140 χρόνια πρωτιές: Navitimer 41 και Cosmonaute B12

Η Breitling τιμά τα εμβληματικά της ρολόγια αεροπλοΐας με μια σειρά νέων εκδόσεων: το Navitimer GMT και Automatic 41, καθώς και ένα περιορισμένης έκδοσης Cosmonaute με αυτόματο μηχανισμό. Οι σούπερ σταρ του αθλητισμού Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας Navitimer καθώς η Breitling γιορτάζει την επέτειο των 140 ετών της.

Καθώς η Breitling γίνεται 140 ετών, σηματοδοτεί την περίσταση με ιστορίες για τις πολλές απίστευτες πρωτιές της, από καινοτομίες στη χρονομέτρηση για τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, σε ορόσημα στη βιωσιμότητα. Αυτό το μήνα, η μάρκα τιμά δύο από τους θρύλους της της. Το Navitimer, το πρώτο ρολόι χειρός για πιλότους που συνδυάζει χρονογράφο και ένα υπολογιστικό slide rule στη στεφάνη. Και το Cosmonaute, μια 24ωρη εκδοχή του Navitimer που έγινε το πρώτο ελβετικό ρολόι χειρός στο διάστημα. Η Breitling μόλις αποκάλυψε νέες εκδόσεις αυτών των σειρών: το Navitimer GMT και το Automatic 41, μαζί με έναν νέο αυτόματο Cosmonaute.

«Όλο αυτό το έτος, θα μιλάμε για πρωτιές στα 140 χρόνια μας», λέει ο Georges Kern, Διευθύνων Σύμβουλος της Breitling. “Και όταν πρόκειται για αυτά τα δύο ρολόγια —το Navitimer και το Cosmonaute— δεν μπορείτε να υπερεκτιμήσετε τη σημασία που είχαν για την μάρκα, για την αεροπορία και για την ωρολογοποιία συνολικά».

Επιστροφή στα βασικά: τα ευέλικτα Navitimer GMT και Automatic 41

Η Breitling έπαιξε βασικό ρόλο στην εμφάνιση των εμπορικών πτήσεων. Οι χρονομετρητές της αποτέλεσαν βασικό εξοπλισμό, πρώτα στα ελικοφόρα αεροπλάνα και αργότερα στα αεριωθούμενα που παράγονται από τους κορυφαίους κατασκευαστές αεροσκαφών παγκοσμίως. Όταν κυκλοφόρησε το σχέδιο του πρώτου Breitling Navitimer το 1952, έκανε άμεσα επιτυχία σε πιλότους αεροπορικών εταιρειών στον τότε αναδυόμενο τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Το Navitimer διέθετε έναν κυκλικό slide rule που επέτρεπε στους πιλότους να κάνουν κρίσιμους υπολογισμούς, όπως το βαθμό ανόδου και την κατανάλωση καυσίμων. Εκείνες τις μέρες δόξας των εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών, το Navitimer ήταν ο αρχικός υπολογιστής που φοριόταν στον καρπό και τελικά καθιέρωσε τη Breitling ως τον «επίσημο προμηθευτή της παγκόσμιας αεροπορίας».

Καθώς η πολιτική αεροπορία επεκτάθηκε, το ίδιο έκανε και η φήμη του Navitimer, προσελκύοντας όχι μόνο πιλότους αλλά και trendsetters, όπως ο Miles Davis και ο Serge Gainsbourg, και γίνεται ένα αγαπημένο σύμβολο και στις αερομεταφορές αλλά και την ποπ κουλτούρα.

Η Breitling άρχισε να επανασχεδιάζει τη σειρά Navitimer το 2022, ξεκινώντας με τον αυθεντικό χρονογράφο. Σήμερα, συνεχίζει αυτόν τον εκσυγχρονισμό με δύο νέες εκτελέσεις: ένα GMT και ένα αυτόματο με τρεις δείκτες, το καθένα σε ένα μέγεθος 41 mm που μπορεί να φορεθεί από όλους.

Αυτά τα κομμάτια «φιλτράρουν» την εμβληματική εμφάνιση του Navitimer, παραλείποντας τον χρονογράφο, διατηρώντας όμως μια ισορροπημένη σύνθεση στο καντράν. Η κεντρική τοποθέτηση της 24ωρης κλίμακας στο GMT και το καθαρό καντράν του Automatic διασφαλίζουν ότι ο περίπλοκος slide ruler ξεχωρίζει ενώ εξορθολογίζει την συνολική αισθητική.

