Ας το παραδεχτούμε! Όλοι ψήσαμε banana bread στην καραντίνα. Έχετε δοκιμάσει όμως αυτή την ιδιαίτερη συνταγή; Είναι η απόδειξη ότι το «υγιεινό» είναι και απολαυστικό. Η βρώμη, ως πηγή βήτα γλυκάνης βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και στην αργή πέψη. Σας προκαλώ να δοκιμάσετε το banana bread με βρώμη !
Υλικά για το banana bread
- 350γρ πολύ ώριμες μπανάνες
- 150γρ γάλα
- 2 αυγά
- 60γρ πετιμέζι
- 180γρ αλεύρι βρώμης
- 80γ κακάο
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 20γρ baking powder
- 100γρ μαύρη σοκολάτα
Πώς να φτιάξετε το banana bread με βρώμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το πετιμέζι , ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι βρώμης, το κακάο, το αλάτι,το baking powder και προσθέτουμε την κομμένη μαύρη σοκολάτα. Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε να ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα ψησίματος διαστάσεων 25×10 και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα και την τοποθετούμε πάνω από το banana bread. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
Tip!
Χρησιμοποιείστε πολύ ώριμες μπανάνες για ένα φυσικά γλυκό και νόστιμο banana bread.
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα κομμάτια σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Η επιλογή είναι δική σας! Παίξτε με τη συνταγή!
- Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι - Diatrofi.gr.