Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι παίρνουν το Ozempic για να αδυνατίσουν

Date:

Έχασαν τα κιλά που ήθελαν και σταμάτησαν να παίρνουν το Ozempic, καθώς και άλλα παρόμοια σκευάσματα αδυνατίσματος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα GLP-1, όπως το Ozempic και το Wegovy, δεν μένουν στη συνταγογραφούμενη θεραπεία για τουλάχιστον 12 εβδομάδες, καθώς οι περισσότεροι από το 30% των ληπτών το εγκαταλείπουν μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Blue Cross Blue Shield Association.

Άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών, καθώς και άτομα σε υποβαθμισμένες περιοχές υγείας, είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τη θεραπεία νωρίτερα, σύμφωνα με μια ανάλυση 169.250 ασφαλισμένων που έγινε μεταξύ 2014 και 2023.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι είναι «κρίσιμο οι άνθρωποι να παίρνουν αυτά τα φάρμακα για αρκετό καιρό, προκειμένου να επιτευχθεί κλινική επιτυχία».

Στο 1,7% των Αμερικανών συνταγογραφήθηκε ένα φάρμακο σεμαγλουτίδης πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αναφέρει η ΝYPost, αυτά τα φάρμακα μιμούνται το GLP-1, την ορμόνη που παράγει φυσικά το σώμα μετά το φαγητό, έτσι ώστε οι χρήστες να αισθάνονται χορτασμένοι πιο γρήγορα και περισσότερο.

Οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν το 15% έως το 20% του βάρους τους με αυτά τα ενέσιμα φάρμακα, αν και περίπου το ⅓ των χρηστών χάνει μόνο περίπου το 10%, σύμφωνα με το τμήμα χειρουργικής του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να παίρνουν τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μέσα σε έναν χρόνο, αναφέρεται στην έρευνα.

«Οι χρήστες αυτών των σκευασμάτων απώλειας βάρους συνήθως σταματούν να τα παίρνουν, επειδή βλέπουν αποτελέσματα», είπε στο Prevention την περασμένη εβδομάδα ο δρ Steven Batash, γαστρεντερολόγος και κορυφαίος γιατρός στο Batash Endoscopic Weight Loss, ο οποίος διαθέτει γραφείο στο Queens.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημείωσαν ότι οι άνθρωποι μπορεί να σταματήσουν τη θεραπεία έξι εβδομάδες νωρίτερα, λόγω πρώιμων παρενεργειών. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, διάρροια, πόνο στο στομάχι, εμετό και δυσκοιλιότητα.

Τα κόστη, όπως οι αμοιβές (η πάγια αμοιβή που πληρώνεται για μια επίσκεψη ή συνταγή γιατρού) και η συμμετοχή, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διακοπή λήψης των φαρμάκων απώλειας βάρους.

Άτομα που πληρώνουν λιγότερα από 60 δολάρια είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσουν τα φάρμακα, σε σύγκριση με άτομα που πληρώνουν περισσότερα.

Η μέση μηνιαία τιμή καταλόγου για τη σεμαγλουτίδη είναι πάνω από 1.000 δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της Blue Cross Blue Shield Association.

Ο δρ Michael Russo, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο, βαριατρικός χειρουργός, στην Κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, λέει ότι οι ασθενείς του, που σταματούν νωρίς τα φάρμακα για την απώλεια βάρους, το αποδίδουν συχνά στο κόστος.

«Επειδή κάτι καλύπτεται από την ασφάλεια δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαγορευτικού κόστους», είπε ο Russo στο Prevention.

Η Blue Cross Blue Shield Association συμβουλεύει τους ασθενείς να «συμπληρώσουν τουλάχιστον 12 εβδομάδες συνεχούς θεραπείας για να επιτύχουν ένα επίπεδο απώλειας βάρους που θα επηρεάσει θετικά την υγεία τους».

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι σταμάτησαν τα φάρμακα συνήθως ανακτούν τα δύο τρίτα του βάρους που έχασαν.

«Αυτά τα φάρμακα έχουν αποδειχτεί ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασθενείς συνεχίζουν να τα παίρνουν», είπε ο Batash.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Κατερίνα Μουτσάτσου: Πώς είναι η ζωή στα 52 της χρόνια, στις ΗΠΑ, με τον σωσία του George Clooney;

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, και η Κατερίνα Μουτσάτσου συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, η ηθοποιός έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα με συμμετοχές σε ελληνικές σειρές, ταινίες, αλλά και projects του Hollywood. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε μέσα από την κωμική

Χρηστίδου: «Μετά το διαζύγιο είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου μόνη μου… Ήταν ένα τεράστιο βήμα»

H Σίσσυ Χρηστίδου παρά το γεγονός ότι έχει χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό, δείχνει να απολαμβάνει αυτή τη συνθήκη στη ζωή της

