Eurovision 2024: Δημοσίευμα για χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο – Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Date:

Μία είδηση που αφορά τη Eurovision 2024 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Η είδηση, που μάλιστα βρίσκεται και στο εξώφυλλο της εφημερίδας, αφορά ένα επίσημο έγγραφο – ενημέρωση του Σταύρου Αυγουστίδη, πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, προς επίσημους φορείς της Κύπρου και στο οποίο ενημερώνει τους αρμοδίους στη Λευκωσία για όσα του διαμήνυσε σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Η συζήτηση, εκτός των άλλων, αφορούσε και τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και τη βαθμολογία που θα δώσει η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ προαναγγέλλει στις 22 Φεβρουαρίου στον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, πως η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024.

Προανήγγειλε δηλαδή το αποτέλεσμα της ελληνικής κριτικής επιτροπής, η οποία τον Φεβρουάριο δεν είχε καν συσταθεί, για μια ψηφοφορία που θα γινόταν τρεις μήνες μετά.

Το έγγραφο

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» παρουσιάζει για πρώτη φορά, αποκλειστικά, το έγγραφο που έστειλε ο πρέσβης της Κύπρου στους αρμόδιους φορείς.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται:

«Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ ήγειρε το θέμα της αλληλοστήριξης στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ, τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα που προέκυψε με τη ‘χαμηλή’ βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision».

Και συμπληρώνει:

«Ο κ. Ζούλας ανέφερε ότι το 2023, η ‘ανεξάρτητη επιτροπή’ που διόρισε η ΕΡΤ, η οποία απαρτιζόταν από ανεξάρτητους κριτές/ ραδιοφωνικούς παραγωγούς, κατέταξε το κυπριακό τραγούδι στην 7η θέση, και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ευθύνεται για την τελική βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο. Τόνισε δε, ότι, όσον αφορά στη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ, αναπόφευκτα, δε θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην Κύπρο, καθότι η επιλογή του φετινού τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, απορρίφθηκε το 2023 από την κριτική επιτροπή της Ελλάδας, η οποία ήταν υπεύθυνη να επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision.

»Ο κ. Αυγουστίδης επεσήμανε στον κ. Ζούλα ότι το συγκεκριμένο θέμα, ως ήσσονος σημασίας, δεν καθορίζει τις μακροχρόνιες σχέσεις του ΡΙΚ με την ΕΡΤ, και τόνισε ότι ο διαγωνισμός, έχει δυστυχώς αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τη δική του ‘πολιτική χροιά’, και θα ήταν είναι σκόπιμο να λαμβάνεται υπόψη και ο συγκεκριμένος παράγοντας».

Η απάντηση Ζούλα

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έκανε την πρώτη του δήλωση, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει ουδεμία εμπλοκή για την αξιολόγηση των κυπριακών συμμετοχών στον διαγωνισμό τραγουδιού.

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

»Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα» ήταν η δήλωση που έκανε ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

«Είναι έως και παράνομο»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Αντώνης Καρατζίκος, πρώην πρόεδρος OGAE Greece.

«Επειδή ειπώθηκαν πολλά πράγματα και επειδή ο κάθε άνθρωπος σε μια τέτοια συνομιλία εξαρτάται και πόσο οικείο τού ήταν το πρόσωπο του πρεσβευτή του κ. Ζούλα, γιατί αν πρόκειται για ένα οικείο πρόσωπό του θα μπορούσε ίσως να πει και κάποια πράγματα αστειευόμενος. Θέλω να υποθέσω ότι είναι αυτό».

Όπως λέει ο ίδιος, οποιαδήποτε παρέμβαση «δε γίνεται, είναι έως και παράνομο. Την ώρα που ψηφίζει η Επιτροπή, υπάρχει συμβολαιογράφος ο οποίος προσέχει την Επιτροπή για οποιεσδήποτε παρατυπίες. Αυτά υπάρχουν στους κανονισμούς. Δεν μπορεί να παρέμβει γιατί οποιαδήποτε παρέμβασή του θα οδηγούσε σε τιμωρία στη συμμετοχή της Ελλάδας και σε ακύρωση της βαθμολογίας της Επιτροπής. Δεν ξέρω αν αυτό το έγγραφο φτάσει στα αυτιά και τα μάτια της EBU ποια θα είναι η αντίδρασή της για όλο αυτό».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Survivor: Η Κόκκινη Ομάδα τον έστησε στον τοίχο – Αυτή είναι η δεύτερη υποψηφιότητα της εβδομάδας

Survivor: Ποιο όνομα μπήκε στο κουαρτέτο των υποψηφίων αυτής της εβδομάδας και θα διεκδικήσει την παραμονή του στο παιχνίδι;

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα σενάρια για μένα»

«Όταν μου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να προσέξω, εκεί αγχώθηκα. Πήρα 17 κιλά, ήταν ένα σοκ για το σώμα μου», εξομολογείται η Ιωάννα Μαλέσκου.

