«Πυρετός» στη Στοκχόλμη για την Τέιλορ Σουίφτ και τις συναυλίες της

Date:

«Πυρετός» στη Στοκχόλμη για την Τέιλορ Σουίφτ και τις συναυλίες της

Η Στοκχόλμη υποδέχεται σήμερα (17/7/24) το αστέρι της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ στον δεύτερο σταθμό στην Ευρώπη, της περιοδείας της «Eras», προς όφελος των ξενοδοχείων και των εμπορικών επιχειρήσεων της σουηδικής πρωτεύουσας.

Στο «Goldrush», τραγούδι από το άλμπουμ της Evermore (2020), η διάσημη τραγουδίστρια διαβεβαιώνει πως δεν αγαπάει τον «πυρετό χρυσοθηρίας», όμως η σκανδιναβική πόλη δεν κρύβει τη χαρά της για την έλευσή της και στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της - με υπερηφάνεια «Καλωσήρθες στο Swiftholm».

Με την αποδυνάμωση της σουηδικής κορόνας, το να έρθουν σε μία από τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Στοκχόλμη μπορεί να αποδειχθεί μια σχετικά καλή συμφωνία για τους θαυμαστές της καλλιτέχνιδας, παρά την εκτόξευση των τιμών των δωματίων στα ξενοδοχεία.

«Συνολικά, περίπου 150.000 άνθρωποι θα πάνε σε αυτές τις συναυλίες στη Στοκχόλμη, εκ των οποίων 120.000 θα έρθουν ειδικά για αυτό το γεγονός και εμείς εκτιμάμε ότι θα ξοδέψουν περίπου μισό δισεκατομμύριο σουηδικές κορόνες (40,5 εκατομμύρια ευρώ) κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καρλ Μπέργκβιστ, επικεφαλής οικονομολόγος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης.

Πρόκειται για δαπάνες διαμονής, γευμάτων ή μετακινήσεων. Η τιμή του εισιτηρίου της συναυλίας και το ταξίδι με το αεροπλάνο δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τους υπολογισμούς του Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλιώς τα έξοδα θα ήταν πολύ πιο αυξημένα», συμπλήρωσε.

Αφότου κατέκτησε το Παρίσι, η Τέιλορ Σουίφτ φθάνει στη Στοκχόλμη, το μοναδικό σταθμό της στη βόρεια Ευρώπη, για τρεις συναυλίες, στις οποίες θα δώσουν το «παρών» θαυμαστές της από 130 χώρες.

«Υπάρχει πρόβλημα εάν θέλετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αυτό το Σαββατοκύριακο, διότι η Στοκχόλμη μετρά περίπου 40.000 δωμάτια, επομένως 80.000 κρεβάτια και υπάρχουν 120.000 άνθρωποι που θα φθάσουν», σύμφωνα με τον Καρλ Μπέργκβιστ.

Οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία, τα οποία καταγράφουν πλέον πληρότητα 100%, εκτοξεύτηκαν «κατά περίπου 295%», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Από τη στιγμή που πήραμε την πληροφορία ότι αυτές οι τρεις συναυλίες θα πραγματοποιούνταν εδώ, υπήρξε αμέσως μια μεγάλη ζήτηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άσα Λίλζα, εμπορική διευθύντρια της αλυσίδας ξενοδοχείων Ligula Hospitality Group.

«Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση των τιμών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία μας, η τιμή (ενός δωματίου) φέτος, για αυτό το διάστημα του Μαΐου, είναι υψηλότερη κατά 300 κορώνες (26 ευρώ) κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος», εξήγησε.

Swift-flation;

Για αυτό ακριβώς υπάρχουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας αύξησης του πληθωρισμού. Τον περασμένο χρόνο, οι δύο πρώτες ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας της Μπιγιονσέ στη Στοκχόλμη συνέβαλαν, σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, σε έναν μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό τον Μάιο για τη χώρα.

Αυτός ο οικονομολόγος, ο Μίκαελ Γκραχν, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφεί ένα παρόμοιο φαινόμενο φέτος με την Τέιλορ Σουίφτ δεδομένου ότι ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος.