Περαιτέρω βελτιστοποιώντας τη συλλογή, η Breitling ενσωμάτωσε μια οδοντωτή στεφάνη για μια σύγχρονη πινελιά, και εναλλάξ γυαλισμένα και βουρτσισμένα φινιρίσματα που προσθέτουν ένα δυναμικό παιχνίδι φωτός. Λουράκια από δέρμα αλιγάτορα και bracelet με κούμπωμα πεταλούδας που προσφέρουν άνεση και ευκολία.

Η παλέτα περιλαμβάνει μαύρο, μπλε, ασημί, μπλε του πάγου και πράσινο καντράν, κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι ή 18k κόκκινο χρυσό και μια δίχρωμη παραλλαγή για το Automatic. Οι πλήρως χρυσές εκδόσεις φέρουν την ετικέτα Origins, υποδηλώνοντας υπεύθυνα εξορυσσόμενο χρυσό σύμφωνα με τον ανεξάρτητο περιβαλλοντικό οργανισμό Swiss Better Gold Association και τα κοινωνικά πρότυπα.

Αυτή η επανεφεύρεση του Navitimer, που παντρεύει το κλασικό με το σύγχρονο, έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις του στυλ, υποσχόμενη τη δέσμευση της Breitling στην κληρονομιά της και τη καινοτομία σε κάθε ρολόι.

Προσγειωμένη κομψότητα: το αυτόματης περιέλιξης: το Cosmonaute B12

Το 1962, ο αστροναύτης του Mercury Seven, Scott Carpenter, πλησίασε την Breitling με ένα μοναδικό αίτημα: να τροποποιήσει τη σχεδίαση του Navitimer για εξερεύνηση του διαστήματος. Θαυμάζοντας την υπολογιστική του ικανότητα, Ο Carpenter ζήτησε ένα καντράν 24 ωρών για να διακρίνει την ημέρα από τη νύχτα όταν βρίσκεται σε τροχιά. Η Breitling αποδέχθηκε την πρόκληση, και το προσαρμοσμένο Navitimer, που αργότερα ονομάστηκε Cosmonaute, συνόδευε τον Carpenter στην αποστολή του στις 24 Μαΐου 1962 και κατάφερε να γίνει το πρώτο ελβετικό ρολόι χειρός στο διάστημα.

Για να τιμήσει την 140η επέτειο της, η Breitling, κυκλοφορεί μια περιορισμένη έκδοση του 24ωρου ρολογιού. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η κύρια τροποποίηση δεν είναι για το zero-g αλλά για την καθημερινή ζωή: μια αυτόματη περιέλιξη χρονογράφου, το μηχανισμό Β12 κατασκευής Breitling.

Η νέα κυκλοφορία περιορίζεται σε 250 κομμάτια και είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του διαδικτύου και των μπουτίκ της Breitling. Διαθέτει κάσα 18 καρατίων σε κόκκινο χρυσό, που συμπληρώνεται όμορφα από το βαθύ πράσινο καντράν, τους χρυσούς αριθμούς και το μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Γυρίστε το ρολόι για να δείτε από την ανοιχτή πίσω όψη της κάσας το ταλαντευόμενο αντίβαρο που καλύπτει τον μηχανισμό Β12. Η κίνηση παρέχει περίπου 70 ώρες ισχύος και έρχεται με 5 χρόνια εγγύηση. Μια εγχάραξη στο πίσω μέρος της κάσας αναφέρει τον περιορισμό “One of 250” και αποκαλύπτει την απίστευτη ιστορία του ρολογιού: “First Swiss Wristwatch in Space/Navitimer Cosmonaute May 24,1962.”

Εμπνευσμένο από αστροναύτες, προσαρμοσμένο για ζωή στη Γη, η νέα περιορισμένη έκδοση Cosmonaute συγχωνεύει την ιστορική κληρονομιά με μια μοντέρνα ευκολία στη χρήση.

Τελειότητα στο γήπεδο: Ο Erling Haaland εντάσσεται ομάδα Navitimer

Μετά από 70 χρόνια, το Navitimer έχει ξεπεράσει το να είναι μόνο ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από πιλότους για την πλοήγηση. Έχει γίνει σύμβολο για όσους σχεδιάζουν τα προσωπικά τους ταξίδια στη ζωή.

