Αυτό είναι το πρώτο σημείο που θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό – Τα λάθη που κάνουμε και η σωστή εφαρμογή

Date:

Ξεκινάτε από τα πόδια και ανεβαίνετε προς τα πάνω; Κάνετε βιαστικές κινήσεις με ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι; Εάν ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινή χρήση του αντηλιακού, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη μέθοδος για το πώς πρέπει να εφαρμόζεται σωστά.

Η μέθοδος από πάνω προς τα κάτω είναι η προτιμώμενη μέθοδος, όπως επισημαίνουν ειδικοί στη Huffington Post. Πάντα πρέπει να ξεκινούμε από το πρόσωπο και να συνεχίζουμε με το σώμα και τα πόδια, έτσι ώστε να μην καταλήξουμε με βακτήρια του σώματος πάνω στο πρόσωπό μας, όπως δήλωσε ο δερματολόγος Corey L. Hartman.

Η δερματολόγος Teresa Song συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση και εξηγεί τους λόγους: «Γενικά, τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούνται στο σώμα περιλαμβάνουν πιο βαριά, λιπαρά συστατικά που δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα για το δέρμα και μπορεί να φράξουν τους πόρους. Τα προϊόντα περιποίησης του σώματος θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα προϊόντα που προορίζονται για το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν σπυράκια στο πρόσωπο».

Ένας τρόπος για να εφαρμόσετε σωστά το αντηλιακό σας είναι να εστιάσετε σε κάθε περιοχή του προσώπου, αναφέρει η δερματολόγος DiAnne Davis. Με αυτή τη μέθοδο, μία ποσότητα αντηλιακού εφαρμόζεται στο μέτωπο, μία σε κάθε μάγουλο, ακολουθεί το πηγούνι, η περιοχή γύρω από το στόμα, τη μύτη και τέλος γύρω από τα μάτια. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να απλώσετε μια ποσότητα προϊόντος στα χέρια σας κι από εκεί να την εφαρμόσετε στη συνέχεια με τα χέρια σας σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Πριν ή μετά το μακιγιάζ;

Συνίσταται πάντα τα προϊόντα να τοποθετούνται σε στρώσεις από το πιο ελαφρύ έως το πιο παχύρρευστο, σύμφωνα με τη δερματολόγο Claire Wolinsky. «Εάν χρησιμοποιείτε χημικό αντηλιακό, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα και κατά προτίμηση το πρώτο προϊόν που εφαρμόζεται πριν από την ενυδατική κρέμα και μετά ακολουθεί το makeup. Εάν χρησιμοποιείτε έναν λεπτό ορό όπως βιταμίνη C, τότε ο ορός θα εφαρμοστεί πρώτα. Αλλά αν χρησιμοποιείτε mineral αντηλιακό, αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα, ώστε να είναι το προϊόν που εκτίθεται πιο άμεσα στον ήλιο.

Αφήστε το αντηλιακό να καθίσει στο δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ, για να βεβαιωθείτε ότι έχει απορροφηθεί πλήρως.

Η κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα αντηλιακού. Η κατάλληλη ποσότητα ισοδυναμεί με ένα ποτήρι σφηνάκι ή μια μπάλα του γκολφ, σύμφωνα με τον Corey L. Hartman, ο οποίος τονίζει ότι ενώ τα σπρέι είναι πολύ εύκολα στη χρήση, χρειάζονται πολλαπλά περάσματα έτσι ώστε να μπορέσουν να παρέχουν προστασία. Ψεκάστε κάθε μέρος του σώματος δύο έως τρεις φορές κρατώντας το ακροφύσιο του αντηλιακού περίπου 7-10 εκατοστά μακριά από το δέρμα σας. Ανάμεσα στους ψεκασμούς, τρίψτε καλά το αντηλιακό στο δέρμα. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, το σπρέι θα προστατεύσει μόνο το σημείο στο οποίο εφαρμόστηκε.

Κατά την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ομοιόμορφη κάλυψη – ειδικά σε δύσκολα σημεία. «Πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν αντηλιακό στο πρόσωπο, ωστόσο και άλλες περιοχές όπως τα αυτιά, ο λαιμός και το πάνω μέρος των χεριών δέχονται επίσης σημαντική ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας και είναι σημεία επιρρεπή για καρκίνο του δέρματος», επισημαίνει η δερματολόγος και χειρουργός μελανωμάτων, Carolyn Stull. «Η εφαρμογή αντηλιακού σε αυτές τις περιοχές σε τακτική βάση είναι σημαντική για τη μείωση του κινδύνου βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία».

