Χριστούγεννα ξανά, πάμε χωριό… πάμε Βαμβακού και αυτή τη χρονιά

Date:

Χριστούγεννα ξανά, πάμε χωριό… πάμε Βαμβακού και αυτή τη χρονιά

Φώτα, στολίδια, μουσικές και μαγευτικές στιγμές για όλους στην καρδιά του Πάρνωνα!

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βαμβακού! Τα αναμμένα τζάκια, οι μυρωδιές των γλυκών από τους ξυλόφουρνους, τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι λαχταριστές εορταστικές γεύσεις, η θαλπωρή των ημερών, οι χιονισμένες βουνοκορφές, τα λαμπιόνια που λαμπυρίζουν, τα γέλια κι οι χαρές σημαίνουν Χριστούγεννα στο χωριό!

Ελάτε και φέτος να δημιουργήσουμε μαζί μοναδικές αναμνήσεις στα 900μ. υψόμετρο, με πρωτότυπες δραστηριότητες και θεματικές εμπειρίες που θα μας συντροφεύσουν ως τις πρώτες ημέρες του 2024 και οι οποίες υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

Λαμπερά Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα στον Πάρνωνα

Μία μουσική παράσταση για όσους νιώθουν παιδιά και «το ταξίδι της παπλωματούς» (23/12), ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο (23/12) αλλά και ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με τη γυναίκα του Άγιου Βασίλη (24/12), μας οδηγούν στα μελωδικά Χριστούγεννα στο εστιατόριο – καφέ Βουρέικο (25/12). Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων (26/12), μία παράσταση κουκλοθεάτρου θα μας αποκαλύψει της προ-προ-προγιαγιάς τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και τα μυστικά της.

Πρωτομηνιά Πρωτοχρονιά μες στο χωριό και στον χιονιά

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ξεπροβοδίζουμε το 2023 με των ξωτικών τα χάχανα και των παιδιών τα γέλια (30/12), σε ένα θεματικό εργαστήρι χημείας στο εορταστικό V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Τα Βαμβακίτικα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (31/12) αναβιώνουν μαζί με γέλια και μελωδίες, πλημμυρίζοντας το χωριό με νότες, ενώ η μουσική Πρωτοχρονιά στο Βουρέικο (01/01) στρώνει το πρώτο τραπέζι της χρονιάς με ένα λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

Τα Φώτα κι ο Φωτισμός στη Βαμβακού

Ανήμερα των Φώτων (06/01), εξερευνούμε το φαινόμενο του φωτός και παίζουμε μαζί του σε ένα εργαστήριο φυσικής στο V.Lab, ενώ στις 07/01, ανακαλύπτουμε τα βότανα του Πάρνωνα και μαθαίνουμε για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού-πρότυπου, βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων.

Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά – και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Διάβασε ακόμα:

  • Εορταστικό ωράριο 2023: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Αυτός είναι ο ομορφότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός της Ελλάδας (vid)

Ακολούθησε το - στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  

  

  

  

  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024: Άλλος ένας σταρ φέτος στο Μάλμε – Και ο Τζόνι Λόγκαν θα βρεθεί στη σκηνή

Eurovision 2024: Ο Johnny logan είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που κέρδισε δύο φορές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Ιρλανδία, το 1980 και το 1987. Το 1992 συνέθεσε το νικητήριο τραγούδι. Κέρδισε πρώτη φορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1980 με το τραγούδι What's Another Year?, σε στίχους της Shay Healy. Το 1984

Θανάσης Βέγγος: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «καλός μας άνθρωπος»

Ήταν 3 Μαΐου 2011, λίγο πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του όταν ο Θανάσης Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρό

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Καβγάς εκτός ορίων με τον σύντροφό της – Τραυματίστηκε και ούρλιαζε στους διαδρόμους ξενοδοχείου

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε άσχημη κατάσταση, να περπατάει τυλιγμένη με κουβέρτα και με αστυνομικούς να τη συνοδεύουν έξω από ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες. Ρεπορτάζ του TMZ αναφέρει ότι η ποπ σταρ καβγάδισε έντονα με τον σύντροφό της, Πολ Σόλιζ, με την κατάσταση να ξεφεύγει των ορίων. Το βράδυ

Μαρία Αντωνά: Το μήνυμα που έστειλε ο χάκερ της στην Μπέττυ Μαγγίρα

Η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ, που παραβίασαν το προφίλ της στο Instagram και έκαναν προσβλητικές αναρτήσεις εναντίον του πρώην συντρόφου της, Άρη Σοϊλέδη. Ωστόσο λίγο αργότερα η ραδιοφωνική παραγωγός ξεκαθάρισε ότι έπεσε θύμα απάτης. Την ίδια ώρα, πολλοί από τους ακολούθους της ενημέρωσαν την ίδια αλλά και τους δικούς τους followers για ό,τι είχε