Η Breitling γιορτάζει αυτή τη σημασία στη καμπάνια της «NAVITIMER – FOR THE JOURNEY» με την Navitimer Squad, που αποτελείται από τον σούπερ σταρ του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο, την χορεύτρια του American Ballet Theatre Misty Copeland, τον εξερευνητή Bertrand Piccard και την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και παραγωγό Charlize Theron.

Τώρα, ένα νέο μέλος εντάσσεται στην ομάδα για να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Αντετοκούνμπο στη καμπάνια του Navitimer 41: το ποδοσφαιρικό είδωλο Erling Haaland.

Ο Haaland, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Breitling από το 2022, λέει ότι είναι ενθουσιασμένος που είναι το πρόσωπο του Navitimer στο επετειακό έτος της μάρκας: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ το ρολόι – σύμβολο της Breitling. Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν φέτος όταν δουν πόσες «πρωτιές» κρύβει η Breitling στην ζώνη της. Ήταν και παραμένει μια μάρκα που φέρνει τα πάνω κάτω με πάρα πολλούς τρόπους”.

Μια μνημειώδης χρονιά μόλις ξεκινά. Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα, τα λανσαρίσματα και τις γιορτές σηματοδοτώντας τα 140 χρόνια γεμάτα πρωτιές της Breitling.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Συλλεκτικό: Όταν η Χατζηβασιλείου «πάγωσε» τη Βουγιουκλάκη on air: «H πρόγιαγιά μου σας θαύμαζε…»

Στο μακρινό 1994 σας ταξιδεύουμε σήμερα και συγκεκριμένα σε μία σπάνια εκπομπή του ΑΝΤ1, το Καλημέρα Ελλάδα όταν βρέθηκε καλεσμένη η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη

Θάνος Κιούσης: Oι στιγμές μελαγχολίας & το «αυτοάνοσο» – «Έχω ένα σύστημα που μου λέει «μην πέφτεις»

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται με την Ναταλία Γερμανού βρέθηκε ο Θάνος Κιούσης το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4.

Ο 26χρονος influencer Χάρι Τζόουσι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος – «Φορέστε αντηλιακό»

Ο influencer Χάρι Τζόουσι προέτρεψε τον κόσμο να «φοράει αντηλιακό» αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Ο 26χρονος, ο οποίος στο παρελθόν εμφανίστηκε στο Dancing With The Stars του ABC και στο Too Hot To Handle του Netflix, δήλωσε ότι ήταν στον ώμο του για ένα ή δύο χρόνια, αλλά «δεν είχε ιδέα». «Θέλω απλώς

Eurovision 2024: Έβαλε φωτιά στη σκηνή του Μάλμε η Silia Kapsis – Το βίντεο από την πρώτη πρόβα!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Silia Kapsis στην Eurovision 2024. Η τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι πρώτες αποστολές των χωρών έχουν φτάσει στο Μάλμε, καθώς σήμερα, Σάββατο 27/4 ξεκίνησαν οι τεχνικές πρόβες των αποστολών που θα πάρουν μέρος στον Α΄ ημιτελικό. Πρώτη πρόβα

Τσουρός: «Με κυνηγούσε για μήνες, εμφανίστηκε μπροστά μου και μου είπε θέλω να μου δώσεις χρήματα»

Μία απίστευτη ιστορία μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό ο Κώστας Τσουρός στην εκπομπή του το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4.

Οι 5 πιο περιζήτητοι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή

Οι 5 πιο περιζήτητοι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή Από τον Τζέικομπ Ελόρντι στον Πολ Μέσκαλ, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι νεαροί σταρ που κυριαρχούν στον κινηματογράφο Αντιγόνη Κούτση 27.04.2024, 21:14 Οι παρακάτω ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη σκηνή του Χόλιγουντ και εντυπωσιάζουν τόσο με την εμφάνισή τους και την αίσθηση του στυλ τους, όσο και με

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ Κίντμαν. Ο 49χρονος

Στέφανος Κωνσταντινίδης: “Έκανα σωστά που έφυγα από την Κατερίνα Καινούργιου”

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης μίλησε στην κάμερα του «Καλύτερα Δε Γίνεται» και στον Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα για το πρόωρο τέλος