6 Hands: Ένα μοναδικό γαστρονομικό event στο abraOvata

Date:

Το abraOvata, το ανανεωμένο εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης που έχει κάνει αίσθηση αυτό το καλοκαίρι και έχει καθιερωθεί ως γαστρονομικός προορισμός στα νότια προάστια, φιλοξενεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου το 6 Hands, ένα εξαιρετικό, πολυσυλλεκτικό tasting event.

Ο Τζον Σκοτίδας, executive chef του abraOvata, προσκαλεί τους ταλαντούχους ανερχόμενους σεφ Βαγγέλη Δαγδελένη και Ανδριανό Πουλή, για να συνθέσουν μία ανεπανάληπτη γευστική συμφωνία για 6 χέρια. Οι τρεις σεφ, ελληνικής καταγωγής, με πολλά υποσχόμενη πορεία και περγαμηνές στην απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, δημιουργούν ένα menu dégustation 10 πιάτων, όπου συνδυάζουν αρμονικά τις ελληνικές γευστικές καταβολές, τα ερεθίσματα από διαφορετικές κουλτούρες φαγητού και τις τεχνικές τους. Εκλεκτές πρώτες ύλες, ιντριγκαδόρικοι συνδυασμοί υλικών και αναπάντεχες ανατροπές γνώριμων γεύσεων συνυπάρχουν δεξιοτεχνικά σε μία γοητευτική, πολυπολιτισμική γευστική εμπειρία.

Στο γαστρονομικό event 6 Hands, τρεις σεφ με ξεχωριστές μαγειρικές προσωπικότητες και κοινή αγάπη για την κορυφαία πρώτη ύλη, την ελληνική παράδοση, τη γευστική εξερεύνηση και τον πειραματισμό, συναντιούνται στο μαγευτικό περιβάλλον του abraOvata, το οποίο με επικεφαλής τον Τζον Σκοτίδα συνεχίζει να προσφέρει αξέχαστες γαστριμαργικές απολαύσεις στο ελληνικό και διεθνές κοινό των food lovers.

Ποιοι είναι οι σεφ που ενώνουν τις δυνάμεις τους;

Βαγγέλης Δαγδελένης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία σε εστιατόρια πάνω από μια δεκαετία. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με εξαιρετικές μαγείρισσες όπως η μητέρα και η γιαγιά του, o Βαγγέλης Δαγδελένης ανέπτυξε το πάθος του για τη μαγειρική τέχνη από μικρή ηλικία. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λονδίνο το 2018, όπου τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε κουζίνες με αστέρια Michelin. Με την έναρξη της πανδημίας γύρισε στην Αθήνα και παρουσίασε τη μαγειρική φιλοσοφία του ως head chef στο Okio, κερδίζοντας μία πολυπόθητη θέση στον Guide Michelin. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο ως head chef στο Orasay, εμπνέεται από τη δημιουργική ενέργεια της πόλης και δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα χρησιμοποιώντας αυστηρά επιλεγμένα τοπικά υλικά. Με μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση με την ελληνική του κληρονομιά, η προσέγγιση του Βαγγέλη στη μαγειρική χαρακτηρίζεται από τη χρήση των ποιοτικότερων πρώτων υλών. Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, σε πιάτα που αναδεικνύουν τον μαεστρικό του χειρισμό των γεύσεων και των τεχνικών.

Ανδριανός Πουλής

Mε ελληνική ανατροφή και κοσμοπολίτικες επιρροές, ο Ανδριανός Πουλής συνδυάζει αβίαστα την πλούσια ποικιλία της μεσογειακής και παγκόσμιας κουζίνας. Το γαστρονομικό του ταξίδι έχει σημαδευτεί από τον καίριο ρόλο του ως sous chef στο φημισμένο, βραβευμένο με αστέρι Michelin Cornerstone στο Hackney του Λονδίνου, όπου τελειοποίησε την τέχνη του. Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία σε fine dining αλλά και casual εστιατόρια, έχει ακονίσει τον επιλεκτικό ουρανίσκο του και έχει εμβαθύνει στη μελέτη των μαγειρικών τεχνών. Το 2020 αναδείχθηκε νικητής στον περίβλεπτο διαγωνισμό Lumina Lamb Challenge, παρουσιάζοντας την αγάπη του για τις εποχιακές πρώτες ύλες και τις τροφές που συλλέγονται απευθείας από τη φύση, τη βαθιά γνώση των προϊόντων και τον βαθύ σεβασμό για το terroir.

