Οι 5 πιο «ήσυχοι» τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο – Ο ένας στην Ελλάδα

Date:

Οι 5 πιο «ήσυχοι» τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο - Ο ένας στην Ελλάδα

Η ταξιδιωτική εταιρεία Intrepid Travel ανέδειξε τους πιο «ήσυχους» τουριστικούς προορισμούς.

Μια ολόκληρη περιοχή της Ελλάδας συγκαταλέγεται στη φετινή λίστα της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Travel με τους τουριστικούς προορισμούς που δεν συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη.

Δύο τοποθεσίες στην Ευρώπη, δύο στην Ασία και μία στην κεντρική Αμερική συστήνονται στους τουρίστες όχι μόνο για να αποφύγουν τον υπερτουρισμό, αλλά και για να εμπνευστούν να ψάξουν διαφορετικούς και μοναδικούς προορισμούς «σε κοινότητες που μπορεί να ευνοηθούν πραγματικά από τους επισκέπτες», όπως δήλωσε στο CNBC ο Matt Berna, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Intrepid Travel.

Αναλυτικά, η λίστα:

Κορσική

Κορσική

Το λεγόμενο «νησί της ομορφιάς» στη Γαλλία σε αντίθεση με το εξαιρετικά δημοφιλές Ποζιτάνο της Ιταλίας προσφέρει μια «πιο αυθεντική, ήρεμη και εμβυθιστική εμπειρία χωρίς τα τεράστια πλήθη», αναφέρει η ταξιδιωτική εταιρεία. «Ο μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικού πλούτου και ιστορικής σημασίας το διακρίνει από δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ποζιτάνο», αναφέρει.

Σεούλ

Σεούλ

Η Σεούλ συγκαταλέγεται μεν στις ασιατικές πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αλλά εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά έναντι του Τόκιο. Τα τελευταία χρόνια, η ψαλίδα αυτή έχει αρχίσει να κλείνει: οι κρατήσεις πτήσεων προς τη Σεούλ αυξήθηκαν κατά 191% το εντεκάμηνο του 2023 έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. «Το νεότερο κοινό ίσως επιλέξει τη Σεούλ έναντι του Τόκιο, διότι η πόλη προσφέρει έναν συνδυασμό παραδοσιακής και μοντέρνας κουλτούρας», σχολίασε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Nick Lim, επικεφαλής της εταιρείας της Travel Corporation στην Ασία. Προσέθεσε άλλωστε ότι η δημοφιλία της Σεούλ ενισχύεται και από την κορεάτικη ποπ μουσική, αλλά και τις σειρές και ταινίες.

Παναμάς

Παναμάς

Η Intrepid Travel προτείνει τον Παναμά σε όσους θέλουν να ζήσουν από πρώτο χέρι τις τοπικές παραδόσεις, τη λαογραφία και τις σύγχρονες τέχνες, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά από το ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο. Εκτός από τις ιστορικές τοποθεσίες, υπάρχουν επτά κοινότητες ιθαγενών, εκ των οποίων δύο δέχονται επισκέψεις από τουρίστες.

Κεφαλονιά έως Κέρκυρα

Κέρκυρα

Τα νησιά του Ιονίου προσφέρουν σύμφωνα με την Intrepid Travel «έναν γαλήνιο παράδεισο για τους τουρίστες που ψάχνουν μια ήρεμη διαφυγή». Πρόκειται για «παρθένα τοπία και αψεγάδιαστες παραλίες» αναφέρει η εταιρεία, αντιπαραβάλλοντας τα νησιά του Ιονίου με πολυδιαφημισμένους τουριστικούς προορισμούς, όπως το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Βόρνεο

Παρότι το Βόρνεο βρίσκεται πολύ κοντά στο εξαιρετικά δημοφιλές Μπαλί, οι δύο περιοχές διαφέρουν πολύ. «Παρότι το Μπαλί είναι αδιαμφισβήτητα ένας εντυπωσιακός προορισμός με υπέροχες παραλίες και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το Βόρνεο προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, η οποία δεν συγκρίνεται στο είδος της», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδονησία πρόκειται να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Τζακάρτα στη Νουσαντάρα του Βόρνεο μέχρι το 2045.

-: moneyreview.gr

Δες ακόμα:

  • Ένα έξυπνο hack για να μη χάσετε τα σκουλαρίκια σας όταν ταξιδεύετε – Το viral βίντεο στο TikTok
  • Οι ελληνικοί προορισμοί που κάνουν «θραύση» στο TikTok

Ακολούθησε το - στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  

  

  

  

  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

To δύσκολο Πάσχα των επωνύμων – Ο Γολγοθάς και ο προσωπικός θρήνος

Πολλοί είναι εκείνοι που βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά, κουβαλούν το δικό τους σταυρό, βρίσκοντας ένα στήριγμα στην ελπίδα που πάντα υπάρχει για όλους, ενώ κάποιοι άλλοι ήρθαν αντιμέτωποι με γεγονότα που τους βύθισαν σε πένθος και σε θρήνο. Δύσκολο θα είναι το φετινό Πάσχα για τη Φαίη Σκορδά γιατί αυτές τις μέρες συνήθιζε να

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Στην Κύπρο το 1974 έχασα έναν φίλο μου. Το 2016 μας επέστρεψαν τα οστά του»

Για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη οι ημέρες των Παθών του Χριστού είναι ημέρες περισυλλογής. «Η Μεγάλη Εβδομάδα φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, με την έννοια του Πάθους που οδηγεί τελικά στην Ανάσταση, στη γέννηση της άνοιξης. Είναι βαθιά η ανάγκη του ανθρώπου, ακόμη και εάν αφήσεις στην άκρη το θρησκευτικό αίσθημα, για αυτό το μήνυμα της ελπίδας

Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της

Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της Κρατάω τη μνήμη της ζωντανή καθημερινά με την Αθηνά, πρόσθεσε αναφερόμενη στην κόρη της Η Μαρία Μενούνος ανέβασε μια φωτογραφία με τη μητέρα της, η οποία έφυγε από