Ελεονώρα Μελέτη για την οικονομική καταστροφή: «Μέσα σε ένα βράδυ έχασα το 60% των δεδουλευμένων μου»

«Ήμουν πληγωμένη βαθιά, βιασμένη σχεδόν. Καβάλησα τη σανίδα μου 11 η ώρα το πρωί και βγήκα από το νερό 5 παρά τέταρτο το απόγευμα». Καλεσμένη στην εκπομπή της Άννας Δρούζα στο ΟΡΕΝ βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) η Ελεονώρα Μελέτη. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε στο «Όσα δε Λέμε» για την

Η Άντζελα Γκερέκου πρώτη φορά για το οικονομικό “σκάνδαλο” του Τόλη Βοσκόπουλου: “Φτάσαμε στον πάτο”

Η Άντζελα Γκερέκου πρώτη φορά για το οικονομικό «σκάνδαλο» του Τόλη Βοσκόπουλου: «Φτάσαμε στον πάτο» "Παραιτήθηκα από το Υπουργείο. Τότε δεν μιλούσαμε για αυτή την ιστορία, τι να λέγαμε; Ένας λόγος ήταν για να αμαυρώσουν και τη δική μου εικόνα". Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Άντζελα Γκερέκου στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του

Μαρία Καρλάκη: «Ο πατέρας του παιδιού μου ήταν από την αρχή απών»

Η Μαρία Καρλάκη βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» όπου μίλησε για τη βάφτιση του γιου της Ραφαήλ στην Λέσβο, η τραγουδίστρια μάλιστα σχολίασε την απουσία τους πατέρα του παιδιού αλλά την και οικογένειας του από το μυστήριο. «Ο πατέρας του παιδιού μου ήταν από την αρχή απών απλώς εγώ δεν

Άντζελα Γκερέκου για το οικονομικό «σκάνδαλο» του Τόλη Βοσκόπουλου: Φτάσαμε στον πάτο αλλά ξανασηκωθήκαμε

Στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA μίλησε η Άντζελα Γκερέκου. Η ηθοποιός και πολιτικός  παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη. Από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, η Άντζελα Γκερέκου μιλώντας στη «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη αναφέρθηκε στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική της ζωή. «Σε αυτό το σπίτι

Μαυρίδου – Λάλος: Η μακροσκελής ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου

Μία μακροσκελής ανακοίνωση μέσω της δικηγόρου της κας Μίνας Καούνη, απέστειλε η Έλενα Μαυρίδου στο ΜΜΕ μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου της

Ειρήνη Γκανιάτσου: Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Ειρήνη Γκανιάτσου καθώς, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Survivor 2024: Η «προδοσία» που λύγισε την Δώρα και ο δεύτερος μονομάχος – Δείτε βίντεο

Οι Μπλε ισοφάρισαν τις ασυλίες σε 1-1 για την 20η εβδομάδα του Survivor 2024 και οι Κόκκινοι επέλεξαν να ρίξουν τον Χριστόφορο Ταξίδη στην αρένα των μονομάχων, εκεί όπου ήδη βρίσκονται ο Σταμάτης Ταλαδιανός αλλά και η Δώρα Νικολή από την προηγούμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως κι αυτή την εβδομάδα δεν θα υπάρξει αποχώρηση από

Έλενα Τσαγκρινού για τη γνωριμία με τον Dj Stephan: Δεν ερωτευτήκαμε από την αρχή, μετά έγινε ένα «μπαμ»

Έλενα Τσαγκρινού για τη γνωριμία με τον Dj Stephan: Δεν ερωτευτήκαμε από την αρχή, μετά έγινε ένα «μπαμ» Ούτε εγώ το περίμενα, ερωτευτήκαμε πραγματικά, σημείωσε η τραγουδίστρια Για την εγκυμοσύνη της, αλλά και τη γνωριμία της με τον Dj Stephan μίλησε η Έλενα Τσαγκρινού. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» κι αρχικά, ανέφερε

Ο Σασμός “εισβάλλει” στους Πρωταγωνιστές: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα παρασκήνια της επιτυχημένης σειράς

Δείτε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από το γλέντι που στήθηκε στο backstage της σειράς.

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια στον δρόμο για τον Τελικό – “Ο Κώστας ξερογλείφεται”, “Ηθελές τα κι επαθές τα”

Δευτέρα, 20.5.2024, 21:45 Zappit@ZAPPIT_ "Τα σαλάκια υπάρχουν ακόμη πάνω στην κονκάρδα. Ο Ηλίας θα πρέπει να προσέχει". Νέα εβδομάδα για το MasterChef 2024 και η εναπομείνασα 8άδα των διαγωνιζόμενων έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία προς τη διεκδίκηση του μεγάλου τροπαίου. Άνχελ, Κώστας, Γιάννης, Ηλίας, Σοφοκλής, Χριστίνα, Νίκος και Λευτέρης έρχονται αντιμέτωποι με ένα καινούργιο Mystery