Χριστούγεννα 2023: 4 προτάσεις για εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Date:

Χριστούγεννα 2023: 4 προτάσεις για εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Το - σας προτείνει κοντινούς προορισμούς για ευχάριστες εξορμίσεις τις ημέρες των εορτών.

Τα Χριστούγεννα 2023 πλησιάζουν και πολλοί ίσως θέλετε να ξεσκάσετε και να απολαύσετε τις γιορτές εκτός Αθηνών. Το - είναι εδώ για να σας προτείνει κοντινούς προορισμούς για ευχάριστες εξορμίσεις τις ημέρες των εορτών.

1. Δελφοί

Οι Δελφοί, ο ιερός τόπος της αρχαίας Ελλάδας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς της χώρας. Κάθε χρόνο, το χωριό των Δελφών στολίζεται με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φώτα και διακοσμήσεις, ενώ διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά.

2. Καρπενήσι

Το Καρπενήσι απέχει μόλις 3.30 ώρες από την Αθήνα και αποτελεί μια ιδανική πόλη που αξίζει να εξερευνήσεις περπατώντας. Θα περάσεις πολύ ωραία, θα χαλαρώσεις και θα δεις κάτι διαφορετικό.

Εμείς το μόνο που έχουμε να σου προτείνουμε είναι να κάνεις τη διαδροµή προς Προυσό, προκειμένου να συναντήσεις το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, αλλά και τους ιστορικούς Κορυσχάδες του νομού Ευρυτανίας που βρίσκονται μόλις 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου.

Εκεί θα δεις γραφικά πετρόχτιστα αρχοντικά σε ένα όμορφο χωριουδάκι ανάμεσα στα βουνά, που χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη φιλοξενία του

3. Στεμνίτσα, Αρκαδία

Ένα από τα χωριά του Μαινάλου που αξίζει να επισκεφθείς. Όλα τα χωριά στην περιοχή κρατούν τη μοναδική γραφικότητά τους, όμως, το καθένα έχει και μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Η Στεμνίτσα είναι χτισμένη στο Μαίναλο και σε ύψος 1080 μέτρων, ενώ, χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός, διατηρώντας μία δική της εσωστρέφεια. Η απόσταση της από την Αθήνα είναι 220 χιλιόμετρα και 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Στη Στεμνίτσα λειτουργούν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες και πολυτελές ξενοδοχείο. Ορισμένα από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι το λαογραφικό μουσείο της Στεμνίτσας, το φαράγγι του Λούσιου, ενώ από την πλατεία της Στεμνίτσας ξεκινά το Menalon Trail, το πρώτο πιστοποιημένο με Ευρωπαικές προδιαγραφές (LQT) μονοπάτι στην Ελλάδα και το δέκατο στην Ευρώπη.

4. Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι μικρή ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας και είναι χτισμένη στα Αροάνια Όρη σε υψόμετρο 735 μέτρων. Είναι πασίγνωστα για διάφορους λόγους, και φυσικά, ένας εξ αυτών είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Χελμός, το οποίο κατά τη χειμερινή περίοδο γίνεται σημαντικός πόλος έλξης επίδοξων ή μη, σκιέρ.

  • Ταξίδι στα Ζαγοροχώρια: Μια εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα
  • Αλβανία: Όταν ένας τουριστικός προορισμός γίνεται viral στο TikTok
  • Καταρράκτες Ορλιάς: Οι μυθικοί καταρράκτες του Ολύμπου από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολούθησε το - στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Τεχνικοί – Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  

  

  

  

  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μιχάλης Αεράκης: «Έχω μεγαλώσει απότομα, ξέρω τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος»

Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για τις δυσκολίες που έχει βιώσει.

Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Γαλλίας «κόβει την ανάσα»- Σε ποια θέση είναι στα στοιχήματα;

Eurovision 2024: Ο Slimane που εκπροσωπεί φέτος τη Γαλλία με το αισθαντικό “Mon Amour” ανέβηκε στη σκηνή του Μάλμε, να κάνει την πρώτη του τεχνική πρόβα.

Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν μου είναι απαραίτητο να τρώω κρέας»

«”Γιατί δεν τρως κρέας;” Με ρωτούν… “Γιατί δεν είναι απαραίτητο”, απαντώ», αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου αναφορικά με τον vegan τρόπο ζωής της. Το πρωί της Μ. Παρασκευής (03.05.2024), η Εριέττα Κούρκουλου, έστειλε το δικό της μήνυμα ενόψει του Πάσχα. Η εγγονή του Νίκου Κούρκουλου έχει επιλέξει να μην τρώει κρέας και έκανε μία ανάρτηση στο

Η Βαλέρια Κουρούπη ανέβασε τη δική της εκδοχή του «Ζάρι» σατιρίζοντας την Μαρίνα Σάττι

Το λογοπαίγνιο «Δικαίωμα στη Σάττι-ρα», έγραψε σε μία αυτοσχέδια πινακίδα η Βαλέρια Κουρούπη θέλοντας στην δική της εκδοχή του «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, με το οποίο συμμετέχει στην Eurovision. Με μια δόση χιούμορ, πάντως, η Βαλέρια Κουρούπη σατιρίζει το «Ζάρι» σε ένα απολαυστικό video σε Tik Tok και Instagram. Μάλιστα, πολλοί έχουν επιχειρήσει να κάνουν