Ποιος τύπος είναι καλύτερος;

«Συνιστώ ένα φυσικό ή mineral αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ως δραστικό συστατικό», λέει ο δερματολόγος Mojgan Hosseinipour. Τα αντηλιακά με χρώμα περιέχουν οξείδια σιδήρου που προστατεύουν από το μπλε φως, το υπέρυθρο και το ορατό φως. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που έχει SPF 30 ή υψηλότερο, είναι ανθεκτικό στο νερό και παρέχει κάλυψη ευρέος φάσματος, πράγμα που σημαίνει ότι σας προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.

Αν σας μπερδεύουν οι δείκτες προστασίας, σημειώστε ότι τα αρχικά SPF αφορούν τους δείκτες προστασίας από τον ήλιο (Sun Protection Factor), ενώ το PA αφορά προστασία από ακτίνες UVA (Protection of UVA rays). Εάν φοράτε SPF 30, τότε αυτό μπλοκάρει το 97% της UVB, ενώ το SPF 50 μπλοκάρει το 98% των ακτίνων UVB. Ενώ το SPF μετρά μόνο για την προστασία UVB, το PA αφορά την προστασία από UVA, με περισσότερα + να σημαίνουν και υψηλότερη προστασία.

Τέλος, το makeup με δείκτη προστασίας (SPF) δεν προσφέρει αρκετή κάλυψη. «Το makeup εφαρμόζεται συνήθως με φειδώ, για την επίτευξη της επιθυμητής εμφάνισης, αλλά έτσι δεν εξασφαλίζεται ομοιόμορφη και πλήρης προστασία από τον ήλιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή ανεπαρκούς ποσότητας SPF, με συνέπεια την μειωμένη αποτελεσματικότητα στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV».

Χρόνος και συχνότητα εφαρμογής

Τώρα που ξέρετε ποιο είδος αντηλιακού να αγοράσετε και τον καλύτερο τρόπο για να το εφαρμόσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε και το σωστό χρονοδιάγραμμα. Πρώτον, πρέπει να το εφαρμόσετε πριν από την έκθεση στον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστε το αντηλιακό 15 έως 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να απορροφήσει το δέρμα σας το αντηλιακό και να σας προστατεύσει.

Συνεχίστε επίσης να το εφαρμόζετε όσο βρίσκεστε στον ήλιο. «Εάν είστε έξω για περισσότερο από δύο ώρες, πρέπει να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό», τονίζει ο Hartman. Θα πρέπει επίσης να επαναλάβετε την εφαρμογή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γαλήνη Τσεβά: H Σόφη του Ντόλτσε βίτα βάφτισε το 2ο εγγόνι της – Η σημερινή εμφάνιση & η ηλικία

Η Γαλήνη Τσεβά συστήθηκε στο ευρύ κοινό με το ρόλο της στη σειρά του Mega «Ντόλτσε Βίτα». Η ηθοποιός που υποδυόταν τη Σόφη, τη γραμματέα της Χριστίνας Μαρκάτου έμεινε στην ιστορία με τις ατάκες της. Η ίδια έγινε γραμματέας για την θρυλική σειρά σε ηλικία μόλις 28 ετών ενώ σήμερα παραμένει εντυπωσιακή στα 57 της χρόνια.

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Λύγισε με την ερώτηση του Τάσου Ιορδανίδη – «Έχω μια βέρα, αλλά…»

Στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» στην ΕΡΤ με τον Τάσο Ιορδανίδη βρέθηκε καλεσμένη η Αντιγόνη Κουλουκάκου το μεσημέρι του Σαββάτου 18/5.

Κατερίνα Λέχου: H ηθοποιός εξήγησε τον λόγο που δεν έκανε παιδιά

Κατερίνα Λέχου: H ηθοποιός εξήγησε τον λόγο που δεν έκανε παιδιά Δεν ξέρω αν η παρουσία ενός παιδιού θα άλλαζε τη σχέση μου με τον σύζυγό μου, είπε σε άλλο σημείο η ηθοποιός Η Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά. Η ηθοποιός

“Έσπασε” η Αντιγόνη Κουλουκάκου για την πιο δύσκολη απώλεια της: “Είναι ο πραγματικός λόγος που δεν παντρεύομαι”

