Pilates: Πέντε εύκολες ασκήσεις για δυνατό και ευλύγιστο σώμα

Date:

FITNESS

Δοκιμάστε μερικές απλές ασκήσεις της μεθόδου Pilates που γίνονται με το βάρος του σώματος και χαρίζουν ισορροπία και ενδυνάμωση

-

Αν ψάχνετε για ένα είδος άσκησης με χαμηλό αντίκτυπο, αλλά αποτελεσματικό, που απαιτεί μόνο τη δύναμη του σώματος και ένα στρώμα γυμναστικής, τότε θα βρείτε τις πρακτικές του pilates ιδανικές. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι μια εύκολη άσκηση, αλλά ούτε και ακατόρθωτη, αρκεί να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ως αρχάριοι.

«Οι ασκήσεις Pilates ενσωματώνουν διατάσεις και ενδυνάμωση για ολόκληρο το σώμα, ενώ σαν πρακτική ρυθμίζει το στρες και την κακή στάση του σώματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία» λέει η Nicole Simonin, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates.

Η ίδια προτείνει παρακάτω πέντε απλές ασκήσεις για να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε τη μέθοδο, ολοκληρώνοντας 10 επαναλήψεις από κάθε άσκηση.

Shoulder Bridge

Photo: Shutterstock

Πρόκειται για μια ιδανική άσκηση για να ξεκινήσετε μια προπόνηση Pilates, καθώς προθερμαίνει τη σπονδυλική στήλη, ενισχύοντας τους οπίσθιους μηριαίους.

  • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να πατούν στο πάτωμα.
  • Τεντώστε και τα δύο χέρια ευθεία κατά μήκος των πλευρών του σώματός σας.
  • Σφίξτε τους γλουτούς σας, εκπνεύστε και σηκώστε τους γοφούς σας από το πάτωμα.
  • Εισπνεύστε και κατεβάστε αργά τους γοφούς σας πίσω στο πάτωμα, ακουμπώντας πρώτα τη μέση και στη συνέχεια την υπόλοιπη σπονδυλική στήλη.

The Hundred

Photo: Shutterstock

Aκόμα μια κλασική άσκηση του pilates, που ενδυναμώνει κοιλιακούς και κορμό.

  • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα και σηκώστε και τα δύο πόδια ένα-ένα στη θέση τραπεζάκι (να αιωρούνται δηλαδή τα πόδια παράλληλα με το έδαφος και τα γόνατα πάνω από τους γοφούς – μπορείτε να βάλετε μια μπάλα ανάμεσα στα γόνατα για καλύτερη στήριξη).
  • Σηκώστε και κρατήστε τα χέρια σας μερικά εκατοστά πάνω από το πάτωμα, ευθεία κατά μήκος των πλευρών.
  • Διατηρώντας ενεργοποιημένο τον κορμό, εκπνεύστε και σηκώστε από το πάτωμα το κεφάλι και τις ωμοπλάτες.
  • Έχοντας τα πόδια και τον κορμό ακούνητα, αρχίστε να ανεβοκατεβάζετε τα χέρια σας με γρήγορο, αλλά ελεγχόμενο ρυθμό, μετακινώντας τα όχι περισσότερο από περίπου 4 εκατοστά.
  • Εισπνεύστε και εκπνεύστε σε πέντε χρόνους και επαναλάβετε την κίνηση.

Roll Back, Roll Up

Photo: Shutterstock

Η συγκεκριμένη κίνηση της πλάτης συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πυρήνα και των κοιλιακών, ξεκινώντας όμως από ένα μικρότερο εύρος κίνησης, εάν είστε αρχάριοι.

  • Ξεκινήστε καθιστοί στο στρώμα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα δύο πόδια να πατάνε στο πάτωμα.
  • Κρατήστε και τα δύο χέρια μπροστά (δοκιμάστε να κρατάτε μια μπάλα) και παράλληλα με το πάτωμα στο ύψος των ώμων.
  • Εκπνεύστε και κυρτώστε αργά και μαλάκα την πλάτη ακουμπώντας σιγά σιγά στο πάτωμα σπόνδυλο – σπόνδυλο. Για μεγαλύτερο έλεγχο και σταθερότητα, χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς μύες.
  • Εισπνεύστε και, στη συνέχεια, σηκώστε το πάνω μέρος του σώματος προς τα πάνω για να επιστρέψετε στην καθιστή θέση.

Swimming

Photo: Shutterstock

Όχι, δε θα μπείτε στο νερό, αλλά θα γυμνάσετε γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους και κοιλιακούς με κινήσεις που θυμίζουν το κολύμπι.

