Love Uncategorized

Πώς μπορεί το υαλουρονικό οξύ να βοηθήσει την ερωτική ζωή των ανδρών

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται υλικά πλήρωσης για να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα του πέους.

Το υαλουρονικό οξύ, το συστατικό που είναι περισσότερο γνωστό από την Αισθητική Ιατρική, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική ζωή των ανδρών που πάσχουν από ορισμένα προβλήματα και διαταραχές, αναφέρει ένας ειδικός.

Τα ενέσιμα fillers με υαλουρονικό οξύ, λ.χ., μπορούν να παράσχουν καλύτερη στύση στους άνδρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους περίμετρο πέους. Μπορεί επίσης να αυξήσουν την αντοχή στους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση και να βελτιώσουν την σεξουαλική λειτουργία στους πάσχοντες από νόσο Peyronie.

Οι θετικές επιδράσεις που ασκεί δεν είναι μόνον οργανικές. Επεκτείνονται και στο ψυχολογικό επίπεδο, αφού η βελτίωση στην ερωτική ζωή τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των ανδρών.

Προσφάτως δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal μελέτη, στην οποία αξιολογήθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος σε άνδρες που δεν ήταν ικανοποιημένοι από το μέγεθος ή το σχήμα του πέους τους.

Η μελέτη επιβεβαίωσε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εγχύσεων. Έδειξε επίσης ότι ήταν αποτελεσματική και στην βελτίωση της ψυχολογίας τους, επηρεάζοντας θετικά:

  • Την ικανοποίησή τους από τη σεξουαλική σχέση
  • Την αυτοπεποίθησή τους
  • Την αυτοεκτίμησή τους

«Η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα μιας υγιούς και μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Η εμφάνιση του πέους και οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών συνδέονται στενά με αυτήν και την αυτοπεποίθησή τους», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Και προσθέτει: «Η πρόοδος της Ιατρικής ωθεί τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότερους άνδρες να αναζητούν ιατρική βοήθεια για την πάχυνση του πέους, αφού είναι γεγονός ότι η ικανοποιητική περίμετρος προσφέρει ευχαρίστηση, τόσο στους ίδιους όσο και στο σεξουαλικό σύντροφό τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια παλαιότερη μελέτη, το πάχος του πέους είναι πιο σημαντικό για τη σεξουαλική ικανοποίηση από ό,τι το μήκος του, για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών».

Τα πληρωτικά υλικά

Για την αντιμετώπιση των στυτικών προβλημάτων υπάρχουν πολλές χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δίνεται έμφαση στις μη επεμβατικές τεχνικές, όπου τουλάχιστον είναι εφικτό. Από τις τεχνικές αυτές, η  χρήση πληρωτικών υλικών έχει βρει έδαφος στην Ανδρολογία.

Το υαλουρονικό οξύ είναι το δημοφιλέστερο πληρωτικό υλικό λόγω:

  • Του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών
  • Της αργής αποικοδόμησης και επομένως της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του

Η έρευνα έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του εκτός από την αύξηση της περιμέτρου του πέους, στην αντιμετώπιση της κάμψης του (νόσος Peyronie), καθώς και της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η νόσος Peyronie (Περονί)

Η νόσος Peyronie είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη ινωτική νόσος. Χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση πλακών κολλαγόνου στο πέος. Οδηγεί σε κάμψη ή δημιουργία έντονης γωνίας σε αυτό, η οποία παρατηρείται τόσο όταν βρίσκεται σε στύση όσο και σε χάλαση (χαλάρωση).

Η νόσος οφείλεται σε τραυματισμό ή χρόνιους μικροτραυματισμούς του πέους, όπως οι επανειλημμένες προσπάθειες διείσδυσης με ατελή στύση. Οι συνεχείς τραυματισμοί οδηγούν στην παραμόρφωσή του, που προκαλεί πόνο και στυτική δυσλειτουργία. Το τελικό επακόλουθο είναι έκπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Για τη θεραπεία της δεν υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακευτικές λύσεις. Η έγχυση, όμως, υαλουρονικού οξέος έχει αποδειχθεί σωστή επιλογή, αφού μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση και τη βελτίωσή της. Γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή πριν από την εφαρμογή άλλων επεμβατικών δυνατοτήτων, αναφέρει ο δρ Φλιάτουρας.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανδρών. Υπολογίζεται ότι το 8% έως 30% εκσπερματίζουν πάντα πριν ή εντός περίπου ενός λεπτού από την κολπική διείσδυση.

Η ευαισθησία του πέους είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι υπάρχουσες θεραπείες είναι μεν αποτελεσματικές, αλλά πάρα πολλοί ασθενείς τις διακόπτουν λόγω παρενεργειών, όπως ανοργασμία, μειωμένη λίμπιντο και μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, αναφέρει ο ιατρός.

Η αύξηση της βαλάνου του πέους με τη χρήση πληρωτικών υλικών, όπως το υαλουρονικό οξύ, αποτελεί μία επιλογή για εκείνους που:

  • Δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες
  • Εμφανίζουν σημαντικές παρενέργειες με τη φαρμακοθεραπεία ή
  • Από επιλογή αποφεύγουν τα φάρμακα

Η έγχυση παρέχει άμεση πάχυνση του πέους κατά περίπου 2-3 εκατοστά. Η πάχυνση αυτή προσφέρει σιγουριά στους άνδρες για τις επιδόσεις τους και για την ικανοποίηση των συντρόφων τους.

Με την έγχυση, όμως, δεν βελτιώνεται μόνο το σχήμα του πέους. Μειώνεται η υπερευαισθησία του και παρατείνεται η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αλλά και οι άνδρες χωρίς υπερευαισθησία εξακολουθούν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή μετά από την εφαρμογή fillers.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη (εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό) και σύντομη (ολοκληρώνεται σε 30-45 λεπτά). Η περίοδος ανάρρωσης συνήθως διαρκεί 2 έως 3 ημέρες, μετά από τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα  της θεραπείας είναι εν μέρει ορατά αμέσως μετά και πλήρως σε 4 εβδομάδες. Η δε διάρκειά τους είναι μεγάλη, καθώς το υαλουρονικό οξύ διαλύεται φυσικά από το σώμα σε διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο.

«Η πάχυνση κυμαίνεται από 10% έως 20% και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση, ούτε στη υγεία, ούτε στη γονιμότητα», καταλήγει ο δρ Φλιάτουρας.

Φωτογραφία: iStock

Related posts

Οι ασκήσεις που βοηθούν να διατηρούμε (και) τον εγκέφαλό μας υγιή

admin

7 τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις δυσκοιλιότητα

admin

Νέα έρευνα: Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου

admin

Λιγότερα κιλά, περισσότερο βάδισμα, καλύτερη υγεία – Η άσκηση είναι το φθηνότερο… φάρμακο

admin

Γιατί τα αγόρια δεν πρέπει να φορούν ροζ; Τα στερεότυπα και η ψυχολογία των χρωμάτων στα δύο φύλα

admin

Κιρσοί: Πώς προκαλούνται και πώς θα βρείτε ανακούφιση

admin

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Οι πέντε συνήθειες που είναι απολύτως καθοριστικές για το πόσο καλά ή πόσο θα ζήσουμε

admin

Στο Ερρίκος Ντυνάν υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση ασθενής 100 ετών – «Αποτελεί πρότυπο για όλους μας»

admin

Πώς να διαχειριστείτε το συναίσθημα της ζήλιας

admin

12 τροφές με εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

admin

Επιταχύνουν τη γήρανση τα παιδιά; Τι απαντούν οι ειδικοί

admin

ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης την τελευταία εβδομάδα

admin