη, δήλωσε η πρώην παίκτρια του «Survivor»

Κατερίνα Ζαρίφη: Η Ελένη Μενεγάκη έχει αυτόν τον αέρα της πραγματικής σταρ

Η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για τα τηλεοπτικά της σχέδια, την Ελένη Μενεγάκη και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο θέατρο. Αρχικά, η παρουσιάστρια ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στο ένθετο «Secret»: «Κάνω σχέδια, αλλά ακόμη δεν έχω το πλαίσιο του πώς και τι. Η τηλεόραση στις μέρες μας είναι σε μια αστάθεια και πιστεύω ότι θα

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και Θέλξη προκάλεσαν «εμφράγματα» στα Ματογιάννια

Στην Μύκονο πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, η οποία έκανε άλλη μία σέξι εμφάνιση στα Ματογιάννια...

Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν θα πήγαινα στη Eurovision, δεν μου αρέσει η τόση αναισχυντία»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος εμφανίστηκε σε νυχτερινό κέντρο; Ποιο ήταν το σχήμα; Καλεσμένος στο The 2Night Show λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (24/6) βρέθηκε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Ο γνωστός ερμηνευτής άνοιξε την καρδιά του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μιλώντας για την πορεία του στη μουσική, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με

Τρύφωνας Σαμαράς: Επειδή δεν ήθελα να πηγαίνω σε γάμους να χτενίζω, ζητούσα πολλά λεφτά, αλλά μου τα δίνανε

Ο Τρύφωνας Σαμαράς μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κι αρχικά, δήλωσε: «Δεν άφησα εγώ την τηλεόραση, απλά δεν μου ταίριαζε κάποιο πρότζεκτ. Μου έκαναν πρόταση να συμμετέχω σε ένα πρωινό σαν guest, αλλά δεν ήθελα να είμαι σε κάποια παρέα». Ο γνωστός κομμωτής στη συνέχεια της συνέντευξης σημείωσε: «Με την Τζένη Μπαλατσινού δεν έχουμε σχέσεις τώρα, έχουμε καιρό

H Ηλιάνα Παπαγεωργίου πήγε στη δουλειά με τη μητέρα της – Δείτε πόσο μοιάζουν

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μία φωτογραφία με τη μητέρα της. Η παρουσιάστρια της εκπoμπής «Shopping Star» είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και αυτή τη φορά πόζαρε στον φακό έχοντας τη μητέρα της στο πλευρό της. «Είναι η εβδομάδα που φέρνουμε τη μαμά στη δουλειά» έγραψε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και

Η προπόνηση της Taylor Swift που θα δοκιμάσει τις αντοχές σας

Η καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αντοχής και αφοσίωσης. Εδώ και χρόνια η σούπερ σταρ της μουσικής Τέιλορ Σουιφτ έχει καταφέρει να παράγει συνεχώς επιτυχίες που κατακτούν τα charts, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να μετακινείται με ευκολία μεταξύ διαφόρων μουσικών ειδών — ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα για οποιονδήποτε μουσικό που επιδιώκει μια μακροχρόνια πορεία

Το παράξενο περπάτημα που απογειώνει τις καύσεις, δυναμώνει το μυαλό και βελτιώνει την ισορροπία

Το παράξενο περπάτημα που απογειώνει τις καύσεις, δυναμώνει το μυαλό και βελτιώνει την ισορροπία FITNESS Τι παραπάνω κερδίζουν όσοι ακολουθούν το fitness trend του ανάποδου περπατήματος; Έρευνες απαντούν  ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 25/06/2024 08:20:12 Με 33.6 εκατομμύρια posts “Walking Backwards” (ανάποδο περπάτημα) και άλλα 22,5 εκατ. Walking Backwards on Treadmill (ανάποδο περπάτημα στον διάδρομο), η τάση που

Στην Ελλάδα η Άσλεϊ Γκράχαμ – Το plus size μοντέλο έκανε διακοπές στα ελληνικά νησιά

Στην Ελλάδα ήρθε για μερικές μέρες η Άσλεϊ Γκράχαμ, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram. Το γνωστό plus size μοντέλο απόλαυσε τις καλοκαιρινές του διακοπές με πολυτελές σκάφος και επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Κέρκυρα. Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια στο

Φτάρνισμα: Οι απίστευτες επιπλοκές που μπορεί να έχει

Όταν φταρνιζόμαστε ο αέρας εκτοξεύεται με ταχύτητα 16 μέτρων το δευτερόλεπτο από το αναπνευστικό σύστημα. Το φτάρνισμα είναι ένα φυσιολογικό – και ενίοτε απολαυστικό – αντανακλαστικό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να κρατά μακριά από το αναπνευστικό σύστημα δυνητικά επιβλαβή μόρια, όπως σκόνες, βακτήρια και ιούς. Μερικές φορές, όμως, δεν είναι και τόσο «αθώο». Ένας

Αθηνά Οικονομάκου: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες με μαγιό και η αποθέωση από τον σύντροφό της Μπρούνο Τσερέλα

Η Αθηνά Οικονομάκου «ανέβασε» νέες φωτογραφίες της στο προφίλ της στο Instagram από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που το απόλαυσε. Κάτω από αυτές έσπευσε να σχολιάσει ο νέος της σύντροφος, Μπρούνο Τσερέλα. Ποζάροντας με το μαγιό της κάτω από το ηλιοβασίλεμα, η Αθηνά Οικονομάκου εντυπωσιάζει στις νέες της φωτογραφίες, προκαλώντας τα σχόλια των φίλων

O κεφάτος Άντονι Χόπκινς χορεύει με τον Ίαν ΜακΚέλεν – Το βίντεο στο Instagram

Άντονι Χόπκινς και Ίαν ΜακΚέλεν συναντήθηκαν με τους δύο ηθοποιούς να προσφέρουν έναν κοινό χορό στους εκατομμύρια θαυμαστές τους. Το βίντεο του χορού δημοσίευσε ο Άντονι Χόπκινς στο προφίλ του στο Instagram, σημειώνοντας: «Σήμερα γιορτάζω τον αγαπημένο μου φίλο, τον Ίαν και το άφθαρτο πνεύμα του. Τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο. Και οι δύο φοράμε