HydroFit pump, υβριδική προπόνηση και όλες οι νέες τάσεις στο fitness για καύσεις στο full

Date:

*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Όταν η προπόνησή σας έχει γίνει περισσότερο ρουτίνα παρά αναζωογόνηση, ίσως ήρθε ο καιρός για ανανέωση στο πρόγραμμα που ακολουθείτε.

Να θυμάστε ότι ενώ η συνέπεια είναι το κλειδί, η επανάληψη των ίδιων προπονήσεων κάθε εβδομάδα, χωρίς εναλλαγές και τροποποιήσεις, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φτάσετε σε τέλμα και να εμποδίσετε την πρόοδό σας. Η ανάμειξη των προπονήσεών σας κρατά το σώμα σας σταθερό, «εκπλήσσοντας» το μυαλό και τους μυς σας με νέες προκλήσεις για συνεχή βελτίωση.

Δοκιμάσαμε τρία μαθήματα εκγύμνασης που προκάλεσαν πάταγο σε όλη την Ασία και φυσικά έχουν έρθει και στην Ευρώπη. Πρόκειται για προπονήσεις που εγγυημένα θα δυναμώσουν την καρδιά σας και θα σας ενθουσιάσουν να ασκηθείτε ξανά.

1. HydroFit Pump, Σιγκαπούρη

Σαν να μην ήταν αρκετά δύσκολο να κάνετε squats και push-ups σε σταθερό έδαφος, μπορείτε τώρα να αυξήσετε την δυσκολία κάνοντας τις ασκήσεις σε μια ειδική σανίδα στην πισίνα.

Η κατηγορία HydroFit Pump προσθέτει μια νέα διάσταση στην προπόνησή σας εκτελώντας την σε σανίδα που επιπλέει στο νερό. Η πλευστή πλατφόρμα σάς αναγκάζει να ελέγξετε τους μύες σας για να μην χάσετε την ισορροπία σας και να μην κάνετε βουτιά στην πισίνα, κάτι που μεταξύ μας, δεν ακούγεται κακό. Ωστόσο, η σανίδα HydroFit είναι ιδανική για την τόνωση των μυών και τη βελτίωση του συντονισμού, ενώ παράλληλα μας διασκεδάζει.

2. Bungee Workout, Ταυλάνδη

Αν θέλετε να κάνετε bungee jump αλλά βρίσκετε τα ύψη πολύ τρομακτικά, δοκιμάστε την εναλλακτική λύση που εστιάζει στη φυσική κατάσταση, η οποία σας επιτρέπει να πετάξετε ψηλά χωρίς φόβο. Στην πραγματικότητα, αυτή η τελευταία τάση είναι εξαιρετικά διασκεδαστική αφού σας τραβάει στον αέρα ένα bungee, το οποίο είναι κουμπωμένο σε μια ειδική ζώνη που φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια προπόνησης.

Ο πυρήνας σας, συγκεκριμένα, θα το νιώσει περισσότερο, αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας που θα καταβάλετε για να σταθεροποιηθείτε καθώς χοροπηδάτε.

3. Row Circuit, Φιλιππίνες

Η κωπηλασία εσωτερικών χώρων γίνεται γρήγορα η προπόνηση της επιλογής για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, χάρη στην εύκολη πρόσβαση σε ένα χώρο και την υψηλής έντασης απόδοση. Μιμούμενη τη δράση της κωπηλασίας στο νερό, η κωπηλασία σε εσωτερικούς χώρους προσφέρει όλα τα οφέλη στο σώμα σας, αφού εμπλέκει κύριες μυϊκές ομάδες. Πρέπει να σπρώξετε χρησιμοποιώντας τα πόδια σας ενώ ταυτόχρονα τραβάτε τη λαβή με τα χέρια σας.

Η υβριδική προπόνηση θα γίνει ο κανόνας

Ας δούμε τις τάσεις του fitness από την Ασία σήμερα! Παρά τη δύναμη και την αντοχή που συνήθως χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, αναμένεται να δούμε περισσότερη υβριδική προπόνηση φέτος. Πολλοί αθλητές μεσαίου ή προχωρημένου επιπέδου που βασική τους προπόνηση είναι τα βάρη συνειδητοποιούν ότι μόνο οι μύες δεν αρκούν. Πρέπει να υπάρχουν ασκήσεις στο προπονητικό μας πρόγραμμα που μας βοηθούν να κινούμαστε και να λειτουργούμε διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους μύες μας, θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε και την καρδιαγγειακή μας υγεία μέσω τρεξίματος, περπατήματος κλπ.