Τζον Σκοτίδας

Με πολυεθνική καταγωγή και γευστικές επιρροές, ο Τζον Σκοτίδας σπούδασε μαγειρική και αρχικά εργάστηκε σε κουζίνες εστιατορίων. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου αναδείχθηκε σε πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας στη βρετανική πρωτεύουσα ως executive chef στα ξακουστά Mazi και Suzi Tros. Είναι συνδημιουργός του project Eggrun και συνεχίζει να συστήνει και να εξελίσσει την ελληνική γευστική παράδοση ως executive chef στο εστιατόριο Hovarda στο Soho. Στο abraOvata, o John Σκοτίδας έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, δημιουργώντας ένα μενού εμπνευσμένο από τους τόπους καταγωγής και τις γευστικές μνήμες του, με ισορροπημένους συνδυασμούς της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές, για το οποίο απέσπασε υπερθετικά σχόλια από τους κριτικούς γεύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

-

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σπάνια εμφάνιση για τη Γωγώ Μαστροκώστα! Λαμπερή και με υπέροχο σύνολο

Μετά από αρκετό καιρό η Γωγώ Μαστροκώστα έκανε βραδινή εμφάνιση και εντυπωσίασε.

Χανταμπάκης: Μιλά πρώτη φορά για την μετακόμιση στην Ισπανία – «Μακάρι να με πάρουν για δουλειά»

Για πρώτη φορά ο Στέλιος Χανταμπάκης μίλησε για την απόφασή του να μετακομίσει στην Ισπανία με την οικογένειά του. Το πρωί της Δευτέρας (16-09) ο Στέλιος Χανταμπάκης σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή Buongiorno από τη Μαδρίτη, μίλησε για όλα. Χανταμπάκης - Πηλιάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα πλήρωσαν για κλειδαρά στην Μαδρίτη «Δεν ξυπνήσαμε μια ημέρα

Power of Love: Η άρνηση πληγώνει

Το Gala συνεχίζεται με νέες εντάσεις και τις ψηφοφορίες να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.Ο Νίκος εξακολουθεί να

Γιάνης Βαρουφάκης: “Ντρέπομαι πάρα πολύ, ήταν τεράστιο προσωπικό μου λάθος”

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ντρέπομαι πάρα πολύ, ήταν τεράστιο προσωπικό μου λάθος» Δευτέρα, 16.9.2024, 20:37 Zappit@ZAPPIT_ Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στο Πρωινό ΣουΣου και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και κατακεραύνωσε τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, μίλησε για τη φωτογράφιση που είχε κάνει με τη σύζυγό του πριν από

Η συγκινητική ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τον θάνατο του πατέρα της

Μια φωτογραφία από την παιδική της ηλικία ανέβασε η Σμαράγδα Καρύδη, για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της, Ντίνο, που πέθανε χθες, Κυριακή, έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η αγαπημένη ηθοποιός ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία, στην οποία η ίδια είναι μωρό και παίζει στην αγκαλιά του πατέρα της, ο οποίος της δίνει ένα

Ο Χρήστος Φερεντίνος υποσχέθηκε “τρελές πτώσεις” στην πρεμιέρα του Still Standing

Πρεμιέρα έκανε απόψε ο Χρήστος Φερεντίνος στον ΣΚΑΙ, ο οποίος την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν θα παρουσιάζει το Still Standing. Ο παρουσιαστής

Νάσος Γκαβέλας: “Γονιδιακή ασθένεια ήταν, καταστρεφόταν ο μυς του ματιού μου”

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε για την κατάκτηση του μεταλλίο

Ερευνητές δημιουργούν ολοκληρωμένους χάρτες για τις αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να συρρικνώνονται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά να έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα, ενώ λίγες μόνο είναι οι περιοχές του εγκεφάλου που παραμένουν ανέγγιχτες κατά τη μετάβαση στη μητρότητα. Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature Neuroscience» και φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πρώτους ολοκληρωμένους χάρτες

Πατριαρχέας – Δράκου: Βάφτισαν την τρίτη τους κόρη – Το γλέντι και το σπάνιο όνομα της μικρής

Την τρίτη τους κορούλα βάφτισαν ο Θανάσης Πατριαρχέας και η Βίβιαν Δράκου.

Βίκυ Καβουρά: Σχεδιάζουμε την βάπτιση και είμαστε πολύ κοντά στο όνομα που θα της δώσουμε

Η Βίκυ Κάβουρα μίλησε για τη βάπτιση της κόρης της αλλά και για το όνομα που θα της δώσουν.

Αρχελάου 5: Το γηροκομείο του παππού της Δώρας πιάνει φωτιά

Δευτέρα, 16.9.2024, 17:57 Γιάννης Κωστίκας@ Αρχελάου 5: Απόψε στις 21.00 στην ΕΡΤ. Αρχελάου 5 – Επεισόδιο 6ο: Το γηροκομείο του παππού της Δώρας πιάνει φωτιά και έτσι η Δώρα με τη Λυδία τον παίρνουν σπίτι τους. Η Λυδία δυσκολεύεται πολύ με τη συνύπαρξη των τριών τους και ψάχνει όλη μέρα τρόπο να το πει στη

Ευαγγελία Συριοπούλου: Γιατί ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στον έβδομο μήνα;

Καλεσμένη στο πλατό του Happy Day ήταν σήμερα η Ευαγγελία Συριοπούλου, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τη μέρα που θα φέρει...