«Θα χρειαζόταν οι πιέσεις στις τιμές να είναι ακόμα πιο ισχυρές φέτος σε σύγκριση με πέρυσι προκειμένου αυτό να αντικατοπτριστεί στους αριθμούς του πληθωρισμού», επισημαίνει σε ένα σημείωμα που εξέδωσε η Danske Bank.

Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας Έρικ Τέντεεν τονίζει ότι η μαζική προσέλευση των “Swifties” στη Στοκχόλμη για το Σαββατοκύριακο είναι επίσης ένδειξη μιας υποτιμημένης κορόνας.

«Το να έρθει κανείς στη Στοκχόλμη προφανώς συμφέρει», διαπίστωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά των “Swifties”, όπως οι ίδιοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα.

«Ξόδεψα περίπου 7.500 κορώνες (643 ευρώ) συνολικά για τρία εισιτήρια. Νομίζω ότι το αξίζουν», είπε η 21χρονη Φιλίπα, η οποία πήγε νωρίς σήμερα το πρωί για να πιάσει σειρά μπροστά από το στάδιο, στο οποίο θα φιλοξενηθεί η συναυλία.

To άρθρο «Πυρετός» στη Στοκχόλμη για την Τέιλορ Σουίφτ και τις συναυλίες της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες για την υγεία του πυελικού εδάφους

Με τη φράση «πυελικό έδαφος» αναφερόμαστε σε ένα σύστημα μυών που σαν αιώρα στηρίζει τα όργανα της πυέλου, σε γυναίκες και άνδρες. Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) η αρθρογραφία επικεντρώνεται κυρίως στη θέση της παγκοσμίως αναφορικά με τα δικαιώματά της, στην αγορά εργασίας, τις «παραδοσιακές» ιατρικές μεθόδους στις οποίες υποβάλλεται εις βάρος της

Αρώματα και δέρμα: Ο κρυφός κίνδυνος πίσω από την μυρωδιά

Η αλλεργία στα αρώματα επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και το 1,8% των παιδιών και των εφήβων. Η αλλεργία στα αρώματα επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και το 1,8% των παιδιών και των εφήβων. Είναι η δεύτερη αιτία αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής, μετά την αλλεργία στο νικέλιο. Η αποφυγή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη

Ορμονικές θεραπείες και εμμηνόπαυση: Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη – Απόφαση-σταθμός του FDA

Η εμμηνόπαυση δεν αποτελεί πλέον μια περίοδο «αναμονής» ή σιωπηλής αποδοχής των συμπτωμάτων, αλλά μια φάση της γυναικείας ζωής που επαναπροσδιορίζεται μέσα από νέα επιστημονικά δεδομένα. Οι νέες εξελίξεις γύρω από τις ορμονικές θεραπείες βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρόσφατου 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην ποιότητα ζωής των γυναικών, που

Σάµαλι (καλό πράµα)

ΥΛΙΚΑ 300 γρ. (1 3/4 φλ.) σιµιγδάλι ¾ φλ. ζάχαρη 120 γρ. (½ φλ. περίπου) ανάλατο βούτυρο (π.χ. Kerrygold.) + επιπλέον για άλειµµα 1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι µαγειρική σόδα 1 λεµόνι το ξύσµα 100 γρ. (½ φλ.) γιαούρτι ολόπαχο 2 αβγά 24-32 ολόκληρα ασπρισµένα αµύγδαλα Για το σιρόπι: 2 φλ. ζάχαρη 1 φλ.

Ταλιατέλες µε γαρίδες

ΥΛΙΚΑ 750 γρ. ταλιατέλες ή παπαρδέλες 500 γρ. γαρίδες µετρίου µεγέθους (καθαρισµένες και βρασµένες) φύλλα από φρέσκια ρόκα (1 δέσµη) 500 γρ. κρέµα γάλακτος Light λίγες ίνες κρόκο Κοζάνης (µουλιασµένο σε λίγο ζεστό νερό µαζί µε λίγο µπράντι) ½ φλιτζάνι τριµµένη παρµεζάνα για τη σάλτσα και 1 φλιτζάνι για να συνοδεύσουµε µετά το πιάτο ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Νάνσυ Μπούκλη: Το σημαντικότερο που μου έμαθε η τηλεόραση ήταν να πάψω να με κρίνω αυστηρά