Οι υβριδικές προπονήσεις έχουν να κάνουν με τη χρήση διαφορετικών προπονητικών προσεγγίσεων και τον συνδυασμό τους.

Έτσι, αντί να εστιάσετε αποκλειστικά σε ένα πράγμα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, μπορείτε να ενσωματώσετε πολλές τεχνικές προπόνησης, όπως άρση βαρών και τρέξιμο για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Αυξημένη εστίαση στην ολιστική κίνηση

Όσο και αν τα βάρη και τα μηχανήματα μπορούν να σας προσφέρουν κάποια αισθητικά κι όχι μόνο αποτελέσματα, περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν πλέον ότι δημιουργούν ένα σώμα το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα και σε άλλα αθλήματα. Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για λειτουργική φυσική κατάσταση, δίνοντας έμφαση στις κινήσεις που μιμούνται τις πραγματικές δραστηριότητες για τη βελτίωση της δύναμης και του μεγέθους, του συντονισμού, της ευελιξίας, της κινητικότητας, της αντοχής, της ευκινησίας και της ισορροπίας.

Δίνουν μεγάλη βάση στην φυτική διατροφή

Περισσότερη κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει τρόφιμα φυτικής προέλευσης στη διατροφή τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουν vegan ή χορτοφάγοι. Παρά τη γνώση ότι χρειάζονται περισσότερα λαχανικά, οι περισσότεροι λάτρεις της φυσικής κατάστασης τα παραλείπουν από τη διατροφή τους. Το θέμα λοιπόν είναι να βρείτε ισορροπία και να προσθέσετε περισσότερα φυτικά προϊόντα στα καθημερινά σας γεύματα.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες και η σύνδεση με τη φύση θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Από την πανδημία της COVID-19, υπήρξε μια αύξηση στη δημοτικότητα της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους. Οι άνθρωποι πλέον επιλέγουν να έρθουν κοντά στη φύση ενώ παράλληλα εργάζονται για τη φυσική τους κατάσταση, είτε μέσω πεζοπορίας, τρεξίματος, ποδηλασίας ή άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων. Η εκγύμναση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς. Περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τις υπαίθριες προπονήσεις, όπως το τζόκινγκ, το ποδήλατο ή το περπάτημα στο πάρκο ή ακόμη και προγράμματα ενδυνάμωσης, είτε μόνοι είτε με φίλους. Αυτή η δραστηριότητα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πνευματικών και σωματικών οφελών. Επιπλέον, ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και η βιταμίνη D είναι πάντα καλή για εσάς.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Pilates Reformer και Bosu: O τέλειος συνδυασμός για πιο δυνατό σώμα

Σούπερ γλουτοί με ένα λάστιχο – Έτσι γίνεται!

Να πώς θα αδυνατίσουμε κάνοντας Pilates

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μιχάλης Αεράκης: «Έχω μεγαλώσει απότομα, ξέρω τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος»

Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για τις δυσκολίες που έχει βιώσει.

Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Γαλλίας «κόβει την ανάσα»- Σε ποια θέση είναι στα στοιχήματα;

Eurovision 2024: Ο Slimane που εκπροσωπεί φέτος τη Γαλλία με το αισθαντικό “Mon Amour” ανέβηκε στη σκηνή του Μάλμε, να κάνει την πρώτη του τεχνική πρόβα.

Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν μου είναι απαραίτητο να τρώω κρέας»

«”Γιατί δεν τρως κρέας;” Με ρωτούν… “Γιατί δεν είναι απαραίτητο”, απαντώ», αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου αναφορικά με τον vegan τρόπο ζωής της. Το πρωί της Μ. Παρασκευής (03.05.2024), η Εριέττα Κούρκουλου, έστειλε το δικό της μήνυμα ενόψει του Πάσχα. Η εγγονή του Νίκου Κούρκουλου έχει επιλέξει να μην τρώει κρέας και έκανε μία ανάρτηση στο

Η Βαλέρια Κουρούπη ανέβασε τη δική της εκδοχή του «Ζάρι» σατιρίζοντας την Μαρίνα Σάττι

Το λογοπαίγνιο «Δικαίωμα στη Σάττι-ρα», έγραψε σε μία αυτοσχέδια πινακίδα η Βαλέρια Κουρούπη θέλοντας στην δική της εκδοχή του «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, με το οποίο συμμετέχει στην Eurovision. Με μια δόση χιούμορ, πάντως, η Βαλέρια Κουρούπη σατιρίζει το «Ζάρι» σε ένα απολαυστικό video σε Tik Tok και Instagram. Μάλιστα, πολλοί έχουν επιχειρήσει να κάνουν