Κοραλία Καράντη: «Έχουν γίνει βήματα παρακάτω, υπάρχει ζήτηση στους… μεγαλύτερους άντρες»
Παρασκευή, 1.3.2024, 14:19
-@-_
“Κυρίως σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες καλούνται να παίζουν ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο είναι.. σκύλες”.
Την Κοραλία Καράντη φιλοξένησε στην εκπομπή της το πρωινό της Παρασκευής (1/3) η Δανάη Μπάρκα. Η σπουδαία ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, Famagusta, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αναμένονται στα νέα επεισόδια στο Μεγάλο Κανάλι.
«Φαινόταν το σενάριο ότι είχε τα εχέγγυα για να γίνει επιτυχία. Έτσι ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Είχαν και έναν φόβο για το ποια θα είναι η ανταπόκριση σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα. Να θυμηθούμε την ιστορία και οι νεότεροι να την μάθουν. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που κάνει το MEGA αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά η Κοραλία Καράντη.
«Στην πορεία του «Famagusta» η Χριστίνα Σέκκερη έχει ακραία συναισθηματικές στιγμές. Στο δικαστήριο θα δούμε ανατροπές. Αυτό είναι η ομορφιά που έχει η σειρά. Παρόλο που έχει ιστορικά στοιχεία συμβαίνει και η δράση του σήμερα», περι- η ηθοποιός για τον ρόλο της στη σπουδαία παραγωγή του Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ερώτηση για τις δύσκολες και ατυχείς στιγμές στην πορεία της, η Κοραλία Καράντη απαντά: «Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Κάποια πράγματα είναι αδιάφορα και πρέπει να τους δώσεις ζωή, να το φορτίσεις για να μπορέσει να γίνει κάτι σημαντικό. Και άλλες φορές είναι άσχημες οι συνθήκες και πρέπει να υπομείνεις κάπως μέχρι να περάσει.
Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές στην πορεία μου. Ήταν μία ευτυχισμένη πορεία. Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι υπήρχαν πολλές κακές στιγμές. Δεν θυμάμαι να τα έχω παρατήσει ποτέ, δίνω «μάχη» μέχρι το τέλος».
Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ηθοποιός είχε θίξει μεταξύ άλλων το ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού, όσον αφορά τους ρόλους που καλούνται να ενσαρκώσουν οι γυναίκες ηθοποιοί. Όταν η Δανάη Μπάρκα της ζήτησε ένα επιπλέον σχόλιο πάνω σε αυτό, η Κοραλία Καράντη τόνισε:
«Δεν το έχω πει από προσωπική αγωνία ή με ιδιοτέλεια. Το λέω μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή, που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο «αρνητικό» τρόπο.
Κυρίως σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες καλούνται να παίζουν ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο… είναι «σκύλες». Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, είναι θέμα ηλικίας και θέμα ταυτισμένο με τη θέση της γυναίκας».
«Έχουν γίνει βήματα παρακάτω. Έχει θιχτεί πολύ το ζήτημα χάρη στο Metoo και της πολιτικής ορθότητας. Ωστόσο γίνεται και στους άντρες αυτό αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Υπάρχει ζήτηση στους «μεγαλύτερους» άντρες. Αυτό με την ηλικία γίνεται στο Famagusta. Ένα πράγμα είναι η ανάγκη να κάνουμε καθημερινό. Αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα στον ηθοποιό να φροντίσει τον ρόλο του ή τον σκηνοθέτη.
Είναι αναγκαίο κακό το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Τα εβδομαδιαία σίριαλ δίνουν άλλη δυναμική. Είναι η πίεση του χρόνου όπου μας αναγκάζει να γίνουμε πιο επιφανειακοί και πρόχειροι. Αυτό είναι κακό. Μπορούμε να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε και μετά θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι», καταλήγει στην τοποθέτησή της η Κοραλία Καράντη.