To Παστίτσιο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ας φτιάξουμε πια παραλλαγή του με λιγότερα λιπαρά, πιο πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη που δεν στερείται από γεύση! Πάμε τώρα να δούμε λοιπόν την συνταγή για το Light Παστίτσιο!
Συστατικά
500 γρ. χοντρά Μακαρόνια ολικής
Για τον Κιμά:
1 κιλό κιμά Μοσχαρίσιο άπαχο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Kρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ Ντομάτας
50 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
250 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη κανέλα
Πάπρικα
Για τη Μπεσαμέλ:
1500 ml γάλα Αμυγδάλου
150 γρ. κορν φλάουερ
350 γρ. Γιαούρτι 2%
50 γρ. light τυρί, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τα Μακαρόνια
Βράζουμε τα Μακαρόνια για περίπου 9 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Για τον Κιμά
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το Ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το Κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη σάλτσα Ντομάτας, το νερό, τα Μπαχαρικά και τη Δάφνη και βράσει σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
Για τη Μπεσαμέλ
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουερ, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, προκειμένου να πήξει η Μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το Γιαούρτι, το Τυρί, το Αλάτι, το Πιπέρι, το Μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Για το Παστίτσιο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα. Μεταφέρουμε τα Μακαρόνια σε ένα ταψί. Προσθέτουμε και τον κιμά πάνω από τα Μακαρόνια. Περιχύνουμε με προσοχή από πάνω την Μπεσαμέλ και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, για περίπου 20 λεπτά.
Το Light Παστίτσιο είναι έτοιμο!
Καλή σας Απόλαυση!
Από την Φλώρα Γιατρά
- Light Παστίτσιο - Diatrofi.gr.