Power of love – Επικός πόλεμος λίγο πριν το φινάλε: “Δεν υπάρχεις στον χάρτη! Είσαι πουθενάς, ασ’ το”

Σάββατο, 28.9.2024, 22:53 Zappit@ZAPPIT_ "Πρώτη φορά στη ζωή σου ασχολήθηκε κάποιος μαζί σου και πήρες 100 μηνύματα" ξέσπασε ο Γιώργος στο Power of love. Μια στροφή πριν την οριστική αυλαία έμελλε το Power of love με οικοδέσποινα την Κατερίνα Καραβάτου, το βράδυ του Σαββάτου, να μας προσφέρει μια ακόμα επική λογομαχία ανάμεσα σε μέρος των ανδρών

Κατερίνα Γκαγκάκη: “Το συναίσθημα αυτής της διαδικασίας ήταν κακό, αισθάνθηκα αποτυχία”

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Το συναίσθημα αυτής της διαδικασίας ήταν κακό, αισθάνθηκα αποτυχία» Σάββατο, 28.9.2024, 22:04 Zappit@ZAPPIT_ "Έχω συνηθίσει να ζω μόνο μόνη μου και μου φαίνεται τρομερό αυτό, ξέρω ότι ακούγεται τρομερό" εκμυστηρεύτηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Κατερίνα Γκαγκάκη στην Δέσποινα Καμπούρη και την κάμερα της νέας εκπομπής του ΑΝΤ1

Ξέσπασε ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τα σχόλια που γράφτηκαν για την Μαρινέλλα: «Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι τα ξεστομίζουν αυτά»

Στο πλατό της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε» με την Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Κωνσταντίνου, το πρωινό του Σαββάτου, στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο έμπειρος πρωταγωνιστής μίλησε για την «ημερομηνία λήξης» των καλλιτεχνών και τα κακεντρεχή σχόλια που γράφτηκαν στα social media για την ηλικία της Μαρινέλλας ύστερα από το

Diddy: Νέα καταγγελία για τον ράπερ – «Με βίασε ενώ ήμουν αναίσθητη από την κεταμίνη που μου έδωσε και με άφησε έγκυο»

Η μήνυση αναφέρει ότι ο ράπερ δεν ήθελε η γυναίκα να κρατήσει το παιδί και την πίεσε να κάνει άμβλωση 

Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Ο Τζέιμς Κάμερον δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία του με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης «Το να ασχολείται με ΑΙ είναι απογοητευτικό καθώς άρχισε από ταινίες του Ρότζερ Κόρμαν κάνοντας matte paintings για τον Τζον Κάρπεντερ» γράφουν στα social media Ο σκηνοθέτης

Αλέξανδρος Παρθένης: Γονέας είναι και αυτός που μεγαλώνει τα παιδιά και όχι μόνο ο βιολογικός

«Δεν είμαι ο βιολογικός γονέας, αλλά γονέας είναι και αυτός που μεγαλώνει τα παιδιά», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παρθένης στην εκπομπή «Μαμά-δες» με την Τζένη Θεωνά. Ο Αλέξανδρος Παρθένης βρέθηκε καλεσμένος της Τζένης Θεωνά και μίλησε για το πώς είναι να μεγαλώνει τα παιδιά της συζύγου του, Βιβής με την οποία μάλιστα παντρεύτηκαν πρόσφατα. «Δεν ξέρω

Αλέξανδρος Παρθένης: «Δεν είμαι βιολογικός γονέας, γονέας είναι όμως αυτός που μεγαλώνει τα παιδιά»

Ο Αλέξανδρος Παρθένης συνάντησε την Τζένη Θεωνά, το απόγευμα του Σαββάτου, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μαμα-δες» στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, το γοητευτικό μοντέλο αναφέρθηκε στον πρόσφατο του γάμο με την εκλεκτή της καρδιάς του, Βιβή και το γεγονός πως εκείνη έχει ήδη δυο παιδιά από παλαιότερη της σχέση. Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Παρθένης σημείωσε χαρακτηριστικά

Ο Τάκης Ζαχαράτος γονατίζει και φιλάει τη σκηνή που κατέρρευσε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο – Δείτε το βίντεο

Και θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός για να σηκωθεί να γίνει καλά και να έρθει εδώ να συνεχίσει γιατί η τέχνη δεν έχει ηλικία, είπε ενώ καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο

Αναστασία Γιάμαλη για Άδωνι Γεωργιάδη: “Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερα του από εμένα”

Αναστασία Γιάμαλη για Άδωνι Γεωργιάδη: «Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερα του από εμένα» Σάββατο, 28.9.2024, 18:28 Zappit@ZAPPIT_ "Η εικόνα που έχω γω για το εθνικό σύστημα υγείας είναι εντελώς διαφορετική, δεν πειράζει" επισήμανε η Αναστασία Γιάμαλη στον υπουργό Υγείας. Με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη έκανε πρεμιέρα η Αναστασία Γιάμαλη