Πώς θα κάνεις πιο εύκολο το τέλος μιας φιλίας

Date:

Το να βάλεις ένα τέλος σε μια φιλία μπορεί να είναι μια δύσκολη και συναισθηματικά απαιτητική κατάσταση, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητη για τη δική σου ευημερία και την προσωπική σου ανάπτυξη. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία του χωρισμού με από φίλο:

  1. Σκέψου τους λόγους
    Πριν πάρεις πρωτοβουλία για αυτόν τον χωρισμό, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να τερματίσεις τη φιλία. Υπάρχουν συγκρούσεις, ζητήματα εμπιστοσύνης ή θεμελιώδεις διαφορές που έχουν προκαλέσει ένταση; Η αποσαφήνιση των λόγων για τους οποίους θέλεις να απομακρυνθείς μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις πιο αποτελεσματικά και να περιηγηθείς στη συζήτηση με ενσυναίσθηση.
  2. Επίλεξε τον κατάλληλο χρόνο και τόπο
    Όταν πρόκειται για ευαίσθητες συζητήσεις όπως αυτή, ο χρόνος και το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας. Επίλεξε ένα ιδιωτικό και άνετο περιβάλλον όπου μπορείτε και οι δύο να μιλήσετε ανοιχτά χωρίς διακοπές. Απόφυγε να ανακοινώσεις τα νέα δημοσίως ή κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων στη ζωή ενός από τους δύο σας.
  3. Να είσαι ειλικρινείς και άμεση
    Όταν κάτσεις να μιλήσεις, να είσαι ειλικρινής αλλά και συμπονετική στην έκφραση των συναισθημάτων σου. Προσπάθησε να μην επιρρίπτεις ευθύνες. Για παράδειγμα, αντί να πεις: «Πάντα με κάνεις να νιώθω ότι με αγνοείς», θα μπορούσες να πεις: «Νιώθω ότι η φιλία μας δεν είναι προτεραιότητα τον τελευταίο καιρό».
  4. Άκου με ενσυναίσθηση
    Άσε στο φίλο σου το χώρο να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του χωρίς διακοπή. Άκου ενεργά και με ενσυναίσθηση, αναγνωρίζοντας την άποψή του, ακόμη κι αν δεν συμφωνείς. Απόφυγε να γίνεις αμυντική ή εριστική, καθώς αυτό μπορεί να κλιμακώσει τις εντάσεις και να κάνει την απομάκρυνση ακόμα πιο δύσκολη.
  5. Βάλε όρια
    Μετά τη συζήτηση, είναι σημαντικό να θέσεις σαφή όρια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον περιορισμό των επαφών ή ένα διάλειμμα από την επικοινωνία συνολικά. Να είσαι σταθερή αλλά με σεβασμό στην επικοινωνία των ορίων και να τα τηρείς με συνέπεια.
  6. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο
    Το τέλος μιας φιλίας μπορεί να είναι συναισθηματικά εξαντλητικό, οπότε δώσε στον εαυτό σου την άδεια να θρηνήσει την απώλεια και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του. Βασίσου σε άλλους υποστηρικτικούς φίλους ή μέλη της οικογένειας για παρηγοριά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ασχολήσου με πρακτικές αυτοφροντίδας και δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά και σε βοηθούν να προχωρήσεις.
  7. Κλείσιμο
    Μόλις κάνεις τη συζήτηση και καθορίσεις τα όρια, επικεντρώσου στο να προχωρήσεις στη ζωή σου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να αφήσει πίσω του τυχόν παρατεταμένες ενοχές ή τύψεις και αγκάλιασε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και νέες συνδέσεις που βρίσκονται μπροστά σου.

Ο χωρισμός με έναν φίλο δεν είναι ποτέ εύκολος, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητος για τη δική σας συναισθηματική ευημερία και την προσωπική σας ανάπτυξη.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Καρλάκη: Το πρώτο Πάσχα του γιου της στη Μύκονο και η λαμπάδες που προκάλεσαν ερωτηματικά

Η Μαρία Καρλάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί πριν από λίγο καιρό και το μεγαλώνει μόνη της, καθώς η ίδια έχει πει πως δεν έχει σχέσεις με τον πρώην.

Τερέζα: «Είχα σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, ήταν η μεγάλη μου αγάπη»

Η Τερέζα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε και στον Άλκη Κούρκουλο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Β΄ ημιτελικό της Eurovision – Ενθουσιασμός μετά τη δεύτερη τεχνική πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Ενθουσιασμένοι με το Zari και την εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε είναι οι Εurofans. «Χθες είχαμε τη δεύτερη τεχνική πρόβα η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, όπως πολύ καλά είχε πάει και η πρώτη τεχνική πρόβα που είχα πραγματικά σαρώσει

Δανάη Μπάρκα: Στο χωριό για Πάσχα! Αγουροξυπνημένη με μια… καρδούλα στον καφέ της

Πάσχα στο χωριό θα κάνει φέτος, μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις η Δανάη Μπάρκα. «Όταν ο καφές σου υπενθυμίζει την αγάπη»