Για την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό της στην μικρή οθόνη αλλά και για το πώς προέκυψε η σκηνοθεσία, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Νάνσυ Μπούκλη. Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που σε είδες στην οθόνη; Είπα «εγώ είμαι αυτό, Παναγία μου; Θέλω πολλή δουλειά». Ήταν το 2018, στον «Πρίγκιπα της φωτιάς», που

Παπαγιαννόπουλος: Το έπος των ’40, το τροχαίο που τον στοίχειωσε και ο μοναχικός θάνατος

Ο αγαπημένος «Νιόνιος», Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 63, όπου ζούσε μόνος. Ο θάνατός του, από καρδιακή προσβολή, είχε επέλθει τρεις ημέρες πριν εντοπιστεί. Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, η οικιακή βοηθός του μπήκε στο σπίτι χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό. Όταν άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου, τον αντίκρισε άψυχο. Η

Βίκυ Μαραγκάκη: «Έφυγε από καρκίνο στον εγκέφαλο, πολύ επιθετικής μορφής, ακόμα το σκέφτομαι και ‘χω μια μικρή ενοχή»

Την Βίκυ Μαραγκάκη υποδέχθηκε η Αθηναϊς Νέγκα, το βράδυ της Πέμπτης, στο πλατό της εκπομπής “Καλύτερα αργά” της οποίας το νέο επεισόδιο παρακολουθήσαμε μέσα από το πρόγραμμα του Action 24. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η ίδια τον επιθετικής μορφής καρκίνο που είχε ο πατέρας

Πέμη Ζούνη: «Δεν αισθάνομαι ότι ανταποκρίθηκα πλήρως ως μητέρα, έχω ενοχές»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Πέμη Ζούνη, αυτή την εβδομάδα, στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μίλησε για τον ρόλο της μητέρας και τις ενοχές που κατά καιρούς μπορεί να νιώθει γι’ αυτόν αλλά και τα μαθήματα ζωής που πήρε μέσα από την τέχνη

Βερόνικα Δαβάκη: Σήμερα όλοι μας είμαστε αυστηροί κριτές, επί παντός επιστητού, είμαστε έτοιμοι να καταδικάσουμε

Η Βερόνικα Δαβάκη, που είναι ταλαντούχα ανερχόμενη ηθοποιός, τραγουδίστρια και θεωρητικός της τέχνης, έδωσε μία σπάνια συνέντευξη. Η νεαρή καλλιτέχνιδα μίλησε για εικόνα της σημερινής κοινωνίας ως προς τις ελευθερίες της γυναίκας καθώς και για την ευθύνη που φέρει το θέατρο. Η Βερόνικα Δαβάκη έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια με

Πρωταγωνίστρια του Bridgerton δίνει απάντηση για τα κιλά της και τις γυμνές σκηνές και αποκαλεί «τόσο βαρετή» την όλη φασαρία

Η Nicola Coughlan απάντησε στα σχόλια ότι είναι «plus-size», αποκαλύπτοντας ότι φορούσε νούμερο 8-10 όταν γύριζε τις γυμνές σκηνές της στη σειρά Bridgerton, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail. Η 39χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι, παρότι εμφανίστηκε σε τέτοιες σκηνές, δεν έχει «κανένα ενδιαφέρον» να προωθήσει το body positivity και θεωρεί πως η συζήτηση γύρω

Δήμητρα Σιγάλα: Κόντεψα να αρρωστήσω από δύσκολη συνεργασία, δυστυχώς μου έτυχε πριν το metoo

Η Δήμητρα Σιγάλα έκανε μία εξομολόγηση για τις δύσκολες συνεργασίες που έχει βιώσει στο παρελθόν και αναφέρθηκε και στο κίνημα metoo. Η γνωστή ηθοποιός που απολαύσαμε τελευταία φορά τηλεοπτικά στον πρώτο κύκλο της σειράς «Ο γιατρός» παραχώρησε σ συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μίλησε για όλα. Η Δήμητρα Σιγάλα ερωτήθηκε για το κίνημα metoo και