«Έσπασε» η Αντιγόνη Κουλουκάκου για την πιο δύσκολη απώλεια της: «Είναι ο πραγματικός λόγος που δεν παντρεύομαι» Σάββατο, 18.5.2024, 18:55 Zappit@ZAPPIT_ "Θες να βάλω τα κλάματα! Φοράω μια βέρα αλλά δεν έχω παντρευτεί ποτέ" εξήγησε η Αντιγόνη Κουλουκάκου στον Τάσο Ιορδανίδη. Την καλή του φίλη και συμπρωταγωνίστρια στην «Γη της ελιάς» του MEGA, Αντιγόνη Κουλουκάκου συνάντησε

Τάσος Νούσιας: “Όλο αυτό είναι στρεσαριστικό, η πρώτη αντίδραση ήταν να μην το κάνω στη Μάγισσα”

"Κάθε φορά που καλούμαστε να διαχειριστούμε βίαιες σκηνές, μας απασχολεί πολύ γιατί έχει βία, σώμα, ήχο" ομολογεί ο Τάσος Νούσιας.

«Ο μοναχός που έβρισε τον Λάκη Γαβαλά έχει ποινικό μητρώο» – «Αυτοί είναι απατεώνες» ξεσπά ο σχεδιαστής

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς στην κάμερα του «Γειά σου» το Σάββατο 18 Μαΐου. Ο σχεδιαστής μόδας περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό, ισχυρίστηκε ότι οι μοναχοί που τον προσέβαλαν δεν ανήκουν στην πραγματικότητα στους ιερατικούς κύκλους, αλλά είναι «απατεώνες». και κάλεσε την Εκκλησία να προχωρήσει στη λύση του ζητήματος και να καταδικάσει

Έμμα Στόουν στις Κάννες: Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου και όχι το αντίστροφο

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου και όχι το αντίστροφο, δήλωσε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα ηθοποιός Έμμα Στόουν στις Κάννες. Η Έμμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό με την διάσημη ηθοποιό να κερδίζει ένα Όσκαρ για την ταινία “Poor Thinks”. “Είναι η μούσα μου”, δήλωσε χαμογελώντας κατά τη διάρκεια

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Φοράω μια βέρα, αλλά δεν έχω παντρευτεί ποτέ

«Δεν ήθελα ανέκαθεν να γίνω μανούλα, όχι» ομολογεί η Αντιγόνη Κουλουκάκου. Για την απόφαση να γίνει για πρώτη φορά μανούλα αλλά και για τον λόγο που δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε γάμο μίλησε, μέσα σε όλα, η Αντιγόνη Κουλουκάκου όταν συνάντησε ο Τάσος Ιορδανίδης στην εκπομπή “Μπαμπα-δες” της ΕΡΤ το απόγευμα του Σαββάτου (18.05.2024). 

«Ίσως γι’ αυτό δεν έκανα παιδιά»: H Κατερίνα Λέχου για την οικογένεια και τη σχέση της με τον σύζυγό της

Για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά και τη σχέση της με τον σύζυγό της μίλησε η Κατερίνα Λέχου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» «Ίσως γι’ αυτό δεν έκανα παιδιά. Ένιωθα ανασφαλής σε σχέση με μένα, τι θα τους εμφυσήσω και θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο έργο από όλα το να είσαι γονιός.

Ελένη Μενεγάκη: Η selfie της παρουσιάστριας – Το καλοκαίρι πλησιάζει, γράφει

Ελένη Μενεγάκη: Η selfie της παρουσιάστριας - Το καλοκαίρι πλησιάζει, γράφει Δείτε την ανάρτηση Η Ελένη Μενεγάκη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή παρουσιάστρια ανέβασε μια selfie, στην οποία φοράει ένα μπλε μπλουζάκι και όπως φαίνεται, ανυπομονεί για το καλοκαίρι. Στη λεζάντα της ανάρτησης, έγραψε: «Το καλοκαίρι πλησιάζει και το

Η Γη της Ελιάς: Ο Χρήστος και η Αφροδίτη δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους

Η Γη της Ελιάς: Ο Χρήστος και η Αφροδίτη δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους Η Γη της Ελιάς: Ο Χρήστος και η Αφροδίτη δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους Ο Πότης και η Άννα πυροβολούν τη Χρυσούλα  Η Χάιδω επιστρέφει στο σπίτι. Ο Χρήστος και η Αφροδίτη δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους. Ο