  • Ξεκινήστε ξαπλωμένοι μπρούμυτα.
  • Τεντώστε και τα δύο χέρια ευθεία και προς τα πάνω.
  • Ενεργοποιήστε τον πυρήνα σας, σφίξτε τους γλουτούς και το στήθος.
  • Σηκώστε ταυτόχρονα το στήθος και τα πόδια σας μερικά εκατοστά από το πάτωμα.
  • Εισπνεύστε και εκπνεύστε ενώ ανεβοκατεβάζετε χέρια και πόδια, εκτελώντας μια μέτριας ταχύτητας «κολυμβητική» κίνηση.
  • Συνεχίστε για 10 με 20 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε.

Wall Squat

Photo: Shutterstock

H συγκεκριμένη άσκηση ενισχύει την επίγνωση της στάσης του σώματος, γυμνάζει το πυελικό έδαφος και τους γλουτούς, καθώς και το μπροστινό και το πίσω μέρος των ποδιών.

  • Ξεκινήστε όρθιοι και ακουμπήστε την πλάτη σας σε έναν τοίχο.
  • Ανοίξτε και δύο πόδια περίπου στο άνοιγμα των γοφών και σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τον τοίχο.
  • Τεντώστε και τα δύο χέρια ευθεία μπροστά σας στο ύψος των ώμων, με τα χέρια παράλληλα με το πάτωμα.
  • Εισπνεύστε και βυθίστε το σώμα σας προς τα κάτω κατά περίπου 15 με 30 εκατοστά, χρησιμοποιώντας την πλάτη σας στον τοίχο και τα πόδια σας ως στήριξη.
  • Συνεχίστε να παίρνετε βαθιές εισπνοές και εκπνοές, κρατώντας αυτό το ισομετρικό κάθισμα για 10 δευτερόλεπτα.
  • Γλιστρήστε πίσω στον τοίχο για να επιστρέψετε στην όρθια θέση.

Διαβάστε επίσης:

Η άσκηση που διώχνει τον πόνο και μειώνει την πίεση – Τρία top tips για να τη βάλετε στη ζωή σας

Να πώς θα αδυνατίσουμε κάνοντας Pilates

Pilates: Τρία μαθήματα την εβδομάδα κάνουν θαύματα σε λίπος, αντοχή και ευλυγισία

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ Δείτε τη δημοσίεση που έκανε λίγο μετά την εντυπωσιακή performance H  Lady Gaga  τραγούδησε στην τελετή έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμπνευσμένη από τα καμπαρέ, με μία ομάδα 8 χορευτών.

Μπέτι Μίντλερ: Η ηθοποιός και ο σύζυγός της κοιμούνται σε χωριστά υπνοδωμάτια εδώ και 40 χρόνια

H Μπέτι Μίντλερ αποκάλυψε το μυστικό της για τον 40χρονο γάμο της με τον σύζυγό της Μάρτιν φον Χάσελμπεργκ. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι το ζευγάρι κοιμάται σε «ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες» από τότε που παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας στις 16 Δεκεμβρίου 1984. Όσον αφορά στον λόγο, η Μίντλερ μιλώντας στο «Entertainment Tonight», απάντησε: «Ο σύζυγός μου ροχαλίζει».

Γιάννης Αγγελάκας: Το πρόβλημα υγείας που τον οδηγεί στην ακύρωση των συναυλιών του

Την διακοπή των συναυλιών του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο ίδιος ενημέρωσε τους θαυμαστές του για το πρόωρο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ακοή του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας, έγραψε στη λεζάντα μιας ανάρτησής του: «Γεια σας παιδιά. Λυπάμαι για αυτά που

Βασάλος: «Είδα την Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τη σχέση της, δεν ένιωσα άνετα! Είναι αμήχανο»

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Μόργκαν .

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Μέλη του συνεργείου περιγράφουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά του σκηνοθέτη

Κιμ Καρντάσιαν: Πιστεύει ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει μια χώρα αφού παρακολούθησε το Crown

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Η τηλεπερσόνα αναφέρθηκε στις αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της, καθώς η 5η σεζόν του «Kardashians» έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Σε έναν προσωπικό απολογισμό, η 43χρονη σταρ του ριάλιτι είπε ότι εστιάζει στο να είναι μια καλύτερη εκδοχή του

Βαρύ πένθος για τον Αργύρη Πανταζάρα: Πέθανε ο πατέρας του – «Αντίο, μεγάλε»

Δύσκολες ώρες περνά ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Πανταζάρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνοντας πρόσφατα την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Lady Gaga στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΛΑΔΑ 5 λ. πριν Νέο παράθυρο Δύσκολή νύχτα στα Τρίκαλα από τη φωτιά σε σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 13 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή Έναρξης: Ντεμπούζ και Ζιντάν έσμιξαν πάλι σε… Ολυμπιακούς Αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 17 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή έναρξης: Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια